Παρασκευή, Ιανουαρίου 28

111,0


Γεια και χαρά...

Δύο είναι τα γεγονότα της εβδομάδας που σημάδεψαν το γαλατικό μας χωριό...Το "καλό" είναι η υποψηφιότητα του "Κυνόδοντα" και το "κακό", η κατάληψη των μεταναστών στη Νομική Σχολή. Ξεκινώντας με το πρώτο, μπορώ να σου πω ότι την ταινία δεν την είδα ολόκληρη. Όσο είδα, μου φάνηκε κάτι μεταξύ του Ρέκβιεμ Για Ένα Όνειρο και του Σπιρτόκουτου. Το μεν Ρέκβιεμ ήταν η μόνη ταινία που την έκλεισα στη μέση ενώ το Σπιρτόκουτο το πέτυχα κατά λάθος ένα βράδυ στην ΕΤ1 και ο μόνος λόγος που το είδα μέχρι τέλους είναι από καθαρή ακαδημαϊκή περιέργια. Ήθελα απλά να δω που θα βγάλει τόσο βρισίδι! Η γνώμη μου για τον Κυνόδοντα δεν έχει σημασία μιας και δε γνωρίζω από σινεμά. Γενικά δε μου αρέσει ο κινηματογράφος. Αν επιμένεις πάντως, για μένα είναι μια ταινία που δε βλέπεται. Όχι γιατί είναι κακογυρισμένη ή βαρετή ή χωρίς νόημα ή οτιδήποτε, αλλά απλώς γιατί εμένα δε με αφορά. Όπως ακριβώς το Ρέκβιεμ με τσάτισε, έτσι ο Κυνόδοντας δε με αφορά. Σε κάθε περίπτωση επιβεβαιώνεται το δόγμα, πως η Τέχνη δεν έχει κανένα νόημα! Ελπίζω να πάρει το Όσκαρ γιατί κάτι τέτοιο, αν μη τι άλλο, θα μας τονώσει το ηθικό. Η αλήθεια είναι πως πολύ στη μπούκα μας έχουν τώρα τελευταία οι ξένοι.

Αυτό που έχει πάντως ενδιαφέρον είναι το πως υποδέχθηκε η ελληνική κοινωνία την υποψηφιότητα. Οι μεν κουλτουριάρηδες της Αριστεράς και της Προόδου, ξαφνικά αναγνώρισαν την ποιότητα των Όσκαρ και την Ακαδημία του πάλαι ποτέ σκουπιδο-Hollywood, απλά για να μας θυμίσουν πόσο ξεπλυμένοι, κομπλεξικοί και αντι-αμερικανόπληκτοι φτωχομπινεδιάρηδες είναι. Οι δε, υπερ-πατριώτες, σοκαρίστηκαν με το θέμα της ταινίας και έσπευσαν να την αποκυρήξουν ως δυσφήμιση του αρχαιοελληνο-βυζαντινο-ορθόδοξου πολιτισμού μας. Αυτού του αχταρμά τελοσπάντον που φαντάζονται στο μικροσκοπικό λαϊκό-ορθόδοξο μυαλό τους, μυαλό λίιιιιγο μεγαλύτερο από το πέος τους.

Το δεύτερο γεγονός είναι αυτό των μεταναστών οι οποίοι έφυγαν τελικά, από ό,τι διάβασα, από τη Νομική. Το θέμα του ασύλου δε θα το συζητήσω. Τα έχουμε πει 2000000 φορές. Το άσυλο είναι (ακόμα) μία μεταπολιτευτική μαλακία. Η πρώτη μου σκέψη όταν το έμαθα νομίζω πως είναι η ίδια με όλους: "Αυτοί μας έλειπαν τώρα". Ειδικά όταν έμαθα και το φοβερό αίτημα να νομιμοποιηθούν όλοι οι λαθρομετανάστες...."Μπάτε σκύλοι αλλέστε..."...Κωμικοτραγικές καταστάσεις. Να σταθούμε, για μία ακόμη φορά, στα ξεφτέρια της Κουμουνδούρου που ενώ τους κουβάλησαν από την Κρήτη (!) με το που κατάλαβαν πόσο μεγάλη μαλακία έκαναν, τους άφησαν ξεκρέμαστους (ή ακόμα χειρότερα τους άφησαν μαζί με τον Αλαβάνο). Δεν ξέρω αν πρέπει να τσατιστώ με τον τρόπο με τον οποίο ο Σύριζα έπαιξε το κοματικό του παιχνίδι πάνω στις ελπίδες αυτών των ανθρώπων ή να γελάσω με το πόσο γελοιοποιήθηκε (για ακόμα μία φορά) στα μάτια της κοινωνίας. Ο Τσίπρας το πάει πάρα πολύ καλά το κόμα...Αισιοδοξώ πως θα το περάσει το ψυχολογικό όριο του 2% στις επόμενες εκλογές.

Σήμερον στο μπλογκοσφαιρικό μας μπερντέ:

TOP 10 Μέρος Β'

6. Kiss FM. Είναι μερικά πράγματα που δεν αλλάζουν και αυτό είναι αν μη τι άλλο γοητευτικό. Παράδειγμα αυτός ο ραδιοφωνικός σταθμός στο Ηράκλειο. Kiss FM 96.1. Από τότε που τον θυμάμαι παίζει τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια ξένα τραγούδια. Η αλήθεια είναι ότι μέσα από τον Kiss (μαζί με Super Radio και DRS FM) έκανα την πρώτη μου επαφή με την ξένη rock/pop μουσική στα χρόνια της εφηβείας. Εν πάσει περιπτώσει αυτός ο σταθμός φαίνεται πως δεν έχει αλλάξει το playlist του από τότε (2000-_). Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή όταν βράδυ γύριζα σπίτι με το αυτοκίνητο και ο Kiss έπαιζε το πιο βαρετό και μάλλον αγαπημένο του κομμάτι, τη διασκευή από τους Cake του Ι will survive. Σε κάθε περίπτωση μου αρέσει τόσο που αυτός ο σταθμός απλά δεν αλλάζει. Ένα non-stop playlist διαρκώς τα τελευταία 10 χρόνια!!!!

7. Atwater Kent. Όταν επιστρέφεις στην οικογένεια δε μπορείς να αποφύγεις και τα "οικογενειακά". Αυτή τη φορά ήταν η μάνα μου που με έπρηξε να πάμε να επισκεφθούμε μία οικογενειακή φίλη της μακαρίτισσας της γιαγιάς μου. Η ετών 94 γιαγιά ήθελε πολύ να με δει. Με θυμάται λέει από μικρό και θέλει να μου κάνει δώρο ένα παλιό ραδιόφωνο που μου άρεσε να παίζω μικρός όταν πηγαίναμε επίσκεψη. Εγώ όλο αυτό το σκηνικό δεν το θυμάμαι καθόλου αλλά δεν έχει σημασία. Ούτε τη γιαγιά τη θυμόμουν αλλά για να μη χαλάσω το χατίρι της μάνας μου κουβαλήθηκα. Το δώρο της γιαγιάς είναι αυτό το παλιό ραδιόφωνο της φωτογραφίας. Κατά τα λεγόμενά της ήταν το πρώτο ραδιόφωνο που ήρθε στο Ηράκλειο (από παλιά αρχοντική οικογένεια η γιαγιά-δε θυμάμαι να σου πω τα υπόλοιπα...). Την πλάκα την έπαθα ότι βρήκα τη μάρκα και το έτος κατασκευής του.

Το ραδιόφωνο αυτό είναι μάρκας Atwater Kent, μοντέλο 788. Κατασκευασμένο στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ το 1934 !!!!!!!
Από τη φώτο προκύπτει ότι το έπιπλο είναι μέσα στο μαμούνι αλλά αυτό φτιάχνεται. Το πήγαμε ήδη απεντομοτήριο και μετά για λακάρισμα....

Το παρακάτω φυλλάδιο είναι διαφημιστικό εποχής από το internet. To ραδιόφωνό μου είναι το κάτω αριστερά :


8. Πανούσης. MNΗMONIUM-30 χρόνια νύχτα. Το μόνο πράγμα που πρόλαβα να δω στην Αθήνα και που άξιζε τον κόπο. Ήταν η πρώτη φορά που είδα το Τζιμάκο live και ελπίζω όχι η τελευταία. Έδωσε ρέστα ο Τζίμης στη σκηνή για πάνω από 2.30 ώρες. Πολλά από τα κείμενα της πρόζας τα ήξερα αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Η καλύτερη ατάκα ήταν τα όρια της σάτυρας..."Ξεκινούν από κλανιές και τελειώνουν σε ανέκδοτα"....

9. Ουτοπία. Θα μπορούσε κανείς να τη βάλει στην κατηγορία "Φαγητό" αλλά δεν της αξίζει. Όποιος επισκεφθεί το Ηράκλειο δεν μπορεί να παραλείψει να καθίσει στην Ουτοπία. Η καφετέρια έγινε αρχικά γνωστή για τη σοκολάτα της, ενώ τώρα πια για τα σοκολατένια της φοντύ. Κάνει την καλύτερη σοκολάτα που έχω δοκιμάσει στην Ελλάδα. Για να είμαι ειλικρινής, μόνο στη Βιέννη έχω δοκιμάσει καλύτερη. Στέκι παλιό και αγαπημένο από τότε που δεν ήταν καθόλου γνωστό. Εκεί έβγαλα όλο το Χειμώνα της Β' Λυκείου πίνοντας σοκολάτα κάθε Παρασκευή απόγευμα γράφοντας εκθέσεις. Πολλές ιστορίες έχουν να σου πουν τα τραπεζάκια της Ουτοπίας....όπως και τα μαρμάρινα τραπεζάκια των Goody's αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

10. Fairy. Είμαι κωλοπαιδάκος. Το αγαπημένο μου αστείο στη Φαίρυ είναι το ίδιο και το επαναλαμβάνω κατά καιρούς. Της λέω πως θέλω να χωρίσουμε. Κατά ένα περιέργο τρόπο το πιστεύει κάθε φορά!! Η αλήθεια είναι πως κάθε φορά είναι και λίγο διαφορετική. Στην τελευταία λοιπόν δεν της μιλούσα για ένα 2μερο. Κάθε φορά που με έπαιρνε εκείνη "ήμουν απασχολημένος" και της το έκλεινα αμέσως. Ανήμερα της πρωτοχρονιάς δεν της είπα χρόνια πολλά (ούτε για την αλλαγή του χρόνου ούτε για τη γιορτή της). Αργά το απόγευμα της ίδιας μέρας της έστειλα ένα πολύ ψυχρό μήνυμα να περιμένει τηλέφωνό μου το βράδυ για να "μιλήσουμε πολύ σοβαρά". Όταν την πήρα τηλέφωνο εκείνη νόμιζε πως ήμουν στην Κρήτη ενώ εγώ είχα ταξιδέψει τη μισή Ελλάδα και ήμουν κάτω από το σπίτι της. Η καλύτερη στιγμή των διακοπών μου!!!

Να είσαι καλά....

24 σχόλια:

IonnKorr είπε...

Καλά βρε Λάκωνα

Πραγματικά βάζεις επικεφαλίδες αναάρτησης τα κιλά σου???

Καλά πως αφέθηκες να χοντρύνεις τόσο.

Και εγώ πήρα κάποια κιλά τελευταία αλλά πανικοβλήθηκα και πήρα μέτρα.

- Τέρμα οι παρέες με φαγητό απέξω το βράδυ
- κάθε βράδυ ρόκα και φρυγανιά και ένα γιαούρτι
- τσάι σκέτο ή ελληνικός σκέτος, αντί καφέδες φραπέ και νες με γάλα που μου άρεσαν, όταν βγαίνω στις καφετέριες

Αλλιώς δεν βγαίνει. Πρέπει να τρως λίγο δεν το ξέρεις? Μουρλάθηκες??

CsLaKoNaS είπε...

@IonnKorr

Από όλο το κείμενό μου εσύ έμεινες στην επικεφαλίδα;; :))

Τα κιλά αυτά είναι σαν το δημόσιο χρέος της χώρας...ήρθαν και παγιώθηκαν με τα χρόνια.

Γενικά η ιστορία με το βάρος μου πάει πάρα πολύ πίσω. Θα το αναλύσω εν καιρώ. Ο στόχος είναι να χάσω 20-25 κιλά μέχρι το καλοκαίρι.

IonnKorr είπε...

Εγώ Λάκωνα

δεν ήθελα να σε προσβάλλω.

Θάρρος ήθελα να σου δώσου γιατί ο αγώνας κατά του σωματικού βάρους είναι πολύ πιο δύσκολος από τους αερολογικούς πολιτικούς αγώνες.

Αυτός ο αγώνας αφορά όλους τους ανθρώπους, άμεσα, και θα τον χαρακτήριζα ιερό.

Δεν έχει νόημα να μιλάει για συμμάζεμα της κοινωνίας όταν έχουμε αφήσει τον εαυτό μας "ασυμμάζευτο".
Πρέπει να αποκτήσεις σιδερένια πειθαρχία και να υποτάξεις το "Πεπτικό Σύστημα".

Δεν είναι "ταμπού" θέμα.

------------------
Έγραψες πολλά πολιτικά ζητήματα στα οποία δεν αναφέρθηκα αφού ξέρεις ότι σε αυτά η ταύτισή απόψεων είναι σχεδόν απόλυτη. Ε ... αν υπάρχουν μικρολεπτομέρειες διαφωνίας αυτές είναι ασήμαντες.

----------------
Η επικεφαλίδα της ανάρτησης ξέρεις καλά ότι μετράει τις περισσότερες φορές περισσότερο από το κείμενο.
Ρώτα όποιονδήποτε συντάκτη εφημερίδας να στο επιβεβαιώσει.

CsLaKoNaS είπε...

@IonnKorr

Πρόεδρε δεν πιστεύω ποτέ πως έχεις πρόθεση να με προσβάλεις όσο απότομα και να μου μιλήσεις.

Το πρόβλημα με το βάρος το έχω από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου. Δεν υπήρξα πάντα χοντρός φυσικά. Και ως αδύνατος όμως θυμάμαι να μην μπορώ να σταθεροποιηθώ. Ευτυχώς οργανικό πρόβλημα δεν έχω. Φυσιολογικά τα παίρνω και φυσιολογικά τα χάνω. Το πρόβλημά μου το έχω εντοπίσε στη λαιμαργία. Τρώγω πολύ γρήγορα και αυτό είναι πάρα πολυ άσχημο.

Τα υπόλοιπα στο επόμενο κείμενο. Για την ώρα ο τίτλος που διάβασες είναι πολύ σημαντικός. Λέει ότι έχασα σε μία εβδομάδα 1.7 κιλά! (Υπερβολικά πολλά θα έλεγε κανείς)....

IonnKorr είπε...

Συνέχισε έτσι.

Μην το παρατάς.

Κι αν παρασυρθείς μερικές φορές μην το βάζεις κάτω.

Εκεί βρίσκεται το κουμπί.

Παρασύρεσαι χαλάς την δίαιτα και μετά πέφτεις στο φαΐ ξανά.

Εγώ το βλέπω σαν πόλεμο.
Υπάρχουν ήττες και αναδιπλώσεις δεν γίνεται αλλιώς.

Σημασία έχει η πορεία να είναι πάντα μπροστά και οι νίκες να είναι περισσότερες από τις ήττες.

Τελικά το μόνο που μετράει είναι η έκβαση του πολέμου και όχι οι ενδιάμεσες καταστάσεις.

Άμα τόχεις στο μυαλό σου αυτό θα βγεις νικητής.

Σκέψου το λίπος και τις τροφές σαν εχθρό σου.

Πείσε τον εαυτό σου ότι οι γευστικές τροφές είναι εχθρός και θα δεις τα καλύτερα αποτελέσματα.

Όταν ξυπνάς κάθε πρωΐ να σκέφτεσαι.
Άλλη μια μάχη!!!

Να αισθάνεσαι σαν πολεμιστής.

Άμα αλλάξεις την ψυχολογική σου αντιμετώπιση απέναντι στην πείνα τα υπόλοιπα θα είναι παιγνίδι.

Νομίζω ότι για τον σύγχρονο άνθρωπο ο χειρότερος εχθρός που έχει να αντιμετωπίσει στην ζωή του είναι η "γευστική πρόκληση του Περιβάλλοντος". Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα.

MelidonisM είπε...

@Ionn

Στην Αμερική η παχυσαρκία
δεν είναι κολλητική..:)

@CsLaKoNaS

ένα μονό στο μπάσκετ
να παίξουμε και θα
χάσεις εγγυημένα
κάμποσα γραμμάρια.. :)

..όσο για σταθμούς
στο ράδιο
προτιμώ DRS και Studio 19
έτσι για σπάσιμο..:)

CsLaKoNaS είπε...

@Μιχάλης Μελιδόνης

Το Studio 19 μου αρέσει κ μένα αλλά για την Ελληνική μουσική. Βέβαια αυτές τις γιορτές το παράκανε σε κάποια φάση. Ενώ ο Κiss είναι σταθερή αξία. Βάζει και βλακείες αλλά τουλάχιστον είσαι προετοιμασμένος....

Μπάσκετ ε; Εσύ με ξέρεις πολύ καλά μου φαίνεται. Από που όμως;

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Γαλατικό χωριό είδα και μπήκα. Εμπρός στο δρόμο που χάραξε το ένδοξο χωριό της Αρμορίκης! Ελπίζω να μην πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας!!! Μενίρ δεν κουβαλάω, αγριογούρουνα δεν τρώω μη φοβάσαι. Τη μολότοφ δεν την έφτιαξα ακόμη, όλα καλά. Το μόνο πρόβλημα που όταν ήμουν μικρή έπεσα στο μαγικό ζωμό και μου έμεινε από τότε ένα θεματάκι..

Τον κυνόδοτα δεν τον έχω δει, γνώμη δεν έχω. Το όσκαρ δε με αφορά, άμα το πάρουν το πήραν, ο μισθός μου ίδιος θα μείνει.

Αλλα το μυαλό λίιιιγο πιο μεγάλο??? Πόσο λίιιιγο δηλαδή??

Μου άρεσε το τοπ-10 !! Ξέρεις, ο Τζίμης έχει σπίτι εδώ, στο νησί κι έρχεται πολύ συχνά. Πολύ low profile τύπος, μ' αρέσει.

Για τη διατροφή τι να σου πω... Δεν υπάρχει άλλος τρόπος απ' το φερμουάρ. Εγώ κατάφερα να περιορίσω πολύ τις ποσότητες του φαγητού που τρώω. Δεν είναι εύκολο.
Κάθισα και σκέφτηκα σοβαρά τι μου δίνει το φαγητό και τι μου στερεί. Προφανώς η δεύτερη κατηγορία υπερίσχυσε, το έραψα κι εγώ και ησύχασα...

Καλά να είσαι.

iamaticus είπε...

ΛΑΚΩΝΑ ΧΑΙΡΕ!!!

ΣΑ ΓΙΑΤΡΟΣ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ:

Ειναι ΣΚΛΗΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ...
αλλα ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ ΜΟΝΙΜΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ....

Η ΠΟΛΥΦΑΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΟΝΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ (για τους περισσοτερους).

ΜΟΝΟ ΑΝ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΩΤΕΡΗ ΗΔΟΝΗ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ....

ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΜΙΑ ΔΙΑΙΤΑ (απωλειας βαρους σωματος).

θα φερω δυο παραδειγματα:
Α)Ενα που θα γελας....
Γινεσαι ΘΡΗΣΚΟΣ και προσευχεσαι ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ ΣΟΥ...χαχαααααα!!!
Κερδιζεις ΤΗ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ-ΗΔΟΝΙΖΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΗΣΗ (μηχανισμος ΠΙΣΤΗΣ).
Αλλα ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ..."ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΗΣΤΕΥΕΙΣ"!!!!(τιμωντας ΤΟΝ ΘΕΟ ΣΟΥ).

Β)Ενα τωρα παραδειγμα:...
που θα κλαις....
Το ερωτικο κουρμπετι, ΑΠΑΙΤΕΙ ΩΡΑΙΑ ΣΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΜΕΝΑ...
ΜΟΛΙΣ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ....

....ΥΠΟ ΤΗΝ ΗΔΟΝΙΚΗ ΔΕΣΠΟΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΟΣ.....
ΩΣ "ΕΡΑΣΤΗΣ"η.... ΩΣ "ΕΡΩΜΕΝΟΣ"...

ΑΔΥΝΑΤΙΖΕΙ+ΑΣΚΕΙΤΑΙ...για να εχει....

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΧΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ (και αγωνιουν:"χυνω λες να παχυνω???χαχααααααα!!!!!)....

Η ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΟΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

MelidonisM είπε...


@Cs

Αν νομίζεις ότι ο Konor
στην είπε για τα κιλά σου

είσαι γελασμένος :)

σπόντα σου ριξε

πως το παραφόρτωσες το ποίημα

με κυνόδοντες και άσυλα...


για το πρώτο δε μου καίγεται δόντι..

για το δεύτερο θα
θελα μια συγκριση
Ελλάδος-Αμερικής
στο θέμα του ασύλου
σε ξεχωριστό μελλοντικό post ¨:-)

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

111 κιλά;
Και η Fairy σε θέλει ακόμα;
Body nuilder είναι η κοπέλα; Ή την έκανες εσύ; Ή θα την κάνεις;
Συμμαζέψου - χειρότερος από μένα είσαι...

kariatida62 είπε...

Εγώ θα σταθώ στα παιχνιδάκια που κάνεις στην fairy!
Να προσέχεις γιατί στο τέλος θα σε στείλει εκείνη χωρίς πλάκα και δεν θα προλάβεις να το συνειδητοποιήσεις.
Τον Κυνόδοντα ούτε εγώ τον έχω δει ακόμα...αλλά αφού λες εσύ ότι δεν αξίζει, ε .. ξέρω πως θα πρέπει ν να πάω να το δω ! χαχαχαχαχα!
Το παλιό ραδιόφωνο τίγκα στο μαμούνι? Φαντάζομαι όχι σαν το δικό μου..χαχα

Είσαι σίγουρος ότι σου αρέσει ο Τζιμάκος? Εσύ τι λες θα του άρεσες εκείνου αν σε γνώριζε?

CsLaKoNaS είπε...

@Δήμητρα ♥♥♥ quarks

Ο Τζιμάκος είναι από τους πιο μορφωμένους καλλιτέχνες που έχουμε.

Το ράψιμο ακούγεται, αλλά δεν είναι απλή υπόθεση.

CsLaKoNaS είπε...

@iamaticus

Δεν έχεις άδικο. Είναι πολύ σωστή η προσέγγιση. Αλλά αυτή τη φορά θα προσπαθήσω να το κάνω χωρίς αυτό το κίνητρο. Έχω την πεποίθηση ότι θα τα καταφέρω. Είμαι σε μία ηλικία που μπορώ να απολέσω μια και καλή το βάρος αυτό. Αλλιώς με περιμένει μία ζωή "δομικά υπέρβαρη" που λέμε ! Θα τα αναλύσω εν συνεχεία....

CsLaKoNaS είπε...

@Μιχάλης Μελιδόνης.

Σωστά αλλά είναι έτσι η δομή του "Τεφτεριού". Λίγα επίκαιρα και μετά ο Μπερντές της Παρασκευής! Έπρεπε να ολοκληρώσω τα Top10 !!!


:))

Στην Αμερική υπάρχει η αστυνομία του Πανεπιστημίου. Κανονική αστυνομία δηλαδή. Απαγορεύεται οποιαδήποτε βίαιη κατάληψη κτιρίου, από μειοψηφίες. Η αστυνομία απλά σε συλαμβάνει. Στην Αμερική επικρατεί η ιδέα πως τα "κλειστά πανεπιστημία" σημαίνουν "σκοταδισμό".

CsLaKoNaS είπε...

@Asteroid

!!!!!!!!!!!!!

Με αδικείς κατάφορα! Η ένδειξη λέει ότι έχω χάσει 1.7 κιλά μέσα σε μία εβδομάδα!

Ούτε αυτό μου αναγωνρίζεις :(((

Η fairy παρά του ότι είναι πάρα πολύ αδύνατη (μπορείς να δείς φωτο στο unitedreaming) εν τούτοις ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για το βάρος μου!!!!

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Λάκωνα,

σωστά, το ράψιμο δεν είναι απλή υπόθεση. Αλλά δεν είναι αδύνατον.

Σου το λέω εγώ. Ξέρεις έχω γεννήσει 3 παιδιά. Σε κάθε εγκυμοσύνη και κατά τη διάρκεια του θηλασμού έπαιρνα πάντα κάποια κιλά τα οποία στη συνέχεια έπρεπε βέβαια να χάσω.

Μπροστά μου έβλεπα δύο επιλογές. Ή να συνεχίσω να καταπίνω ό,τι βρίσκεται μπροστά μου και να χάσω τις υπόλοιπες χαρές της ζωής μου ή να ρυθμίσω την ποιότητα της διατροφής μου και να χαίρομαι τη ζωή.

Τόσο απλά.

Πίστεψέ με, αξίζει τον κόπο... Η στιγμιαία απόλαυση του φαγητού δεν αναπληρώνει τις απολαύσεις που χάνει κανείς εξαιτίας του.

:))))

CsLaKoNaS είπε...

@kariatida62

Ο Τζιμάκος δεν είναι Αριστερός. Είναι κατ' αρχήν αναρχικός και ως τέτοιος είναι βαθύτατα Φιλελεύθερος. Πιστεύω ότι συμφωνούμε με τον Τζιμάκο σε πάρα πολλά αλλά δε θα με ενδιέφερε να γίνω φίλος μαζί του. Προτιμώ τη σχέση που έχω τώρα μαζί του. Όπως από κάθε άνθρωπο αξίζει να παίρνουμε ότι μπορεί ο ίδιος να μας δώσεις (και αντίστροφα), ο καλλιτέχνης μας δίνει το έργο του και εμείς το απολαμβάνουμε όπως νομίζουμε. Μέχρι εκεί. Η επαφή σε ανθρώπινο επίπεδο θα μπορούσε να είναι και καταστροφική....Δε θα το διακυνδίνευα!

CsLaKoNaS είπε...

@Δήμητρα ♥♥♥ quarks

Τα επιχείρηματά σου είναι σωστά αλλά ο έλεγχος δεν είναι γραμμικός!

Π.χ.: Μπορείς πιο εύκολα να ράψεις ένα στόμα σε ένα σώμα 65 κιλών που θέλει να φτάσει στα 60, από ένα στόμα σε σώμα 112 κιλών που θέλει να φτάσει στα 80.

Είναι άλλα τα μεγέθη,άλλες οι δυνατότητες, άλλες οι τεχνικές άλλοι οι μηχανισμοί ελέγχου.

Ephemeron είπε...

Υπεροχο το ραδιο!
Μπραβο γιαγια! Τυχερε Λακωνα!

Saq είπε...

Από που να ρχίσω;

Α, ναι, ωραίως ο τζιμάκος αλλά άκουσα πολλά παράπονα για τα αυξημένα τιμολόγια των παραστάσεων. Η σάτιρα σάτιρα και φράγκα φράγκ βλέπεις!

Για τους μετανάστες τα ίδια περίπου σκέφτηκα δηλαδή "αυτό μας έλλειπε τώρα", αλλά με ένα "τους καημένους και αυτούς". Για το άσυλο τι να πω, η ξεφτίλα στο μεγαλείο της.

Υ.Γ. Το ραδιόφωνο το έψαξες καλά μήπως κρύβονται τίποτα φράγκα μέσα του. Ξέρεις οι γιαγιάδες σε κάτι τέτοια μέρη τα έβαζαν :)

CsLaKoNaS είπε...

@Saq

Γεια σου φίλε Saq!

Η τιμή σε τραπέζη που κάτσαμε ήταν νομίζω 50 ευρώ το άτομο. Υπήρχαν και φοιτητικά στο μπαρ με 20 ευρώ. Πάντως έχεις δίκιο. Ο Πανούσης είναι ακριβός. Πάντα ήτανε. Δε θα σου πω τα κλασικά "το μαγαζί βάζει μεγάλο καπέλο κλπ κλπ κλπ".

Δεν πιστεύω όμως ότι η Τέχνη πρέπει να είναι ντε και καλά φτηνή. Γιατί δηλαδή πρέπει ένας καλλιτέχνης να πουλάει φτηνά την τέχνη του; Ίσα ίσα που εδώ τα χρήματα είναι και επιβράβευση του κοινού προς τον καλλιτέχνη μέσα από τη μοναδική σχέση που δημιουργείται μεταξύ τους. Απ' την άλλη ο Τζίμης παρά τα προβλήματα υγείας που έχει κράτησε μία παράσταση για 2.30 ώρες. Από την αρχή μέχρι το τέλος. Δε μπορείς να πεις δλδ ότι δεν τα άξιζε τα χρήματα αυτά.

Οι μετανάστες είναι πολύπλοκο ζήτημα. Υπάρχει η πλειοψηφία που δουλεύουν χρόνια εδώ και δικαιούνται άμεση και πλήρη νομιμοποίηση. Μιλάμε για αυτούς που έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της χώρας το '90 και το '00. Υπάρχει όμως και μία μειοψηφία που εμπλέκεται με εμπόριο ναρκωτικών, όπλων, γυναικών κλπ κλπ κλπ οι οποίοι και παράνομοι είναι και επικύνδινοι. Το αίτημα λοιπόν για άμεση νομιμοποίηση όλων των λαθρομεταναστών είναι γελοίο από μόνο του.

Το ραδιόφωνο το κοιτάξαμε. Τα φράγκα τα έχει το ίδιο από μόνο του!! :)

CsLaKoNaS είπε...

@Εφήμερον

Δε λές τίποτα!!

Ανώνυμος είπε...

η ουτοπία είναι η μοναδική καφετέρια στη χάνδακος που δεν έχασε ποτέ τον κόσμο της, παρά την ερήμωση της οδού, η οποία σε βεβαιώ μεχρι τις αρχές τις δεκαετίας του 90 έσφυζε απο ζωή (και καλώς εννοούμενη αλητεία).
Ο κυνόδοντας ούτε σε εμένα άρεσε, άσε που όπως λένε είναι copy paste μια παλιάς μεξικάνικης ταινίας, θα με ενδιέφερε πάντως να δω την παρωδία της, θα έχει πολύ γέλιο.
με γειά και το ράδιο, είδες; εάν από μικρός θέλεις κατα πάρα πολύ..
το σύμπαν συνομότησε