Κυριακή, Μαρτίου 11

"Μην πετάτε γιαούρτια στο Γιώργο...

...τα μαζεύει και τα πουλάει!"

Η ατάκα της προηγούμενης εβδομάδας από τον πολύ μεγάλο Τζιμάκο, εννοούσε φυσικά πως δεν υπάρχει καλύτερη διαφήμιση για το Νταράλα, από το να του πετάς γιαούρτια και να τον κάνεις ήρωα στα μάτια του κόσμου. 

Διότι αν θες να τιμωρήσεις έναν καλλιτέχνη, απλά τον αγνοείς. Δεν του δίνεις καμία σημασία. Δε νομίζω πως υπάρχει κάτι χειρότερο, ειδικά για τέτοιους καλλιτέχνες, τα άδεια γήπεδα και οι αίθουσες.

Παρ' όλα αυτά ο Ελληναράς, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι κάτι τέτοιο. Ρυθμικά να επαναλαμβάνει τις δύο πιο αγαπημένες του φράσεις : "Άντε γμμμσου"  και "Ρε μλκα".

Και μη μου πεις ότι τον ανάγκασαν τον Έλληνα, με την οικονομική εξαθλίωση, να μιλά και να φέρεται έτσι. Την παιδεία και την αξιοπρέπεια την έχεις και με λεφτά και χωρίς λεφτά. Αν χρειάζεσαι λεφτά για να έχεις παιδεία τότε είσαι χρεοκοπημένος και δεν το ξέρεις. Η οικονομική κρίση ήταν απλώς η αφορμή για να το αντιληφθείς. 

Και μη μου πεις για εξαιρέσεις. Όχι. Δεν είναι εξαιρέσεις οι Ελληναράδες της αριστεράς και της προόδου ή της πατριωτικής λαϊκής δεξιάς που φωνάζουν για να κρύψουν το μικρό τους τσουτσούνι.

Είναι ο κανόνας. Αυτοί είμαστε. Αυτή είναι η Ελλάδα της χρεοκοπίας και της δραχμής. Και αυτή είναι η Ελλάδα που θα πεθάνει, είτε το θες, είτε όχι.

6 σχόλια:

ασωτος γιος είπε...

συμφωνώ η αγνοια είναι το Καλλιτέρο στη δηθενια
δεν αντέχω νταλαρα αλλα δε συμφωνώ καθόλου με τη βια

thinks είπε...

Πες τα Χρυσόστομε.

CsLaKoNaS είπε...

@ασωτος γιος

Ούτε εμένα μου αρέσει ο Νταλάρας. Και ως καλλιτέχνης και ως προσωπικότητα.

Δεν είναι θέμα μόνο βίας, αλλά και γενικής νοοτροπίας. Αυτή μας χρεοκόπησε και μόνο αν τη ξεφορτωθούμε θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε.

CsLaKoNaS είπε...

@thinks

Η εποχή που απλώς "τα λέγαμε" έχει περάσει. Τώρα σκεφτόμαστε πως να κάνουμε πράξη τα λόγια μας και να μην αφήσουμε το λαϊκισμό και το φασισμό σε χλωρό κλαρί.

Saq είπε...

Συμφωνώ με όσα γράφεις, πώς να διαφωνίσω άλλωστε. Αλλά και αυτός ο νταλάρας ρε παιδί μου, τελείως ξεδιάντροπος. Να δεις που σε λίγο θα βγάλει και δίσκο!

CsLaKoNaS είπε...

"τελείως ξεδιάντροπος"


Μα γιατί το λες αυτό;

:)))