Πέμπτη, Μαρτίου 11

Κηδεύομεν σήμερον....


Αγάπη μου γειά σου...

Η Ελλάς, η γνωστή χώρα που ποτέ δεν πεθαίνει, σήμερα ξαποσταίνει. Δικαιώνεται αυτή τη μέρα το θρυλικό δίστιχο αφού θα ξανατραβήξουμε προς τη δόξα μόλις λίγο ξαποστάσουμε όλοι μαζί, ομαδικά...

Αυτή η παρτούζα θα κρατήσει βέβαια καμία τετραετία τουλάχιστον, αλλά εντάξει. Τι σκατά ερωτικός λαός είμαστε; Θα το αντέξουμε και αυτό! Λοιπόν θέλω να πω μερικά πράγματα σήμερα που η χώρα απεργεί και δεν ξαναμιλάω γιατί έχω κουραστεί από τους τόνους βλακείας που έχω ακούσει μέχρι τώρα.

Αλήθεια ποιος φταίει για την κρίση; Πολύ σωστά να πληρώσουν αυτοί που φταίνε! Βέβαια το χρέος μας (το φανερό) είναι 380 δις ευρώ. Ποιός τα πήρε ρε γαμωτο αυτά τα λεφτά; Να τα φέρει πίσω αμέσως! Μην είν' ο Τσουκάτος; Μην είν' ο Τσοχατζόπουλος; Μην είν' ο Βουλγαράκης ή η Ντόρα;

Όποιος νομίζει ότι τα 380 δις τα πήρανε όλα οι πολιτικοί από μίζες κλπ κλπ είναι κλινικά ηλίθιος και μπορεί να σταματήσει την ανάγνωση αυτού του κειμένου εδώ. Όποιος νομίζει ότι έστω τα μίσα από αυτά τα χρήματα τα πήρανε οι πολιτικοί μπορεί να διαβάσει για ακόμη μια παράγραφο.

Ποιος τα έκλεψε τα χρήματα; Οι πολιτικοί είναι κατά βάση υπεύθυνοι για το χρέος αυτό αλλά όχι έτσι όπως το νομίζεις αγάπη μου! Δε θες να τ' ακούσεις αλλά τα χρήματα στο μεγαλύτερο μέρος τους τα πήρες (ή καλύτερα τα έκλεψες) εσύ !!!

ΕΣΥ δημόσιε υπάλληλε που την επομένη της Αλλαγής είδες το μισθό σου να διπλασιάζεται. Να παραγεμίζει με επιδόματα! Να δουλεύεις 11 μήνες δουλειά με 14 μισθούς χωρίς κανένα κίνητρο ή φόβο, αφού κανείς δε μπορεί να σε κουνήσει από τη θέση σου παρά μόνο η εκάστοτε κυβέρνηση να σε ανεβάσει υπό την προϋπόθεση να φέρνεις ψηφαλάκια.

ΕΣΥ συνταξιούχε που ναι μεν δούλεψες μία ζωή σε μία δουλειά αλλά κανείς ποτέ δε σε ρώτησε, πριν σου δόσει τη σύνταξη, τι κοινωνικό πλούτο παρήγαγες όλα αυτά τα χρόνια! Διότι αν εγώ φάω τη ζωή μου σπρώχνοντας ένα τοίχο θα κουραστώ εξ ίσου με έναν εργάτη σε μια βιομηχανία ή ίσως και περισσότερο, όμως δε θα έχω παράγει τίποτα. Περήφανα λοιπόν τα γηρατειά σου, αλλά αν δεν παρήγαγες τίποτα και παίρνεις σύνταξη το 110% του τελευταίου σου μισθού τότε καλά κάνουν και σε ψεκάζουν τα ΜΑΤ.

ΕΣΥ "αντιστασιακέ" μου που το 1984 πήρες αναδρομικά τις αντιστασιακές σου συντάξεις που σου είχε στερήσει το κράτος της Δεξιάς στα πλαίσια της εθνικής συμφιλίωσης! Βέβαια πήραν τόσοι πολλοί Έλληνες συντάξεις τότε που απορώ πως στο διάολο έχασε το ΕΑΜ τον Εμφύλιο! (ΥΓ1)

ΕΣΥ αγρότη που πήρες τα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα και τα έκανες ουίσκια και Μερσεντές και Ουκρανάιζερ! Επίσης όπως μπορεί να διαβεβαιώσει και ο συντοπίτης Jsteiak αν συγκρίνεις το λάδι που δηλώνει η Κρήτη στην ΕΕ για επιδοτήσεις με το μέσο λάδι που παράγει μία κανονική Ελιά και κάνεις τη διαίρεση, θα σου βγεί ένας αριθμός ελαιόδεντρων ίσος με το εμβαδό της Κρήτης. Τώρα αν δεν είσαι καλός στη διαίρεση μπορείς απλά να κοιτάξεις τον αριθμό των αιγοπροβάτων που επίσης δηλώνουμε στην ΕΕ. Οι Βρυξέλλες θα νομίζουν ότι το νησί κατοικείται μόνο από Αίγαγρους (Κρι-Κρι). Αυτό δεν τους παραξενεύει βέβαια αφού το 68% των Ηρακλειωτών ψήφισε Κουράκη για Δήμαρχο.

ΕΣΥ νοσοκόμα του Βενιζελίου που τσέπωνες μέχρι και τα κωλόχαρτα από τις προμήθειες του νοσοκομείου για να τα πάρεις σπίτι σου. Αλλά βέβαια ποιός να σε καταγγείλει; Ο διευθυντής της πτέρυγας που έχει εξωτερικό ιατρείο παίρνει 3000 ευρώ φακελάκι για κάθε επέμβαση;

ΕΣΥ καθηγητή δευτεροβάθμιας που ζεις από το μισθό σου και την παραπαιδεία! Που στο 4ο Λύκειο που πήγαινα οι μισοί καθηγητές μου έκαναν το πρωί μάθημα και οι άλλοι το απόγευμα στο ιδιαίτερο (και αφορολόγητο) !

ΕΣΥ μικρομεσαίε που έμαθες να ζεις με τις κάρτες και τα δάνεια αλλά όταν έρχεται η ώρα να πληρώσεις κλαίγεσαι και θυμάσαι τις κακές τράπεζες το μεγαλό κεφάλαιο, τον Κίσσινγκερ και το Μητσοτάκη (ΥΓ2)...Ή νομίζεις πως θα ξεχάσω εγώ πέρυσι το Μάιο με την κατάργηση του ειδικού φόρου στα αυτοκίνητα πως ξεπούλησαν τα Hummer και τα Porsche Cayenne...(τι γούστο Θεέ μου!) ;;;

ΕΣΥ Έλληνα με την πρωτότυπη συλλογιστική που λέει ότι εφ' όσον εγώ δεν έκλεψα όσο έκλεψαν οι πλούσιοι τότε εγώ δεν έχω ευθύνη! Βάλε και το άλλοθι ότι κατά κανόνα οι πλούσιοι τη σκαπουλάρουν τότε μάλλον θα πρέπει να σου πούμε και μπράβο! Λες και αν ήσουν εσύ πλούσιος δε θα έκλεβες το ίδιο με αυτούς. Εσύ λοιπόν που το μόνο που κοιτάς είναι πως θα φοροδιαφύγεις με τη μοναδική λογική ότι (πάντα) οι άλλοι κλέβουνε περισσότερο από εσένα άρα εσύ είσαι καθαρός.

ΕΣΥ εργαζόμενε που βρίζεις αυτούς που ο ίδιος ψηφίζεις. Εσύ που ξεπουλάς το δημοκρατικό σου δικαίωμα για ένα διορισμό στο δημόσιο. Γιατί δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει. Αν ένα κόμμα αυτήν την ώρα σε εκφράζει είναι το ΠΑΣΟΚ. Αφού η συνδικαλιστική του παράταξη ελέγχει τη ΓΣΕΕ την ΑΔΕΔΥ τη ΓΣΕΒΕ (και νομίζω και την ΠΑΣΕΓΕΣ). Τι γκρινιάζεις; Είσαι τόσο ψυχανώμαλος; Ψηφίζεις για κυβέρνηση και για συνδικαλισμό το ίδιο κόμμα; Μήπως δεν ψήφισες; Δεν πήγες να ψηφίσεις;

ΕΣΥ μαλάκα θολοκουλτουριάρη απολιτίκ ντεκαβλέ παπαριάδη που το παίζεις ότι η αποχή είναι άποψη. Η αποχή είναι καθαρός πεντακάθαρος φασισμός και πολυ καλά σου κάνουν και σε "διαλύουν" όπως λες.

ΕΣΥ μέτριε και ημιμαθή τηλεθεατή που πιστεύεις ότι ο Πρετεντέρης ή ο Χατζηνικολάου ασκεί αντικειμενική δημοσιογραφία, ο Λαζόπουλος κάνει σάτυρα, η Μπήλιω προάγει τον πολιτισμό, η Κανέλλη κάνει πολιτική ανάλυση επιπέδου, ο Μίμης Ανδρουλάκης είναι στοχαστής οικονομολόγος, ο Νταλάρας τραγουδιστής ποιότητας, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος εξαίρετος στιχουργός, ο Γλέζος αγωνιστής της Αντίστασης και άρα σύμβολο και άρα υπεράνω νόμων (ΥΓ3) και φυσικά ο Αρχάγγελος Μίκης ο μεγαλύτερος συνθέτης του 20ου αιώνα (σύμφωνα με δήλωση της κόρης του).

Σεξουαλική μου αναγνώστρια, δύο είναι τα θετικά που πρέπει να σημειώσουμε. Πρώτον εδώ και λίγο καιρό ο Νίκος Δήμου ξανανοιξε το blog του και γράφει τακτικά και δεύτερον ο ΓΑΠ ανακοινώνοντας τα μέτρα αυτά έβαλε ταφόπλακα στη Μεταπολίτευση. Είμαι (υπερβολικά) αισιόδοξος πιστεύοντας πως με τα μέτρα αυτά θάψαμε όχι μόνο μία επόχη αλλά και τη νοοτροπία της. Γι αυτό μαζί με την Αθήνα που "πενθεί" για τα κεκτημένα που χάθηκαν, πενθεί και η αδελφή πόλη η Washington με 3μερες εκδηλώσεις:



Στις 13 θα είμαι παρών. Έχω προγραμματίσει την τελευταία στιγμή να πηδήξω και να πιαστώ από το φέρετρο και να ουρλιάξω "Το σκονάκι είναι κοινωνική κατάκτηση..." όπως οι φοιτητές στο δεύτερο μίσο της δεκαετία του '70 στα πανεπιστήμια...Οι αριστεροί φοιτητές προφανώς! Δεξιοί φοιτητές δεν υπήρχαν τότε...Με το που έπεσε η Χούντα, απλά εξαερώθηκαν.

Σε λατρεύω....

ΥΓ1. Για να μη με πείτε φασίστα Κοτζαμάνη, αδιαμφισβήτητα έπρεπε να δωθούν τα χρήματα αυτά! Δύο παρατηρήσεις έχω: Α. Όχι σε τόσους όσους δόθηκαν. Β. Τα λεφτά αυτά όπως και όλα τα δικαιώματα που δόθηκαν τη δεκαετία του '80 δεν τα είχαμε στα ταμεία. Τα δανειστήκαμε και θα τα πληρώνουμε για πολλά χρόνια ακόμα.

ΥΓ2. Είναι γνωστό τοις πάσοι ότι ο Κίσσιγνκερ και ο Μητσοτάκης ευθύνονται για όλα τα δεινά της χώρας αυτής! Από το πρωί μέχρι το βράδυ αυτοί οι δύο μαζί με τους Αμερικάνους και τους Σιωνιστές επεξεργάζονται σχέδια για το πως θα μας εξοντώσουν!

ΥΓ3. Είμαι ο μόνος που δεν καταλαβαίνει γιατί έπρεπε να γίνει θέμα με το Γλέζο και τα χημικά που έφαγε. Είναι προφανές ότι δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να τον ψεκάσουν όπως και κανένα άλλον πολίτη. Τα χημικά πρέπει να απαγορευτούν δια παντώς. Παρατηρήσεις: Τι πήγαιναν να κάνουν εκεί μέλη ΣΥΡΙΖΑ τα οποία όλα φορούσαν μάσκες οξυγόνου εκτός από τον Γλέζο που τον είχανε μπροστάρη; Αν πήγαιναν να απελευθερώσουν κάποιον που συνελήφθει γιατί το έκαναν; Και γιατί πάλι έβαλαν το Γλεζο να το κάνει; Είναι υπεράνω του νόμου επειδή κατέβασε τη σβάστικα από την Ακρόπολη 60 χρόνια πριν; Γι αυτό την κατέβασε; Στον αγωνιστή Γλέζο έχω άπειρο σεβασμό. Στον πολιτικό Γλέζο που χρησιμοποιεί τον αγωνιστή για να υπάρχει στο δημόσιο βίο όλα αυτά τα χρόνια και του οποίου οι πολιτικές απόψεις δεν πιάνουν ούτε 0,01% στην κοινωνία αλλά παρ' όλα αυτά εισπράτει την κρατική επιχορήγηση ως συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχω απολύτως κανένα σεβασμό!

ΥΓ3. Προφανώς οι πολιτικές, μας έφτασαν εδώ που φτάσαμε. Προφανώς πολύ πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρουν οι πολιτικοί μας. Αλλά οι πολιτικοί μας είναι ο καθρέφτης μας. Όχι ο καθρέφτης καθένος από μας αλλά συνολικά. Ξύπνα αγάπη μου, όλα εγώ πρέπει να στα εξηγώ πια; Πριν λοιπόν βρίσω τον Παπουτσή ή τον Πρωτόπαππα πρέπει να αναρωτηθώ, εγώ τι έκανα γι αυτή τη ριμάδα τη χώρα; Αν αυτοί τη βούλιαξαν, εμένα ποιος ήταν ο ρόλος μου; Μήπως ανήκω σε μία από τις παραπάνω κατηγορίες; Και αν όχι εγώ, τότε πόσοι ;


23 σχόλια:

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Γλαφυρή γραφή, αλλά και πολύ αυστηρή.
Σ' άλλα συμφωνώ, σ' άλλα όχι κι αυτό είναι φυσιολογικό και, επίσης, ωφέλιμο!
Τις ευθύνες, που έχουμε ως λαός, ακόμη κι εγώ ατομικά, τις αναγνωρίζω, γι' αυτό και συζητώ κάποια συμμετοχή μου στο κόστος. Ωστόσο, ακόμη κι αν το μεγάλο μέρος των χρημάτων δεν πήγαν στους πολιτικούς, πήγε σε κάποθιους παραπολιτικούς και παρακοιμώμενους, που είναι μονίμως υπό ασυλία. Είναι άλλοι απ' αυτούς τους προ του ΄67, άλλοι από τους προ του '74 και άλλοι από τους προ του '81. Έγινε κάποια ανακατανομή πλούτου προς όφελος των μικρομεσαίων, που είχαν εισοδήματα πείνας ώς τότε, αλλά, παράλληλα δημιουργήθηκαν και τα νέα τζάκια, το νέο κατεστημένο, που δεν άλλαξε ούτε το '90-'93 ούτε το 2004-09.
Τις πρώτες υπερβολές του '81, που ανοήτως έγιναν θεσμικές κατακτήσεις τα τελευταία 30 χρόνια, πληρώνουμε σήμερα, αλλά έχω την αίσθηση πως η μεγάλη μάζα των μικρομεσαίων δεν ωφελήθηκε όσο νομίζεις. Κάποιες πολύ λίγες, 3 ή 4, κάστες Δημοσίων Υπαλλήλων ναι, κάποιες κάστες των ΔΕΚΟ ασφαλώς, κάποιοι μεσάζοντες του αγροτικού τομέα πάρα πολύ... αλλά όχι όλοι. Ποτέ δεν μπαίνουν όλοι σ' ένα και στο ίδιο καζάνι, δεν χωράνε. Τα ψίχουλα, που πέφτανε από το τραπέζι του μεγάλου φαγοποτιού και που τα μοιράζανε στους χαμηλόμισθους, για να θολώνουν τα νερά δεν έχουν καμμιά σχέση με τις μεγάλες μερίδες φαγητού, που σερβίρονταν στο τραπέζι καθ' εαυτό.

Είναι υπεράριθμοι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, ναι... αλλά είναι και κακοπληρωμένοι, εκτός από 3-4 Κλάδους μόνον. Είναι υπεράριθμοι οι συνταξιούχοι, αλλά με συντάξεις πείνας οι περισσότεροι.
Γι' αυτό και λέω ότι χρειάζεται μεταρρύθμιση, γι' αυτό και λέω ότι να πληρώσω κι εγώ ο μικρομεσαίος κάτι, αλλά όχι όλο το κόστος.
Να κοπούν από όσους πρέπει και μπορούν 30 και να κόψουν κι από μένα 10. Η λογική της οριζόντιας μείωσης στο ίδιο ποσοστό επί δικαίων και αδίκων, πλουσίων και πενήτων, είναι ισοπεδωτική, παραβλέπει τον χρυσό κανόνα του μέτρου, επιφέρει κοινωνική αναταραχή, γεννά αίσθηση αδικίας.

Φιλικά, το ξέρεις!
;-)

ELvA είπε...

Κοιταξε και εγω θα συμφωνησω με τον φιλο Αστεροειδη (και παλι!) στο οτι ναι μεν εχεις καπου δικιο οταν καταγγελεις καποια πραγματα, αλλα μη μας πιανεις και ολους απο τα μουτρα! ;)

Σιγουρα εγιναν λαθη,οπως σε ολες τις εποχες, ποια εποχη ειναι αλανθαστη σε τελικη αναλυση;Καμμια!
Σιγουρα καποιοι χρησιμοποιησαν θεσουλες και προνομια, γι αυτο πηγαμε οπως πηγαμε! Το θεμα ειναι τι μπορει και πρεπει να γινει απο δω και περα, ωστε να μη πληρωσουν τη νυφη μονο οι χαμηλομισθοι και μικρομεσαίοι, ενω αλλοι μονιμως να ξεφευγουν απο ευθυνες και το κυριοτερο απο ..τιμωριες!!

Παντα φιλικα! ;)

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Για να κάνω σχόλιο, προφανώς διάβασα όλη την ανάρτηση. Άρα δεν πιστεύω οτι τα φράγκα τα έφαγαν μόνο οι πολιτικοί.
Αποπνέεις μια "υγεία" μέσα απο αυτήν την ανάρτηση. Δεν έχει σημασία αν όλα όσα γράφεις είναι σωστά. Σημασία έχει οτι έχεις το μυαλό να τα σκεφτείς και να τα γράψεις. Με άλλα λόγια μου δείχνεις οτι δεν είσαι "προβατοποιήσιμος".
Μαζί σου...
Πέρνα μια βόλτα και απο εμένα να διαβάσεις κάποιες σκέψεις μου. Νομίζω οτι σε αρκετά σημεία έχουμε τον ίδιο τρόπο σκέψης.
http://kaliteros.blogspot.com/
Τα λέμε...

sCaTterBraiN είπε...

σαφέστατα έχεις δίκιο - και μερίδιο ευθύνης στην κατρακύλα έχουμε όλοι. το θέμα είναι πώς βγαίνουμε από αυτόν τον φαύλο κύκλο και πώς θα διασφαλίσουμε ότι η κοινωνική αδικία θα περιοριστεί. δεν έχω κάποια απάντηση, μόνο την αγωνία του ποιος είναι ένας σωστός τρόπος δράσης εδώ που έχουμε φτάσει.

Manoliscus είπε...

Έχω αρχίσει να σχηματίζω την εντύπωση πως μόνο αφότου βγούμε έξω από την Ελλάδα κατορθώνουμε να δούμε την μεγάλη εικόνα.

Χαίρομαι που γράφεις όσα διάβασα παραπάνω, από τα ευχάριστα κρατώ το comeback του Δήμου.

τους χαιρετισμούς και την εκτίμηση μου.

JSteiak είπε...

Πέρασα για να επιβεβαιώσω τα λεγόμενα του CSLakona σχετικά με τις αγροτικές επιδοτήσεις... Κι έχω να συνεισφέρω με ένα παράδειγμα παρόμοιο: Όταν οι αγρότες δήλωναν τα αγροτεμάχια (για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων, άλλη πονεμένη ιστορία κι αυτή), βρέθηκαν κομμάτια γης δηλωμένα από τρεις και τέσσερις αγρότες. Λες και το χωράφι ήτανε τετραώροφη πολυκατοικία και κάθε αδερφός καλλιεργούσε και ένα όροφο...

Από τότε που η πολιτική έπαψε να είναι η τέχνη του εφικτού, δηλαδή της λογικής, και έγινε η τέχνη της ρητορείας, δηλαδή των λόγων, και της επανεκλογής, μπήκαμε σ' ένα φαύλο κύκλο που εκλεγμένοι και εκλέκτορες προσπαθούν να κοροϊδέψουν ο ένας τον άλλο στον αγώνα του ποιος θα φάει τα πιο πολλά.

Έτσι κι οι αγρότες. Τρώγανε γιατί κάποιοι συνδικαλιστές (του ΠαΣοΚ, ναι, ναι...) τους δείξανε πώς να τρώνε. Και τους δείξανε πώς να τρώνε για να είναι χορτάτοι και να τους αφήσουν ήσυχους (τους αγροτοπατέρες) να τρώνε τη μεγάλη μπουκιά.

Μία η άλλη είναι. Πολλοί αγρότες τρώγανε από λίγα, λίγοι αγροτοπατέρες τρώγαν από πολλά. Απλά μαθηματικά. Αλλά στο άθροισμα αυτός που τα έχασε όλα είναι η αγροτική παραγωγή και το μέλλον της. Και τα πολλά και τα λίγα.

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Αδιαμφισβήτητα αυτά, που γράφεις, Jsteiak, και δίνουν την ευκαιρία να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα.

Απολύτως γνωστό, λοιπόν, το τι γινόταν με τις αγροτικές αποζημιώσεις κι επιδοτήσεις από τότε, που μπήκαμε στην τότε ΕΟΚ. Τά ξέραμε εμείς, οι άσχετοι με τα αγροτικά αστοί, τα έγραφαν οι εφημερίδες, τα ήξεραν οι πάντες - Υπουργεία, Συνεταιριστικές και Συνδικαλιστικές Οργανώσεις... Τα ήξερε, επομένως, και η Commission, αλλά, παρ' όλ' αυτά όλοι έκαναν τα στραβά μάτια, όπως τα ίδια στραβά μάτια έκαναν, μολονότι γνώριζαν ότι η Ελλάδα, όπως και άλλες χώρες, με δημιουργική λογιστική μπήκε στην ΟΝΕ και βάσει δημιουργικής λογιστικής τους παρείχε στοιχεία.
Κανείς, λοιπόν, δεν έκανε τίποτε, γιατί προφανώς όλοι βολεύονταν.
Και κανένα μέτρο δεν άκουσα ώς σήμερα, προκειμένου να αναζητηθούν όσα από αυτά τα χρήματα μπορούν να επιστρέψουν σο Δημόσιο Ταμείο.

Ανάλογη η κατάσταση και με τις παράνομες συντάξεις των μαϊμούδων αναπήρων, των μαϊμούδων αντιστασιακών και λοιπών μαϊμούδων ή μη δικαιούμενων σύνταξη. Κανένα μέτρο.

Να πάμε στην παραγωγικότητα του δημοσίου. Κι εκεί κανένα μέτρο. Κανένα μέτρο και ως προς την πάταξη της γραφειοκρατίας, που καταστέλλει την επιχειρηματικότητα και ταλαιπωρεί και τους υπαλλήλους του Δημοσίου ακόμη, ενώ αποτελεί
κότα με χρυσά αυγά, για φακελάκια και μίζες χάριν των ολίγων επίορκων.

Να πάμε στα κλειστά επαγγέλματα, που κάνουν την Οικονομία μας μαϊμού καπιταλιστική. Ουδέν νεώτερον κι εκεί.

Το πρόβλημα έγκειται στο ότι τα μέτρα μπατάρουν προς μία και μόνη πλευρά: αφορούν αποκλειστικά τους μισθωτούς - σήμερα του Δημοσίου και αύριο, αναγκαστικά, και του Ιδιωτικού τομέα - από τους οποίους μπορείς εύκολα να αφαιρέσεις εισόδημα. Ακολουθείται, δηλαδή, η εύκολη, πρόχειρη λύση, ενώ τα δύσκολα μένουν για αργότερα ή μπαίνουν σε διαβούλευση.

δεσποιναριον είπε...

Μπορει η εποχη να θαβεται Λακωνακο μου, αλλα η νοοτροπια οχι. Μη ξεχνας ποσο μοιρολογηστρα ειναι η Ελληνικη ψυχη. Ε;
Δεν ζω την καθημερινοτητα στην Ελλαδα, δεν την εζησα αρκετα χρονια τωρα οπως ξερεις και ειμαι σιγουρη οτι παρ' ολο που θεωρω οτι τις βλεπω απ' εξω και σφαιρικα τις εξελιξεις, σιγουρα δε με αγγιζει οπως τον μεσο Ελληνα. Θεωρητικα πιστευω οτι σε πολλα εχεις δικιο και μεσα μου συγκρουονται οι εναλλακτικες της γρηγορης και της δικαιας λυσης. Η πρωτη απαραιτητη για να εξασφαλισει την συμπαρασταση των Ευρωπαιων και η δευτερη για να αποδωσει κοινωνικη δικαιοσυνη. Οταν κατι δε μας αγγιζει ευκολα αποφασιζουμε πιο ειναι το σωστο.
Σαν "απ' εξω" λοιπον βλεπω οτι δυο ειναι οι λυσεις.
1. Η να χρηματοδοτησει η Ευρωπη πληρως την Ελλαδα με ορους που σε κανενα δε θα αρεσουν τουλαχιστο τα πρωτα χρονια η
2. Να βγει η Ελλαδα απο την οικονομικη κοινοτητα οσο κι αν αυτο ακουγεται ακραιο.
Προσωπικα δεν επιθυμω το δευτερο αλλα φαινεται λιγωτερο επιπονο.

Καλη διασκεδαση μεθαυριο στην πολη μας.

Ephemeron είπε...

Συμφωνω με τον Asteroid,
"Η λογική της οριζόντιας μείωσης στο ίδιο ποσοστό επί δικαίων και αδίκων, πλουσίων και πενήτων, είναι ισοπεδωτική, παραβλέπει τον χρυσό κανόνα του μέτρου, επιφέρει κοινωνική αναταραχή, γεννά αίσθηση αδικίας."

Μπορει να εκαναν "καρακατσουλιές" και οι απλοι πολιτες και οι μεγαλοι λεφταδες, αλλα αν τους τραβαγαμε στα δικαστηρια θα "πληρωνε" ο καθενας αναλογα με τη "ζημια" που εκανε, δεν μπορει ο "μικρο-κλεφτακος" να τιμωρηθει το ιδιο με τον "μεγαλο-κλεφταρά".

Επισης συμφωνω με τον Manoliscus,
"Έχω αρχίσει να σχηματίζω την εντύπωση πως μόνο αφότου βγούμε έξω από την Ελλάδα κατορθώνουμε να δούμε την μεγάλη εικόνα."
Για παρα πολλους λογους...

Και παλι, προσπαθω να ειμαι δικαιος, οσο μπορω...
Ναι, εχω δει και εχω ακουσει πραγματα και πραγματα απο μικρο-απατεωνες και μεγαλο-απατεωνες, και εδω στην Αμερικη, και στην Ελλαδα, αλλα μερικα Ελληνικα σεναρια ειναι σαν επεισοδια απο το Twilight Zone...

Σου χαριζω το παρακατω περιστατικο "απειρου καλους"...
Εγω και η αδερφη μου στο τραινο πηγαινοντας προς Ομονοια. Φανταζομαι ο τροπος που ειμαστε ντυμενοι, εγω με φωτογραφικες μηχανες στο λαιμο, η αδερφη μου μου μιλαει στα αγγλικα, οι κυριες στην απεναντη θεση, φανταζομαι νομιζουν οτι ειμαστε "βλαχαρες αμερικανες τουριστριες", και ετσι αισθανονται ανετα και αρχιζουν να λενα τα απιστευτα...
"Η Λιτσα δουλευει;"
"Οχι-οχι, ο αντρας της, το ξερεις... εχει πολλες γνωριμιες και ετσι ζητησε απο ενα φιλο βιομηχανο να κανει "τάχαμου" οτι η Λιτσα δουλευει εκει και να της πληρωνει τα ενσημα, ετσι ωστε να παρει μια καλη συνταξη σε λιγα χρονια..."
Η αδερφη μου παρα λιγο να εβαζε τα ουρλιαχτα... ευτυχως προλαβα και της τσιμπησα το ποδι για να ακουσουμε κι' αλλα και να μπουμε βαθυτερα στο... Twilight Zone...
Greek edition...

CsLaKoNaS είπε...

@Asteroid

Ετόνισα και στο blog σου αυτό που θα πω και εδώ. Ότι οι ευθύνες δεν κατανέμονται αναφορικά με το πόσο έκλεψε ο καθένας. Κατανέμονται και με το πόσο συγκάλειψε ο καθένας που δεν έκλεψε. Με το πόσο έκλεισε τα μάτια και δε φώναξε όταν του δόθηκε η ευκαιρία. Αυτό νομίζω πως έχει αρχίσει να γίνεται ειδικά τώρα με τις αποδείξεις και μου αρέσει πάρα πολύ.

Φίλε asteroid οι εποχές των παχιών αγελάδων, η εποχή της πρώτης διακυβέρνησης ΠαΣοΚ, τότε που με τα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα χτίστηκε μεταξύ άλλων και το Διογένης Παλλας. Η εποχή αυτή του Σοσιαλισμού-Αυριανισμού επέρασε. Τότε όμως πίστευε το κόμμα σε μία σοσιαλιστική αναδιάρθωση. Από όλο αυτό μας έμειναν οι δημόσιοι υπάλληλοι της Ολυμπιακής και της Βιομηχανίας Ζάχαρης...

Δε ζεις έξω να δεις πώς ήταν τα πράγματα πριν και μετά τα μέτρα Παπανδρέου. Πριν τα μέτρα μας είχαν τελειωμένους. Δεν ασχολούνταν πλέον με εμάς. Μιλούσαν για την Ισπανία. Εμάς μας είχαν ξεγράψει, όχι γιατί δε θα βρίσκαμε τα χρήματα αλλά γιατί θεωρούσαν αδύνατον να πάρουμε μέτρα. Μας έβλεπαν σαν ένα τσούρμο ατάκτων χαραμοφάηδων που είναι αδύνατον να συγχρονιστούμε με την υπόλοιπη Ευρώπη. Όταν ο ΓΑΠ πήρε τα μέτρα τρελάθηκαν τα μέσα εδώ. Δεν πίστευαν στα αυτιά τους. Ξεκίνησαν να μας αντιμετοπίζουν τελείως διαφορετικά. Να μας υπολογίζουν. Φάνηκε και από την επίσκεψη Παπανδρέου εδώ. Αυτό εμένα μου λέει πολλά...

CsLaKoNaS είπε...

@ Elva

Δυστυχώς θα την πληρώσουν πρώτοι πρώτοι οι αδύναμοι. Γιατί αυτοί είναι οι περισσότεροι που ο καθένας δεν παίρνει τίποτα αλλά όλοι μαζί παίρνουν πάρα πάρα πολλά. Επίσης αυτούς ελέγχει το κράτος. Αυτό τους πληρώνει οπότε αυτό και τους φορολογεί. Είδωμεν. Θα είναι πάρα πολύ δύσκολα, όμως σκέψου. Αν πράγματι αυτοί που καλούνται να πληρώσουν την κρίση δε φταίνε, τι να πουν και αυτοί οι Έλληνες που χρωστάνε πριν ακόμη γεννηθούν;

CsLaKoNaS είπε...

@kaliteros

Για να καταφέρω να μη γίνω προβατοποιήσιμος πέρασα πολλά προβατο-στάδια. Εμένα που με διαβάζεις έχω κολλήσει αφίσες της ΠΑΣΠ στο Πολυτεχνείο...δε φαντάζεσαι. Κάποτε βγήκα σε μία ολομέλεια του ΕΜΠ και τα έχωσα τόσο χοντρά στους καρεκλοκένταυρους που όλες οι σχολές έκαναν όλη την επόμενη εβδομάδα διασκέψεις για να με διασύρουν. Εκ τοτε έφυγα αλλά το αίμα μου παραμένει πράσινο, με μία διαφορά: Την πιο αυστηρή κριτική την κρατώ για την παράταξή μου και τη λέω δημόσια, με την απλή λογική ότι από τις άλλες παρατάξεις δεν έχω να περιμένω τίποτα.

CsLaKoNaS είπε...

@sCaTterBraiN

Το πως βγαίνουμε από την κρίση είναι το μεγαλό στοίχημα. Από που να πιαστείς; Όλα τα συστήματα καταρρέουν. Ποια εξουσία να σε σώσει; Ποιός βόθρος (πρώην βάθρο) της Δημοκρατίας θα εγγυηθεί το κεφάλαιο εμπιστοσύνης που χρειάζεται τώρα η κοινωνία για να προχωρήσει;

Εγώ πιστεύω στο Γιώργο. Ίσως να μην είναι ο καλύτερος αλλά πρώτον Καραμανλής δεν είναι και δεύτερον δεν έχω άλλη επιλογή. Μετά τον Παπανδρέου μας περιμένει ο Βγενόπουλος!

CsLaKoNaS είπε...

@Manoliscus

Είναι κεφάλαιο σκέψης τεράστιο ο Νικόδημος. Την εικόνα την πιάνεις όταν φεύγεις μακριά. Την ξαναχάνεις όμως αμέσως μόλις έρθεις. Τη στιγμή που πατάς το πόδι σου στην πατρίδα και σε λούζει αυτό το Φώς των Ελλήνων, τα ξεχνάς όλα...

Ελλάς Ελλήνων Λωτοφάγων

CsLaKoNaS είπε...

@JSteiak

Τρισδιάστατο εμβαδόν! Δεν καταλαβαίνουμε τίποτα !!!!

Μανούσος γιδοβοσκός φορ έβερ:

http://www.youtube.com/watch?v=lKhpeLcnlsg&feature=channel_page

CsLaKoNaS είπε...

@δεσποινάριον

Ουέ κ αλλοίμονο αν βγούμε από το Ευρώ. Την επομενη μέρα θα φάμε μια υποτίμηση 35%... Δε λέω τίποτα άλλο...

(Υ.Γ....Αλήθεια γιατί ανέβηκε πάλι η βενζίνη εδώ ;;;; )

CsLaKoNaS είπε...

@Ephemeron

Πέφτω από τα σύννεφα! Γίνονται αυτά στην Ελλάδα; Απαπαπα....

Νεοελληνικό Πνεύμα Αθάνατο!

Ephemeron είπε...

Ξεχασα να πω ενα μεγαλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για το link για τον Ν. Δημου
Μεγαλωσα διαβαζοντας τα γραπτα του...

CsLaKoNaS είπε...

@ Ephemeron
Εγώ πάλι κάθε φορά που διαβάζω οποιοδήποτε κείμενό του νιώθω ότι δε θα μεγαλώσω ποτέ. Αποτελεί πρώτυπο σκέψης, μόρφωσης και σεμνότητας...

Σωστός Ακαδημαϊκός (μιας άλλης Ακαδημίας βέβαια!)

;)

ατιθασο πνεύμα είπε...

Δώωωωωσε! Δώσε κι άλλο...

υγ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ : Αναζητείται χαμένη αξιοπιστία και τιμή, χώρας που γέννησε την σκέψη, την φιλοσοφία και την δημοκρατία. Εθεάθη τελευταία φορά πριν πολλά χρόνια, φορώντας γαλανόλευκη περιβολή. Ο ευρώ(ν) αμοιφθήσεται...

CsLaKoNaS είπε...

@ατίθασο πνεύμα

Ευχαριστώ πολύ πολύ πολύ. Όχι στα να τα χώνω και να γκρινιάζω καλός είμαι.Έχω βιτριολικό χιούμορ, αλα Ντένη Μαρκορά...Μέχρι εκεί όμως.

Δε νομίζω να είχε εθεαθή ούτε καν πριν πολλά χρόνια. Στην ιστορία του Νεοελληνικού κράτους δεν τη θυμάμαι κάπου...

Saq είπε...

Εντάξει, βλέπω την ανάρτηση λίγο εκτός χρόνο οπότε περαιτούμαι από κάθε απόπειρα εκτενούς σχολιασμού. Γενικά συμφωνώ με τις απόψεις σου έχοντας κάποια, λίγα, "ίσως".

Για παράδειγμα, είναι εύκολο να υποβιβάζεις τον Θεοδωράκη τώρα που μεγάλωσε και μαζί του μεγάλωσαν και πάλιωσαν και οι ιδέες του και προσπαθεί να δείξει ότι ακόμα υπάρχει με μηνύματα, μέσω του Λαζόζουλου. Σίγουρα όμως οι πρόταιρες πράξεις του και οι αγώνες του δεν είναι τόσο ασήμαντοι ώστε να έχουμε το δικαίωμα να τα ισοπεδώνουμε όλα.

CsLaKoNaS είπε...

@ Saq

Καλώς ήλθες στο μλπογκ αν και το σχολιό σου για το Μίκη μάλλον αναφέρεται στην προηγούμενη ανάρτησή μου.

Εκεί θα δεις στην κουβέντα που είχα με τον Asteroid ένα link που δίνω από μία συνέντευξη του Νίκου Δήμου, που μιλάει σε ένα σημείο για το Μίκη και την εμπειρία που είχε μαζί του όταν του πήρε μία τηλεοπτική συνέντευξη το 1979.

Δεν είναι ότι έχει μεγαλώσει. Αυτό πίστευα και εγώ στην αρχή. Πάντα έτσι ήτανε. Από την άλλη δεν ισοπεδώνω εγώ τους αγώνες του αλλά ο ίδιος, με τον τρόπο που κινείται σε όλους τους χώρους για να είναι αρεστός και να ακούγεται η μουσική του πάνω απ' όλα. Αυτό το έκανε πάντα και έχει καταφέρει να αντιμετοπίζεται σαν ιδέα ενώ η μουσική του είναι γενικά πάρα πολύ καλή χωρίς να είναι αριστούργημα...Αλλά και πάλι δε θα το κρίνω εγώ αυτό. Θα το κρίνει ο χρόνος...

Μέχρι στιγμής ο χρόνος δείχνει να ευνοεί τον Μάνο...Τον πραγματικά μεγάλο καλλιτέχνη...