Σάββατο, Μαΐου 15

Χωρίς σχόλια

Από την τελευταία παρέμβαση Γκούφυ διαβάζουμε:

"Παρ’ ό,τι υπήρξα και παραμένω οπαδός της ελληνοτουρκικής φιλίας, εν τούτοις πρέπει να πω ότι με φοβίζει αυτή η αιφνίδια σύσφιξη των κυβερνητικών σχέσεων, οι επαφές υπουργών και άλλων παραγόντων, οι επισκέψεις στην Κύπρο και η έλευση του Ερντογκάν. Υποψιάζομαι ότι πίσω απ’ αυτά κρύβεται η αμερικανική πολιτική με τα ύποπτα σχέδιά της, που αφορούν τον γεωγραφικό μας χώρο, την ύπαρξη υποθαλάσσιων κοιτασμάτων, το καθεστώς της Κύπρου, το Αιγαίο, τους βόρειους γείτονές μας και την αλαζονική στάση της Τουρκίας, με μόνο εμπόδιο την καχυποψία και την εναντίωση του ελληνικού λαού."

Χθες:

τα υπόλοιπα στον Πιτσιρίκο.

21 σχόλια:

sCaTterBraiN είπε...

'μωραίνει κύριος ον βούλεται απωλέσαι' λένε, αλλά εδώ μου φαίνεται έχει αφήσει μισή τη δουλειά.

kariatida62 είπε...

Ο Μίκης καλά έκανε και εξέφρασε τους φόβους του! Είναι όπως λέμε τα φώναζε στη νύφη να τ'ακούσει η πεθερά! Και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει εκφραστεί για την γείτονα χώρα, τι θέλει να πει ότι όταν τον επισκέφθηκε ο Ερντογάν έπρεπε να του κλείσει την πόρτα στα μούτρα ή ότι και ο Πρόεδρος μωραίνει?
Βρε παιδιά μη γίνεστε τόσο απόλυτοι, και ακούστε λίγο και αυτούς τους ανθρώπους που αφιέρωσαν την ζωή τους για το καλό και τη προβολή της Ελλάδας!Όλους πια θα τους ισοπεδώσουμε? Τι θα μας απομείνει?

CsLaKoNaS είπε...

@sCaTterBraiN

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Δεν πιστεύω ότι τα λέει αυτά λόγω ηλικίας. Αν προσέξεις τη διαδρομή του πάντα έτσι κινούνταν. Απλά για να προβάλει τον εαυτό του και μόνο.

Με λυπεί ότι υπάρχουν πολλοί που συνεχίζουν να τον παίρνουν στα σοβαρά.

CsLaKoNaS είπε...

@kariatida62

"ακούστε λίγο και αυτούς τους ανθρώπους που αφιέρωσαν την ζωή τους για το καλό και τη προβολή της Ελλάδας"

Όταν λες καλό εννοείς τη σύμβαση για την υπογραφή της Νατοϊκής βάσης της Σούδας; (κυβέρνηση Μητσοτάκη με υπουργό το Μίκη).

Γιατί να δεις που τελικά μόνο γι αυτό θα θυμόμαστε το Μίκη στο μέλλον. Ίσως και για το ότι μας επέβαλε τραγουδιστές σαν τον Νταλάρα...

Φοβάμαι ότι δεν θέλεις να δεις ορισμένα πράγματα. Και δεν υπάρχει χειρότερο από αυτό.

IonnKorr είπε...

μωραίνει κύριος ον βούλεται απωλέσαι

Φίλε sCaTterBraiN η φράση μάλλον δεν αφορά τους πάσης μορφής αλήτες, όπως αναφερόμενος, που παίζουν πάντα σε δυο ταμπλό, αλλά αυτούς που τους ακολουθούν και τους πιστεύουν.

Μπράβο Cs που έκανες αυτήν την ανάρτηση.
Όλο το κατεστημένο της "οπλικής μίζας" έχει ξεσηκωθεί κατά της προσέγγισης Ελλάδας-Τουρκίας.
Το μόνο που τους νοιάζει είναι η διαιώνιση της έχθρας για να αναγκάζονται τα δύο κράτη να αγοράζουν όπλα δισεκατομμυρίων, από τις πολεμικές βιομηχανίες.

Ελλάδα και Τουρκία βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της λίστας της αγοράς όπλων παγκοσμίως (μετά το Ισραήλ που όμως είναι και κατασκευαστής).

Μετά διαμαρτύρονται για το IMF.

IonnKorr είπε...

@Καρυάτιδα

ακούστε λίγο και αυτούς τους ανθρώπους που αφιέρωσαν την ζωή τους για το καλό και τη προβολή της Ελλάδας

Τέτοια αφιέρωση ζωής, Κάρυ, να ζεις μες την πλουτοκρατία, να παίζεις διπλά παιγνίδια, εξώφθαλμα, και να έχεις και μια τεράστια μερίδα αφελών Ελλήνων για οπαδούς ο καθένας θα την ζήλευε.

Με κάτι τέτοιους "πνευματικούς ανθρώπους" και πολιτικούς φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

Ephemeron είπε...

"Υποψιάζομαι ότι πίσω απ’ αυτά κρύβεται η αμερικανική πολιτική με τα ύποπτα σχέδιά της, που αφορούν τον γεωγραφικό μας χώρο, την ύπαρξη υποθαλάσσιων κοιτασμάτων..."

Αμαν πια μ' αυτες τις συνωμοσιες...
θα ερθει λεει η Αμερικη να αρπαξει τα υποθαλασσια κοιτασματα... χα-χα-χα!
Λοιπον αλλη μια φορα, για να το παρουμε χαμπαρι...
Μακαρι να υπηρχαν, αλλα... δεν υπαρχουν, ουτε πετρελαιο και φυσικο αεριο κατω απο το Αιγαιο, ουτε ουρανιο και χρυσος στη Μακεδονια, δεν υπαρχει τιποτα.
Γιατι; Γιατι αν υπηρχαν θα τα ειχαν "ξεθαψει" οι 300 της Βουλης και μερικοι αλλοι για την τσεπουλα τους εδω και παρα πολυ καιρο...
Φτανουν πια οι συνωμοσιες...

(μονο 324 ατομα ειχαν δηλωσει οτι εχουν πισινα, και τελικα βρηκαν... 16.974 πισινες... και μαντεψτε ποιος εσπρωξε τον φτωχο Ελληνα να χτισει και να μην δηλωσει τις πισινες στην εφορια... η Αμερικανικη κυβερνηση!!!)

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Από ολισθήματα, ακόμη και ανόητα λάθη, έχει κάνει πολλά ο Μίκης Θεοδωράκης - καμμία αμφιβολία!
Τούτο, ωστόσο, δεν ακυρώνει το τεράστιο μουσικό του έργο, για το οποίο μπορούμε να εξακολουθούμε να τον τιμούμε.
Κατά την γνώμη μου, άλλωστε, σίγουρα δεν επιτρέπονται τέτοιες εκφράσεις στον μόλις χθεσινό Πιτσιρίκο, που στηλιτεύει τους πάντες και τα πάντα ανωνύμως. Δικαίωμά του, αναμφίβολα, αλλά κρίνεται και απ' αυτό.

Black~Martini είπε...

η πολιτικη...ειναι ρητορια...
Ρητορια ειναι......ψεμα...
Αλλα λογια να αγαπιομαστε.....
Ποτε δεν πηρα σοβαρα τα λογια κανενος....η αξιοπιστια εχει χαθει προπολου...Μονο τα κοροιδα δινουν σημασια...(δες και αυτους στην ΟΝΝΕ-ετσι λεγεται;;- χθες στο συνεδριο του Σαμαρα)..Νεα παιδια που τρεχουν πισω απο τα σημαιακια...
Παω να μαγειρεψω εγω τωρα....η οικογενεια πειναει!!..
Καλη κυριακη σου ευχομαι...
υγ: αυτα να τα δειχνεις παντως...μηπως και ξυπνησει κανεις...αχχαχαχαχα...!!!

CsLaKoNaS είπε...

@IonnKorr

Δεν επιτίθεμαι στον Μίκη. Δε με ενδιαφέρει αυτό. Επιτίθεμαι όμως σε όλους εκείνους που παίρνουν στα σοβαρά τις πολιτικές του απόψεις. Όλους εκείνους που αντί να κάτσουν να σκεφτούν τι σαχλαμάρες και για ποιο λόγο τις λέει αυτός ο άνθρωπος, υιοθετούν άκριτα τα επιχειρήματά του και τα αναπαράγουν ως θέσφατα. Με αυτούς τα έχω και όχι με το Μίκη.

CsLaKoNaS είπε...

@Ephemeron

Είναι φοβερό ότι η απόψεις του έχουν απήχηση γιατί είναι ο ορισμός του λαϊκισμού. Πόσο πνευματικός μπορεί να είναι ένας άνθρωπος που λαϊκίζει έτσι;

CsLaKoNaS είπε...

@Asteroid

Να μιλήσουμε για την ταμπακέρα. Ο Πιτσιρίκος είναι χθεσινός. Σύμφωνοι. Κ εγώ χθεσινός είμαι. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να εκφράζω άποψη. Μία κουβέντα πετάω και εγώ και ο κάθενας μας εδώ. Αν είναι σωστή ή όχι να κρίνουμε και όχι μόνο ποιος το λέει και γιατί το λέει.

Όσον αφορά το μουσικό έργο του Μίκη δε θα το κρίνω εγώ ούτε εσύ ούτε κανείς μας...Θα το κρίνει ο Χρόνος. Μέχρι στιγμής θα συμφωνήσεις ότι αν βγάλουμε τις κατά καιρούς τις επιδοτούμενες από το κράτος συναυλίες της λαϊκής ορχήστρας του, δεν ξέρω πόσο από το έργο του Μίκη ακούγεται...Ο χρόνος μάλλον δεν του φέρεται και τόσο καλά όσο θα περιμέναμε...Σε αντίθεση με τον Μάνο...

CsLaKoNaS είπε...

@Black-Martini

ΟΝΝΕΔ λέγεται...φτού κακά στο στόμα μας μέρα που είναι ! Να είσαι πάντα καλά και να μη σκας. Έχω δηλώσει ότι θα αλλάξω τη θεματολογία αυτού του blog...αυτό θα γίνει smoothly όμως για να μην έχω αναταράξεις :))

Φιλιά!

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Δεν έχω αντίρρηση στο να εκφράζει την άποψή του οποιοσδήποτε - ακόμα κι οι μόλις χθεσινοί. Το ίδιο ισχύει και για τα γούστα - σε καθαρά μουσικό επίπεδο. Οι κόρες μου πιθανότατα δεν γνωρίζουν κανένα έργο του Θεοδωράκη, αλλά, και αν τυχόν γνωρίζουν, μάλλον δεν θα το αντέχουν. Είναι θέμα γούστου αυτό - αλλά και βιωμάτων.
Εάν σε κάποιον δεν αρέσει ο θεοδωράκης, καλώς.
Από την άλλη πλευρά, δεν παραβλέπω όμως ότι το μεγάλο μέρος του έργου του σχετίζεται με συγκεκριμένες κοινωνικές και ιστορικές συνθήκες, που, αν δεν τις έχει βιώσει κάποιος, δεν είναι εύκολο ούτε να το προσεγγίσει ούτε να συγκινηθεί ούτε να ταυτισθεί μαζί του. Αν οι συνθήκες αυτές επανέλθουν ώς έναν βαθμό και σε σύγχρονη εκδοχή, τότε μπορεί να έχουμε και αναβίωση της μουσικής του Θεοδωράκη.
Από την άλλη πλευρά, η θεματολογία του Χατζιδάκι είναι πιο κλασική, καλύπτει κι εκφράζει μιαν έκφανση του ανθρώπου, που πάντα θα υπάρχει, δεν θα ξεφτίσει ποτέ... Τάχω γράψει αυτά, δεν υάρχει λόγος να τα ξαναπώ τώρα εδώ.

Στο κύριο θέμα μας τώρα: οι πολιτικές απόψεις του Θεοδωράκη είναι συζητήσιμες, αμφιλεγόμενες, αλλά έχει δικαίωμα να τις εκφράζει και ασφαλώς κρίνονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και καλώς κρίνονται. Εγώ ο ίδιος, που υποκλίνομαι στο καλλιτεχνικό του μεγαλείο, δεν τις μετράω πολύ!
Ωστόσο, άλλο αυτό κι άλλο η χρησιμοποίηση απαράδεκτων προσωπικών χαρακτηρισμών από τον μεγάλης αναγνωσιμότητας "Πιτσιρίκο". Αυτοί οι χαρακτηρισμοί δεν αποτελούν κριτική πολιτική ή καλλιτεχνική αλλά ευθεία κι αδικαιολόγητη προσβολή προσωπικότητας. Δεν αποτελούν καν σάτιρα - όπως πολύ συχνά δεν είναι σάτιρα κι αυτά, που κάνει ή λέει ο Λαζόπουλος. Είναι απλώς φτήνια - και, μάλιστα, εν ου παικτοίς!
Με τον Πιτσιρίκο έχω "συγκρουσθεί" μία φορά στο παρελθόν και, φαίνεται, ήρθε η ώρα να ξαναμιλήσω!
;-)

Και κάτι τελευταίο, επειδή ζω στην Ελλάδα και ξέρω: οι απόψεις αυτές του Θεοδωράκη ΟΥΔΕΜΙΑ απήχηση έχουν. Κανένας δεν τις παίρνει τοις μετρητοίς και κανένας δεν διαμορφώνει πολιτική ή πρακτική, με βάση αυτές. Ούτε καν αναπαράγονται από την πλειονότητα των εφημερίδων και των ΜΜΕ. Ουδείς λόγος ανησυχίας, λοιπόν...

habilis είπε...

Tο ρίσκαρε πολύ ο Γιώργος με την επίσκεψη μαζί με τον Ερτογάν στο σπίτι του Μίκη.
Σημειολογικά έγινε για το πολιτικό παιχνιδάκι και για κάποιες φωτό.
Γουστάρω την ακράτεια του Μίκη και στα 90 του .
Ενας χείμαρρος κατεβάζει γάργαρο νερό αλλά και σκουπίδια .
Τώρα στα στερνά του που το μυαλό του φλερτάρει με την γεροντική άνοια τσιτάτα αφοριστικά είναι λίγο άστοχα.

δεσποιναριον είπε...

Τα μηντια ειναι που προβαλλουν τον Μικη Θεοδωρακη και φυσικα κι εκεινος ανταποκρινεται οπως μπορει. Ας μη κρινουμε συγκριτικα τον Μικη και τον Μανο. Ο Μανος δεν προλαβε να ολοκληρωθει. Ο νεκρος δεδικαιωται. Ο γερασμενος Μικης δεν ειναι αχρηστος. Ασχετα με το πως εχει καταληξει να προβαλλεται, και μουσικη αντιπροσωπευτικη μιας γεννιας εγραψε και ενεψυχωσε κοσμο καποτε. Αυτα εμεις οι μεγαλυτεροι που τα ζησαμε δεν γινεται να τα διαγραψουμε ετσι γιατι αν το κανω αυτο τοτε θα πρεπει να διαγραψω και την μητερα μου (συνομιληκη του Μικη) που βλεπει την σημερινη κατασταση με τα δεδομενα της νιοτης της). Η πολιτικη πορεια του Μικη δεν μπορω να πω οτι με ενθουσιασε, αλλα δεν μπορω να διαγραψω και το καλο που μου εκανε καποτε στα αυτια και στην ψυχη.

Φιλια ματια μου!

CsLaKoNaS είπε...

@habilis

Συμφωνώ μαζί σου. Εκτός του ότι το μυαλό του φλερτάρει με τη γεροντική άνοια. Εκτός και αν ήταν από πάντα του σε μία γεροντική άνοια. Γιατί ανέκαθεν τέτοιες βλακείες έλεγε.

CsLaKoNaS είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
CsLaKoNaS είπε...

@δεσποιναριον

Κατ' αρχάς welcome back to blogging!!

"Ας μη κρινουμε συγκριτικα τον Μικη και τον Μανο."

Γιατί όχι; Σύγχρονοι συνθέτες ήτανε!

"Ο Μανος δεν προλαβε να ολοκληρωθει."

Γιατί δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί; Μια χαρά τεράστιο έργο άφησε. Πέθανε σχετικά μεγάλος.

"Ο νεκρος δεδικαιωται."

Είναι κατ' αρχήν λάθος αυτή η φράση. Δεν δεδικαίωται κάθε νεκρός. Για παράδειγμα δεν δεδικαίωται Χίτλερ. Από την άλλη δεν κρίνω θετικά το έργο του Μάνου επειδή πέθανε. Το κρίνω επειδή ακούγεται και αγαπιέται από τη νέα γενιά. Εμπνέει νέους καλλιτέχνες από Ελλάδα και από Ευρώπη. Ο νέος κόσμος συνεχίζει να τον ακούει με το ίδιο πάθος που τον άκουγε ο παλιός κόσμος.

"Ο γερασμενος Μικης δεν ειναι αχρηστος. Ασχετα με το πως εχει καταληξει να προβαλλεται"

Αυτός επέλεξε να προβάλεται έτσι. Καλά ένας άνθρωπος από το περιβάλλον του δεν υπάρχει να το συμμαζέψει;

"...και μουσικη αντιπροσωπευτικη μιας γεννιας εγραψε και ενεψυχωσε κοσμο καποτε. Αυτα εμεις οι μεγαλυτεροι που τα ζησαμε δεν γινεται να τα διαγραψουμε..."

Και εγώ τώρα που δεν τα έζησα τι πρέπει να κάνω; Δεν έχετε άλλη επιλογή από το να μας καταλάβετε. Εμείς περάσαμε από ένα Δημοτικό όπου μόνο η μουσική του Μίκη του Λοϊζου και (λιγότερο) του Μάνου (επειδή ήταν Δεξιός) ακούγονταν. Κυρίως Μίκης και Λοϊζος. Γραμμή του Υπουργείου το Ένα το Χελιδόνι, της Δικαιοσύνη Ήλιες νοητέ, τα δέντρα που δε βολεύονται και άλλες ανωμαλίες του Ρίτσου. Γραμμή του Υπουργείου η μουσική που για σας ήταν έκφραση αντίστασης, για μενα ήταν καθεστωτική νόρμα. Και με το χειρότερο δυνατό συμπέρασμα: Ότι αυτή είναι η καλύτερη μουσική που μπορείς να βρείς !! Ότι δεν υπάρχει άλλη ! Μόνο αυτή.

Τώρα που οι κομμουνισμοί τελειώσανε και βγήκαμε από τον ιδεολογικό ύπνο καταλαβαίνουμε πως όχι μόνο υπάρχει καλύτερη μουσική, αλλά πως η τέχνη δεν κρίνεται από την εγκύκλιο ενός υπουργείου αλλά από το πόσο κρατιέται στο χρόνο. Δεν αρκεί να γράψεις ένα επανασταστικό τραγούδι. Η επανάσταση ως ίδεα είναι πάντα επίκαιρη. Πρέπει το τραγούδι σου να αντέξει στο χρόνο ως καλλιτεχνικό δημιούργημα. Δε χρειάζεσαι λαϊκές ορχήστρες επιδοτούμενες από τη φορολογία των πολιτών για να κρατηθείς στο χρόνο.

"Η πολιτικη πορεια του Μικη δεν μπορω να πω οτι με ενθουσιασε,"

Αυτός ήταν που είπε ότι το Κόμμα του εξασφάλιζε αν μη τι άλλο χιλιάδες κομμάτια από κάθε δίσκο (δηλώση στο Ν. Δήμου το 1981). Αυτός ήταν που είπε πρόσφατα για το Χριστόδουλο ότι "όποιος μιλάει για τον Αρχιεπίσκοπο πρέπει πρώτα να πλένει το στόμα του"(δήλωση το 2006). Αυτός ήταν που έκανε χρόνια εξορία και υπέστη άθλια βασανιστήρια. Αυτός ήταν ο υπουργός του Μητσοτάκη.

Τι συμπέρασμα να βγάλω; Αν ο ίδιος ο άνθρωπος αυτός δε σέβεται το έργο του, εγώ γιατί να το κάνω;

Άλλωστε δεν έγραψε και την Ωδή στη Χαρά...Μην τρελαθούμε κιόλας!

δεσποιναριον είπε...

Μου θυμιζεις εμενα πριν χρονια. Δεν αφηνεις τιποτα να πεσει κατω. Και καλα κανεις. Αλλα μονος σου ειπες, ¨εγω που δεν τα εζησα τι να κανω" Εκει ειναι η διαφορα μας στα βιωματα. Οταν κατι σε σημαδευει δεν μπορεις να το εξαλειψεις. Βεβαια αν δεν εισαι κολλημενος (και θελω να πιστευω οτι δεν ειμαι) βλεπεις και τα αρνητικα. Τα βλεπω, ομως παντα με βαση τα δικα μου βιωματα ξεχωριζω τον ανθρωπο απο το εργο του οταν αυτο μου ειναι απαραιτητο. Για να σου πω κι αλλο ενα παραδειγμα, ουτε εμενα μου αρεσε οταν ο Νιονιος εβγαζε την Καλομοιρα απο την τουρτα, αλλα ο Νιονιος με εθρεψε. Θελω να ζησω μεχρι τα βαθεια γεραματα κι εσυ να εισαι σαν εμενα να ξανακανουμε την κουβεντα αυτη. Μεχρι τοτε ομως θα μας δοθει η ευκαιρια να τα ξαναπουμε οβερ ε γκλας οφ γουαϊν.
Φιλησε μου το μωρο!

CsLaKoNaS είπε...

@δεσποιναριον

Έχεις δίκιο. Αλλά αυτό είναι το χάσμα των γενεών. Έτσι επαναστάτησε η δική σας γενιά, έτσι θα επαναστατήσουμε κ εμείς. Αρκεί η νομοτέλεια αυτή να μην επαναλαμβάνεται ως φάρσα αλλά πραγματικά να προχωράμε μπροστά.

Από εκεί και πέρα η δική σας γενιά έχει μόνο μία δυνατότητα. Να αφουγκραστεί τη δική μας και να μην περιχαρακωθεί πίσω από τα δικά της, αναμφισβήτητα, κατορθώματα. Εκεί είναι το δίκο σας στοίχημα τώρα.