Κυριακή, Αυγούστου 29

Newsletter


Αγάπη μου γεια σου,

Όπως ίσως γνωρίζεις μετά τα τελευταία γεγονότα έχω αλλάξει σπίτι. Είμαι πλέον ένας Washingtonian και με καινούρια driver's license. Ε βέβαια! Κάθε κάτοικος της Αμερικής οφείλει να φέρει το δίπλωμα οδήγησης της Πολιτείας που είναι κάτοικος, το οποίο δίπλωμα χρησιμεύει και για ταυτότητα και γενικά είναι η πιο χρήσιμη (μετά την πιστωτική) κάρτα που μπορεί να έχει κανείς σε αυτή τη χώρα.

Προφανώς μωρό μου Washington θέλει και η fairy τα λούσα της! Μου το δήλωσε άλλωστε πως από το Οριό της νότιας Εύβοιας που είναι, μόνο τη Nation's Capital θα μπορούσε να αντέξει!

Χαμένος λοιπόν από τη blogόσφαιρα αυτόν τον καιρό πρώτον γιατί είχαμε μετακόμιση (δε φαντάζεσαι τι κούτα κουβάλησα!), δεύτερον γιατί έχουμε και πολλή έρευνα, ενώ από βδομάδα ξεκινάνε πάλι τα μαθήματα αλλά και η διδασκαλία. Ε ναι, φέτος διδάσκω... Θα γελάσουμε πάρα πολύ!

Στο θέμα μας τώρα, τελικά η Washington είναι πολύ ωραία πόλη. Θα υπάρξει αναλυτική ανάρτηση στο united dreaming με πλούσιο φωτογραφικό υλικό που ξέρω πως σου αρέσει. Για να σε κομπλεξάρω όμως λίγο ακόμα θα σου πω ότι στη γειτονιά μου βρίσκονται με σειρά χρήσης:


1. Το Μέγαρο Μουσική (Kennedy Center). Όπως καταλαβαίνεις θα είμαι τακτικός θαμώνας του Kennedy Center, αν και φέτος, από ό,τι είδα δε θα έχει και τίποτα το εξαιρετικό, σε αντίθεση με το George Mason της fairy που έχει ιστορία στη μουσική εκπαίδευση και είναι κάθε χρόνο γεμάτο παραστάσεις. Ευτυχώς η fairy ως σπουδάστρια εκεί δικαιούται δωρεάν προσκλήσεις!

2. Η Georgetown είναι η πιο Ευρωπαϊκή περιοχή της πρωτεύουσας. Πολλά μαγαζάκια και εστιατόρια δηλαδή ό,τι πρέπει για περιπάτους και για καφέ τα σ/κ που δεν είναι Starbucks.

3. H DuPont Circle θεωρείται η καλύτερη περιοχή της Πρωτεύουσας. Πολύ καλή για περιπάτους τους οποίους προβλέπεται με τη fairy να κάνουμε συνεχώς για να ξεσκουριάσω και λίγο, αφού στην παλιά γειτονιά δεν είχε πραγματικά να πας πουθενά χωρίς αμάξι.

Το οποίο οικολογικό jeep πωλείται αφού κατεβάζει ένα γαλόνι κάθε 12 μίλια, η τιμή του έχει ανέβει απίστευτα από τότε που το αγόρασα οπότε θα έχω και κέρδος, ενώ με το μετρό στο 1 λεπτό, δε χρειαζόμαστε πλεον τόσο το αυτοκίνητο.

4. Τo συγκρότημα κτιρίων Watergate γνωστό από το σκάνδαλο που έριξε τον Πρόεδρο Νίξον είναι 2 λεπτά από το σπίτι μου και δίπλα στο Kennedy Center. Ο μόνος λόγος που το αναφέρω είναι γιατί εκεί βρίσκεται το ένα από τα δύο supermarket της γειτονιάς.

5. Το ΔΝΤ. Στη γειτονιά μας βρίσκεται και το International Monetary Fund (όπως και η Παγκόσμια Τράπεζα) και ο λόγος που το αναφέρω είναι γιατί στο ισόγειο βρίσκεται ένα εκπληκτικό εστιατόριο, το περίφημο Founding Farmers με την πιο ωραία κουζίνα και αγνά υλικά που έχω συναντήσει μέχρι τώρα στην Αμερική. Για κάποιο βιτσιόζικο λόγο οι τιμές του εστιατορίου είναι φοβερά χαμηλές! Συνεπώς το μαγαζί είναι διαρκώς γεμάτο με αναμονή μέχρι και 2 ώρες για τραπέζι. Σκέφτομαι τώρα που θα πηγαίνω να στέλνω το λογαριασμό στον πάνω όροφο και να πληρώνεται απευθείας από το δάνειο για την Ελλάς, Ελλήνων Συνταξιούχων.

6. Ο Λευκός Οίκος. Δεν είναι καλοί γείτονες όμως. Προχθές το βράδυ είχαμε ξεμείνει από ζάχαρη και πετάχτηκα να ζητήσω. Μου άνοιξε ένας μαύρος, με τις πιτζάμες. Καλούλης μου φάνηκε αλλά όταν του ζήτησα τη ζάχαρη για τον καφέ, μου είπε να πάω στο Starbucks της γωνίας που είναι 24ωρο. Ε, ντροπή δηλαδή.

Η ζωή στην Washington προβλέπεται εκπληκτική αν εξαιρέσεις διαδηλώσεις όπως το Tea Party που έγινε χθες στο Lincoln memorial, στο ίδιο σημείο δηλαδή που πριν ακριβώς 47 χρόνια ο Martin Luther King μίλησε για το Όνειρό του.

Εκεί μαζεύτηκε χθες σε επίδειξη δύναμης, η ντροπή της Αμερικής. Υπό την Αιγίδα του Fox News, ο Glenn Beck οργάνωσε το Tea Party της Sarah Palin σε μια προσπάθεια "να ξαναβρούν οι ΗΠΑ τη χαμμένη τιμή και περηφάνια ", "να επιστρέψει η χώρα στο Θεό" ο οποίος εγκατέλειψε την Αμερική αφ' ότου εκλέχθηκε ο Ομπάμα γι' αυτό και δεν υποχωρεί και η ανεργία. Σωστά και εμπεριστατωμένα.

Όταν λέμε Glenn Beck εννοούμε Glenn Beck. Κου Κλουξ Κλαν. Δεν υπάρχει αντίστοιχο ελληνικό πρόσωπο, αφού μπροστά του ο Άδωνις θυμίζει το Bakunin στο πιο ξυρισμένο του.

Να τι έγινε χθες...



Καλό Χειμώνα...

20 σχόλια:

IonnKorr είπε...

Ρε Λάκωνα ασύλληπτε,

Όταν σε σκέφτομαι να τρως στο φτηνό εστιατόριο του International Monetary Fund (ΔΝΤ) ... ε ... δεν ξέρω κάτι με πιάνει!!

Να ξέρω ότι το ΔΝΤ μαζεύει τα λεφτά σου και δανείζει την Ελλάδα ... ε να αιθάνομαι ... σαν μας ταΐζεις!!!!

χα...χα..

CsLaKoNaS είπε...

Έτσι έτσι....θα αφήνω το tip μου υπέρ Πατρίδος.

Saq είπε...

Aγαπητέ ίωνα, μην αισθάνεσαι ότι μας ταίζει. Τα παίρνει πίσω και μάλιστα με μπόλικο τόκο. Ξέρει τι κάνει ο λάκωνας.

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Ζηλεύω αφάνταστα!

δεσποιναριον είπε...

Τακτοποιηθηκατε; Σιγουρα, αφου αλλαξατε και τις αδειες! Αρχιστε τις βολτες λοιπον. Οπως τα λες ειναι. Και απο ολα αυτα το Τζωρτζταουν το πιο ωραιο! Καλοριζικο και ελπιζω να ερθετε να μας ξαναδειτε στα σαμπερμπια! Φιλια!

55fm είπε...

Mπράβο τέκνο μου!
Καλημέρα και το νού σου...

CsLaKoNaS είπε...

@Saq

Έτσι έτσι... Ξέρω τι κάνω είναι η αλήθεια. Δεν είναι τυχαίο το σημείο της νές κατοικίας!

Αμα χειροτερέψουν τα πράγματα θα το κάνω γιάφκα. Ορμητήριο για να πετάξω καμια ρουκέτα στο ΔΝΤ...

Οι προκυρήξεις μου λείπουν μόνο...

CsLaKoNaS είπε...

@Asteroid

Χθες κάναμε μία μεγάααλη βόλτα. Οι φωτο ετοιμάζονται! Έτσι...μόνο εσύ θα γυρνάς στα νησάκια;;; Έχουμε κ εμείς Jefferson Memorial... :ppp

CsLaKoNaS είπε...

@δεσποιναριον

Μπα ; μπα; μπα; Γυρισατε από τις Νέες Υόρκες; Ελπίζω να περάσατε τέλεια!!! Ειδα και φώτος στο φιν-φον blog και ζήλεψα!

Ευχαριστούμε για τις ευχές!

Θα έρθουμε τώρα, πριν αλλάξω πινακίδες στο αυτοκίνητο. Φοβάμαι πως με το που θα βιδώσω τα 'Taxation Without Representation' το jeep θα αρνείται πλέον να ανέβαίνει πιο ψηλά από Silver Spring ...

:))))

Φιλιά!

CsLaKoNaS είπε...

@50fm

Καλημέρα 50fm και πολλά πολλά φιλιά! Άντε να μαζευόμαστε σιγά σιγά στη blogο-γειτονιά μας!

ΗΩΣ είπε...

Τώρα τί να σου πω...
Άντε, καλορίζικα!!!

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Λάκωνα,
σου εύχομαι από καρδιάς καλή διαμονή στην καινούρια σου γειτονιά. Να περνάς καλά και να είσαι πάντα χαρούμενος.

Όσο για το... πάρτι... ε, τι να πω... ουδέν καλόν αμιγές κακού!

Να 'σαι καλά!

Unknown είπε...

Αφού όσοι γνωρίζουνε τα μέρη και τα πράγματα λένε ότι "ζηλεύουν" εγώ τι να πω; Άντε παιδί μου και σε ανώτερα!

σοκολάτα πορτοκάλι είπε...

Εχουν λυσσάξει όλοι με τον πρόεδρο που τους μπαστακώθηκε και όλο κατεβάζει νόμους. Ασφαλιστικό, τράπεζες, εξοδος από το Ιρακ (λέμε τώρα...). Έχουν συγχιστει τόσο πολύ οι συντηρητικοί που κατεβάζουν Πέιλιν και Μπεκ με θράσσος τρομερό και σχεδόν καπηλευονται τον Martin L. King... Ποιοι? οι πλεον στενοκέφαλοι και συντηρητικοί, οι κρυπτορατσιστες, έχουν το θράσσος να λένε οτι ο MLK θα ήταν περηφανος για την προχτεσινή μέρα!..
Αυτή η χώρα μονίμως με εκπλήσσει.


Smithsonian Aerospace museum! To "παραρατημα" που βρισκεται απέναντι, στη Virginia, εχει και το Enterprise.
Επίσης, natural history museum. Εχουν ενα αγαλμα από τα νησια του πάσχα, πολύ λυπημεένο και σοβαρό. Και μια καλή συλλογή gems and rocks.

kariatida62 είπε...

Nα ζηλέψω κι'εγώ??? Μάλλον πρέπει να ζηλέψω μόνο τις όμορφες βόλτες που θα κάνεις στα πάρκα της καινούργιας γειτονιάς!
Μεγιά το καινούργιο σας σπίτι!
Καλή αρχή στο καθηγητηλίκι ...και εις ανώτερα!!!

kariatida62 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
celin είπε...

Αντε καλο χειμωνα κ καλη ακαδημαικη καριερα!
Αυτη η Σαρα Πεηλιν,ειναι απαραδεκτη,φασιστρω κ αμορφωτη.Ελπιζω να μην γινει κανα αστειο κ αντικαταστησει τον Ομπαμα στη προεδρια.
Οχι οτι εχω σε καμια μεγαλη υποληψη τον Ομπαμα,αλλα απο το να εχουμε πλανηταρχη εναν θηλυκο Μπους στο πιο ακροδεξιο,μπρρρρρ!!

kariatida62 είπε...

Α! ναι συμφωνώ και γω με τον CELIN...αυτό το παλιοκατιναριώ η Πέηλιν είναι για τις ντομάτες που πάντα τις έχεις εύχερες για πολλούς Λάκωνα!
Πιάσε μια και ρίξτης της βρωμόκοτας!

kariatida62 είπε...

Πούσαι βρε Λακωνάκο???? Πού πήγατε όλοι σας, τώρα που γύρισα εγώ???
Ο Σακ εξαφανισμένος και τον χρειάζομαι, θέλω να μου παραδώσει ένα κτήριο και αυτός έχει χαθεί απο προσώπου μπλογκογής, ο γιατρός έχει κάτι συμμαζέματα, ο Δημητράκης μου χαμένος στα λιμάνια του, ο μίνιμάρκετ αγνοείται η τύχη του παίζει μόνο του το γραμμόφωνο και συ??? Ακόμα κούτες ανοίγεις?
Πού πήγατε μωρέ όλοι σας??? Βιάζομαι δεν θα με προλάβετε...

CsLaKoNaS είπε...

@all

Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές σας!

Σήμερα ήταν μια πολύ καλή μέρα για μένα αλλά θα τα πούμε εν καιρώ.

@celin , kariatida62 . Δεν έχετε ιδέα τι σημαίνει αμερικανικός συντηριτισμός. Ό,τι και να σας περιγράψω είναι λίγο. Πρέπει βρε παιδί μου να έρθεις εδώ και να το δεις. Ό,τι βλέπετε στην τηλεόραση γι αυτές τις φυσιογνωμίες είναι λίγο.