Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 24

Newsletter again

Γεια και χαρά σου φανατική μου αναγνώστρια....

Όπως ίσως θα έχεις καταλάβει η κατάσταση είναι απάλευτη. Δεν υπάρχει χρόνος για τίποτα. Συνεπώς, τα Νέα του blog σε τίτλους...

1. Το οικολογικό jeep αν και οδεύει προς πώληση έπρεπε να
ταξινομηθεί στις λίστες της Πρωτεύουσας αν ήθελα να συνεχίσω να το παρκάρω δωρεάν. Το συνολικό ποσόν που περιλαμβάνει τέλος ταξινόμησης, τέλος κυκλοφορίας για ένα χρόνο, ΚΤΕΟ, άδεια για πάρκινγκ στην περιοχή, ανήλθε για το 4λιτρο αυτό αμάξι στο ποσόν των 109 ευρώ. Ναι καλά άκουσες. Εκατόν εννέα ευρώ. Πριν αυτοκτονήσεις σημείωσε σε παρακαλώ ότι το ΙΧ δεν αποτελεί τεκμήριο για καμία κατηγορία κυβικών, ενώ το γέμισμα του ρεζερβουάρ δεν ξεπερνά τα 28 ευρώ. Στην Ελλάδα για το αυτοκίνητο αυτό θα ήθελα ένα στεγαστικό δάνειο το χρόνο για να το συντηρώ.

2. Taxation without representation λοιπόν εδώ και μία εβδομάδα. Κάθε πολιτεία έχει τις δικές τις πινακίδες και ως εκ τούτου το δικό της σλόγκαν γραμμένο σε αυτές. Για παράδειγμα η πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει το "The Empire State" λόγω του Empire State Building, το Delaware το "The first state" ως η πρώτη εδραιωμένη πολιτεία κ.ο.κ. Στην πρωτεύουσα έχουμε το Taxation Without Representation. Είναι παράφραση της ιστορικής φράσης No Taxation Without Representation το 1750 και 1760 που οδήγησε στην Αμερικανική Επανάσταση και την Ανεξαρτησία των ΗΠΑ από τους Άγγλους. Το σλόγκαν αυτό είναι η διαμαρτυρία των κατοίκων της Πρωτεύουσας στο ιδιότυπο καθεστώς που ισχύει εδώ σε σχέση με τις υπόλοιπες 50 πολιτείες. Η περιοχή της Πρωτεύουσας βρίσκεται, σύμφωνα με το Αμερικανικό Σύνταγμα, υπό τον πλήρη έλεγχο του Κονγκρέσου με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην έχουν δικαίωμα ψήφου για τη Γερουσία. Το παράδοξο αυτό δεν μπορεί να λυθεί χωρίς τη σύμφωνη γνώμη Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών, ως ζήτημα που επαφίεται στο Σύνταγμα. Οι Ρεπουμπλικάνοι διαφωνούν με το πρόσχημα ότι πρόκειται για Ομοσπονδιακό έδαφος. Στην πραγματικότητα δε θέλουν να διακυνδινεύσουν την προνομοιακή γι αυτούς Βουλή της Γερουσιάς αφού στην περιοχή κατοικούν κατά κύριο λόγο αφροαμερικάνοι.

3. Εδώ, όπως και εκεί, ετοιμαζόμαστε για Δημοτικές Εκλογές. Και αυτό το καταλαβαίνεις από τα έργα που γίνονται. Το πιστεύεις δεν το πιστεύεις η κατάσταση δε διαφέρει από την Ελλάδα. Έχουν πάθει αμόκ όλοι οι δήμοι και κάνουν έργα στους δρόμους. Το πρόβλημα είναι πως έχουν κλείσει όλοι οι δρόμοι. ΟΛΟΙ όμως, με αποτέλεσμα τεράστια μποτιλιαρίσματα. Κατά τα άλλα ένα σωρό νέα φρούτα βγαίνουν και διεκδικούν χρίσματα. Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν ξεπεράσει φέτος κάθε όριο βλακείας. Χαρακτηριστικη περίπτωση της Κριστίν Ο Ντόνελ η οποία κατεβαίνει στις εκλογές με πρωτοποριακές απόψεις τύπου "Όχι σεξ πριν το γάμο" (συμφωνώ, γιατί μπορεί να καθυστερήσει την τελετή), "Η ομοφυλοφιλία είναι επιδημία" (συμφωνώ, άλλωστε γενικά η Ζωή είναι επιδημία!). Αποδεικνύουν οι Ρεπουμπλικάνοι πως είτε ο Mεσαίωνας καλά κρατεί σε πολλά μέρη της χώρας, ή έχουμε να κάνουμε με μία νέα μορφή του ιού της βλακείας. Εγώ είμαι ακόμα νέος στα αμερικανικά πράγματα αλλά παρακολουθώ μανιωδώς Fox News. Είμαι fun του Glenn Beck ο οποίος έχει ένα πίνακα στην εκπομπή του και γράφει "ρητά", τύπου "ο προοδευτισμός είναι εχθρός της δημοκρατίας" κλπ κλπ... Οι άνθρωποι του Fox News έχουν ξεφύγει από τον υπερσυντηριτισμό, τη λασπολογία γκεμπελικού τύπου, τον ξεδιάντροπο φασισμό, τα όρια της ανοησίας και της σχιζοφρένειας...οι άνθρωποι κάνουν Τέχνη αλλά κανείς δεν τους καταλαβαίνει! Γιατί χωρίς αυτούς ΔΕ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ FAMILY GUY !!!!!






4. Στα καθ' υμάς τώρα, τις προάλλες συζητούσα και πάλι σχετικά με την οικονομία της Ελλάδας, αυτή τη φορά με έναν Έλληνα οικονομολόγο που κάνει το μεταπτυχιακό του στο George Washington. 2 νούμερα μου έδωσε: 30 δις το φετεινό έλλειμα, από τα οποία τα 12 είναι ανατροφοδότηση του χρέους. Ακόμα και η πλήρης άρνηση του χρέους θα σε άφηνε με μία τρύπα 18 δις. Με δεδομένη την ακαριαία (και αορίστου χρόνου) απομόνωσή σου από τις διεθνείς αγορές η επιλογή σου θα ήταν όχι απλά πτώχευση, αλλά χάος. Να δούμε τότε τι θα έκαναν οι μάγκες ΔΝΤ-μάχοι, οι οποίοι απλώς δεν έχουν ιδέα από οικονομία (βασικά δεν έχουν ιδέα από τίποτα αλλά μην το κάνουμε θέμα). Ο φίλος μου βέβαια θεωρεί δεδομένη την πτώχευση το 2011, αφού το κράτος δε θα καταφέρει να τραβήξει κι άλλα χρήματα από τους πολίτες. Τότε θα υπάρξουν νέα μέτρα που θα στραγγαλίσουν πλήρως την όποια οικονομική δραστηριότητα των Ελλήνων. Οι οποίοι Έλληνες έχουν, όπως μου είπε, τραπεζικά αποθέματα στο εσωτερικό περίπου 280 δις και στο εξωτερικό άλλα τόσα! Δεν είμαστε και τόσο φτωχός λαός, δηλαδή. Έχουμε ένα σοβιετικού τύπου κράτος που μας κλέβει από τη μία και το κλέβουμε από την άλλη. Ευτυχώς ξεμπερδεύουμε.

6. Ξεμπερδεύομε και εμείς όπως και οι σύντροφοι στο Νησί της Επανάστασης! Λίγες μέρες μετά την τοποθέτηση του Φιντέλ ότι "το σύστημα δεν τραβάει", η Κούβα απελευθερώνει σημαντικό μέρος της αγοράς της για να «διατηρηθεί και να συνεχιστεί η τελειοποίηση του σοσιαλισμού". Ζήσαμε να το ακούσουμε και αυτό...Κάλιο αργά παρά ποτέ για έναν καταταλαιπωρημένο λαό κάτω από τα ψευδεπίγραφα θεωρήματα της απάνθρωπης ιδεολογίας που του "χάρισε" μία ουτοπία στην οποία δεν έχεις τίποτα, εκτός από "πουτάνες με πτυχίο πανεπιστημίου". ( Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφερθώ στη Yoani Sánchez παραθέτοντας απόσπασμα από την ανάρτηση του Κούταβου: Η Sanchez είναι μία από τις λίγες φωνές που αψήφησαν το καθεστωτικό παραπέτασμα λογοκρισίας και αποτελούν σήμερα εναλλακτική πηγή πληροφόρησης για την καθημερινή ζωή, τα προβλήματα και τις ελπίδες των κατοίκων της Κούβας. Φιλόλογος και δημοσιογράφος πεδίου, η γυναίκα αυτή χαρακτηρίζεται από τον διεθνή τύπο ως ένας από τους πλέον σημαίνοντες ανθρώπους της Λατινικής Αμερικής. Το κόστος δυσβάστακτο, καθώς το καθεστώς την χαρακτηρίζει επαγγελματία αντιφρονούντα, πράκτορα ξένων δυνάμεων και κλιμακώνει μία πίεση, η οποία τον Νοέμβριο του 2009 κατέληξε σε ξυλοδαρμό εκείνης και του συζύγου της από κυβερνητικούς πράκτορες. Το blog της μεταφρασμένο στα Ελληνικά μπορεί κανείς να το παρακολουθεί εδώ)

7. 52 χρόνια του πήρε του Φιντέλ να το καταλάβει, δεν είναι πολλά. Και λέω ότι δεν είναι πολλά γιατί υπάρχουν ακόμα και πιο χαζοί μαθητές. Η Αλέκα και ο Κιμ Γιογκ Ιλ της Β. Κορέας. Στην προτελευταία αυτή Ουτοπία, μεταξύ άλλων, οι υπηρεσίες Υγείας φτάνουν στο ένα ευρώ ανά κάτοικο, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία. Εκεί οι εγχειρήσεις γίνονται χωρίς αναισθητικό ή και με χρησιμοποιημένες βελόνες. Είδες μωρό μου τι ωραίους κόσμους φτιάχνεις όταν αφαιρείς την υπεραξία από το προϊόν; (ποιο προϊόν; λέμε τώρα...)

8. Και λέω προτελευταία γιατί έχουμε και μία νέα Ουτοπία...Τη Μαριναλέντα! Νέα μόδα !! Όλοι μιλάνε για το θαύμα στην Ισπανία! Το δήμαρχό της οποίας Μαριναλέντα περιέφερε η
Αλέκα στο τελευταίο φεστιβάλ της ΚΝΕ, για να μιλήσει για το σοσιαλιστικό δημιούργημα. Η φάτσα του Δημάρχου-Μεσσία ο οποίος εφαρμόζει ένα εκπληκτικό στρατηγικό μάρκετινγκ διαφημίζοντας το δημιούργημά του θα κυκλοφορήσει προσεχώς σε μπλουζάκια, κονκάρδες, μπρελόκ και αναπτήρες. Πρόκειται δε να αποσυρθεί η φώτο του Τσε και να μπει η δική του. Πληροφορίες που θέλουν το Νταλάρα να δώσει συναυλίες στη Μαριναλέντα διασταυρώνονται ως ανακριβείς. Εκεί θα πάει ο Τσακνής, ο Μαχαιρίτσας και ο Κότσιρας και ίσως και οι Πυξ Λαξ που επανενώθηκαν για μια ακόμα τελευταία συναυλία του χρόνου (τώρα που "έφυγε" ο Ξυδούς, πάει δια λιγότερα η πίτα- οπότε είναι καλά τα λεφτά).
Σε αυτήν τη νέα φάρμα των Ζώων που τα ενοίκια είναι λέει 400 ευρώ (μπορεί και λιγότερο), όλοι πληρώνονται ισότιμα 1600 ευρώ και είναι μια χαρά χαρούμενοι.
Μια χαρά χαρούμενοι μέχρι να καταλάβουν ότι δεν παράγουν όλοι το ίδιο άρα δε μπορούνε να πληρώνονται όλοι το ίδιο. Ο τεμπέλης θα γίνει κηφίνας (γιατί να δουλεύει; - αφού έτσι κι αλλιώς θα πληρωθεί), ο εργατικός θα τσατιστεί και θα σταματήσει και αυτός να δουλεύει (γιατί να δουλεύει αυτός και από τον κόπο του να ζούνε οι κηφίνες;) και όλα θα βουλιάξουν αφού αυτό που τελικά θα αναδιανέμεται (δίκαια) θα είναι ....η φτώχεια. Ό,τι γίνεται με την Ελλάδα και γενικότερα σε κάθε Ουτοπία..

Η ζωή τραβάει την ανηφόρα, με σημαίες ...και με τα βούρλα που τις κράτανε! Τα βούρλα που είναι πρόθυμα να πιστέψουν σε κάθε τι άλλο, παρά στον εαυτό τους...

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μαριναλέντα, Μεσσίες, ουτοπίες σαν την Ελλάδα (!), πληρωμένοι τεμπέληδες και αγανακτισμένοι δουλευταράδες ... και μπροστά σε όλα αυτά να αερίζεται η αμερικανική σου οικολογική εξάτμιση! Ολα μπερδεύονται γλυκά! Ας είναι καλά το αμερικανικό σου όνειρο των εργατικών που δουλεύουν και προκόβουν και των τεμπέληδων που ζουν κάτω από τις γέφυρες! Οικολόγοι-ζωόφιλοι-φιλάνθρωποι, μας τα έχετε πρήξει με τα αμερικανικά σας ηθικά άλλοθι!

IonnKorr είπε...

Φίλε Cs

όπως πάντα καταιγιστικός και άψογος κριτικά.

Παράδειγμα τρόπου σκέψης.

Κρίμα να μην είναι και η πλειοψηφία των Ελλήνων έτσι.

CsLaKoNaS είπε...

@Ανώνυμος

Δε συνηθίζω να απαντάω σε υβριστικά και ανώνυμα σχόλια. Θα σε παρότρυνα όμως να διαβάσεις αυτό που έγραψες προσεκτικά. Θα καταλάβεις, κι εσύ, ότι δεν είπες τίποτα.

Θα σε συμβούλευα να έρχεσαι με επιχειρήματα, παρά με κακίες, που δεν αφορούν κανένα.

CsLaKoNaS είπε...

@Πρόεδρε

Σε ευχαριστώ πολύ. Ειλικρινά αρχίζω και ανυσηχώ με την κατάσταση στην Ελλάδα. Λες να βαρέσουμε κανόνι το 2011;

Προς το παρόν όμως πάμε καλύτερα από ό,τι περιμέναμε....Θα δείξει.

MAMOYNI είπε...

ΟΧΟΥ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ???ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΘΕΙΟ ΙΟΝΝΚΟRR ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ...
ΤΩΡΑ ΤΙ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ Ν'ΑΦΗΣΩ ΣΕ ΣΕΝΑ ΘΕΛΕΙ ΣΚΕΨΗ! ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΣΚΟΘΗΚΗ! ΤΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΒΑΛΩ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΑΞΗ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΥΣΥΝΘΕΤΗ ΑΤΑΞΙΑ???
ΑΣΕ ΘΑ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΩ! ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΙΟ ΜΟΥ ΠΡΩΤΑ...ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΦΑΩ ΚΑΜΜΙΑ ΚΛΩΤΣΙΑ ΠΑΛΙ!

ΜΑΜΟΥΝΙ είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=5pXcMcL9NZM

ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΝΑ ΒΡΗΚΑ...ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΗ ΝΑ ΑΝ Σ'ΑΡΕΣΕΙ...

CsLaKoNaS είπε...

@ΜΑΜΟΥΝΙ

Καλώς όρισες!!

Εδώ δε ρίχνουμε κλωτσιές! :)

Σε ευχαριστώ για την αφιέρωση! Εκτιμώ πάρα πολύ τους ανθρώπους με χιούμορ. :)

Να είσαι καλά!!

Panos-Alexia είπε...

Γεια σου φίλε μου. Διάβασα με προσοχή την ανάρτηση σου 2 φορές γιατί με προβλημάτισε. Συμφωνώ απόλυτα με το κομμάτι εκείνο που θέλει να εκμεταλλευτεί μια εικόνα ουτοπικής πραγματικότητας προάγοντας έμμεσα τη δικιά του Ουτοπική Πολιτική αλλά με την Μαριναλέντα είναι διαφορετικά διότι μιλώ με ανθρώπους που ζουν τώρα εκεί. Θαρρώ πως δεν θα ήταν ωφέλιμο να σταθώ μονάχα στη ταξική δικαίωση της Μαριναλέντα αλλά να σου πω πως οι άνθρωποι που επιλέγουν να πάνε στο συγκεκριμένο τόπο δεν έχουν σκοπό να καθίσουν αλλά να ζήσουν. Δεν έχει να κάνει με την δυτική αισθητική του βίου έτσι όπως την καταγράφουν οι παγκόσμιοι οίκοι οικονομίας αλλά την «οικουμενική» ή αν θες την πανανθρώπινη. Τα κριτήρια της επιλογής εκ των πραγμάτων είναι διαφορετικά.

ΥΓ. Να πούμε καλό χειμώνα;

Ανώνυμος είπε...

"Τα βούρλα που είναι πρόθυμα να πιστέψουν σε κάθε τι άλλο, παρά στον εαυτό τους..."

As poume san ta vourla tis Marinalenta pou anti na pistepsoun stin etaireia kai to afentiko tous, ka8ontai kai douleuoun gia ton eauto tous. Ase pou 8a tous fane kai oi xaramofaides oi tempelides arga ì tipota (an kai isws prepei na fovountai perissotero tous giapides pou mporei na tous fortw8oun me tis tromeres - akrives - "idees"!)

Nai, kala kaneis kai den asxoleisai me ta ivristika minimata, to idio eprepe na kanw ki egw kai na min agnoisw ta "vourla" mono kai mono epeidi einai apo ekpompi tou Panousi pou mou aresei. Epeita, einai ali8eia kai oti den eipa kai tipota, mprosta sto diko sou keimeno pou eipe ta panta, apo Kuva, marinalenta, gkevara, repoublikanous ktl ktl, apo pou na to piasei kaneis ... mono pou tosa polla, einai kamia fora ligotera kai apo tipota!

CsLaKoNaS είπε...

@ΠΑΝΟΥΣΟΦΡΟΥΡΟΙ

Τα Σέβη μου!!

Δε διαφωνώ με αυτά που λες. Ούτε προβοκάρω τη Μαριναλέντα και τους ανθρώπους της. Όμως η Μαριναλέντα δεν είναι κάτι καινούριο. Σοσιαλιστικοί παράδεισοι, ουτοπίες και κοινόβια υπήρξάν πάρα πολλά. Οι ΗΠΑ του 19ου αιώνα ήταν γεμάτες από τέτοια. Όμως όλα αυτά κατέρρευσαν πάνω σε αυτό που αναφέρω: Στο ότι δεν παράγουν όλοι οι άνθρωποι το ίδιο. Άλλοι παράγουν περισσότερο άλλοι λιγότερο. Οπότε δεν μπορεί να αμοίβονται όλοι το ίδιο. Αυτή η σκέψη δεν έχει σε τίποτα να κάνει με την ισότητα των ανθρώπων. Όλοι οι άνθρωποι είναι εξίσου σημαντικοί και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Από εκεί και πέρα όμως όταν κάποιος συνδέει με τη βία την ανρθώπινη ισότητα με την οικονομική εξίσωση καταδικάζει μία κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Η ιστορία είναι ξεκάθαρη σχετικά με τα θνησιγενή αυτά πειράματα.

Από εκεί και πέρα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε όρους όπως "πανανθρώπινη αισθητική του βίου". Τι θα πει αυτό; Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Φιλελεύθερη οικονομία βασίζεται τόσο πολύ στο κίνητρο του κέρδους και την απληστία που δημιουργεί τέρατα. Όμως ακόμα δεν έχουμε βρει κάτι να αντικαταστήσουμε το κέρδος, το οποίο αποδεικνύεται ισχυρότατη πηγή παραγωγής προϊόντων, ιδεών και καινοτομίας. Από την άλλη η απληστία είναι ένα άκρως ανθρώπινο χαρακτηριστικό και καμία κοινωνία δεν έχει καταφέρει να την αποτινάξει. Τα σοσιαλιστικά πειράματα απλώς την αγνόησαν ή την συνέθλιψαν, συνθλίβοντας τον εγωισμό και την ατομικότητα του ανθρώπου όπως το λεξοτανίλ για να σε απαλλάξει από την κατάθλιψη, συνθλίβει το σύνολο του μυαλού σου.

Είναι δύσκολα τα προβλήματα και πολύ πιο πολύπλοκα από όσο νομίζουμε. Σε κάθε περίπτωση αυτός ο Νταλαρισμός του Δημάρχου είναι απαράδεκτος. Γυρνάει δεξιά και αριστερά διαφημίζοντας το δημιούργημά του όπως "το νερό του Καματερού". Αυτό ήθελα να τονίσω και όχι να προσβάλω τους ανθρώπους της Μαριναλέντα.

CsLaKoNaS είπε...

@Ανώνυμος

"As poume san ta vourla tis Marinalenta pou anti na pistepsoun stin etaireia kai to afentiko tous, ka8ontai kai douleuoun gia ton eauto tous. "

Όχι, δεν είπα αυτό.

"mono pou tosa polla, einai kamia fora ligotera kai apo tipota!"

Ας ακολουθήσουμε κάποιους κανόνες.

1. Είσαι ανώνυμος και αυτό δε μου αρέσει. Πες μας τουλάχιστον το όνομά σου για να μπορώ σου απευθύνω το λόγο καλύτερα.

2. Εδώ πέρα συνηθίζουμε να μην πετάμε κακίες και ύβρεις αλλά να αναφέρουμε τα σημεία διαφωνίας που έχουμε. Αν διαφωνείς συνολικά με το ύφους, την αισθητική του κειμένου ή και γενικότερα του ιστολογίου, απλά δεν ασχολείσαι. Όμως οι ύβρεις και τα ειρωνικά σχόλια δεν αφορούν κανένα, ιδιαίτερα δε όταν είναι και ανυπόγραφα. Δε λέω ότι τα είπα όλα, ούτε ότι η γνώμη μου είναι η σωστή. Αλλά είναι η γνώμη μου, ανοιχτή σε όλους προς συζήτηση, πάνω σε άσχετα μεταξύ τους θέματα που με απασχόλησαν τον τελευταίο καιρό (γι' αυτό και μίλησα για Newsletter).

Για τελευταία φορά λοιπόν σου κάνω έκκληση αν θες να συμμετάσχεις στην κουβέντα να αφήσεις τις ειρωνίες, να μου πεις πως θέλεις να σε αποκαλώ και να εξηγήσεις που συμφωνείς και που διαφωνείς με τα λεγόμενά μου.

Φιλικά.

CsLaKoNaS είπε...

Κάτι έγινε και χάθηκε το σχόλιό του Γιάννη. Το παραθέτω εδώ:

"
Diladi an sou pw oti me lene Gianni, apektisa kai fereggiotita?

kai vevaia den eipes vourla tous katoikous tis marinalenta, alla oi epitideiws afimenoi edw ki ekei xaraktirismoi, den einai kai toso ksekarfwtoi! sisxetizontai, an kai oxi me tropo kseka8aro, me ta proigoumena .... 8a se rwtousa loipon, poioi einai auta ta vourla sta opoia anaferesai sto telos tou keimenou sou, amesws afou egrapses gia tin marinalenta kai tous katoikous tis, gia na katalavw!
kai ti exei i ais8itiki tou keimenou mou? pou einai to problima me tin eirwneia ka8auti? kiriws malista afou tin xrisimopoieis ki esi sto keimeno sou? ta peri tis fotografias tou tse-gkevara ktl tkl, gia na meinw mono se ekeino to meros tou keimenou sou, den periexoun eirwneia, ì mipws sinodeuontai apo tosi "emperistatomeni ereuna kai gnwsi" wste na metriazoun tin entipwsei pou afinoun? Isws to provlima me tetoiou eidous blog einai akrivws oti den mporei na piastei kaneis mazi tous zigizontas tis lekseis. apeu8inontai apla se filous kai omoideates pou kseroun ti 8a diavasoun prin ta diavasoun (kai min to pareis proswpika kai strava, den to ennow prosvlitika, einai mia geniki diapistwsi). "

CsLaKoNaS είπε...

Φίλε Γιάννη,

Η φράση "τα βούρλα που τις κρατάνε" είναι του Πανούση τον οποίο θαυμάζω απεριόριστα. Είναι μια γενική διαπίστωση που ξεκινά από τα βούρλα που τραβάνε την ανηφόρα κρατώντας τη μία Σταυρούς την άλλη το Κοράνι την παρ' άλλη Σβάστικες ή Κόκκινες Σημαίες. Με αυτή τη φράση ήθελα να τονίσω την πάγια αντίθεσή μου σε κάθε τι το δογματικό, σε κάθε έναν που έρχεται και σου λεέι "Ακολούθησέ με γιατί εγώ κατέχω την Αλήθεια". Αντιτίθεμαι σε κάθε έναν Τύρανο, δικτάτορα, πατερούλη που εκμεταλεύεται το φόβο και την απελπισία των ανθρώπων, τους παραμυθιάζει με ένα σωρό ιδεολογικές σαχλαμάρες τους αποπροσανατολίζει και τελικά τους σκλαβώνει.

Πιστεύω πως η Μαριναλέντα είναι άλλη μια τέτοια περίπτωση, και εξήγησα γιατί το πιστεύω αυτό.

Από εκεί και πέρα το κείμενό μου είναι γεμάτο ειρωνία αλλά εναντίων δημόσιων προσώπων με των οποίων τις απόψεις διαφωνώ. Εσύ όμως μου επιτέθηκες προσωπικά, χωρίς εγώ να σου έχω επιτεθεί.

Όσοι με γνωρίζουν, γνωρίζουν τις απόψεις μου και τον τρόπο που τις εκφράζω. Λυπάμαι αλλά δε μπορώ σε κάθε μου ανάρτηση να ξαναρχίζω από την αρχή εκθέτοντας τις απόψεις και τα πιστεύω μου. Ο λόγος που γράφω σατυρικά-ειρωνικά είναι γιατί έτσι μου βγαίνει. Σε κάθε περίπτωση είμαι ανοιχτός προς συζήτηση πανω στις σκέψεις μου. Γι αυτό ακριβώς άλλωστε τις εκθέτω. Γιατί θέλω να τις τεστάρω, ώντας σίγουρος πως είναι σωστες σε κάποια σημεία και λάθος σε άλλα.

Από εκεί και πέρα ο καθένας επιλέγει να διαβάσει ό,τι θέλει και συνήθως θέλει να διαβάζει πράγματα με τα οποία συμφωνεί. Όπως κ εσύ συμφωνείς με το ότι καρόιδεψα τους καθυστερημένους Ρεπουμπλικάνους αλλά εξοργίζεσαι που τους συνέκρινα με τους Κομμουνιστές.

Πες μου όμως σε τι είμαι επιδερμικός; Τι δεν έχω πιάσει σωστά από όλα αυτά που λέω και να το συζητήσουμε. Επίλεξε έναν αριθμό από το Newsletter και τον συζητάμε. Ειλικρινά σου μιλάω με ενδιαφέρει πάντα η "άλλη" άποψη! (τα εισαγωγικά με την έννοια της ιδεολογικά άλλης άποψης!)

Να είσαι καλά.

Ανώνυμος είπε...

"...κρατώντας τη μία Σταυρούς την άλλη το Κοράνι την παρ' άλλη Σβάστικες ή Κόκκινες Σημαίες. Με αυτή τη φράση ήθελα να τονίσω την πάγια αντίθεσή μου σε κάθε τι το δογματικό, σε κάθε έναν που έρχεται και σου λεέι "Ακολούθησέ με γιατί εγώ κατέχω την Αλήθεια". Αντιτίθεμαι σε κάθε έναν Τύρανο, δικτάτορα, πατερούλη που εκμεταλεύεται το φόβο και την απελπισία των ανθρώπων, τους παραμυθιάζει με ένα σωρό ιδεολογικές σαχλαμάρες τους αποπροσανατολίζει και τελικά τους σκλαβώνει"

8aumazw tin pisti sou sto oti esi DEN akolou8eis simaies kai pateroulides, 8a elega, sa na min orizetai i zwi sou (kai i zwi olwn mas diladi) apo dinameis megaliteres apo mas, isws oxi proswpopoiimenes se ENA proswpo alla sigoura "anw8en" kai sigkekrimenwn simferontwn.

Me vazei malista se periergeia kai i frasi sou "tous apoprosanatolizei". As poume o dimarxos tis marinalenta: apo ti apoprosanatolizei tous katoikous tou xwriou tou kai pws tous sklavwnei? sta dixtia mias "outopias", as poume? prepei na niw8oun sklavoi tou Lenin ekei kai eleu8eroi oi zitianoi geitones sou tou amerikanikou oneirou? to rwtaw me apli periergeia, an kai me ligo eirwniko-epi8etiko xrwma (ti na kanoume, ki emena etsi mou vgainei. Epeita ti 8a pei "proswpika"? Edw i proswpikotita mas apokaliptetai mono apo osa grafoume kai tautizetai me auta).

Epeita kai an akomi eginan anepitixeis prospa8eies na dimiourgi8ei mia sosialistiki koinwnia xwris kerdos, prepei na papsei kapoion na tin epizita enw gnwrizei poies katastrofikes sinepeies exei gia tin an8rwpini psixologia, to perivallon, tis an8rwpines sxeseis? stamatane diladi oi prospa8eies na vre8oun 8erapeies gia tis arrwsties oso autes den exoun akomi vre8ei!?

Les oti i diafora stin paragwgi metaksi twn an8rwpwn 8a dimiourgouse arga ì grigora problimata se mia tetoia koinwnia ktl. 8a ksana8esw tin erwtisi opws se proigoumeno minima: pisteueis oti esi parageis perissotero me douleia grafeiou apo enan pou gewrgo pou paragei tin trofi sou kai gia auto plirwnesai poli kalitera apo auton (kiriws an laveis ipopsin oti autoi douleuoun ston trito kosmo)? an dexesai tetoies omixlwdeis sxeseis metaksi aksias tis ergasias kai paragwgis tote isws na mporouse na vre8ei tropos kai stin pagkosmia, leme twra, Marinalenta gia na min iparxei "problima". I eikona malista pou ferneis edw, an8rwpwn diladi pou paragoun allos ligotero kai allous perissotero, einai efarmosimi otan oloi kanoun akrivws tin idia douleia kai mporoume na sigkrinoume to proion tis douleias tous, pragma adinato se poliplokes koinwnies san tis dikes mas, kapws ekswpragmatiko kai, tolmw na pw, outopiko (me tin pragmatiki ennoia tis leksis) kai to diko sou simeio anaforas loipon. I diaforopoiisi tis paragwgis tis kapitalistikis koinwnias 8a mporouse isws telika na einai apodekti, se allo plaisio kai gia allous logous, kai se mia sosialistiki koinwnia.

CsLaKoNaS είπε...

"8aumazw tin pisti sou [...] ENA proswpo alla sigoura "anw8en" kai sigkekrimenwn simferontwn. "

Δε διαφωνώ ότι η ζωή μας ορίζεται από άνωθεν δυνάμεις. Όμως θα μου επιτρέψεις να πιστεύω πως οι άνωθεν αυτές δυνάμεις, έτσι όπως νομίζω πως τις εννοείς, είναι όχι μόνον απρόσωπες αλλά και πολλές φορές ανεξάρτητες, ασύμβατες, αλληλοσυγκρουόμενες.

"apo ti apoprosanatolizei tous katoikous tou xwriou tou kai pws tous sklavwnei"

Έχε λίγη υπομονή να δεις που θα καταλήξει αυτό το πείραμα. Πιστεύω πως θα καταλήξει εκεί ακριβώς που έχουν καταλήξει όλα τα σοσιαλιστικά πειράματα μικρής ή μεγάλης έκτασης. Σε ό,τι αφορά όμως το μάρκετινγκ ο Δήμαρχος είναι εκνευριστικά θρασύς όταν έρχεται να μας κάνει μαθήματα αυτοοργάνωσης ως αντίδοτο στην ελληνική κρίση. Ενα παραπάνω που τις λύσεις αυτές τις ενστερνίζεται και η Αριστερά. Μαζί με τις ανεκδιήγητες προτάσεις Τσίπρα για άμεση πρόσληψη 100.000 στο Δημόσιο, φτηνό πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα κλπ κλπ....Άρες μάρες κουκουνάρες.

"Edw i proswpikotita mas apokaliptetai mono apo osa grafoume kai tautizetai me auta)"

Ναι αλλά είπα ότι ως blogger έχω και μία συνέχεια. 3 χρόνια έχω αυτό το blog (νομίζω δλδ).

"stamatane diladi oi prospa8eies na vre8oun 8erapeies gia tis arrwsties oso autes den exoun akomi vre8ei!? "

ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ!

Ένα από τα ψεγάδια της μαρξιστικής θεωρίας είναι πως υποθέτει ότι η παραγωγή πλούτου, καινοτομίας και ιδεών μπορεί είναι κάτι δεδομένο και εφικτό χωρίς το διαολεμένο κέρδος και τον ανταγωνισμό. Να λοιπόν που η ιστορία έδειξε ότι αυτό δεν ισχύει. Ότι χωρίς τα ταπεινά αυτά κίνητρα δεν παράγεις τίποτα. Διαφωνείς σε αυτό;

Κατά τα άλλα όμως πες μου ειλικρινά αν εν μέσω της παγκόσμιας ή της ελληνικής κρίσης έχεις ακούσει, όχι λύση ολοκληρωτική και εννιαία που συζητάμε τώρα εμείς εδώ, αλλά κάτι βρε παιδί μου, ένα ψεγάδι σοβαρής πρότασης από κάποιο Αριστερό κόμμα, παράταξη, διανοητή... Εγώ προσωπικά δεν έχω ακούσει τίποτα. Ειδικά για την ελληνική κρίση ακούω μόνο μαλακίες, που το μόνο που θα αποφέρουν είναι την πλήρη εξαθλίωση του λαού.

Επίσης χαρακτηρίζεις την κοινωνική συμπεριφορά όταν αυτή έχει να κάνει με το κέρδος, τον ανταγωνισμό ή την απληστία σαν "άρρωστη". Αυτός ο χαρακτηρισμός είναι τουλάχιστον παραπλανητικός.

Μην ξεχνάς ότι η ελεύθερη οικονομία είναι ένα δομικά φυσιοκρατικό μοντέλο. Φαινόμενα απληστίας ανταγωνισμού είναι εν γένει το ένστικτό μας, έτσι; Δε λέω ότι είναι άξια θαυμασμού αυτά απλώς θεωρώ ότι δεν μπορούμε ελαφρά τη καρδία να τα παραβλέψουμε ή να τα αγνοήσουμε ή να τα συνθλίψουμε.



Σε ότι αφορά την τελευταία σου παράγραφο νομίζω ότι αυτά τα είναι αυτορυθμιστικά θέματα της αγοράς.
Αν αύριο εκλείψει η αγορά από προσφορά εργασίας οδοκαθαριστών μην έχεις καμία αμφιβολία πως θα δεις γιάπιδες και γκολντεν μπόις και εξέκιουτιβς, με μια σκούπα στο χέρι να καθαρίζουν δρόμους και πλατείες...

OOO είπε...

Ανωνυμε,ηρθα να διαβασω αυτα που σκεφτεται ο σε λογικη αταξια παντα ευρισκομενος συντεκνος,και με ξενερωσες μεχρι που μου χαλας τ'αντερα με τα κωλο greekenglish σου.
Αυτος ειναι ευγενικος εγω οχι.

CsLaKoNaS είπε...

Σύντεκνε Ade Gia,

Σε διαβάζω στο blog σου με την θρυλική ΠΑΤΡΙΣ και με ζώνει η νοσταλγία αυτού του νησιού που το μισώ και το αγαπώ ταυτόχρονα!

Σε χρειαζόμαστε στην κουβέντα! Πρέπει να επέμβεις για να απαντήσεις στους προβληματισμούς μας και να μας βοηθήσεις!

Ephemeron είπε...

Ετσι απο περιεργεια... θα ηθελα καποιος να μου κανει λεπτομερη αναλυση, και να μου πει πως ο τροπος ζωης και το οικονομικο συστημα της Μαριναλέντα, που ειναι ενα χωριο 2.645 ανθρωπων, μπορει να εφαρμοστει στην πραξη, σε μια πολη σαν το Los Angeles που εχει 15.000.000 κοσμο, ή εστω και στην Αθηνα;

Ειμαι σιγουρος οτι αν γινοταν δημοψηφισμα στην Αθηνα, με θεμα αν ολοι ηθελαν να δουλευαν οπως δουλευει ο κοσμος στη Μαριναλέντα και να εχουν ολοι τον ιδιο μισθο, των ας πουμε 1.200 ευρω το μηνα, η πλειοψηφια θα ψηφιζε ΟΧΙ...

Ανώνυμος είπε...

AdeGia! ...

... Αντε γεια!

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Ένα πράγμα, που δεν εννοείς να καταλάβεις - και μου κάνει εντύπωση, γιατί είσαο οξύνους - είναι ότι η αντίρρηση, που έχουν κάποιοι σκεπτόμενοι Έλληνες ή ξένοι για το ΔΝΤ δεν αφορά στην ουσία κάποιων μέτρων, που ήταν έτσι κι αλλιώς απαραίτητο να ληφθούν. Το ΔΝΤ ΔΕΝ έχει στο μείγμα αναπτυξιακή πολιτική και περιορίζεται σε εισπρακτικής φύσεως μέτρα, για να διασφαλίσουν οι δανειστές όσα μπορούν από τα κεφάλαιά τους. Δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ Έλληνας ή ξένος οικονομολόγος, που να θεωρεί επιτυχημένη την συνταγή. Μόνον εσύ φαίνεται να περίμενες επιτυχία, αλλά τώρα αρχίζεις κι αμφιβάλλεις. Καιρός ήταν, Λακωνάκο!
Το συμμάζεμα του Κράτους έπρεπε να γίνει, ο δανεισμός με όρους που αγγίζουν την παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας και που πάσχουν από έλλειμμα δημοκρατικής νομιμοποίησης, θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί και να αξιοποιηθούν αυτές ακριβώς οι τεράστιες Ελληνικές αποταμιεύσεις. Το φώναζαν κάποιοι οικονομολόγοι πριν από την προσφυγή στο ΔΝΤ ήδη - αλλά άλλη ρότα είχε βάλει από την αρχή η Κυβέρνηση των άψητων - το έκανε και ο Παπανδρέου πατήρ το '80 και το '90. Οι δικοί μας, όμως, ούτε που το συζητούσαν. Την αναδιάρθρωση δεν την γλιτώνουμε, ελπίζω να γλιτώσουμε, τουλάχιστον, την πτώχευση...

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
CsLaKoNaS είπε...

@Asteroid

"ο δανεισμός [...] θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί"

ΠΩΣ ;;;;; Πως να είχε αποφευχθεί;

"και να αξιοποιηθούν αυτές ακριβώς οι τεράστιες Ελληνικές αποταμιεύσεις."

Μα μιλάς σοβαρά τώρα; Δηλαδή θα μπει το κράτος στις τράπεζες να πάρει τις καταθέσεις των πολιτών του; Τι θα έκανε; Θα κατέβαζε τα τανκς στους δρόμους και θα επίτασε τις καταθέσεις και τα περιουσιακά στοιχεία έστω των ισχυρών;

Αν ήμασταν στη δραχμή αυτό θα το έκανε 'νόμιμα' κόβοντας χρήμα. (ευτυχώς που δεν είμαστε στο κωλονόμισμα αυτό γιατί θα πληρωνώσουνα τώρα σε 1000δισεκατομμύρια και θα αγοράζες μετά βίας ένα λεμόνι). Επειδή όμως δεν είμαστε στη δραχμή, αν τώρα γυρίζαμε, θα γυρίζαμε με μία τέτοια ισοτιμία ευρώ-δραχμής που θα φτάναμε το χρέος των ΗΠΑ σε απόλυτα νούμερα.

Το γιατί φτάσαμε στο ΔΝΤ είναι άλλου παπά-ευαγγέλιο. Η επιλογή όμως του ΔΝΤ ήταν μονόδρομος!!! Αυτό δε μπορείς να καταλάβεις, και σε αυτό διαφωνούμε. Μονόδρομος για δύο λόγους: Πρώτον δύχτι ασφαλείας και για τους δανειστές μας που θέλουν τα λεφτά τους! Και καλά κάνουν! Δεν κατάλαβα δλδ, ποια χώρα δε θέλει τα λεφτά που έχουν επενδύσει οι πολίτες της; Εδώ τα ομόλογά μας έχουν φτάσει μέχρι το ταμείο σιδηροδρόμων της Καλιφόρνια! Κεφαλαιοκράτες είναι αυτοί; Χοντρές γουρουνόφατσες με φράκο όπως θέλει να φαντάσιώνεται η Αλέκα;

Αν από την άλλη δεν είχαμε το ΔΝΤ και είχαμε πτωχεύσει ποιοι θα την πλήρωναν πρώτοι; Μήπως οι πλούσιοι; Ή νομίζεις ότι η πτώχευση θα δημιουργήσει την κοινωνική έκρηξη για ταξική επανάσταση και νέο κόκκινο ξεκίνημα; Ή χούντα θα έρθει ή ο Βγενόπουλος. Σε κάθε περίπτωση θα την πληρώνανε οι πραγματικά αδύναμοι.

Τέλος, το αναπτυξιακό μοντέλο του μνημονίου μόνο αναπτυξιακό δεν είναι. Αλλά αυτό δε με απασχολεί τόσο όσο το να μπορώ να συνεχίσω να υπάρχω ως κρατική οντότητα έστω και με μειωμένη κυριαρχία. Δηλαδή αν είχαμε πτωχεύσει θα ήμασταν κράτος κυρίαρχο; Αυτό είναι το θέμα;

Το αν θα αντέξουμε το 2011 είναι μεγάλο στοίχημα. Εγώ πιστεύω ότι μπορεί και να το κερδίσουμε. Ο ΓΑΠ πάει πολύ καλά. Οι εδώ οικονομολόγοι είναι σχεδόν ενθουσιασμένοι αν σκεφτείς πως τον Φλεβάρη η κουβέντα όχι μόνο είχε ξεφύγει από την πτώχευση, αλλά οι οικονομολόγοι περιέγραφαν αναλυτικά την εκτώς ευρωζώνης Ελληνική οικονομία.

CsLaKoNaS είπε...

@Ephemeron

Εσύ να μεταφέρεις τα εκλογιά σου δικαιώματα στο Delaware!!

Αγαπάμε Christine O'Donnell !!!

Έχεις ήδη κάνει donation στο website της πιστεύω! Μας έχει ανάγκη η Christine!

Από εκεί και πέρα αν η Μαριναλέντα είναι μία ουτοπική κατάσταση αυτή είναι για τους κατοίκους της και μόνο! Εκεί υπάρχει μια ιστορία με κτήματα διεκδικήσεις δικαστήρια που ξεκινάει απο τη δεκαετία του 80. Εν πάσει περιπτώσει εγώ δεν πιστεύω ότι αυτό θα τραβήξει πολύ έτσι όπως είναι. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να είναι αυτό λύση για τα προβλήματα της οικονομικής κρίσης είτε σε διεθνές ή σε εθνικό ή ακόμα και σε τοπικό επίπεδο.

ΗΩΣ είπε...

ΤΊ να πρωτοπώ; Μια καλησπέρα, μιας και καιρό έχουμε να τα πούμε...
και πάμε με αριθμούς από την αρχή!
1) Το τανκς σου αν ποτέ κάνεις το λάθος να επιστρέψεις εδώ να το αφήσεις εκεί που είναι και να πάρεις ένα παπάκι
2)Δεν κατάλαβα την τύφλα μου η ξανθιά!
3)Εδώ αγόρι μου δεν κάνουν έργα στους δρόμους... απλά τους αλλάζουν κατεύθυνση, ενίοτε και τα φώτα!
4)Ήμουν και είμαι κατά του ΔΝΤ και γενικότερα της φοροεισπρακτικής πολιτικής που έχει λογική βλάχου τροχόμπατσου με το μπλοκάκι στο χέρι που σε γράφει γιατί έτρεχες με 60, ενώ δεν τον νοιάζει που η κότα που πήγαινε με 40 προκάλεσε ατύχημα. Από την αρχή του χρόνου μια τιμημένη αναπτυξιακή πρωτοβουλία δεν είδαμε! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά στραγγαλίζουν και ό,τι πάει να κινηθεί στην αγορά (πχ ΑΠΕ). Επιπροσθέτως, αυτοί που έχουν τις καταθέσεις πες στο φιλαράκι σου ότι είναι αυτοί που ήταν ταυτόχρονα πρόεδροι σε 246 επιτροπές έκαστος, συνεπώς αυτοί που μας έφεραν σε αυτό το χάλι και τώρα ετοιμάζονται να την κάνουν με ελαφρά για να μην πληρώσουν τον λογαριασμό.
5)Πού πήγε το 5 και δεν το βλέπω οέο???
6)Ο Φιντέλ αριστερός από συγκυρία έγινε, μην τρελαθούμε τώρα... πάντως αυτός καλά πέρασε τόσα χρονάκια. Τους Κουβανούς να ρωτήσουμε.
7)Τα 3Α (Αλέκα, Αλέκος, Αλέξης) είναι τραγελαφικά από μόνα τους. Του Μεγαλέξανδρου τα κόκκαλα θα τρίζανε αν μπορούσαν....
8)Μας έχουν πρήξει τον έρωτα από παντού στο νετ με την Μαριναλέντα, λες και είμαστε ξανάζησα στιγμές απείρου κάλλους και φανατισμού του Εμφυλίου.... άντε βρε, να ξαναζωντανέψουμε την Βάρκιζα για καμιά συμφωνία, έστω και μέσα στην χλίδα.....
Τα λέμε Λάκωνα, πλατυολόγησα πάλι...