Κυριακή, Ιανουαρίου 16

Bottom 10 - Made In Greece


Σου εύχομαι Καλή Χρονιά! Με Υγεία, πέρα και πάνω από όλα! Και στο λέω εγώ, που τα τελευταία 27 χρόνια σφίζω από δ' αύτην και δεν μπορώ να καταλάβω την αξία Της. Μόλις εχθές επέστρεψα στη Γη της Ελευθερίας για όλους, εκτός από τους φτωχούς, τους Εβραίους, τους Gay και τις γυναίκες βουλευτές των Δημοκρατικών στις Νότιες Πολιτείες (...και πολύ αργήσανε...).

Σε αυτήν την ανάρτηση, που θα έχει δύο συνέχειες, θα αριθμήσω τις δέκα καλύτερες και δέκα χειρότερες εντυπώσεις μου από την Ελλάδα στην εποχή του Μνημονίου. Ξεκινώ με τις δέκα χειρότερες.

BΟΤΤΟΜ 10

1. Ο Καιρός. Εντάξει, μου έσπασε τα νεύρα. Είπαμε ο Χειμώνας είναι ήπιος αλλά στο Ηράκλειο το παράκανε. Χριστούγεννα με 20 βαθμούς είναι σκέτη πίκρα!

2. Το Δημόσιο. Αυτό θα μου πεις δεν είναι καινούριο. Όμως πάντα σε εντυπωσιάζει. Δεν τους νοιάζει ρε παιδί μου. Δεν ενδιαφέρονται. 1.30 ώρα στην Εθνική Τράπεζα για μία αίτηση web-banking. Το ντεσού της ιστορίας...η τελευταία υπογραφή: Να περιμένω στο γραφείο της υπαλήλου η οποία έλειπε...γιατί; Γιατί είχε βγει έξω από την τράπεζα για το τσιγαράκι της. Υπερβατικό σκηνικό: Εγώ μέσα από την τζαμαρία να την κοιτάω και να περιμένω και αυτή απ' έξω να καπνίζει...χαλαρά...δεν τρέχει τίποτα...αφού το μισθό της θα τον πάρει έτσι κ αλλιώς. Χρειάστηκε να παρέμβει ο διευθυντής της τράπεζας που ήταν ευτυχώς οικογενειακός φίλος αλλιώς ακόμα εκεί θα ήμουν. Και δε θα μιλήσω για την Εφορία...Όχι δε θα μιλήσω γι αυτήν...

3. Η Βενζίνη. Εδώ γεμίζω το Jeep με 30 ευρώ και στην Ελλάδα μισο-γεμίζω το Citroen c1 με 37 ευρώ. Τα σχόλια δικά σου.

4. Η Τηλεόραση. Τι ξεπεσμός βρε παιδιά! Ρε τι είναι αυτό;;;; Εντάξει...τις επαναλήψεις τις έχουμε πλέον συνηθίσει. Χωρίς "Κωνσταντίνου και Ελένης" το μεσημέρι ο Ant1 δεν ορίζεται. Το ίδιο και το Mega για τους "Δύο Ξένους". Αλλά τώρα στην τηλεόραση ή που θα μαγειρεύουν ή που θα βάζουν τουρκικές κονσέρβες.

5. Οι Καφετέριες. Δε θα μιλήσω για τα Starbucks. Ήδη το Ηράκλειο έχει 3. Αλλά για τις καφετέριες ως θεσμό και Προϊόν της πόλης αυτής. Απλά δεν αδειάζουν. Καταμεσής του Μνημονίου οι καφετέριες στο Ηράκλειο παραμένουν φίσκα. Όλες τις ώρες...όλες τις μέρες. Αυτή είναι η κρίση; Και μη μου πεις ότι ο καφές δεν κοστίζει. Μα εάν 12.30 ώρα το μεσημέρι είναι φίσκα οι καφετέριες σε όλο το κέντρο... πως περιμένουμε να ορθοποδήσουμε; Το καλύτερο μου το είπε μία κοπέλα του ΣΥΡΙΖΑ (σε αυτήν την υπερβατική γωνία Αριστερά και Πρόοδος με κνιτο-Απάρτου και Αγαμήτου, που έχει φέρει το κόμμα ο Τσίπρας): "Αυτοί, ή φοιτητές θα είναι ή άνεργοι, τι να κάνουν δηλαδή αμα δεν έχουν δουλειά;". Διότι εξ ορισμού βεβαίως η υγείης εικόνα του φοιτητή για τον Αριστερό είναι του τεμπελόσκυλου που ξημεροβραδιάζεται στην καφετέρια κάνοντας πολιτικές αναλύσεις και φραπεδο-επανάσταση με τα λεφτά του μπαμπά. Εν πάσει περιπτώση, την ήξερα και την κατάσταση στις καφετέριες του Ηρακλείου και προ κρίσης. Φίσκα τότε, φίσκα και τώρα.

6. Η Αριστερά. Δε θα μιλήσω για το ΚΚΕ. Αυτό από τη μία κατεβαίνει στο δρόμο κάθε δεύτερη βδομάδα με σημαίες και με τα βούρλα που τις κρατάνε να παίξει την Ανυπακοή και από την άλλη πουλάει ντολμαδιέρες και μαξιλάρια από τα τηλεμάρκετινγκ του 902 (το χειρότερο είδος καπιταλισμού που μόνον οι κομμουνιστές μπορούν να εκτιμήσουν). Αν εξαιρέσεις τον Κουβέλη ο οποίος κάτι πάει να πει, οι υπόλοιποι είναι άρες μάρες κουκουνάρες. Ούτε που ξέρουν τι τους γίνεται. Δεν αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχει Αριστερά σε παγκόσμια κλίμακα. Στην Κούβα ο Κάστρο απολύει 1,3 εκατ. δημοσίους υπαλλήλους και απελευθερώνει επαγγέλματα και στην Ελλάδα έχει φτάσει ο Πλεύρης (αυτός που ήταν στα ΛΟΚ) να κατατροπώνει το Λαφαζάνη στα παράθυρα. Πόσο πιο χαμηλά;

7. Ο Γκλέτσος. Τόσο πιο χαμηλά.

Τα περισσότερα διόδια προκύπτουν γιατί οι συγκεκριμένοι δρόμοι είναι έργα ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα). Ο ιδιώτης έβαλε χρήματα και πρέπει να τα πάρει μαζί με το συμφωνημένο κέρδος. Αν δεν πληρώνουμε εμείς που χρησιμοποιούμε το δρόμο τελικά ο ιδιώτης θα τα πάρει από το Κράτος, συνήθως με επιπλέον ρήτρα που θα την πληρώσουν όλοι, θέλοντας και μη.
Το ότι έχουν δίκιο οι κάτοικοι της Στυλίδας να εξαιρούνται από τα συγκεκριμένα διόδια δε σημαίνει ότι μπορεί ο Δήμαρχός τους να συμπεριφέρεται σα Ρομπέν των Δασών. Υπάρχει Κράτος, Δικαιοσύνη και 98203566321 πιο αξιοπρεπείς τρόποι διαμαρτυρίας από το να καταστρέφεις δημόσια και ιδιωτική περιουσία ή να βάζεις σε κίνδυνο τη ζωή οδηγών.

8. "ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ" παντού. Το φαινόμενο δεν είναι τόσο εμφανές στο Ηράκλειο όσο στην Αθήνα. Στην πρωτεύουσα έμεινα ελάχιστες ώρες. Στις δύο διαδρομές που έκανα με ταξί είδα άπειρα ενοικιαστήρια. Στο Κέντρο που δεν πήγα η κατάσταση πρέπει να είναι χειρότερη. Μην τρελαθούμε τώρα, δεν δικαιολογείται τέτοιο πάγωμα της αγοράς, μόνο από το Μνημόνιο το οποίο δεν έχει κλείσει χρόνο.

9. Οι Δημοσιογράφοι. Έχω την πεποίθηση ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος του προβλήματος οφείλεται και στο ρόλο των δημοσιογράφων. Πρόκειται για αλήτες του κερατά που κάποιος πρέπει να τους σταματήσει. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Όλα τα ρεπορτάζ όλων των δελτίων μιλάνε μόνο για την κρίση. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο στη χώρα αυτή παρά από το Μνημόνιο και την οικονομία. Φυσικό είναι ο κόσμος να ψυχοπλακώνεται, να τρομάζει και να μην ξοδεύει. Έτσι παγώνει ακόμα περισσότερο η οικονομία αφού η ψυχολογία παίζει ίσως το σημαντικότερο ρόλο στη λειτουργία της.

10. Το Μνημόνιο. Ως άλλο Κουτί Της Πανδώρας που άνοιξε και σκορπάει (αναγκαία;) δεινά στη χώρα. Το ζήτημα για μένα δεν είναι πλέον αν το κουτί αυτό το άνοιξε εν γένει η ίδια η κοινωνία με τη στάση της, όλα αυτά τα χρόνια. Το ζήτημα είναι να μην επαναλάβουμε το δεύτερο (και μεγαλύτερο) λάθος της Πανδώρας. Να μην κρατήσουμε μέσα στο κουτί την Ελπίδα.

Να είσαι πάντα καλά !

(συνεχίζεται με τα Top 10 )

18 σχόλια:

MelidonisM είπε...

1. Σύντεκνε Καστρινέ:-)
Δεν είναι η πρώτη φορά..
Δεν «μασάει» η Κρήτη από χιόνια...
τί να που και οι Αυστραλέζοι;;:-)

2.εμ..στο δημόσιο επικρατεί
ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΑΤΑΞΙΑ..

3.
..Είναι αλεπούδες στην Κρήτη
οι βενζινάδες..:-)
λόγω μεταφορικών λέει

4.
εμ τί ήθελες ως λογικός;; το Logicomix? :-)
η λογική δεν πουλάει..

5.ας πρόσεχες που πήγαινες..
ήρθε στις 29 του Δεκέμβρη στο "Κοραής" City Hall Lounge Cafe ο σύντροφος Μίμης ...πολύ χλίδα..:-)

6.μα τί περιμένεις
από τα αριστερά σου
μείνε κεντρώος..
μείνε στην ΠΑΣΠ!

7.Ο Γκλέτσος μάλλον το πάει
για σήριαλ "Αγάπη μου στα Διόδια"


8.Το φέσι της Αρκούδας..

9.Οι Δημοσιογράφοι
αν κάνουν αλλιώς..μένουν στο ράφι...:-)

10.Η Ελπίδα σου με "ξανάκανε κομμάτια"..

Να 'σαι καλα!

IonnKorr είπε...

Επέστρεψες ρε συ στον Ανατολική Ακτή??

Πως άντεξες τόσο καιρό στο Greece????

- Τράβηξες ζόρι στις τράπεζες???
χα..χα..
Καλά δεν ξέρεις ότι όταν πάω να πληρώσω (όχι για να πάρω) μπορεί να μην το καταφέρω ούτε με την τρίτη φορά!!!!!!!!!

- Είδες και Ελληνική TV?????
xa..xa..
"Κωνσταντίνου και Ελένης" και οι "δύο Ξένοι" όσο και βαρετά να είναι απλά τα καλύτερα από το γενικότερο σκουπιδαριό που επικρατεί.

Να δεις την αστρολόγο Παγιατάκη να κάνει ημίωρη οικονομική ανάλυση (μεσημέρι Κυριακής, σε ζώνη υψηλής τηλεθέασης) της πορείας του ευρώ με βάση το ωροσκόπιο της Ελλάδας και τον ωροσκόπο της Ευρώπης και να σου φύγουν όλες οι τρίχες (πάνω-κάτω).

Για γεμάτες καφετέριες, φαγάδικα, ορθάδικα και άλλα -άδικα πάλι δεν είδες τίποτα.
Γιατί δεν πήγες στην Αττική να δεις Κέντρο, Κηφισίας, Βόρεια Προάστεια, Νότια Προάστεια, παραλίες όλα φίσκα πρωί μεσημέρι βράδυ???

Για τα διόδια ναι υπάρχουν ρήτρες. Αν οι εταιρείες δεν τα πάρουν από τα διόδια χρεώνουν τα διαφυγόντα κέρδη στο Δημόσιο (με τόκο!!!!) βγάζοντας έτσι πολύ περισσότερα από όσα χάνουν.
Είναι παρόμοιες συμφωνίες με αυτές των τραπεζών (όταν βανδαλίζεται μια τραπεζικό κατάστημα ή το ATM, η τράπεζα εκπίπτει από φόρους προς το κράτος και κάνει και δωρεάν ανακαίνιση εξοπλισμού).

Το μνημόνιο είναι η μόνη πίεση κατά της διαφθοράς στην Ελλάδα αλλά βέβαια που να το πεις αυτό!!!

Καλή χρονιά νάχεις.

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Ασφαλώς αστειεύεσαι όταν λές ότι στην κατασκευή των "Εθνικών Οδών" έχουν επενδύσει χρήματα οι ιδιώτες... Μα δεν ξέρεις, καλέ μου, ότι στην Ελλάδα εφαρμόσθηκε και συνεχίζεται αναίσχυντα η παγκόσμια πατέντα του κ. Σουφλιά, σύμφωνα με την οποία καταβάλλονται διόδια είτε προκαταβολικώς για Οδό, που ΘΑ κατασκευασθεί, είτε για Οδό, που κατασκευάζεται σε άλλο σημείο της χώρας; Πέραν των αυθαίρετων ή υπέρογκων διοδίων, το κίνημα κατά των διοδίων διογκώνεται ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο. Πουθενά δεν ισχύει το να πληρώνεις χωρίς να έχει κατακευασθεί ο δρόμος, όπως συμβαίνει αυτή την στιγμή στην άθλια και επικίνδυνη Κορίνθου-Πατρών, π.χ. Ουσιαστικά, ο οδηγός χρηματοδοτεί την κατασκευή και το ερώτημα είναι τι και πόσα βάζει από την τσέπη του ο ιδιώτης;
Η λογική των διοδίων είναι ανταποδοτική και επειδή δεν "παίρνεις" ακόμη δεν νοείται να δίνεις. Το πράγμα, λοιπόν, δεν είναι τόσο απλό όσο το παρουσιάζεις ούτε τόσο επιφανειακό - και γι' αυτό βρήκε λαϊκό έρεισμα η όλη κίνηση. Σ' ό,τι αφορά τον Γκλέτσο, όπως και εσύ επισημαίνεις, με τους ρυθμούς της Ελληνικής Πολιτείας και της Ελληνικής Δικαιοσύνης, οι κάτοικοι της Στυλίδας θα περίμεναν 2-3 χρόνια μέχρι να δικαιωθεί το αίτημά τους και να λάβουν τις κάρτες ελευθέρας διόδου, που δικαιούντο.
Στην εποχή του Μνημονίου, τα περιθώρια ανοχής περιορίζονται κατά πολύ και στην αυθαιρεσία ή στην ανεπάρκεια Κράτους ή ιδιωτών ή και των δύο μαζί θα πρέπει να αναμένεται αντίστοιχα αυθαίρετη αντίδραση.
Λυπάμαι, αλλά έτσι πάει και έτσι θα πηγαίνει πια...

Καλώς επέστρεψες στην βάση σου και Καλή Χρονιά!

IonnKorr είπε...

Asteroid

Στα περισσότερα έχεις δίκιο. (Όμως, υπάρχει και πολλή μυθολογία)
Αλλά υπάρχουν ακόμη περισσότερο παρασκήνιο.

Οι εταιρείες βασικά εκμεταλλεύονται ακριβώς την τσαπατσουλιά του Ελληνικού Δημοσίου και εισπράττουν πολύ περισσότερα από όσα κανονικά θα έπαιρναν.

Δηλ. το Ελληνικό Δημόσιο αθετεί συνεχώς τους όρους (συνειδητά ή ασυνείδητα) δίνοντάς τους την ευκαιρία να καταγγέλλουν συμβάσεις και να υπερδιπλασιάζουν το αρχικό κόστος.

Αρκετές από αυτές τις εταιρείες, όμως, όταν δεν έχουν ή χάνουν την κομματική πρόσβαση δεν πληρώνονται και πτωχεύουν.

Η κατάσταση είναι γενικά απερίγραπτη.

ΗΩΣ είπε...

Εμ, από την γκρίνια θα άρχιζες εσύ, από πού αλλού; Θα τα πάρω από την αρχή.

1. Ο καιρός. Στην Κρήτη τί περίμενες δηλαδή; Να ρίξει χιόνι; αφού όταν εγώ βγάζω παλτό από το πατάρι με παίρνουν φίλοι από εκεί τηλέφωνο από την παραλία που πλατσουρίζουν. Να ερχόσουν εδώ, που είχαμε αναμμένο τζάκι! Άντε μην σε στείλω Αυστραλία του χρόνου.
2. Το Δημόσιο. Χε χε χε, ανεκπαίδευτοι (και ουχί απαίδευτοι), το Δημόσιο έχει δική του λογική. Εμένα γιατί με εξυπηρετούν πάντα και μάλιστα ταχύτατα;
3. Η βενζίνη. Είναι για οικολογικούς λόγους, άσκεφτε! Αμα κάνεις ποδήλατο Χανιά- Αγ. Νικόλαο ξέρεις πόση ενέργεια παράγεις όντας ποντίκι σε τροχό; Χώρια αυτή που ΔΕΝ ξοδεύεις. Προωθούμε την πράσινη ενέργεια έμπρακτα με το να την ανεβάζουμε τόσο ώστε να μην την αντέχεις οικονομικά.
4. Η τηλεόραση. Φέτος είναι της μόδας οι χοντρές. Γι' αυτό όπου και να γυρίσεις ή μαγειρεύουν ή κλαίνε οι δυστυχισμένες.
5.Οι καφετέριες. Μα να μην κινηθεί η αγορά ρε Λάκωνα??? Τί παραλογισμός είναι αυτός??? Και σκέψου ότι κλαίγονται κιόλας από πάνω οι καφετζήδες... γιατί τους ζήτησαν να μειώσουν το 2.568% κέρδος που έβγαζαν κατά 25%. Και τί σάχλες λες να πάει να δουλέψει κάποιος σε χωράφια και οικοδομές? ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ???? Και οι αλλοδαποί πώς θα ζήσουν;
6.Η αριστερά. Αυτή δεν την παλεύω ούτε εγώ. Ειλικρινά, δεν βρίσκω ούτε καν ειρωνικό σχόλιο να κάνω...
7. Ο Απόστολος ξεχειλίζει από ορμόνες. Να μην εκτονωθεί το παλικάρι; Βέβαια τα διόδια θέλουν γκρέμισμα γενικότερα, αλλά αν το πιάσω το έργο τώρα θα ξημερώσουμε. Πάντως ο μόνος δρόμος που ξέρω εγώ να κατασκευάστηκε τα τελευταία χρόνια είναι η Εγνατία κι αυτή δεν έχει διόδια.
8. Το πάγωμα της αγοράς. Όλοι κλαίγονται ότι έκλεισαν γιατί δεν βγάζουν... Ε, τί να πω σε γυναίκα που από ένα μαγαζάκι με ρούχα β' ποιότητας έβγαλε σπίτι, εξοχικό και αυτοκίνητο συν την διατροφή της τόσα χρόνια; Ότι εγώ δουλεύω 12 ώρες τουλάχιστον την μέρα για να επιβιώσω; Πληρώνουν τώρα την χρόνια ασυδοσία τους αρκετοί. Το κακό είναι ότι παίρνει η μπάλα και άλλους.
9. Οι δημοσιογράφοι. ΟΙ ΠΟΙΟΙ????? ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ Έγιναν και οι τρόμπες δημοσιογράφοι....
10.Το Μνημόνιο. Μας πέρασαν χωρίς σάλιο, κι ακόμη μυαλό δεν βάλαμε, ούτε και πρόκειται βεβαίως. Γιατί κατά βάθος μας αρέσει. Ακόμη ο Ελληνάρας στην κοσμάρα του είναι. Περίμενε να δεις σε λίγα χρόνια τί θα γίνεται...
Άντε, καλή μας χρονιά. Το βλέπω το 11 να μας μπαίνει πολύ καλά.

CsLaKoNaS είπε...

@Μιχάλης Μελιδόνης

Μιχάλη καλώς όρισες στο blog μου! Είχες σχολιάσει και στην προηγούμενη ανάρτηση αλλά δεν απάντησα. Λάθος μου μεγάλο!

1. Ε ναι βρε παιδί μου αλλά ούτε λίγο κρύο για την τιμή των όπλων....

2. Όλα τα Δημόσια μοιάζουν με το ελληνικό, το οποίο όμως πρωτοπορεί παντού και πάντα!!

3. Σκηνικό με βενζινά τώρα: Βάζω 10 ευρώ στο μηχανάκι και με ρωτάει αν θέλω απόδειξη (!!!). Του λέω ναι, και πάει και μου φέρνει μία χτυπημένη μισή ώρα πριν. Μπροστά μου όλο αυτό το σκηνικό. Τις είχε προ-χτυπήσει και τις είχε αφήσει δίπλα στην ταμειακή πάνω από την αντλία....Που αλλού θα το δεις αυτό;;;;

4. Μεγάλος ξεπεσμός όμως...

5. Ως γνήσιο τέκνο του Δημοτικού Σχολείου που έκλεισε στη θέση της καφετέριες δεν έχω πάει και ούτε πρόκειται να πάω στην καφετέρια αυτή.

6. Μένω εκτός κομμάτων φίλε μου, όμως φιλικά προσκείμενος στο ΠαΣοΚ.

7. Μπα, μάλλον για "Ψύθιροι Διοδιών" το βλέπω να το πάει.

8. Δε μου κάνει εντύπωση. Πάντως έπαθα πλάκα!

9. Κάτι πρέπει να γίνει. Είναι πλέον επικύνδινοι!

10. Χωρίς ελπίδα τι;

Και εσύ επίσης φίλε μου! :)

CsLaKoNaS είπε...

@ΙonnKorr

Γεια και χαρά σου Πρόεδρε! Καλή χρονιά με υγεία σε σένα και την οικογένειά σου!

Επέστρεψα ξεκούραστος! Η Ελλάδα σε ό,τι κατάσταση και αν βρίσκεται παραμένει παράδεισος!

Που να σου πω για την Εφορία! Πόση ώρα έκανα γι αυτόν τον κωλοκλειδάριθμο.

Πόσες φορές πια θα βάλουν αυτό το Κωνσταντίνου και Ελένης. Είναι και ατάλαντος ρε παιδί μου αυτός ο Ρώμας. Τουλάχιστον οι Δύο Ξένοι είναι φοβερή παραγωγή, αλλά αυτό ήταν και πριν 13 χρόνια!!

Τα λες πολύ σωστά. Πάντως το Ηράκλειο έχει πολύ χρήμα. Πάρα πολύ!

Για τα Διόδια έχει δίκιο. Δες και την απάντησή μου στο φίλο τον Αστεροηδή!

Να είσαι καλά!

CsLaKoNaS είπε...

@Αστεροηδή

Καλώς σε βρήκα και πάλι φίλε μου ! Πολύ λυπάμαι που δεν κατάφερα να βρεθούμε στην Αθήνα. Όμως έφτασα 8 το απόγευμα Παρασκευής και μόνο στο Τζιμάκο πρόλαβα να πάω. Πέταξα για Αμερική Σάββατο αξημέρωτα!

Τα δίοδια δεν είναι ακριβώς έτσι. Για παράδειγμα ο νέος δρόμος της Χαλκίδας έγινε πρώτα και τώρα θα μπουν τα διόδια για να ξεπληρωθεί. Όπως και η γέφυρα Ρίο-Αντίριο. Τα διόδια σταματάνε όταν ολοκληρώνεται η χρηματοδότηση. Νομίζω ή στη Μαλακάσα ή στις Αφίδνες δεν πλήρωσα διόδια τώρα, στο δρόμο για Εύβοια. Όπως επίσης στην Κρήτη έχουμε ένα σκασμό νέους δρόμους (διότι δεν είχαμε τίποτα βέβαια πριν) αλλά δεν έχουμε διόδια.
Δεν έχεις άδικο για την πατέντα του Σουφλιά. Είναι παράλογη αλλά νομίζω ότι συνεισφέρει λίγο στην αύξηση των διοδίων. Το μεγαλύτερο μέρος πάει σε αποπληρωμή και συντήρηση. Έχεις δίκιο και στο ότι έχουν αυξήσει παράλογα τα διόδια, αλλά τι δεν έχει αυξηθεί; Ασύγκριτα πιο μεγάλο βάρος είναι η βενζίνη. Το πρόβλημα είναι όταν ολόκληροι οικισμοί όπως οι κάτοικοι της Στυλίδας ουσιαστικά εγκλοβίζονται να πληρώνουν σε κάθε τους μετακίνηση. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν δεν ανανεώθηκαν οι κάρτες ελευθέρας των κατοίκων. Ο Δήμαρχος είναι υποχρεωμένος να τηρεί το Σύνταγμα και τους Νόμους. Όπως δε μπορεί να βγαίνει ο Μαϊλης και να λέει ότι το ΚΚΕ δε σέβεται το Σύνταγμα γιατί είναι αντι-λαϊκό έτσι δε μπορεί και ένας λειτουργός του κράτους να μη σέβεται τους νόμους μέσα από τους οποίους έλαβε την εξουσία που ασκεί. Αν δεν πιστεύει σε αυτό το κράτος και τους μηχανισμούς του να μην κατέβαινε για Δήμαρχος. Να έκανε άλλες δραστηριότητες_όχι απαραίτητα δικαστικές και γραφειοκρατικές αλλά εξίσου αποτελεσματικές. Όμως ένας καραγκιόζης μόνο καραγκιοζιλίκια μπορεί να κάνει. Καμία ανοχή σε αυτά.

CsLaKoNaS είπε...

@ΗΩΣ

Καλώς σε βρήκα και σένα φιλενάδα !

2. Πως το καταφέρνεις αυτό;

5. Κοίτα για οικοδομή δεν το συζητώ. Δεν κουνιέται τίποτα εκεί. Αλλά στα χωράφια γιατί όχι; Η γη αν καλλιεργηθεί σωστά και χωρίς απρόοπτα μπορεί να βγάλει πολύ κέρδος! Απλά δεν πάνε...Κάτσε να πέσει πείνα να δούμε τι θα γίνει...

8. Το ότι σκοτώνεται η στρεβλή ανάπτυξη που είχαμε τόσα χρόνια δε σημαίνει ότι θα έρθει (γρήγορα) η λογική και στέρεη ανάπτυξη που αναζητούμε. Είναι δύσκολα τα πράγματα.

Το 11 το φοβάμαι. Όλοι μας περιμένουν να κλατάρουμε καταμεσής. Αν το καβατζάρουμε θα είμαστε καλά.

Φιλιά!

MelidonisM είπε...

ειπα

10.Η Ελπίδα σου με "ξανάκανε κομμάτια"..

και είπες

10. Χωρίς ελπίδα τι;
...................
δεν τα 'βαλα με την ελπίδα :-)

με ξανάνακανε κομμάτια
είναι συνειρμικό σχόλιο μου στο
προηγούμενο μου comment στο μουσικό
video, όπου είπα με έκανε
κομμάτια το κομμάτι σου,
που σημαίνει
χτύπησες κέντρο
με συγκίνησε
όπως το βιολί
ο τρόπος
που έκλεισες
το κείμενο σου :-)

Υ.Γ.

Αξίζουν όλα αυτά
να μας ρίχνουν ψυχολογικά;;
μπα! έχω εμπιστοσύνη
στο γάτο που επέλεξες
στη φωτογραφία,
είναι πονηρός :-)
επέλεξε τα καλύτερα
για το τέλος
,το επόμενο post...τα αναμένουμε :-)

Saq είπε...

Γενικώς γνωστά τα όσα αναφέρεις. Τα βλέπουμε και τα συναντάμε καθημερινά.

Εγώ αυτό που έχω να προσθέσω μαζί με τους καφέδες είναι και ο κυριακ΄τικος συνωστισμός στα γήπεδα. Ο Έλληνας λεφτά δεν έχει αλλά στο γήπεδο θα στάξει το 20 ευρω μαζί με όλα τα παρελκόμενα (σουβλάκια μπίρες κλπ).

Για τα διόδια γενικά πιστεύω ότι σε πολλές περιπτώσεις είναι άδικα. Πληρώνουμε χωρίς να υπάρχουν δρόμοι. Αυτό όμως που βλέπω στα μάτια του κόσμου είναι ότι μέσα από αυτό το πρόβλημα επαναστατούν για όλα τα υπόλοιπα. Σα να βρήκαν πάτημα δηλαδή, να μην είχαν τα κότσια να κάνουν κάτι για τα οικονομικά μέτρα και να ξεσπούν στα διόδια.

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Το Τοp 10 τάχιστα!!

Το bottom 10 γνωστόν... τη ριμάδα την τύχη μας την ξέρουμε.

Μια αισιοδοξία μικρά είναι που μας λείπει ενίοτε!!

Καλή χρονιά σου εύχομαι! :))))

Ephemeron είπε...

Καλη Χρονια!

1. Δεν ξερω για τη Κρητη, αλλα εμεις τις δυο τελευταιες ημερες εχουμε 30 βαθμους...

2. Ελληνικο Δημοσιο = Παρα πολυ παλιο αστειο, που ακομα εχει τη δυναμη να μας κανει να γελασουμε ή να παθουμε νευρικη κριση...

3. Βενζινη = Φωτια
(το γαλονι στη Καλιφορνια 2.9 ευρω και στην Ελλαδα 6 ευρω...)

5. Καφετερια = Η Ελλαδα ποτε δεν πεθαινει, δεν την σκιαζει φοβερα καμια, μονο λιγο καιρο ξαποσταινει ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΤΟΝ ΦΡΑΠΕ ΤΗΣ ΡΟΥΦΑ.

6. Αριστερα = Αριστεροι που ονειρευονται να εχουν 200+ τμ σπιτι, καταθεσεις, εξοχικο και σκαφος! Μπραβο παιδια! τωρα μπορειτε και σεις να κυνηγησετε το "Αμερικανικο ονειρο" στην Ελλαδα!

CsLaKoNaS είπε...

@Μιχάλης Μελιδόνης

Ξέρω πως τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά είμαι αισιόδοξος. Η επαφή μου με την πατρίδα αυτές τις μέρες μου έδωσε κάποια ελπίδα, αναπάντεχη θα έλεγα!

CsLaKoNaS είπε...

@Saq

Καλή χρονιά φίλε Saq,

Το γήπεδο δεν το βγάζεις από το νεο-Ελληνα. Και να πεις ότι έχουμε και κανα πρωτάθλημα της προκοπής...Ειλικρινά δεν τους καταλαβαίνω που κάθονται και ασχολούνται με το πιο διεφθαρμένο τομέα της ελληνικής κοινωνίας (ίσως πιο διεφθαρμένο κι απ' τους πολιτικούς).

Πριν λίγα χρόνια στο δρόμο για Θεσ/νίκη πλήρωσα κάποια διόδια και στο χαρτάκι που μου έδωσαν μου εξηγούσαν το γιατί. Ένας από τους λόγους ήταν η κατασκευή κι άλλων διοδίων!!!

CsLaKoNaS είπε...

@Δήμητρα

Σε λιγότερο από 24 ώρες. Stay tuned!!

Καλή χρονιά να έχεις!

CsLaKoNaS είπε...

@Ephemeron

Πες τα ρε φίλε!

Αυτό που με τσατίζει με όλους αυτούς είναι η υποκρισία τους. Μέσα στον Αντι-αμερικανισμό και τη λογική του για όλα φταίνε οι Αμερικάνοι βλέπεις τλκ κομπλεξισμένα ανθρωπάκια που μόλις πιάσουν δύο ευρώ παραπάνω γίνονται χειρότεροι και από τους πιο αδίστακτους καπιταλιστές. Αστα διαλα πια!

Μικρές ανάσες είπε...

Αχ συμφωνώ τόσο με όλα που δε μπαίνω καν στον κόπο να σου πω πόσο!!!

Φιλιά!!!