Τρίτη, Αυγούστου 10

Τα Ζάρια Του Θεού.

Αγάπη μου,

Σήμερα σου έχω ερώτηση!

Πότε αλλάζει ο Κόσμος; Και αν αλλάξει, πως γίνεται αυτό;

Η πρώτη ερώτηση μοιάζει εύκολη - σχεδόν απλοϊκή! Ο Κόσμος αλλάζει κάθε λεπτό...κάθε στιγμή...εξελίσεται διαρκώς! Η δεύτερη είναι πιο περίπλοκη. Άλλωστε υπάρχουν πολλά ιστορικά παραδείγματα για τους τρόπους που αλλάζει ο Κόσμος και το μυαλό σου πάει σε πολέμους, συνθήκες Ειρήνης και άλλα εντυπωσιακά...

Σήμερα θα σου μιλήσω για μία άλλη στιγμή που άλλαξε τον Κόσμο, ίσως σημαντικότερη αυτών που έχεις μάθει να σκέφτεσαι.
Είμαστε στα 1927. Βρυξέλλες. Το 5ο Συνέδριο του Solvay συγκεντρώνει τα μεγαθήρια της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας αλλά περνάει μάλλον απαρατήρητο από τον κόσμο του Mεσοπολέμου. Όμως είναι εκεί και τότε που κρίθηκε το μέλλον της σύγχρονες επιστημονικής σκέψης. Θέμα του η Αρχή της Αβεβαιότητας στην Κβαντομηχανική και βασικός αντίπαλος αυτής, ο Einstein! Αλήθεια ποιος μπορούσε το 1927 να τα βάλει με τον Einstein;

Η ιστορία έχει ως εξής.

Το 1905 ο Einstein εξηγεί γιατί οι νόμοι του Νewton δεν μπορούν να ερμηνεύσουν τον Ηλεκτρομαγνητισμό και τη θεωρία του Maxwell. Η φαντασία του ήταν ο καταλύτης για να φτάσει στην πλέον εντυπωσιακή, θεωρία της Σχετικότητας. Εφαλτήριο του Einstein είναι ο κόσμος του Newton, δηλαδή ο Χώρος και ο Χρόνος, αλλά και η Αιτιοκρατία έτσι όπως την εξέφρασε ο Laplace:

Εάν κάποιο φωτισμένο μυαλό ήξερε σε κάποια δεδομένη στιγμή, όλες τις δυνάμεις που ζωντανεύουν τη φύση και την κατάσταση όλων των πραγμάτων που τη συνθέτουν, και ήταν ακόμα ικανό να υποβάλλει όλα αυτά τα δεδομένα σε ανάλυση, τότε αυτή η διάνοια θα μπορούσε να συμπεριλάβει σ’ ένα και μόνο τύπο τις κινήσεις τόσο των μεγαλύτερων σωμάτων του σύμπαντος όσο και των μικρότερων ατόμων. Τίποτα δεν θα ήταν αβέβαιο γι αυτή τη διάνοια, και τόσο το μέλλον όσο και το παρελθόν θα βρίσκονταν στα μάτια του...


Η θεωρία των Κβάντων, απ' την άλλη, έφερε επανάσταση στον τρόπο που σκεφτόμαστε το Φυσικό κόσμο. Η βάση της είναι πως στον κόσμο των ατόμων κάθε σύστημα απορροφά ή εκλύει ενέργεια σε διακριτές ποσότητες. Η γενικότερη θεωρία έτσι όπως αναπτύχθηκε από τον Max Planck τον Niels Bohr και τον Albert Einstein στις αρχές του 20ου αιώνα δεν έμοιαζε να αντιβαίνει στη φιλοσοφική αρχή της Αιτιοκρατίας.

Το πρώτο μεγάλο σοκ για τον Einstein ήρθε το 1925 όταν ένα κωλόπαιδο ονόματι Heisenberg, από την ομάδα του Bohr, αφαίρεσε τη Νευτώνια πραγματικότητα (δηλαδή την εξέλιξη των μοντέλων στο χώρο και το χρόνο) καταλήγωντας στην εξωφρενική για το Μεγάλο Δάσκαλο Αρχή της Απροσδιοριστίας.

Η αρχή αυτή ισχύει στον ατομικό κόσμο και λέει το εξής πολύ απλό. Τα άτομα στον μικρόκοσμο είναι υπερβολικά 'ελαφριά' για το δικό μας 'μάτι'! Αν προσπαθήσουμε να τα 'μετρήσουμε' απλά θα αποτύχουμε. Δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε ταυτόχρονα την ακριβή θέση και ταχύτητα ενός τέτοιου σωματιδίου. Τη στιγμή που το 'παρατηρούμε', το φώς που φέρει την πληροφορία στο μάτι μας είναι και αυτό κύμα που μεταφέρει ενέργεια. Έτσι έχει ήδη επηρεάσει την ταχύτητα του σωματιδίου με τρόπο που δεν μπορούμε να προβλέψουμε. Με λίγα λόγια, υπάρχει ένα όριο στην ακρίβεια που μπορούμε να έχουμε όταν μετράμε ταυτόχρονα τη θέση και την ταχύτητα ενός σωματιδίου.

Το δεύτερο σοκ για τον Einstein ήρθε όταν η ομάδα του Bohr αφαίρεσε πλήρως την Αιτιοκρατία από τα Κβαντομηχανικά μοντέλα, κάνοντας λόγο για πιθανότητα στον προσδιορισμό της θέσης των σωματιδίων. Ο άνθρωπος ήταν αδύνατον να 'δει' τι συμβαίνει στο μικρόκοσμο...Τη στιγμή που θα τον 'φώτιζε' εκείνος θα ήταν εντελώς διαφορετικός!

Ο πόλεμος του Einstein απέναντι στη Απροσδιοριστία της Νέας Φυσικής αποτελείται χονδρικά από τέσσερις μάχες. Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι ο μέγιστος Einstein έχασε και τις τέσσερις.


Η πρώτη μεγάλη μάχη δόθηκε στο 5ο συνέδριο του Solvay. Το όπλο του Einstein ήταν ένα νοητικό πείραμα σύμφωνα με το οποίο η Αρχή της Απροσδιοριστίας μπορούσε να παραβιαστεί. Το πείραμα καταρρίφθηκε από τον Bohr και την ομάδα του ως αδύνατο. Ο Einstein τότε εκνευρίστηκε τόσο πολύ που πέταξε τον σπόγγο στον πίνακα και έφυγε φωνάζοντας "Ο Θεός δεν παίζει ζάρια με το Σύμπαν!" για να του απαντήσει ο Bohr "Άφησε το Θεό να παίξει ό,τι παιχνίδι θέλει!".

Η δεύτερη (και καθοριστική) μάχη δόθηκε 3 χρόνια μετά, 1930, στο 6ο συνέδριο του Solvay. Ο Einstein επανήλθε με ένα δεύτερο νοητικό πείραμα. Ήταν τόσο ιδιοφυές που πάγωσε όλη την ομάδα του Bohr! Ο ίδιος ο Bohr ξαγρύπνησε όλη τη νύχτα για να βρει το λάθος του πειράματος το οποίο και τελικά εντόπισε. Δυστυχώς για τον Einstein το λάθος του δικού του νοητικού πειράματος ήταν τέτοιο που αντίκρουε την ίδια τη θεωρία της Σχετικότητας! Ο Einstein προσπάθησε τόσο πολύ να καταρρίψει την Απροσδιοριστία της Κβαντικής Φυσικής που παραλίγο να καταρρίψει τη δική του θεωρία!

Η τρίτη μάχη είναι ίσως η πιο αστεία από όλες. Ο Einstein επανήλθε το 1935 με ένα νέο αντεπιχείρημα στην προσπάθειά του να αποδείξει ότι η Κβαντομηχανική θεωρία είναι ημιτελής. Το παράδειγμα του Einstein είναι λάθος. Ο Bohr το αντικρούει αλλά με ένα τελείως άσχετο επιχείρημα ! Το ντε-σου της υπόθεσης είναι πως, αν και λάθος, το παράδειγμα του Einstein έμελε να μεταβάλλει πάρα πολύ το επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Κβαντομηχανικής τα επόμενα χρόνια.

Η τέταρτη μάχη δεν είναι ουσιαστικά μάχη. Η Κβαντομηχανική έχει επικρατήσει. Ο Einstein οχυρώνεται και τηρεί μία κριτική στάση απέναντί της κυρίως στο Φιλοσοφικό επίπεδο. Παρέμεινε πιστός στη θέση του ότι ο Θεός δεν παίζει ζάρια και ότι ο ανθρώπινος νους θα καταφέρει να Τον φτάσει. Η θεωρία της Κβαντομηχανικής βάζει ένα φραγμό στη δύναμή μας να κατανοήσουμε τον κόσμο και στην ουσία αντιβαίνει όλο το Φιλοσοφικό κίνημα του Ρεαλισμού, θιασώτης του οποίου υπήρξε ο Μέγας Einstein. Στο τελευταίο αυτό στάδιο το οποίο έκλεισε με το τέλος της ζωής του, ο Einstein αναγνώρισε την Κβαντομηχανική αλλά υποστήριξε πως η θεωρία είναι ημιτελής και πως υπάρχουν ακόμα σημεία άγνωστα, η άγνοια των οποίων επιβάλει την Αρχή της Απροσδιοριστίας. Κάτι τέτοιο δεν έχει μέχρι σήμερα επιβεβαιωθεί. Η θεωρία είναι πλήρης.

O Einstein υπήρξε μία ιδιοφυία, όχι γιατί ήταν καλός στα μαθηματικά, κάθε άλλο! Με τη δύναμη της φαντασίας του άλλαξε τον κόσμο! Μπορούσε να κάνει τα πιο ευφάνταστα και ταυτόχρονα ρεαλιστικά νοητικά πειράματα. Τα φύλα τσαγιού που βυθίζονταν στην κούπα του, του έδειχναν πως κινούνται τα ποτάμια και διαβρώνουν το έδαφος. Η κίνηση των τρένων μεταξύ δύο σταθμών του φανέρωνε τη σημασία του συστήματος αναφοράς και τη σχετικότητα στην κίνηση. Τα ίδια τα νοητικά του πειράματα εναντίον της Κβαντομηχανικής βοήθησαν τον επιστημονικό κόσμο να την καταλάβει πολύ καλύτερα, ενώ η όλη κριτική του στάση απέναντί της τελικά την οφέλεισε σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι οι ορθόδοξοι υποστηρικτές της.
Όμως η εικόνα του Einstein με ένα Θεό να παίζει ζάρια είναι υπεραπλουστευτική και αδικεί τη θεωρία. Είναι δικαιολογημένος. Ακόμα και αυτήν την ώρα που με διαβάζεις, οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει στη φυσική σημασία της θεωρίας αυτής. Τα μαθηματικά της εργαλεία δίνουν αδιαμφισβήτητα αποτελέσματα, όμως δεν μπορούν να τα μεταφράσουν στην κοινή γλώσσα και να τα ερμηνεύσουν πλήρως. Η φυσική σημασία είναι άγνωστη γιατί απλά δεν υπάρχουν λέξεις να την περιγράψουν! Συνεπώς, εφ' όσον η φαντασιακή ικανότητα του ανθρώπου βασίζεται στην εικόνα και η εικόνα βασίζεται στο γλωσσικό κώδικα που την περιγράφει, είναι καταδικασμένη να αποτύχει, έστω και αν ο εν λόγω άνθρωπος λέγεται Albert Einstein.

Κάπως έτσι ο Κόσμος άλλαξε! Με Μάχες φιλοσοφικές πάνω σε μαυροπίνακες. Και ήταν τόσο σκληρές αυτές οι Μάχες που κι ο Θεός ο ίδιος αναγκάστηκε να αλλάξει παιχνίδι.

Να είσαι καλά!

87 σχόλια:

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Το διάβασα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και με ικανοποίηση. Ξέρεις να παραθέτεις γεγονότα κατά τρόπο ενδιαφέροντα και ελκυστικό. Τι απίθανα μυαλά. Τι μάχες νοητικές. Μου αρέσει ακόμη ότι ξεκινάς τρυφερά.

iamaticus είπε...

@@....ΒREEEEE ΛΑΚΩΝΑ!!!!

ΜΠΡΑΒΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ!!!!

Να σημειωσω:

ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΙΝΣΤΑΙΝ....(ΣΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑ,ΠΟΥ ΤΟΥ ΤΡΩΝΕ ...ΟΙ ΚΟΡΑΚΕΣ...ΟΙ ΓΥΠΕΣ ΤΟ ΣΥΚΩΤΙ!!!)...

...και ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΥΜΠΑΣΧΩ!!!!

ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ "ΚΑΗΜΕΝΟΥ" ΤΟΥ ΛΑΒΟΥΑΖΙΕ...στο ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ...ΟΡΙΣΤΙΚΑ!!!!

Με τη βαθεια ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ "ΚΑΡΤΕΣΙΑΝΩΝ"...ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ...

ΟΤΙ:
Ο ΠΟΛΥΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΣ... "ΘΕΡΜΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ"...ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ.....

Και ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ!!!!

ΤΟ "ΡΙΓΟΣ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΘΕΟΛΟΓΩΝ".....

ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ:

"Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΟΙΝΟΣ ΧΑΡΤΟΠΑΙΧΤΗΣ,ΠΑΙΖΕΙ ΖΑΡΙΑ.... ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ"....

...για μια ΤΣΟΥΛΑ!!!

μια ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΗ!!!!

.....την ΠΟΥΤΑΝΑ ΤΗΝ "ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΙΑ"!!!!

Ετσι ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙ (ακομα μια φορα)....ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΑΦΕΝΤΙΚΟ"...ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥΤΟΥ!!!

Τη... σκοτεινη "αληθεια" Του!!!!
ΝΑ ΕΤΣΙ:
http://www.youtube.com/watch?v=tkPpLn-d_ts
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

IonnKorr είπε...

Cs

Ήρθα ρε και παρατηρώ πλήρη απουσία γυναικών!!!!!!

Τι άλλο λες να παρατηρούσα εγώ????

χα...χα..

Μετά λες διατί δεν βάζω τέτοια θέματα. Να γιατί.

-----------
Ρε Λάκωνα

τέλειο!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μου άρεσε!!!!!!!!!!!!!!!!

Εμβαθύνεις κι όλας.

Λοιπόν στο εξαίρετο θέμα που έθιξες.
Όταν ο Einstein πήγε Princeton University αυτό βρισκόταν στον κολοφώνα της δόξας του.

Όταν πέθανε το κατάντησε ουραγό της επιστημονικής έρευνας στη Φυσική.

Τι είχε συμβεί.

Όταν ένας επιστήμονας συλλαμβάνει μια τεράστια (ή ακόμη και μικρή) θεωρία, όπως η Σχετικότητα, δίνει αρχικά, τρομερή ώθηση στο Ερευνητικό Κέντρο που τον έχει.

Στην συνέχεια αυτός ο σημαντικός επιστήμονας (ο Einstein, εν προκειμένω) αρπάζεται από την θεωρία του, την σφικταγκαλιάζει και εμποδίζει τις επόμενες επιστημονικές θεωρίες να αναπτυχθούν.

Έτσι όταν εμφανίστηκε η Κβαντική Θεωρία, ο Einstein την είδε ως απειλή για το αιτιοκρατικό του μοντέλο, γι αυτό και την πολέμησε.

Έτσι παρέσυρε και το Πανεπιστήμιό του στο παρασκήνιο της επιστημονικής έρυνας αφού η Σχετικότητα δεν είχε τίποτα άλλο να δώσει.

Αυτό είναι ένα φανταστικό παράδειγμα πως μπορεί ένας επιστημονικός ογκόλιθος να μετατραπεί σε τροχοπέδη όταν ο καιρός του παρέλθει.

Ακριβώς αντίστοιχα είναι τα πράγματα και αλλού όπως το ποδόσφαιρο και η πολιτική.

Στο ποδόσφαιρο ο παλιός καλός παίκτης δεν τραβάει πια και "ρίχνει" όλη την ομάδα αλλά φέρνει εισιτήρια
και στην πολιτική ο Αντρέας Παπανδρέου ξαναεκλέγεται να κυβερνήσει, γέρος και ανήμπορος πια, παρέα με την Δήμητρα Λιάνη.

Όλα αυτά είναι ο ακριβώς η εφαρμογή του Νόμου της Αδράνειας στην Κοινωνία.

Υ.Γ. Καλά, ούτε η Ηώς δεν ήρθε να πει μια κουβέντα? Γυναίκες σου λέει! Μην ακούσουν κάτι επιστημονικό, λάκισαν αμέσως όλες. Δώστους Hondos, να σε κυνηγάνε "ες αεί"!!!!

δεσποιναριον είπε...

Α! χαρα μου ενα απο τα ωραιοτερα σου κομματια. Ειναι γνωστη η διαμαχη των δυο στρατοπεδων. Παλιοτερα (στην αρχη του αιωνα) η αντιπαραθεση ηταν πιο πολιτισμενη. Ετυχε να βρεθω πριν τρια χρονια σε διεθνη συναντηση τους στο Εριτσε στη Σικελια και οι ανθρωποι καυγαδιζαν χειροτερα απο τους δικους μας σεισμολογους. Unification σε αυτα τα θεματα της φυσικης δεν υπαρχει και απο οτι ξερω παντα γινεται προσπαθεια να ερμηνευτουν με μετρησεις οι θεωριες εκατερωθεν. Κι η γη γυριζει .. κι η γη γυριζει.
Φιλια στο μωρο!

δεσποιναριον είπε...

Ντορτια!

kariatida62 είπε...

Μμμμ! πολύ ενδιαφέρον ποστ! Και η αντιπαράθεση των δύο στρατοπέδων...πάντα αυτός ο κόσμος και σε όλες τις γωνιές του θάχει τους μεν και τους δε! Συναντάται ακόμα και στην επιστημονική κοινότητα!
Εσύ μικρέ Λάκωνα μπορείς να εξηγήσεις που οφείλεται η αιτία της μάχης των μεν και των δε? Ποτέ δεν γίνεται κοινή μάχη και των δύο στρατοπέδων εναντίον της άγνοιας???

Πες του Προέδρου μόνο αυτό: "ουκ εν τω πολλώ το ευ"

Επίσης θα προσθέσω κι'αυτό: To πολύ το νάνι-νάνι κάνει το παιδί χαιβάνι!

Μέρααα...καλή!

IonnKorr είπε...

χα..χα..χα..

Λοιπόν διάβασα το σχόλιο της Κάρυς και βάζω στοίχημα ...

ότι δεν διάβασε ...

απολύτως τίποτα από την ανάρτηση!

Μόνον μια ματιά έριξε στο σχόλιο του "γεωλογικού" Δεσποιναρίου ανωτέρω, έγραψε και την παροιμία που έγραψε και σε μένα και ... ξόφλησε.

Όχι που θα κάτσει να σκάσει!!!!!!!

χα..χα..

IonnKorr είπε...

Λοιπόν και να συμπληρώσω αυτό με την Κάρυ.

Πρόσφατα, ο Κένταυρος ο φυσικός, είχε γράψει μια ανάρτηση με θέμα:
"Ο δυισμός της ύλης-Kβαντική φύση του φωτός" ( http://a-kentavrou.blogspot.com/2010/06/blog-post.html )

Μπήκαν λοιπόν μερικοί και έλεγαν διάφορα.
Περνάει και η Κάρυ η απίστευτη, "ως γνήσια και αντιπροσωπευτική γυνή", και τι σχόλιο του αφήνει η αθεόφοβη? (ο Κένταυρος έμεινε κάγκελο, σε μια συζήτησή μας μου το ανέφερε ως παράδειγμα, γυνής όχι Κάρυς)

Αυτό:
Παιδιά να μη σας διακόψω λίγο κέικ έφερα έτσι για να δοκιμάσετε καθώς τα λέτε...!!!!!!!!!!!!!!

E ... τότε είπα:

Ρε, άμα βάλω εγώ ποτέ "επιστημονική ανάρτηση" να ...

χα..χα..

IonnKorr είπε...

iΛοιπόν

συνεχίζω στο ίδιο θέμα.

Μία γυναίκα που ασχολήθηκε με την Επιστήμη και αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα είναι η Emma Noether.

Αυτή η απίστευτη γυναίκα!!!!!!!

Έβγαλε, όπως θα ξέρεις, το περίφημο θεώρημα Noether που ενοποιεί τις αρχές διατήρησης και βγάζει τις "εξισώσεις κίνησης" ενός συστήματος, εφόσον γνωρίζουμε την Lagrangian.

Όταν, λοιπόν, ήμουν φοιτητής και συναντούσα το θεώρημα αυτό, στα επιστημονικά κείμενα, το ονόμαζα "Θεώρημα του Ε. Noether" όπως και πολλοί καθηγητές του τότε Φυσικού της Θεσσαλονίκης!!!

Μου είχε τόσο βαθιά περάσει στο υποσυνείδητο η αντρική υπόστασή του ώστε όταν όπου έβλεπα να γράφει κάποιος "της Noether", το διόρθωνα σε "του Noether".

Με τα πολλά, κάποιος σε μια συζήτηση ανέφερε ότι ήταν γυναίκα. Δεν το πίστεψα! Πως ένα τέτοιο "ηγετικό" θεώρημα μπορούσε να το διατυπώσει μια γυναίκα!!!!????

Χρειάστηκε να ψάξω στις εγκυκλοπαίδειες, αργότερα, και να βρω μόνον την Emma Noether (και όχι κάποιον π.χ. Erwin Noether) για να πιστέψω ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Υ.Γ. Και μην μου πεις για Marie Curie και για άλλες τέτοιες πειραματικές φυσικίνες γιατί θεωρώ ότι είναι τελείως διαφορετικό πράγμα το στήσιμο πειραματικών δοκιμών από την μαθηματική κατανόηση των μαθηματικών εννοιών.

kariatida62 είπε...

A!XAXAXAXAXAXAXAXAXAXA!!! Ήθελα να πάω Ηοndo ρε γαμώτο και δεν προλάβαινα...χαχαχαχαχαχαχαχαχα!

kariatida62 είπε...

@ΙοnnKorr: Ρε Ιωνα τα διαβάζω πανάθεμά σε που θέλεις να με κάνεις ρεζίλι..!αλλά για πες μου τι να συμπληρώσω εγώ περισσότερα απο τα τόσο ενδιαφέροντα που μας λέει εδώ ο Λακωνάκος??

Ή τι στο καλό σου, απαιτούσες να σχολιάσω εγώ για τον δυισμό της ύλης και για την κβαντική φύση του φωτός??? Είσαι με τα καλά σου ή θα με τρελλάνεις???
Όσες φορές καταλαβαίνω αυτά που διαβάζω, με κάποιο τρόπο το δείχνω όταν γαμώτο σου δεν καταλαβαίνω την τύφλα μου κερνάω σπιτικά κέικ!!!
Πώς αλλιώς να τους δείξω ότι τους διαβάζω???

IonnKorr είπε...

Ήρθα να διορθώσω την τελευταία παράγραφο που έγραψα σε:
γιατί θεωρώ ότι είναι τελείως διαφορετικό πράγμα το στήσιμο πειραματικών δοκιμών από την μαθηματική κατανόηση των φυσικών εννοιών.
----
Έλα βρε Κάρυ σε πειράζω. χα..χα..
Το ότι έρχεσαι, ακόμη και σε θέματα που δεν είναι της αρμοδιότητάς σου, είναι τιμή για τους γράφοντες.
Δεν χρειάζονται να τους πεις σχόλια-σοφίες. Τους αρκεί ότι περνάς και τους θυμάσαι. Αυτό άλλωστε είναι η ουσία.

Saq είπε...

IonnKorr+kariatida62
Να κεράσω μπιρίτσα; χαχαχα, καλά ίωνα, πόσο δίκιο έχεις. Είναι απίθανες αυτές οι γυναίκες και η κάρυ μία παραπάνω.

Cs
Για να πω την αλήθεια λάκωνα μου άρεσε πολύ το κείμενό σου και το διάβασα μονομιάς. Η απορεία που μου έμεινε είναι, τελικά τι ακριβώς λέει η θεωρία των Κβάντων; με απλά λόγια βρε αδερφέ.

iamaticus είπε...

@@....ΠΑΝΤΩΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗ....
ΧΩΡΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ....
ΝΑ ΤΗ ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ!!!!!

εεεεεε!!!!μαλακισμενη "πανουργια"...
δε μοιαζει????

ΝΑ ΚΑΤΙ ....
ΣΑ BLOGGI....ΧΩΡΙΣ ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΩΤΑΚΙ!!!!Χααααααα!!!!!

ΣΑΝ ΙΟΝΝΚΟΡΡΑΣ...ΧΩΡΙΣ ΣΕΧ ΜΠΑΧΑΛΟ!!!χαχαααααα!!!

ΣΑΝ ΙΑΜΑΤΙΚΑΣ....ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΓΑΜΙΑ!!!!ΧΑΧΑΑΑΑΑΑ!!!!

ΣΑΝ ΛΑΚΩΝΑΣ....ΧΩΡΙΣ "ΜΕΓΑΛΟΥΣ"!!!!ΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑ!!!!

ΣΑΝ ΚΑΡΥΑΤΙΔΑ....ΧΩΡΙΣ ...ΤΗΝ ΚΑΡΥ!!!!χαχαααααα!!!!!

ευχαριστιες

iamaticus είπε...

@@...ΩΩΩΩΧΧΧΧΧ!!!

Λες Ο ΧΟΝΤΟΣ...ΝΑ ΓΑΜ.Ι???

....μπα ΘΑ ΕΧΕΙ ΧΟΡΤΑΣΕΙ τοσα χρονια..Ο ΠΟΥ..ΗΣ!!!χαχαααααα!!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

kariatida62 είπε...

@Saq: Δεν βλέπω να χτίζεις...όλο διαλείμματα είσαι και μπιρίτσες!
Θάρθει ο Σεπτέμβρης και το μαγαζί θάναι γκρεμισμένο ακόμα γιατί θα έχεις ξεμείνει με τις μπιρίτσες και το κουτσομπολιό με τον ΊΩΝΑ..

Αλλά τι να περιμένεις απο μαστόρους???

Αντε βρε μα άγχωσες ...δεν θα μ'έχεις έτοιμηηηη!!!

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Λάκωνα καλημέρα.

Παρόλο που έτυχε να γεννηθώ γυναίκα, διάβασα την ενδιαφέρουσα ανάρτησή σου πολύ προσεκτικά. Και τη βρήκα εξαιρετική.

Μπορεί να είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι ο μέγιστος Einstein έχασε και τις τέσσερις μάχες. Αν το καλοσκεφτεί όμως θα διαπιστώσει ότι είναι απόλυτα λογικό.

Το ίδιο περίπου είχε συμβεί στην Αγγλία υπέρμαχο της Κλασσικής Φυσικής του Νεύτωνα η οποία για να διατηρήσει το γόητρό της και να μη χάσει τα πρωτεία στην Έρευνα στις αρχές του αιώνα, αρχικά, πολέμησε τη θεωρία της Σχετικότητας του Einstein μέχρις εσχάτων. Βέβαια εδώ, ο Eddington αποδείχτηκε πιο "ανοιχτόμυαλος" από τον Einstein.

Ο Einstein έπεσε θύμα της ιδιοφυΐας του. Έχοντας πρωτοστατήσει στην εξέλιξη της φυσικής γνώσης πιστεύω απόκτησε την αλαζονεία του πρωτοπόρου επιστήμονα και στάθηκε αδύναμος να κοιτάξει σε βάθος τη Θεωρία της απροσδιοριστίας του Heisenberg που πραγματικά ήταν μία βόμβα μεγατόνων για την φυσική αιτιοκρατία που υποστήριζε ως τότε η φυσική.

Είναι τελείως διαφορετικό να πρεσβεύει κάποιος πως κάθε συμβάν στο μικρόκοσμο δρομολογείται από κάποια γενεσιουργό αιτία και άρα μπορεί να προβλεφθεί επακριβώς και άλλο να διατείνεται πως η απόλυτη γνώση της θέσης ενός σωματιδίου συνεπάγεται άπειρη απροσδιοριστία στην ορμή και το αντίστροφο.
Διότι αν δεν μπορείς να προβλέψεις ταυτόχρονα με ακρίβεια αυτά τα δύο φυσικά μεγέθη τότε δεν μπορείς να προβλέψεις επακριβώς την εξέλιξή τους και άρα η αιτιοκρατία πάει περίπατο.

Για την εποχή εκείνη ήταν επανάσταση η ερμηνεία της κυματοσυνάρτησης Ψ του Schrödinger με τη χρήση της έννοιας του κυματοσωματιδιακού δυϊσμού. Γιατί είναι εντελώς διαφορετικό να χρησιμοποιείς τις εξισώσεις του Νεύτωνα για τον προσδιορισμό της θέσης ενός σωματιδίου και διαφορετικό να χρησιμοποιείς μια κυματοσυνάρτηση για να υπολογίσεις την πιθανότητα της θέσης αυτής.

Φαντάζομαι ήταν γροθιά στο σαγόνι του Einstein η νέα θεώρηση των πραγμάτων. Και είναι λογικό κάτι τέτοιο. Ας μην ξεχνάμε πως έχουμε την πολυτέλεια να μιλάμε σχεδόν έναν αιώνα μετά.

Η τελική σου παράγραφος είναι καθοριστική. Οι μάχες σε επιστημονικό, προσωπικό, ιστορικό επίπεδο, είναι αυτές που αλλάζουν τον κόσμο και τον πηγαίνουν προς τα εμπρός συμβάλλοντας στην προσέγγιση της αλήθειας.

Έτσι κι αλλιώς συνηθίζω να λέω πως η πορεία μας στην επιστημονική γνώση (και όχι μόνο) θα είναι εσαεί μια ασυμπτωτική προσέγγιση της αλήθειας.

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Σε σχέση τώρα με την "επιστημονικότητα" των γυναικών, πιστεύω ότι πέφτει θύμα του κοινωνικού στάτους κβο που τις θέλει αναπαραγωγικές μηχανές προς χάρη της διαιώνισης του είδους.

Υπάρχει μια περίεργη πίστη πως η γυναίκα που καλλιεργεί ΚΑΙ το μυαλό της είναι λιγότερο επιθυμητή από μια γυναίκα που ασχολείται μόνο με την εξωτερική της εμφάνιση.
Η γυναίκα -ως θηλυκό- πρέπει να ελκύει τον άντρα-αρσενικό συνεπώς πρέπει να φροντίζει τον εαυτό της. Σωστό. Αυτό δε σημαίνει όμως πως βουτάει το μυαλουδάκι της στη φορμόλη για να διατηρηθεί απείραχτο όσο περισσότερο γίνεται.

Είμαι από εκείνες που πιστεύουν πως για πολλά δεινά που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες φταίμε κυρίως οι ίδιες.

Εμείς είμαστε που βάζουμε κατά μέρος πράγματα που θα έπρεπε να διεκδικούμε. Εμείς μεγαλώνουμε και διαπαιδαγωγούμε τα παιδιά και τους εμφυτεύουμε στρεβλές ιδέες στο κεφάλι για το ρόλο των δυο φύλων, ο οποίος, ναι, είναι διακριτός. Όμως δεν είναι αυτός που αποκλείει κάποια πράγματα αλλά η στενομυαλιά των ανθρώπων.

Καλημέρα!

celin είπε...

Eκλαικευεις δυσκολα θεματα για τον αδαη κ τα παρουσιαζεις οσο γινεται πιο απλα,μπραβο.Δυσκολο εγχειρημα!

CsLaKoNaS είπε...

@ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Απίθανα και όχι μόνο μυαλά. Δεν έχω διαβάσει ποτέ τόσο μεγάλη μάχη στη Φυσική από αυτή. Νομίζω πάντως πως δε θα ξαναδεί ο κόσμος τόσο μεγάλη διαμάχη όσο αυτή που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει επί της ουσίας από πολεμικές μάχες εκτώς από το αίμα φυσικά.

CsLaKoNaS είπε...

@iamaticus

Σε ευχαριστώ πολύ! Ο Einstein τρόμαξε από την Απροσδιοριστία αφού έτσι φανερωνόταν ένας Θεός που μας εχθρεύεται από τη στιγμή που δε θέλει να μας αποκαλύψει τα μυστικά του. Έτσι ακριβώς όπως το περιγράφεις κ εσύ!

CsLaKoNaS είπε...

@IonnKorr

Αν και δε συμφωνώ για το κατάντημα του Princeton έτσι όπως το παρουσιάζεις εν τούτοις έχεις δίκιο για το πόσο τελικά μπορεί να επισκιάσουν τις νέες ιδέες οι παλιές...Ο νόμος της Αδράνειας ισχύει όμως εδώ είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα αφού δεν μιλάμε απλώς για χάσμα γενεών αλλά για τη δυνατότητα της ανθρωπότητας να συλλάβει με το μυαλό και τις εικόνες του την πραγματικότητα.

CsLaKoNaS είπε...

@δεσποιναριον

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Άνθρωποί μου με πληροφόρησαν ότι κυκλοφόρησα και στο facebook και πάλι :))) Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!

Ξέρω τι λες όταν μιλάς για διαμάχες. Δυστυχώς σήμερα οι περισσότερες έχουν να κάνουν και με κυκλώματα παρά με ουσιαστικές επιστημονικές διαφωνίες. Σκέτη απογοήτευση.

CsLaKoNaS είπε...

@kariatida62

Αυτό που προκύπτει από το έργο του Einstein και τον τρόπο που ο ίδιος το παρέδωσε στην ανθρωπότητα είναι πως η Φαντασία είναι πιο χρήσιμη από τη Γνώση.

Μπορεί λοιπόν η Φαντασία να μην έχει όρια αλλά η δύναμή της, έχει...και ο Einstein τα άγγιξε. Τα παραβίασε και τελικά, παρά τα λάθη του έδωσε πάρα πάρα πολλά σε μία θεωρία που ήθελε να καταρρίψει.


Εκεί έγινε η μάχη...Στα όρια της γνώσης και της Φαντασίας...Μάχη στην οποία ήρθε όλος ο καλός ο Κόσμος που λένε, και φυσικά δεν έλειψε ο Θεός.

CsLaKoNaS είπε...

@Saq

Η θεωρία των Κβάντων ξεκίνησε χονδρικά από τον Max Planck και είπε το εξής απλό αλλά συγκλονιστικό: Το Φως (γενικότερα η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία) ταξιδεύει σε συγκεκριμένα πακέτα ενέργειας και δεν είναι αυτό το "συνεχές κύμα" που απλώνεται στο χώρο ομοιόμορφα όπως συνηθίζουμε να παρατηρούμε. Στον ατομικό κόσμο που μας ενδιαφέρει τώρα τα άτομα λαμβάνουν και εκλύουν ενέργεια σε συγκεκριμένες τιμές. Φορτίζονται και ξεφορτίζονται δηλαδή με συγκεκριμένο τρόπο. Αν τους δώσεις περισσότερη ή λιγότερη από ενέργεια δε θα ανταποκριθούν.

Αυτές οι εμπειρικές προτάσεις καταλαβαίνει ότι δίνουν μία τελείως διαφορετική εικόνα της Φύσης από ό,τι την έχει συνηθίσει το μάτι μας. Τα συμπεράσματα της οποίας μιλάνε τελικά για Απροσδιοριστία και δεν έχει νόημα να κάνω περαιτέρω ανάλυση εδώ. Αυτό που είναι συγκλονιστικό το γεγονός πως ενώ και η Σχετικότητα μιλάει για το φως και την ταχύτητά του και τα αποτελέσματά της στον κόσμο και μεγάκοσμο είναι αδιαμφισβήτητα, εν τούτοις στο μικρόκοσμο η θεωρία των κβάντων στη σύγχρονη μορφή της δίνει εξ' ίσου σωστά αποτελέσματα αλλά είναι όχι μόνο διαφορετική αλλα και αντίθετη με τη Σχετικότητα. Τόσο σε μαθηματικό όσο και (κυρίως) σε Φιλοσοφικό επίπεδο !!

Αυτό τελικά πυροδώτησε τη μεγάλη μάχη της ανάρτησης!

CsLaKoNaS είπε...

@Φυσικένια

Καλώς όρισες!

Η μάχη του Einstein μπορεί να είναι η αντιπαράθεση του παλιού με το νέο αλλά μην ξεχνάς πως το νέο είναι ακόμα πολύ πολύ πολύ νέο ενώ το παλιό είναι ακόμα πολύ πολύ πολύ σωστό.

Ακόμα δεν μπορεί ο άνθρωπος να καταλήξει στη Φυσική σημασία της κυματοσυνάρτησης του Schroedinger ενώ από την άλλη η Σχετικότητα του Einstein παραμένει σωστή. Τέλος ο Einstein με την εικόνα του Θεού να παίζει ζάρια, ουσιαστικά κάνει μια νοητική ζαβολιά! Κανείς δεν είπε ότι τα σωματίδια δεν κινούνται με κάποια αιτιοκρατία. Απλώς η αιτιοκρατία αυτή είναι μη παρατηρήσιμη για το ανθρώπινο μάτι.

Αυτό είναι που δεν άντεξε ο Einstein πέρα από τη φυσιολογική και κατανοητή αλλαζονεία που μπορεί να είχε η ιδιοφυία του.

Την αδυναμία του ανθρώπου να φτάσει το Θεό!

Μην ξεχνάμε πως ο ίδιος ο Einstein είχει ιδιαίτερη σχέση με το Θεό. Είχε υποστήριξει κατά καιρούς πως υπήρξαν στιγμές που ο ίδιος ένιωθε ότι συνομιλούσε με Αυτόν.


Σε ό,τι αφορά τη σχέση επιστήμης και γυναικείου μυαλού δεν έχεις άδικο. Η νέα γεννιά πάντως φέρει στο φώς μία στρατιά θηλυκών επιστημόνων ανανεωμένη σε αριθμό και σε πνεύμα!

CsLaKoNaS είπε...

@celin

Καλώς όρισες!

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

Σου έχω μια ωραία ανάρτηση στα επόμενα σχετικά με τη διαμάχη του Hawking πάνω στη μεγάλη έκρηξη και των Σοβιετικών επιστημόνων που δεν την πίστευαν γιατί ερχόταν σε αντίθεση με τη θεωρία του Διαλεκτικού Υλισμού.

Το συμπέρασμα είναι αυτό που θέλουμε όλοι πάνω κάτω να πετύχουμε στη ζωή μας: Να μην είμαστε δογματικοί!

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Ακόμα δεν μπορεί ο άνθρωπος να καταλήξει στη Φυσική σημασία της κυματοσυνάρτησης του Schroedinger ενώ από την άλλη η Σχετικότητα του Einstein παραμένει σωστή. Τέλος ο Einstein με την εικόνα του Θεού να παίζει ζάρια, ουσιαστικά κάνει μια νοητική ζαβολιά! Κανείς δεν είπε ότι τα σωματίδια δεν κινούνται με κάποια αιτιοκρατία. Απλώς η αιτιοκρατία αυτή είναι μη παρατηρήσιμη για το ανθρώπινο μάτι.

Λάκωνα, προσπάθησα να ακολουθήσω τους συλλογισμούς που θα έκαναν έναν οποιοδήποτε φυσικό της εποχής εκείνης (ίσως και της σημερινής) να είναι σκεπτικός.

Στην κλασική φυσική η αιτιοκρατία ήταν στενά συνδεδεμένη με την απόλυτη πρόβλεψη των φυσικών μεγεθών που ορίζουν την κατάσταση ενός συστήματος.

Η κβαντομηχανική το ανέτρεψε αυτό μιλώντας για πιθανότητες. Ξαφνικά το φως απέκτησε και σωματιδιακή φύση και τα υλικά σωματίδια απέκτησαν κυματική φύση. Οι λάτρεις της αιτιοκρατίας θορυβήθηκαν βλέποντας το τοπίο να "θολώνει". Η νέα θεωρία την απειλούσε, η βουλές του θεού δεν ήταν σαφείς, ορίζονταν από τις πιθανότητες. Η κβαντομηχανική, απειλούσε την ίδια την πανσοφία, παντοδυναμία και υπόσταση του θεού. Γιατί τι θεός είναι αυτός αν δεν βάζει τα πράγματα στη σωστή τους θέση αλλά το ρίχνει στο μπαρμπούτι.
(Δε σου μιλώ για τη δική μου άποψη, σαφώς και η αιτιοκρατία δεν είναι πάντα παρατηρήσιμη απ΄το ανθρώπινο μάτι).

O Einstein είχε πει ακριβώς:

“Πιστεύετε σε ένα Θεό που παίζει ζάρια, ενώ εγώ σε πλήρη τάξη και νομοτέλεια του αντικειμενικού κόσμου. Ακόμα και η αρχική μεγάλη επιτυχία της κβαντικής θεωρίας δεν με κάνει να πιστεύω σε έναν πιθανοκρατικό κόσμο, αν και ξέρω καλά, ότι οι νεώτεροι συνάδελφοί σου αποδίδουν την εμμονή μου σε γεροντική άνοια”.

Μα ακριβώς αυτή του η εμμονή να φτάσει το Θεό είναι ίδιον ή και προϊόν της αλαζονείας της ιδιοφυΐας του!!!

Το "σωστό" και το "λάθος" είναι συχνά πράγματα σχετικά και ανατρέψιμα. Και γι' αυτό συμφωνώ με το σχόλιό σου προς τον Celin, πως δηλαδή δεν πρέπει να είμαστε δογματικοί.

iamaticus είπε...

@@...ΛΑΚΩΝΑ+IONNKORR+ΦΥΣΙΚΙΕΝΙΑ!!!

Πιστευω ΟΤΙ ΣΥΝΤΟΜΑ η ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΦΥΣΙΚΗ και ενδεχομενως ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ θα στραφουν στην
ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΠΛΑΝΗΣ!!!

Η ΠΛΑΝΗ ΗΔΗ ΑΦΟΡΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ....

Η ΠΛΑΝΗ πρεπει να μελετηθει:
ΣΑ ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ....
με ΝΟΜΟΥΣ....

ΟΧΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΟΝ (ΟΝΤΟΤΗΤΑ).

Ναι ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ...
"Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ"....
Ενα ΧΑΟΣ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΩΣ "ΑΥΤΟΤΑΚΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ"...για ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΧΑΟΣ....κλπ...

Μηπως ομως ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΩΣ "ΧΑΟΣ"...
ειναι:
ΜΙΑ ΠΛΑΝΗ???

και ΜΑΛΙΣΤΑ "ΑΡΧΑΙΑ"????

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕΝΟ....
ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟ "ΠΑΡΑΔΟΞΟ"...
Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕΝΟ...
ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕΝΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ...κλπ

MHΠΩΣ ΠΑΛΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΛΑΝΗ (ως φαινομενο με δικους του νομους).
ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΗΔΗ ΕΡΜΗΝΕΥΜΕΝΗ-(διαπιστωμενη οντοτητα)- ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ....

Να σα γιατρος ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΜΙΛΗΣΩ ας πουμε ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΒΑΣΙΚΑ ΕΙΔΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΛΑΝΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΣ+ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ:

Α)ΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΠΛΑΝΕΣ (πλανες πχ: αισθητηριων οργανων)
Β)ΑΙΣΘΗΣΙΑΚΕΣ ΠΛΑΝΕΣ (πλανες πχ¨: απο συναισθηματικες διαταραχες)
Γ)ΝΟΗΤΙΚΕΣ ΠΛΑΝΕΣ (πλανες πχ:απο διαταραχες των ανωτερων νοητικων λειτουργιων).

ΜΟΝΟ ΑΠ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΛΑΝΕΣ (ΜΕ ΒΑΣΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ) ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ+ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ
ΜΠΟΡΕΙ ΗΔΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ....

"ΑΡΧΕΓΟΝΟ ΔΟΜΙΚΟ ΣΦΑΛΜΑ" στη ....
"ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ" ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥΤΟΥ!!!!!!

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:
...Γιατι Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ....καθυστερησε....
ΤΟΣΟ "ΠΑΡΑΛΟΓΑ"...να γινει ΑΝΤΙΛΗΠΤΗ????(ΠΧ: ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΥΘΑΓΟΡΙΟΥΣ...για παραδειγμα)????
σε ΠΙΑ ΠΛΑΝΗ ΕΠΕΦΤΑΝ ΑΥΤΟΙ...
Η...ΕΜΕΙΣ ΠΕΣΑΜΕ ΠΟΥ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ (το μηδεν)?????
ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:
ΣΕ ΠΙΑ ΠΛΑΝΗ ΝΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ....
Η ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ "ΑΙΘΕΡΑ"...ΝΑ "ΚΑΛΥΠΤΕΙ"+ΝΑ "ΓΕΜΙΖΕΙ"...ΚΑΘΕ ΚΕΝΟ????
(εννοω την απορριφθεισα παλαια θεωρια του αιθερος στη Φυσικη).

ΜΗΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΜΗΔΕΝ???
ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο "ΑΙΘΗΡ"???
ΜΗΠΩΣ Η "ΠΛΑΝΗ"ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ "ΤΙΜΩΡΙΑ"....
ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΠΑΤΟΡΙΚΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ???

Η ΜΗΠΩΣ ΤΑ "ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ" ΕΙΝΑΙ:
......."ΤΟ ΜΗΛΟ"ΤΗΣ ΕΥΑΣ????χαχααααα!!!
ευχαριστιες

iamaticus είπε...

@@...ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΤΩΡΑ....

ΝΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ +1 ΚΑΙ ΣΤΟ -1
ΔΕ "ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ" ΤΗΝ "ΑΝΑΓΚΗ" (γραψε ψυχολογικη ΠΛΑΝΗ)...

ΜΙΑΣ "ΜΕΣΟΤΗΤΑΣ"...ΕΝΟΣ "ΟΡΙΟΥ"
ΕΝΟΣ "ΔΙΚΑΙΟΥ"...ΕΝΟΣ "ΙΣΟΤΙΜΟΥ"
........ΜΟΙΡΑΣΜΟΥ???
........ΔΗΛΑΔΗ:
......ΜΙΑΣ.....


.......ΣΥΜΜΕΤΡΙΑΣ!!!!!!!
Αλλα ΕΣΕΙΣ ΚΑΛΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ "ΟΙ ΟΜΟΡΦΕΣ" "ΣΥΜΜΕΤΡΙΕΣ"

....."ΔΕΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΑ FRAKTALS"????
.....TA "FRAKTALS".....
.....ΣΤΟ...."ΧΑΟΣ"!!!!!!!!

ΜΗΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ "ΧΑΟΣ" ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ:
......"ΠΛΑΝΗ"?????

Αν λοιπον ΤΟ ΧΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΝΗ...
ΤΟΤΕ :
"Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΖΑΡΙΑ"!!!!!
....ΚΑΙ Ο ΑΙΝΣΤΑΙΝ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ!!!!ΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑ!!!!

ΚΑΙ ΤΑ¨"ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ"ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ..
...."ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΗΣ "ΠΛΑΝΗΣ"
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ!!!!!!χαχαααααα!!!!
ευχαριστιες

CsLaKoNaS είπε...

@iamaticus:

Σχετικά με τη θεωρία του Χάους έχω γράψει παλιά τα παρακάτω:

Μέρος 1

Μέρος 2

Μέρος 3

iamaticus είπε...

@@....
εν ταξει ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ...
........ ΛΕΩ ΚΑΙ ΚΟΤΣΑΝΕΣ...

ΑΛΛΑ ΣΥΓΧΩΡΑΤΕ ΜΕ!!!!

"ΘΕΩΡΩ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΖΑΡΙΑ"

και εγω....

φτωχος και πενης....

ΑΠΛΑ:
ΝΑ ΠΑΙΖΩ.....
"ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΜΟΥ"!!!!!
ΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

CsLaKoNaS είπε...

@iamaticus

Όχι όχι δε λες κοτσάνες! Του ναντίον. Απλά επειδή το Χάος το αγαπάω όσο τίποτα άλλο και ασχολούμαι όσο μπορώ μαζί του παλιότερα είχα γράψει αυτά τα κειμενάκια. Αν θέλεις και ενδιαφέρεσαι μπορείς να τα διαβάσεις. Αυτό μόνο :)))

iamaticus είπε...

@@....HΔΗ ΠΗΓΑ....

Και βλεπω ΘΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!!!!!

(διαβασα ηδη για καποιο "καμακι"..με σταγονες νερου)
ΘΑ ΚΑΤΣΩ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΩ...
"γιατι ΜΟΥ ΤΗ ΔΙΝΕΙ ...Ο ΘΕΟΣ"!!!ΧΑΧΑΑΑΑΑΑ!!!!

Ασε ΓΑΜΩΤΟ ΕΓΙΝΑ ΚΑΙ ΨΙΛΟΡΕΖΙΛΙ...FRACTALS...και ...
οχι FRAKTALS.....
....δε γαμιετε...ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ???χαχαααααα!!!

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ!!!!
...εχω φτιαχτει τωρα.....
ΠΑΛΙ ΘΑ ΚΑΠΝΙΣΩ ΤΩΡΑ...

ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΔΕ ΛΕΩ ΜΑΛΑΚΙΕΣ???

...αν λεω ΚΑΝΑ ΚΑΛΟ ΚΟΛΑΚΕΨΕ ΜΕ...
....ΠΑΙΡΝΩ ΘΑΡΡΟΣ....

"Η ΘΕΟΛΟΓΙΑ" ΕΙΝΑΙ ΖΟΡΙΚΟ ΠΡΑΜΑ!!!
...και Ο ΜΑΥΡΟΣ "ΘΕΟΛΟΓΩ"...
....απο μικρο παιδακι....ΜΑΤΑΙΑ!!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

iamaticus είπε...

ΝΑ BREEE ΛΑΚΩΝΑ....

ΣΚΕΨΟΥ ΠΟΣΟ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ:

Αν ειχαμε στα ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΚΑΤΑΛΗΛΟΥΣ ΥΠΟΔΟΧΕΙΣ
ΚΑΙ "ΒΛΕΠΑΜΕ"και τις ΑΚΤΙΝΕΣ β,γ,Ro...κλπ....

ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΓΗ (Η ΣΦΑΙΡΑ ΤΗΣ ΔΗΛΑΔΗ)..."ΔΙΑΦΑΝΗ"...σα ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ!!!!!!

ΣΚΕΨΟΥ ΤΩΡΑ ΤΙ "ΠΑΝΟΡΑΜΑ" ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΧΑΝΟΥΜΕ!!!!!!

...να τετοια ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ...
ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ....
"ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ"...γαμωτο!!!!
και ΔΕ ΜΕ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΥΠΝΟΣ!!!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

iamaticus είπε...

@@.....ΔΕ ΣΕ ΔΙΑΒΑΣΑ ΜΟΝΟ.....

ΣΕ ΞΕΣΚΙΣΑ!!!!!
ΗΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟΣ-ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ!!!
ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΜΕ ΧΙΟΥΜΟΡ....

Μου αρεσε ΠΩΣ ΕΔΕΣΕΣ ΤΟΝ ΑΦΟΡΙΣΜΟ ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ+ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΑΙΝΣΤΑΙΝ...
ΚΑΙ ΕΜΑΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ:

1)ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΟ:"Ο ΘΕΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΖΑΡΙΑ"

2)ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ ΘΕΩΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ "ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΡΙΕΣ"
σε ισοσκελες,και μη ορθ.τριγωνο!!!
ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΞΑΝΑΔΕΙ!!!!

3)ΑΡΑ:....Η ΔΙΑΜΑΧΗ ΑΙΤΙΟΚΡΑΤΙΑΣ+ΤΥΧΑΙΟΤΗΤΑΣ....συνεχιζεται......ΚΑΙ ΣΤΟ BLOGGI ΣΟΥ!!!ΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑ!!!!
ΑΡΑ:...ΓΥΡΕΥΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ (των δυο θεωρησεων για την ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΠΑΣΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ+ΠΟΡΕΙΑΣ+ΙΣΤΟΡΙΑΣ)!!!!

....εεεεεε ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΠΕΙΡΟΕΙΔΗΣ!!!!

ΚΑΙ Ο ΗΧΟΣ....
ΑΠ ΑΥΤΗ ΤΗΝ "ΟΥΡΑΝΟΠΕΜΠΤΗ"ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΥΧΑΙΟΤΗΤΑΣ+ΑΙΤΙΟΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΔΗΛΑΔΗ....ΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ....

ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ...Η ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ:

"ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΣΦΑΙΡΩΝ"!!!!!

ΛΕΣ Η ΠΑΡΤΙΤΟΥΡΑ....
ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ...ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΞΙΣΩΣΗ????

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΑΞΙΩΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗ ΔΟΥΜΕ!!!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ-ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ!!!!

IonnKorr είπε...

Έδωσε ρεσιτάλ πάλι ο ατελείωτος Ίαμος.

Θα ξαναπεράσω να διαβάσω αυτά για το Χάος που έχεις γράψει. Κατά το μεσημέρι.

iamaticus είπε...

@...ΙΟΝΝΚΟRR...XAIΡΕ!!!!

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ....ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΥ ΣΟΥ...

Ξερεις ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΠΛΑΚΕΣ....
Αυτα ΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΙΝΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...10-ΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ!!!!

Δεν ΕΧΩ ΤΗΝ "ΦΥΣΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ"βεβαια...

Αν και για να περασω στην ιατρικη (περασα με τη δευτερη φορα)....
ειμαι της εποχης ΜΗΝΑ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΑΘΑΝΑΣΑΚΗ-ΚΑΣΕΤΑ-ΞΥΝΗ-ΚΟΚΚΟΡΗ....κλπ
ελυσα ...8οοο ασκησεις...!!!

Απο αλγεβρα...ΕΙΜΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ...
Απο ευκλειδια γεωμετρια...ΚΑΛΟΣ...
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ:...ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ+ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ...ΟΤΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΕ (ΕΛΛΗΝΙΚΑ) ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΡΙΝ 5-6 ΧΡΟΝΙΑ.....

Εδω και καιρο....ΔΕ ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΟΛΟΥ...ΜΟΝΟ ΛΙΓΟ ΠΛΑΤΩΝΑ...(επαναληπτικα κυριως)...

ΕΝΑΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΩ BLOGGING...

EINAI NA ΔΙΑΣΩΣΩ ΤΗΝ ...
ΑΓΩΝΙΑ ΜΟΥ...

ΓΙΑ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΣΤΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΕΙ....

....μια ζωη...ΤΕΤΟΙΑ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...
....και ΜΕ τον ΑΥΝΑΝΙΣΜΟ ασχολουμαι (ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΕΙΑ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥ..)!!!!χαχααααα!!

...Αν σε ΕΞΙΤΑΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠ ΤΙΣ ΔΟΞΑΣΙΕΣ ΜΟΥ....
ΣΧΟΛΙΑΣΕ...ΘΕΤΙΚΑ+ΑΡΝΗΤΙΚΑ...
μονο προσπαθησε ΜΗ ΜΕ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΒΑΡΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ+ΦΥΣΙΚΗ...
ΔΕ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΩ ΠΕΡΑ.....

ΟΡΜΑ ΛΟΙΠΟΝ..."ΠΙΚΡΕ ΕΠΙΚΟΥΡΙΕ"...
ΓΕΝΝΑΙΕ "ΓΝΩΣΤΙΚΕ"????....ως σε ΑΠΟΚΑΛΕΣΑΝ ΟΙ ΦΙΛΕΝΑΔΕΣ ΣΟΥ....ΣΤΑ BLOGGIA.....
AN EΠΙΘΥΜΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ...
ΑΝ ΤΟ ΚΡΙΝΕΙΣ ΣΚΟΠΙΜΟ...
ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΟ ΧΩΡΟ "ΑΣΦΑΛΗ"....
...ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΥΡΙΩΣ...το ...ΚΕΦΙ!!!

ΑΜΑ ΛΕΩ ΚΟΤΣΑΝΕΣ ...ΚΑΥΤΗΡΙΑΖΕ+ΧΕΖΕ ΜΕ+ΚΑΝΕ ΜΟΥ ΠΛΑΚΑ!!!!

....ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΩ ΚΑΝΕΝΑ!!!

ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΚΤΙΜΩ ΒΑΘΥΤΑΤΑ!!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

IonnKorr είπε...

Λοιπόν, Ίαμε

Στα ερωτήματα που έθεσες υπάρχουν απαντήσεις (που προφανώς θα γεννήσουν περισσότερες ερωτήσεις, γιατί ή Φύση είναι σαν την Λερναία Ύδρα. Της κόβεις ένα κεφάλι, δηλ. απαντάς ένα μυστήριο και προκύπτουν δύο ή περισσότερα).

Επειδή στο προηγούμενο σχόλιο είδα ότι είσαι ώριμος να κάνεις αναζητήσεις πέραν του συνήθους και φυσιολογικού (δηλ. αν η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ πάρει τις εκλογές ή πόσα γκολ θα βάλει ο ΠΑΟ) θα ετοιμάσω μια
"Συμπαντική Πραγματεία" στα μέτρα σου και θα την βάλω εδώ, στου Λάκωνα, σε αυτήν την ανάρτηση (ακόμα κι αν αυτός αλλάξει ανάρτηση)

Δεν την βάζω στα δικά μας βλόγια γιατί από άποψη ποιότητας για τα σκουπίδια και μια τέτοια πραγματεία μπορεί ... να τα μολύνει!

χα..χα..

Μείνε καλωδιωμένος. Πάω να ξαπλώσω για μεσημέρι, και κατά το απόγευμα θα αρχίσω να την γράφω.

IonnKorr είπε...

Συμπαντική Πραγματεία (περί Θεού) - Μέρος 1ο

Λοιπόν, όταν ένας άνθρωπος της εποχής μας ξεκινά να αναζητήσει τον Θεό (ή ισοδύναμα την πλήρη Αλήθεια για το Σύμπαν) έχει τέσσερεις δρόμους, σε γενικές γραμμές, για να ακολουθήσει:
- Θρησκεία
- Φιλοσοφία
- Επιστήμη (Φυσική, Βιολογία)
- Μεταφυσική.

Θα ξεκινήσουμε από τον τελευταίο, την Μεταφυσική.

Πολλοί άνθρωποι ονομάζουν Θεό τον φύλακα-άγγελό τους.
π.χ. τρέχω με το αυτοκίνητό μου σε έναν ερημικό και πολύ επικίνδυνο δρόμο, στους πρόποδες ενός απόκρημνου βουνού.

Σε μια άκρως επικίνδυνη στροφή βλέπω τόσο το προηγούμενο όσο και το επόμενο αυτοκίνητο που έτρεχαν, με την ίδια ταχύτητα με το δικό μου, να πέφτουν στον γκρεμό.

Σώζομαι, και όταν φτάνω στο προορισμό μου, λέω:
- Ο Θεός (ή ο άγιος Γρηγόριος, ή η Παναγία, ή το γούρι μου, ή ο πεθαμένος πατέρας μου κ.α.) με έσωσε από βέβαιο θάνατο.
Προφανώς, το να ταυτίζω τον Θεό-Δημιουργό του Σύμπαντος με την αιτία της σωτηρίας μου είναι δείγμα τεράστιας αμάθειας ή νοητικής καθυστέρησης.

Η απάντηση είναι απλή. Αν είχαμε την δυνατότητα να μετρήσουμε επακριβώς την "Δύναμη Τριβής" (Τ)μεταξύ ελαστικών και εδάφους (για κάθε μόριο της ρόδας) και την Φυγόκεντρο Δύναμη (Φ) (σε κάθε σημείο της στροφής) θα βλέπαμε ότι όλα είναι θέμα ενός απλού φυσικού τύπου:
- Φ > Τ
Αν η Φυγόκετρος είναι μεγαλύτερη από την Τριβή, ακόμη και κατά ένα δισεκατομμυριοστό του Newton (μονάδα δύναμης), τότε το αυτοκίνητο θα φύγει από την πορεία του και θα πέσει στον γκρεμό.

Βέβαια, εγώ, που είμαι παθιασμένος με την "μεταφυσική πίστη" θα πω:
- Εντάξει, έτσι λέει η Φυσική. Αλλά ο Θεός είναι αυτός που επενέβη και "χειρίστηκε" έτσι τις δυνάμεις των μορίων ώστε τελικά η Φυγόκεντρος να γίνει μικρότερη και να σωθώ.

Αυτό το σκεπτικό είναι ακόμη χειρότερο από το προηγούμενο. Αυτό σημαίνει (για την Φυσική) ότι ο Θεός-Δημιουργός κάποια στιγμή παρεμβαίνει και κάνει π.χ. το 1352 μικρότερο από το 1351!
Αν ο Θεός "έπαιζε έτσι", γλιτώνοντας, κατά το δοκούν, τον καθένα από τον διαφαινόμενο χαμό του, τότε:
- αφ'ενός, κάποια στιγμή, κάποια επιστημονικά όργανα θα κατέγραφαν τις προκαλούμενες ανωμαλίες (καθόσον ισχύει το φαινόμενο "πεταλούδας", μία ελάχιστη μεταβολή στον Μικρόκοσμο μπορεί να επιφέρει, τελικά, τεράστια αποτελέσματα στον Μακρόκοσμο.)
- αφ'ετέρου αργά ή γρήγορα οι συνεχείς παραβιάσεις των Φυσικών και Μαθηματικών Νόμων (που θα προέκυπταν από τις επεμβάσεις του) θα οδηγούσαν όλο το Σύμπαν σε "μαθηματικοφυσική κατάρρευση".

Άλλωστε, είναι "πολύ ανθρώπινο" να λέμε ότι ο άχρονος Θεός, γνώστης εκ των προτέρων, του πεπρωμένου του καθενός ανθρώπου το ξανασκέφτεται", την τελευταία στιγμή, και προστατεύει ή "καταχεριάζει" τον καθένα.

Άρα, ούτε Θεός-προστάτης ούτε φύλακας-άγγελος υπάρχει.
Απλά, η άκρως λεπτομερειακή "μηχανιστική" εφαρμογή των Νόμων της Φύσης (που με το σημερινό επίπεδο της Πληροφορικής αδυνατούμε να υπολογίσουμε) δίνει το εκάστοτε αποτέλεσμα.

Βέβαια, ο πιστός σε αυτή την άποψη ποτέ δεν θα δεχτεί αυτή την εξήγηση.
Θα συνεχίσει να πιστεύει σε μια ανεξιχνίαστη "Παγκόσμια Δύναμη" που τον προστατεύει και η οποία Δύναμη συναρτάται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο με τον Δημιουργό.

Συνεχίζεται

iamaticus είπε...

@@....ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ IONNKORR...

Μονο να τονισω....ΟΤΙ:

Η "ΤΥΧΑΙΟΤΗΤΑ"????
ΗΔΗ ΠΑΡΥΣΕΦΡΥΣΕ ΣΤΟ ΕΞΥΠΝΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ ΣΟΥ....

ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ...
"ΕΝΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ"!!!!...


ΕΝΟΣ ΣΚΛΗΡΟΤΑΤΟΥ "ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΥ"!!!

ΑΠΗΝΗ ΔΙΩΚΤΗ "ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥ"....
...ΣΤΟΥΣ
"ΝΟΣΤΑΛΓΟΥΣ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ"..
...ΤΟΥ "ΠΑΡΑΒΑΤΗ" !!!!
...και ΚΑΘΕ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΗ (ΑΠΙΣΤΟΥ)!!!!


ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΤΟΥ ΝΑΝΖΙΑΝΖΙΝΟΥ (ΘΕΟΛΟΓΟΥ)!!!!

Αλλα ΣΥΝΕΧΙΣΕ....
Μ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ Η ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΟΥ....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

IonnKorr είπε...

Συμπαντική Πραγματεία (περί Θεού) - Μέρος 2ο

Λοιπόν συνεχίζω.
Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει, κατά την γνώμη μου, το 50% των ανθρώπων.

Το ποσοστό αυτό ήταν αρχικά 100% στους τροφοσυλλέκτες και βαίνει συνεχώς μειούμενο καθώς η εκπαίδευση και η διασπορά της Γνώσης συνεχώς αυξάνονται.

Οι άνθρωποι αυτής της κατηγορίας βλέπουν ένα Σύμπαν που στρέφεται γύρω από τον εαυτό τους. Φτιάχτηκε μόνον για αυτούς. Άμα πεθάνουν δεν υπάρχει.

Μπορεί να δηλώνουν θρησκευόμενοι ή άθεοι, κατά περίπτωση, αλλά ουσιαστικά πιστεύουν στην προσωπική τους "μεταφυσική αντίληψη".

Εφόσον, τώρα, κάποιος τους πείσει ότι:
- π.χ. αυτός που έρχεται στα όνειρά τους ή στην έκστασή τους είναι π.χ. ο Χριστός τότε δέχονται τον Χριστιανισμό.
- Αν πεισθούν ότι δεν είναι αυτός τότε απορρίπτουν τον Χριστιανισμό.

Από φυσικής πλευράς, η περίπτωσή τους αντιστοιχεί στο "Αριστοτέλειο Σύστημα Αναφοράς" της "Προκλασσικής Σχετικότητας".
Η "Αριστοτέλεια Μηχανική" θεμελιώνεται πάνω στον Θεμελιώδη Νόμο:
Ω = m*v
όπου:
Ω = ώθηση δύναμης (και όχι δύναμη)
m = μάζα σώματος
v = ταχύτητα σώματος

Όσοι άνθρωποι έχουν τον εγκέφαλό τους "προσηλωμένο" σε αυτό το είδος Σχετικότητας συμφωνούν μόνον με όσους δέχονται την προσωπική τους άποψη τους. Τους λοιπούς τους απορρίπτουν.

IonnKorr είπε...

Συμπαντική Πραγματεία (περί Θεού) - Μέρος 3ο

Προχωράμε τώρα στην επόμενη κατηγορία των ανθρώπων.

Είναι αυτοί που η αναζήτηση του Θεού τους οδηγεί στην Θρησκεία.

Αυτοί, λοιπόν, δεν εμπιστεύονται την ενδεχόμενη προσωπική τους "μεταφυσική εμπειρία".

Αυτοί πιστεύουν στο "θέσφατο". Για αυτούς ο Θεός επικοινώνησε ή συνεχίζει να επικοινωνεί με μία συγκεκριμένη "κάστα" εκλεκτών ανθρώπων.

Ειδικότερα αυτοί σκέπτονται μυστικιστικά.
Ο Θεός, σύμφωνα με την άποψή τους, εμπιστεύθηκε την "ιερή Γνώση" σε ένα προφήτη π.χ. Χριστό, Μωάμεθ, Βούδα και το ιερατείο της θρησκείας, που αυτός ίδρυσε, κατέχει τους "κώδικες επικοινωνίας" και θεϊκής πρόσβασης.

Αυτοί το μόνον που έχουν να κάνουν είναι να ακολουθούν πιστά το "Λατρευτικό Τυπικό" της θρησκείας τους, να διαβάζουν τα κείμενά της και να σέβονται τους αντιπροσώπους της.

Οι άνθρωποι αυτής της κατηγορίας βλέπουν ένα Σύμπαν στρεφόμενο γύρω από την θρησκεία τους. Μόνο αυτή είναι ικανή να το ερμηνεύσει.

Από φυσικής πλευράς, η περίπτωσή τους αντιστοιχεί στο "Ευκλείδειο Σύστημα Αναφοράς" της "Κλασσικής Σχετικότητας" (μετασχηματισμοί Γαλιλαίου).

Η "Κλασσική Μηχανική" (Νευτώνεια) θεμελιώνεται πάνω στον Θεμελιώδη Νόμο:
F = m*a
όπου:
F = δύναμη (και όχι ώθηση πλέον)
m = μάζα σώματος
a = επιτάχυνση σώματος

Όσοι άνθρωποι έχουν τον εγκέφαλό τους "προσηλωμένο" σε αυτό το είδος Σχετικότητας συμφωνούν μόνον με όσους βρίσκονται στο "κοινό" Σύστημα Αναφοράς (με την ίδια σταθερή ταχύτητα).

Συνεχίζεται

iamaticus είπε...

@....IONNKORR....ΣΥΝΕΧΙΣΕ-ΣΥΝΕΧΙΣΕ!!!

ΕΙΣΑΙ....ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΟΗΣ!!!!
Πω πωπω!!!!

ΘΑ ΣΕ ΜΕΛΕΤΩ ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΙ!!!!
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

θα τυχεις...ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ!!!
...μη βιαζεσαι ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΙΟΤΙΚΑ!!!!

ΟΙ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΕΙΝΑΙ:
ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ!!!
εεεεε ΕΧΩ ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ!!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

IonnKorr είπε...

Συμπαντική Πραγματεία (περί Θεού) - Μέρος 4ο

Στην προηγούμενη κατηγορία, της Θρησκείας, ανήκει, κατά την γνώμη μου, το 30% των ανθρώπων.

Το ποσοστό αυτό επίσης βαίνει συνεχώς μειούμενο.

Αντίθετα στην κατηγορία που ακολουθεί ανήκει, κατά την γνώμη μου, το 15% των ανθρώπων και βαίνει συνεχώς αυξανόμενο.

Προχωράμε, λοιπόν, στην επόμενη κατηγορία των ανθρώπων.

Είναι αυτοί που η αναζήτηση του Θεού τους οδηγεί στην Φιλοσοφία.

Αυτοί, λοιπόν, δεν εμπιστεύονται ούτε την προσωπική τους "μεταφυσική εμπειρία" ούτε "ομάδες εκλεκτών", μυημένων σε Θεϊκές Αποκαλύψεις.

Αυτοί πιστεύουν στο Λογική. Για αυτούς ο Θεός είναι δυνατόν να προσεγγιστεί μόνον από μία ομάδα ανθρώπων αλλά όχι "εκλεκτών" αλλά "ευφυών".

Αυτοί λοιπόν οι "ευφυείς" είναι οι φιλόσοφοι, ή ακριβέστερα, οι φιλοσοφικές τους θεωρίες που βελτιώθηκαν από πολλούς άλλους συν-στοχαστές των πρώτων.

Αυτοί δεν δέχονται να ακολουθούν "Λατρευτικά Τυπικά" θρησκειών ούτε θέσφατα κείμενά (όπως η Βίβλος).

Οι άνθρωποι αυτής της κατηγορίας βλέπουν ένα Σύμπαν στρεφόμενο γύρω από την Λογική. Μόνο αυτή είναι ικανή να το ερμηνεύσει.

Από φυσικής πλευράς, η περίπτωσή τους αντιστοιχεί στο "Λωρενσιανό Σύστημα Αναφοράς" της "Ειδικής Σχετικότητας" (μετασχηματισμοί Lorentz).

Η "Ειδική Σχετικιστική Μηχανική" θεμελιώνεται πάνω στον Θεμελιώδη Νόμο:
F = d/dt P
όπου:
F = Τετραδιάνυσμα Δύναμης-Ισχύος
d/dt = χρονική παράγωγος (τελεστής)
P = Τετραδιάνυσμα Ορμής-Ενέργειας

Όσοι άνθρωποι έχουν τον εγκέφαλό τους "προσηλωμένο" σε αυτό το είδος Σχετικότητας συμφωνούν με όσους βρίσκονται στο "Λωρενσιανό" Σύστημα Αναφοράς (χωρίς να έχουν αναγκαστικά, μεταξύ τους, σταθερή ταχύτητα).

Συνεχίζεται

IonnKorr είπε...

Συμπαντική Πραγματεία (περί Θεού) - Μέρος 5ο

Στην στην κατηγορία που ακολουθεί ανήκει, κατά την γνώμη μου, το 5% των ανθρώπων και βαίνει συνεχώς αυξανόμενο.

Προχωράμε, λοιπόν, σε αυτή την κατηγορία των ανθρώπων.

Είναι αυτοί που η αναζήτηση του Θεού τους οδηγεί στην Επιστήμη.

Αυτοί, λοιπόν, δεν εμπιστεύονται ούτε την προσωπική τους "μεταφυσική εμπειρία", ούτε "ομάδες εκλεκτών" μυημένων σε Θεϊκές Αποκαλύψεις, ούτε ομάδες "ευφυών". Γενικώς δεν εμπιστεύονται ομάδες "ολίγων".

Αυτοί πιστεύουν στη Επιστήμη. Για αυτούς ο Θεός είναι δυνατόν να προσεγγιστεί μόνον από όσους χρησιμοποιούν τα επιστημονικά εργαλεία και δεν χρειάζεται να είναι ούτε "εκλεκτοί" ούτε "ευφυείς". Αρκεί να είναι "λογικά σκεπτόμενοι"

Οι άνθρωποι αυτής της κατηγορίας βλέπουν ένα Σύμπαν στρεφόμενο γύρω από την Επιστήμη (Φυσική). Μόνο αυτή είναι ικανή να το ερμηνεύσει.

Από φυσικής πλευράς, η περίπτωσή τους αντιστοιχεί στο "Γενικευμένο Σύστημα Αναφοράς" της "Γενικής Σχετικότητας" (μετασχηματισμοί affine).

Η "Γενική Σχετικιστική Μηχανική" θεμελιώνεται πάνω στον Θεμελιώδη Νόμο:
f = θ/θx T
όπου:
f = Τετραδιάνυσμα Πυκνότητας Δύναμης-Ισχύος
θ/θx = μερική παράγωγος (τελεστής)
Τ = Τανυστής Πυκνότητας Ορμής-Ενέργειας

Όσοι άνθρωποι έχουν τον εγκέφαλό τους "προσηλωμένο" σε αυτό το είδος Σχετικότητας συμφωνούν με όσους βρίσκονται σε ένα "affine" Σύστημα Αναφοράς (ουσιαστικά σε κάθε "φυσικό" (δηλ. "μη παράλογο" Σύστημα Αναφοράς ).

Συνεχίζεται

IonnKorr είπε...

Συμπαντική Πραγματεία (περί Θεού) - Μέρος 6ο

Ας κάνουμε τώρα μία ανασκόπηση πριν προχωρήσουμε.

Ας ξαναδούμε συνοπτικά τις περιπτώσεις:
1. Πρώτη Περίπτωση
- Αριστοτέλεια Σχετικότητα.
- Προκλασσική Μηχανική.
- O Χώρος είναι τρισδιάστατος. Ο Χρόνος αγνοείται παντελώς.
- Προσέγγιση Θεού: Οι άνθρωποι που την έχουν "εμφυτευμένη" στον εγκέφαλό τους, δέχονται μόνον την προσωπική τους αυθεντία. Πιστεύουν στην "μαγική" (= χωρίς κόπο) προσέγγιση.
- Πολιτική άποψη: Μοναρχία

----
2. Δεύτερη Περίπτωση
- Γαλιλαϊκή Σχετικότητα.
- Κλασσική Μηχανική (Νεύτων)
- O Χώρος είναι τρισδιάστατος. Ο Χρόνος θεωρείται "παράμετρος" (όχι διάσταση).
- Προσέγγιση Θεού: Οι άνθρωποι που την έχουν "εμφυτευμένη" στον εγκέφαλό τους, δέχονται την δυνατότητα προσέγγισης μόνον για "ολίγους" (δηλ. τους "εκλεκτούς").
- Πολιτική άποψη: Αριστοκρατία - Φεουδαρχία

----
3. Τρίτη Περίπτωση
- Ειδική Σχετικότητα.
- Ειδική Σχετικιστική Μηχανική.
- O Χώρος είναι τετραδιάστατος. Ο Χρόνος θεωρείται μεν διάσταση αλλά όχι "ισότιμη" με τις άλλες.
- Προσέγγιση Θεού: Οι άνθρωποι που την έχουν "εμφυτευμένη" στον εγκέφαλό τους, δέχονται την δυνατότητα προσέγγισης μόνον για "ολίγους" (δηλ. τους "ευφυείς").
- Πολιτική άποψη: Αστική Ολιγαρχία του Χρήματος.

----
3. Τέταρτη Περίπτωση
- Γενική Σχετικότητα.
- Γενική Σχετικιστική Μηχανική.
- O Χώρος είναι τετραδιάστατος αλλά καμπύλος. Ο Χρόνος θεωρείται πλέον "ισότιμη" διάσταση με τις άλλες (Χωρόχρονος).
- Προσέγγιση Θεού: Οι άνθρωποι που την έχουν "εμφυτευμένη" στον εγκέφαλό τους, δέχονται την δυνατότητα προσέγγισης για "όλους" (αρκεί να είναι λογικοί).
- Πολιτική άποψη: Δημοκρατία (των λογικών).

Αυτό που παρατηρεί κανείς είναι ότι όσο αυξάνει η πολυπλοκότητα του Χώρου τόσο μειώνονται οι απαιτήσεις για την προσέγγιση του Θεού.

Ακολουθεί η Πέμπτη Περίπτωση.

IonnKorr είπε...

Συμπαντική Πραγματεία (περί Θεού) - Μέρος 7ο

Αυτό, ίσως, που δεν έχει γίνει αντιληπτό από τα προηγούμενα είναι ότι για να περιγραφεί ένα "Φυσικό Φαινόμενο" (π.χ. η "κίνηση") από παρατηρητές που ανήκουν στην "Πρώτη Περίπτωση" (και στον Τρισδιάστατο Ευκλείδειο Χώρο) απαιτούνταν δισεκατομμύρια απλές "εξισώσεις" αφού ο καθένας "έγραφε" την δική του μη επικοινωνώντας με τους άλλους.

Όσο προχωρούσαμε στις περιπτώσεις γίνονταν περιπλοκότερα:
- και η Γεωμετρία του Χώρου
- και η Άλγεβρα των απαιτούμενων "φυσικών μεγεθών"

αλλά λιγόστευαν οι χρησιμοποιούμενες εξισώσεις (και οι Φυσικοί Νόμοι) ενώ ταυτόχρονα οι εξισώσεις αυτές περιέγραφαν όλο και περισσότερα Φυσικά Φαινόμενα.

Το καλύτερο παράδειγμα που μπορώ να φέρω είναι το εξής:

Ο Χώρος στην πρωταρχική του μορφή (π.χ. αυτή που βλέπει ο ίδιος ο Θεός ως παρατηρητής) προσομοιάζει με ένα τεράστιο κύβο πάγου. Είναι δηλ. εκπληκτικά απλός.
Ας σκεφτούμε λοιπόν ότι αυτός ο πάγος θρυμματίζεται σε αναρίθμητα θραύσματα (μεγάλα και μικρά, πολύμορφα και απλόμορφα).
Ο κάθε άνθρωπος παρατηρεί ένα ή περισσότερα θραύσματα και προσπαθεί να βγάλει ολική άποψη για το αρχικό (αναγωγισμός). Προφανώς κάνει λάθος. Μόνον με την συνδυαστική μελέτη όλων των θραυσμάτων που επιχειρεί η Φυσική είναι δυνατόν να γίνει προσβάσιμη η αρχική μορφή.

Μετά από αυτή την προεισαγωγή θα παραθέσω την Πέμπτη Περίπτωση.

Πέμπτη Περίπτωση
- Θεωρία Χορδών.
- Βρανική (ή Χορδιακή) Μηχανική.
- O Χώρος είναι δωδεκαδιάστατος αλλά επίπεδος (flat). Περιλαμβάνει τόσο "ελλειπτικές" διαστάσεις όσο και "υπερβολικές". Επίσης μία γραμμική διάσταση που είναι ο Χρόνος.
Αλλά το σημαντικό είναι ότι περιλαμβάνει και τις διαστάσεις του "δυικού χώρου" αλλά κυρίως και τους ίδιους τους μετασχηματισμούς.
- Προσέγγιση Θεού: Οι άνθρωποι που την έχουν "εμφυτευμένη" στον εγκέφαλό τους, δέχονται την δυνατότητα προσέγγισης για "όλους" (λογικούς και μη-λογικούς).
- Πολιτική άποψη: Άμεση Δημοκρατία (όλων χωρίς καμία εξαίρεση).

ΣΗΜ. Η Θεωρία Χορδών είναι ακόμα ατελής. Υπάρχουν διάφορα μοντέλα για εννέα, δέκα, έντεκα, δώδεκα διαστάσεις και η μελέτη τους είναι υπό εξέλιξη.

Το σημαντικό είναι ότι διαφαίνεται μέσα από την εκπληκτική αυτή υπερθεωρία ότι ενσωματώνει:
- και "γραμμικότητα" του Μακρόκοσμου
- και την "κβαντότητα" του Μικρόκοσμου (που προέρχεται που την εμφάνιση στις εξισώσεις της εκθετικής συνάρτησης)
- και την "απειρότητα" του Μεγάκοσμου (που προέρχεται από την εμφάνιση στις εξισώσεις της λογαριθμικής συνάρτησης).

Οπότε διαφαίνεται ότι όταν συντελεστεί η εξιχνίαση της Βρανικής Μηχανικής θα εξαχθεί η Θεία Εξίσωση που τρόπον τινά, "χειρίζεται", μέχρι τώρα, μόνον ο Δημιουργός.
Η γνώση αυτής της εξίσωσης (ή αλλιώς του Απόλυτου Φυσικού Νόμου που όλοι οι άλλοι Φυσικοί Νόμοι αποτελούν απλές υποπεριπτώσεις του) θα δώσει την δυνατότητα στον κάθε άνθρωπο να δει το Σύμπαν με το "βλέμμα του Θεού" (δηλ. καθαρά αιτιοκρατικά χωρίς πιθανότητες και τυχαιότητες).

Υπάρχει, όμως, και κάτι τραγικά δυσάρεστο (είπαμε αρχικά, Λερναία Ύδρα ο Κόσμος!!!!).
Από την θεωρία αυτή καταφαίνεται επίσης ότι το Σύμπαν μας δεν είναι το μοναδικό αλλά απλά μία "βράνη" στις τρισεκατομμύρια βράνες που αποτελούν το Πολυσύμπαν!!!

Οπότε, ο Θεός που προσπαθούμε να προσεγγίζουμε είναι απλά ένας "υπόθεος", μια ασήμαντη "μονάδα δημιουργίας" στις τρισεκατομμύρια μονάδες του Πολυσύμπαντος.
Ο Πραγματικός Θεός, ο Δημιουργός του Πολυσύμπαντος, "εξακοντίζεται" σε απίστευτη απόσταση μακράν κάθε εικασίας που θα μπορούσε να κάνει ο Ανθρώπινος Νους σε οτιδήποτε αφορά την υφή και υπόστασή του.

IonnKorr είπε...

Φίλε Ίαμε

Προφανώς σε ζάλισα.

Δεν ξέρω τι κατάλαβες από όλα αυτά.

Υποθέτω ότι θα έχεις κάποιες γνώσεις Φυσικής για να γίνεις γιατρός.
(Σύμφωνα με το Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα οι καλύτεροι "φυσικοί" πέρασαν στην Ιατρική.)

Ίσως το μόνο που πρέπει να σου μείνει είναι η ματαιότητα στην αναζήτηση του Θεού.

"Ματαιότητης ματαιοτήτων τα πάντα ματαιότης"

Δηλαδή την "Θεία Εξίσωση", του δικού μας Σύμπαντος, μάλλον θα την βρούμε, σε ένα προσεχές κοντινό χρονικό διάστημα. Αλλά τον Πραγματικό Θεό, τον ίδιο, μάλλον ποτέ!!!

iamaticus είπε...

@..ΦΙΛΕ ΜΟΥ IONNKORR...

Παρατηρω στην ΘΕΩΡΗΣΗ ΣΟΥ οτι:

ΟΣΟ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ:

"ΜΑΓΙΚΟ-ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ" ερμηνεια του ΚΟΣΜΟΥ...στην "ΕΠΟΠΤΙΚΗ-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ" ερμηνεια του...

ΤΟΣΟ...Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ+Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ...ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ...ΜΕΤΑΒΑΛΛΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ (ΚΙΝΕΙΤΑΙ)....

"ΜΙΚΡΑΙΝΕΙ"+ "ΣΥΡΙΚΝΩΝΕΤΑΙ"...

ΓΙΑ ΝΑ "ΧΩΡΕΣΕΙ" ΤΕΛΙΚΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΞΙΣΩΣΗ!!!

ΕΠΙΣΗΣ Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΟΓΟΥ ΟΝΤΟΣ-ΑΝΘΡΩΠΟΥ"....(αν υπαρχει τετοιο πραγμα-ΕΓΩ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ!!)...

ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ (επαναλαμβανω):
ΠΑΛΙ ΚΙ ΑΥΤΗ ...ΣΥΡΙΚΝΩΝΕΤΑΙ!!!!

ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ "ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΟΤΗΤΟΣ", "ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ","ΕΞΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ" ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΕΝΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΤΕΡΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ "ΟΡΓΑΝΟΥ" ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ!!!!!

ΔΗΛΑΔΗ: Η ΘΕΩΡΗΣΗ ΑΥΤΗ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΙ....
ΠΩΣ "ΟΤΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΕ "ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ"...
ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ "ΞΕΡΗ" "ΘΕΙΚΗ" ΕΞΙΣΩΣΗ...

ΤΟΣΟ Η "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" ΜΑΣ ΣΕ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ" ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΥΞΑΝΕΙ!!!!

ΔΗΛΑΔΗ:ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΣ:

ΑΠΟ ΤΗΝ "ΜΟΝΑΡΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"...ακομα και Αναρχια θα τολμουσα να πω εγω.....

ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΔΥΟ ΑΚΡΑ (Μαγικο-θρησκευτικη θεωρηση...και "Μαθηματικοτατη" θεωρηση) ΣΥΝΑΝΤΟΝΤΑΙ????(ΟΥΡΟΒΟΡΟΣ ΟΦΙΣ-"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ").


ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ "ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ" ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΧΡΟΝΟΣ!!!!
ΑΥΤΗ Η ΑΜΙΛΕΙΚΤΗ "ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ"-"ΔΙΑΣΤΑΣΗ"-"ΑΙΣΘΗΣΗ"-["ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ"???]-"ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ"-"ΕΞΟΡΙΑ"-"ΕΚΠΤΩΣΗ"....
ΑΚΟΜΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ:
ΠΛΑΝΗ!!!!!

ΕΙΝΑΙ ΔΕ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ "ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ-ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ"για την οποια ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΣΙΜΕΣ ΥΠΟΨΙΕΣ...
ΟΤΙ "ΜΕΤΡΙΕΤΑΙ ΜΕ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ -πριν τη γεννηση μας-κατα τη διαρκεια της ζωης μας-μετα το θανατο μας....

ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ "ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ":

"ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ+ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ"...ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ+ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ!!!!

ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗ ΡΟΗ ΤΟΥ ΕΧΩ ΜΙΑ "ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ"ΔΟΞΑΣΙΑ,ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΑ "ΕΜΠΕΙΡΙΚΑ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ (ΩΣ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ ΕΠΙ ΓΗΣ):

ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ:
ΣΑΝ "ΔΙΝΗ",ΣΑ "ΣΤΡΟΒΥΛΟ"ΣΑΝ ΣΠΕΙΡΑ...

ΔΗΛΑΔΗ ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΕΝΑΣ ΦΥΣΙΚΟΣ:
ΣΑΝ ΕΛΙΚΑ:

ΟΠΟΥ:
Η "ΓΡΑΜΜΙΚΗ" ΤΟΥ "ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ"ΕΙΝΑΙ:
ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΙΚΟΣ....
ΚΑΙ Η "ΚΥΚΛΙΚΗ" ΤΟΥ "ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ" ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΙΧΝΟΣ" ΜΙΑΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗΣ.......
Αυτη βεβαια η θεωρηση αφορα "ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΟΧΡΟΝΟ" (ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ)....
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ...."ΘΡΑΥΣΜΑ" ΤΟΥ "ΠΑΓΟΚΥΒΟΥ".... [ΜΙΑΣ "ΟΛΟΤΗΤΟΣ" "ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ" ΧΡΟΝΟΥ ΕΠΙΣΗΣ -ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΙ -ΣΠΕΙΡΟΕΙΔΟΥΣ ΜΟΡΦΗΣ]...ΠΟΥ ΕΥΣΤΟΧΑ ΣΤΟ ΔΟΚΙΜΙΟ ΣΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ!!!!

ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Α)...Στα σχολια μου (ΔΟΞΑΣΙΕΣ "ΜΟΥ")προφανως ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ..
ΑΝ ΚΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ: ΑΠΟΡΡΙΨΗ,ΔΙΑΦΩΝΙΑ,ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ,ΕΡΩΤΗΜΑ....ΑΣ ΤΕΘΕΙ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΣΑΣ!!!!

Β)ΣΕ ΟΛΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ+ΔΙΑΥΓΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥΣ (απο εμενα)...
ΜΕ ΕΞΕΠΛΗΞΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΟΦΑ ΚΑΙ ΜΕ "ΑΚΡΙΒΕΙΑ" ΣΥΝΕΔΕΣΕΣ ΤΗΝ "ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ ΑΝΤΙΛΗΨΗ" ΜΕ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΟΞΑΣΙΑ"ΠΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΜΕ!!!!!χαχααααα!!!!

Γ)ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΕ ΤΙ "ΘΕΟ" ΠΙΣΤΕΥΩ...ΕΓΩ...ΕΣΥ...ΑΚΡΟΒΑΤΩΝΤΑΣ?Η....κατι ασημαντο θα ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ???
ΝΑ ΕΤΣΙ:
http://www.youtube.com/watch?v=f39pHzBps1k&feature=related

ΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΛΑΚΩΝΑ ΜΕ ΕΝΑ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ ΞΕΧΝΙΕΜΑΙ:

http://www.youtube.com/watch?v=YPkKW807UHs

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΒΑΘΕΙΑ

iamaticus είπε...

@ ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΙΟΝΝKORR....

OXI MONO ΔΕ ΖΑΛΙΣΤΗΚΑ....

ΚΑΤΑΓΟΗΤΕΥΘΗΚΑ!!!!
ΞΕΡΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ...ακομα ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΛΑΣΙΚΟΙ....

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΚΑΤΙ ΣΕ 200 ΣΕΛΙΔΕΣ...ΠΟΥ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ (συμπυκνωμενα) ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ.


ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ "ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΔΩΡΟ" Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΟΞΑΣΙΑ ΣΟΥ.....
ΠΟΥ ΜΑΣ "ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ" ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ!!!!
ΕΝΩ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ....ΣΑΝ "ΣΠΟΥΔΑΙΟΦΑΝΗΣ"...
ΜΕ ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙΣ "ΕΝΑ ΜΥΘΟ"ΓΙΑ ΣΕΝΑ...
ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΗΛΙΘΙΕΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ!!!!!

ΜΑΣ ΤΙΜΑΣ...οπως και γω προσπαθησα να σας τιμησω....
ΑΠΟΦΕΥΓΩΝΤΑΣ ΤΟ "ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ" ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΣΑ!!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

δήμητρα♥♥♥q είπε...

@iamaticus,

"...ΠΩΣ "ΟΤΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΕ "ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ"...
ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ "ΞΕΡΗ" "ΘΕΙΚΗ" ΕΞΙΣΩΣΗ... ΤΟΣΟ Η "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" ΜΑΣ ΣΕ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ" ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΥΞΑΝΕΙ!!!!

ΔΗΛΑΔΗ:ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΣ:

ΑΠΟ ΤΗΝ "ΜΟΝΑΡΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"..."

Αυτός σε πολύ γενικές γραμμές είναι ο τρόπος που αντιλαμβάνομαι εγώ τα πράγματα.
Οι απλές εξισώσεις της Νευτώνειας Μηχανικής μπορούν να γίνουν αντιληπτές εύκολα. Αντίθετα για να χωρέσει η Θεϊκή Εξίσωση σε ένα ανθρώπινο κεφάλι θα πρέπει αυτό να έχει ευρύτητα πνεύματος.

Είναι προφανές πως η ευρύτητα πνεύματος είναι ευθέως ανάλογη με την ευρύτητα που αντιλαμβάνεται κανείς την κοινωνική ελευθερία.

iamaticus είπε...

@...ΝΑΙ ΦΥΣΙΚΕΝΙΑ ΜΟΥ....
@...ΝΑΙ IONNKORR.........

AΝΕΘΡΕΨΑ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ....
Και ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΑ ΤΟ ΔΙΣΤΑΓΜΟ ...για τον ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ!!!!

ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΜΒΑΛΛΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ "ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ"...

ΕΝΑΝ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ "ΜΥΘΟ"....αυτον ΤΗΣ "ΠΑΡΑΜΥΘΙΤΙΚΗΣ" "ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΙΟΥΔΑΙΚΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ"...

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΗΡΑ ΤΗ "ΣΚΛΗΡΗ"ΑΠΟΦΑΣΗ..
ΠΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ....
ΕΓΩ ΣΑ ΓΟΝΙΟΣ ΔΕ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΤΟ ΕΜΒΑΛΛΩ...εφ οσον δεν ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ...ενας "ΠΙΣΤΟΣ"!!!!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ:
ΔΕ ΜΕΤΑΝΙΩΣΑ!!!

ΑΛΛΩΣΤΕ ΦΡΟΝΤΙΣΕ Ο ΧΡΟΝΟΣ....
που οπως ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ Ο ΦΙΛΟΣ IONNKORR.....
ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΤΑΧΕΩΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ...
"ΤΗΣ ΜΑΓΙΚΟΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ+ΜΟΝΑΡΧΙΚΗΣ"ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ+ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ....
ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ!!!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Αχ, βρε νονε...

Μιας και μίλησες για μύθους...

Πήγαινε στο μπλόγκι μου. Στη δεξιά μεριά θα βρεις ένα παραμύθι που έφτιαξα για τα παιδιά μου: "Ο δράκος που έβγαζε φωτιά απ' το στόμα". Διάβασέ το αν δε βαριέσαι.

Μόνο έχε στο νου σου πως η φωτιά του δράκου ήταν η Θεϊκή εξίσωση.

IonnKorr είπε...

Ίαμε

Χάρηκα που σου άρεσε το κείμενο.

Απλά, ήθελα να σου επισημάνω ότι οι αλήθειες του Σύμπαντος δεν κρύβονται ούτε στην μαγεία, ούτε στα όνειρα, ούτε στην προσωπική μας "παραισθητική εμπειρία", ούτε σε ιερατεία, ούτε σε "φωτισμένους" προφήτες, ούτε σε πολιτικές οργανώνεις, ούτε σε λέσχες υπερ-πλουσίων, ούτε σε μυαλά μερικών "εμπνευσμένων" επιστημόνων (όπως π.χ. ο Einstein ή o Hawking).

Κρύβονται βαθιά μέσα στην Επιστήμη (Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Γεωλογία, Πληροφορική κ.α.) και αποκτώνται διαχρονικά, μέσα από απίστευτο κόπο και βασανιστική εξονυχιστική συλλογική μελέτη εκατομμυρίων ανωνύμων επιστημόνων.

Το άλλο σημαντικό σημείο είναι η παράλληλη διαχρονική εξέλιξη Μαθηματικών, Επιστήμης, Ιστορίας, Κοινωνιολογίας.

Ας δούμε αυτό το σημείο ευρύτερα, κάνοντας μια χονδροειδέστατη αλλά αρκετά διαφωτιστική ιστορική διαδρομή:
- Αρχικά ο άνθρωπος ήταν τροφοσυλλέκτης, όπως τα ζώα.
Για αυτόν ο Χώρος ήταν σημειακός ( = μηδενοδιάστατος). Κοιμόταν όπου έβρισκε τροφή και "έβλεπε" αλλά δεν αντιλαμβανόταν τον γύρω Κόσμο.
Πολιτική άποψη: Η αυτάρκεια, η μονομέρεια, ο αυτεξουσιασμός.
- Ακολούθησε το Στάδιο της Θήρευσης.
Ο άνθρωπος απέκτησε κατοικία (π.χ. μία σπηλιά) και θήρευε σε ένα ορισμένο μέρος όπου διερχόταν ζώα-θηράματα. Άρα αντιλαμβανόταν πλέον δύο σημεία. Τον τόπο κατοικίας και τον τόπο εργασίας.
Για αυτόν ο Χώρος ήταν μονοδιάστατος.
Πολιτική άποψη: Ο αυτεξουσιασμός μετριάστηκε αλλά παρέμεινε.
- Ακολούθησε το Στάδιο της Κτηνοτροφίας.
Για τους νομάδες οι τόποι κατοικίας και εργασίας ήταν διαφορετικοί για χειμώνα και θέρος και συνδεόταν μια συγκεκριμένη μακρά διαδρομή.
Για αυτούς ο Χώρος παρέμενε μονοδιάστατος αλλά έγινε μη-Ευκλείδειος καμπύλος.
Κρατούσα πολιτική άποψη: Μοναρχία
- Ακολούθησε το Στάδιο της Γεωργίας.
Ο άνθρωπος απέκτησε αγροτεμάχιο (δηλ. χωράφι). Αυτό είχε δύο διαστάσεις. Μήκος και Πλάτος.
Για αυτόν ο Χώρος έγινε Ευκλείδειος δισδιάστατος.
Κρατούσα πολιτική άποψη: Μοναρχία.
- Ακολούθως οι φιλόσοφοι και αστρονόμοι-αστρολόγοι έστρεψαν το ενδιαφέρον τους στο Ουρανό.
Προστέθηκε τότε και η διάσταση του Ύψους.
Γι αυτούς ο Χώρος έγινε Ευκλείδειος τρισδιάστατος.
Κρατούσα πολιτική άποψη: Κρατούσα πολιτική άποψη: Μοναρχία "ελέω Θεώ".
-- Ο πρώτος φυσικός (με την σύγχρονη έννοια) ο Αριστοτέλης δεν διέκρινε επίδραση του Χρόνου στα "Φυσικά Φαινόμενα" και τις "Φυσικές Επιδράσεις". Γι αυτόν ο Χώρος ήταν άχρονος.
-- Ο Νεύτων που σηματοδότησε την επόμενη γενεά φυσικών παρέμεινε στον Ευκλείδειο Χώρο αλλά διείδε και την επίδραση του Χρόνου που πέρασε στις εξισώσεις του ως "παράμετρος".
Κρατούσα πολιτική άποψη: Φεουδαρχία-Αριστοκρατία.
- Ακολούθως, καθώς ο Ηλεκτρομαγνητισμός γινόταν κατανοητός και μπόρεσε η Ηλεκτρική Ενέργεια χρησιμοποιηθεί στην Βιομηχανία, ο Χρόνος έγινε διακριτή (δηλ. υπερβολική) διάσταση και ο Χώρος έγινε τετραδιάστατος υπερβολικός (Minkowskian).
Κρατούσα πολιτική άποψη: Αστική Ολιγαρχία.
- Ακολούθησε η εποχή της επέκτασης της Αεροναυτικής και της γνώσης των Γαλαξιών και του Σύμπαντος. Η Πληροφορική αλλάζει τον Κόσμο.
Ο Χρόνος έγινε ισότιμη και όχι διακριτή διάσταση και ο Χώρος έγινε τετραδιάστατος καμπύλος ελλειπτικός (Riemannian).
Κρατούσα πολιτική άποψη: Δημοκρατία (μόνον για ενήλικες).

Αυτά μέχρι τώρα.

Συνεχίζεται

IonnKorr είπε...

(συνέχεια)

Στο μέλλον, όταν η Θεωρία Χορδών (ή οποιαδήποτε παραλλαγή της) ολοκληρωθεί και κατανοηθεί πλήρως, ο Χώρος θα γίνει πολυδιάστατος (γνώμη μου, δωδεκαδιάστατος) γραμμικός και ελλειπτικός και υπερβολικός ταυτόχρονα.

Το εξαιρετικό του στοιχείο θα είναι ότι πλέον και οι μετασχηματισμοί (Γαλιλαίου, Lorentz, gauge κ.α) θα είναι "ενωματωμένοι" σε αυτόν κάτι που κοινωνικά σημαίνει ότι "πρόσβαση" στην Κοσμική Αλήθεια θα έχουν όχι μόνον οι λογικοί ενήλικες αλλά και οι "άλογοι" ανήλικοι και κατ' επέκταση όλοι οι Βιολογικοί Οργανισμοί (Φυτά, Ζώα, Μικροοργανισμοί).

Δηλαδή, οι αλλαγές που θα επιφέρει η Εξέλιξη της Επιστήμης τους επόμενους αιώνες θα είναι κοσμογονικές αφού π.χ. η πρώτη εντυπωσιακή κοινωνική αλλαγή θα είναι η διεύρυνση της εκλογικής βάσης με συμμετοχή των ανηλίκων που μέχρι τώρα αποκλείονται.

δήμητρα♥♥♥q είπε...

[...]Κρύβονται βαθιά μέσα στην Επιστήμη (Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Γεωλογία, Πληροφορική κ.α.) και αποκτώνται διαχρονικά, μέσα από απίστευτο κόπο και βασανιστική εξονυχιστική συλλογική μελέτη εκατομμυρίων ανωνύμων επιστημόνων.[...]

Σωστό.
Όμως καλώς ή κακώς τη μεταλαμπάδευση αυτής της αλήθειας την αναλαμβάνουν -προς το παρόν τουλάχιστον- συγκεκριμένοι άνθρωποι που έχουν το νοητικό υπόβαθρο να την αντιληφθούν και την ικανότητα να το κάνουν. Και αυτοί είναι που χρεώνονται τις όποιες θετικές και αρνητικές επιπτώσεις της προσπάθειάς τους.

Οι άνθρωποι αυτοί στο έργο τους αντιμετωπίζουν την καχυποψία των αδαών και τα εμπόδια όλων αυτών που νιώθουν τα συμφέροντά τους απειλούμενα (π.χ. θρησκευτικοί ηγέτες). Νομίζω ο Δαρβίνος αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Προς το παρόν η επιστημονική γνώση είναι στα χέρια της επιστημονικής ελίτ συνεπώς μόνο εκείνη είναι σε θέση να αντιληφθεί τις επερχόμενες αλλαγές.

Για τους λόγους αυτούς αλλά και για άλλους, που δεν είναι της ώρας, οι κοινωνικές αλλαγές γίνονται πολύ αργά.

Ξαναγράφω, προς το παρόν.

CsLaKoNaS είπε...

@IonnKorr

Μερικές παρατηρήσεις στην Πραγματεία του Προέδρου όπου μόλις απέδειξε τον πραγματικό λόγο που είναι Πρόεδρος!

Θα απαντήσω και στους υπόλοιπους της παρέας σε λίγο.

-----
Παρατηρήσεις:

1. Σε ό,τι αφορά τη Μεταφυσική κατηγορία το παράδειγμα είναι σχετικά εύστοχο (αυτά εκεί με τα δυσεκατομμυριοστά δε μου άρεσαν αλλά εντάξει – καταλαβαίνω τη θέση σου). Αυτό που μπορεί όμως να σου απαντήσει ο «μεταφυσικός» είναι πως ο Θεός δε χρειάζεται να παραβιάσει τους Νόμους του αν θέλει να σώσει το δούλο του. Αρκεί να «μειώσει τη φυγόκεντρο» ή να δρομολογήσει έτσι την πραγματικότητα ώστε ποτέ η φυγόκεντρος να μην υπερβεί την τριβή και το θέμα έκλεισε. Αυτή η άποψη οδηγεί αναπόφευκτα στη μοιρολατρεία και το μεσαίωνα την ανθρώπινη σκέψη.
2. Σε ό,τι αφορά της Θρησκεία οι οπαδοί των θρησκειών έχουν μία ίσως πιο βαθυά αντίληψη από ό,τι την περιγράφεις. Δεν τους απασχολεί η ‘κάστα’ των ιερέων που διαφημίζουν τη θρησκεία. Είναι κατά βάση θιασώτες του γνωστού: «Η Θρησκεία εξηγεί το Ποιος και του Γιατί, η Επιστήμη το Πώς». Αυτή η πρόταση έχει μία βάση πολύ σοβαρή δεδομένου το ότι η Φυσική δε φαίνεται προς το παρόν να την απασχολεί οτιδήποτε το Μεταφύσικο. Μάλιστα έχει αποκλείσει το Θεό από τους Νόμους της χωρίς να μπορεί φυσικά να τον αποκλείσει ως ενδέχομενο μέσα σε ένα μαθηματικό άτοπο. Άλλωστε ο Θεός από μόνος του συγκεντρώνει στοιχεία που αντιβαίνουν τη Λογική: «Δε μπορεί να φτιάξει να μία πέτρα τόσο βαρυά που να μην μπορεί να τη σηκώσει». Συνεπώς εκεί υπάρχει μία εκεχειρία και ισορροπία
3. Η κατηγορία των Στοχαστών και των Φιλοσόφων αντιμετοπίζει πιο σοβαρά το θεολογικό πρόβλημα αλλά δεν καταλαβαίνω τι τους διαχωρίζει επί της αρχής από αυτούς που περιγράφεις στο 5ο μέρος. Ίσως το επίπεδο ευφυίας; Και η δύο κατηγορίες έχουν Μασωνική αντίληψη του Σύμπαντος και κατανοούν ότι ο δρόμος προς το Θεό περνάει μέσα από τη Γνώση και τον Ορθολογισμό. Εκεί υπάρχουν σοβαρά προβλήματα βέβαια και νοητικά εμπόδια όπως π.χ. η Ανθρωπική Αρχή που είναι άλυτο ζήτημα ακόμα. (Βλέπουμε ό,τι βλέπουμε και κατανοούμε ό,τι κατανοούμε επειδή είμαστε αυτοί που είμαστε κλπ κλπ)
4. Η «Θεία Εξίσωση» αντιμετοπίζει και αυτή πολλά φιλοσοφικά προβλήματα όπως αυτό του Εγκυβοτισμού (πρέπει η ίδια η εξίσωση να δρομολογήσει την ανακάλυψή της!). Προσωπικά δεν πιστεύω σε αυτή.
5. Η έννοια του Θεού θα παραμένει για πάντα επίκαιρη όσο ο άνθρωπος δε μπορεί να κατανόησει το «Πως». Όσο έξω και αν πετάξει το Θεό- Δημιουργό από τα μοντέλα του αυτά θα παραμένουν μοντέλα – απλοποιημένες εκδοχές της πραγματικότητας έτσι ώστε να μπορεί να της κατανοήσει ο ανθρώπινος νους. Η έννοια του Θεού θα ξεφεύγει πάντα και θα κρύβεται είτε πίσω από το «Ποιος» και το «Γιατί» - ερωτήσεις που ίσως να μην έχουν κανένα νόημα, είτε πίσω από ανθρώπους που απλά ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ να πιστέψουν ότι Θεός μπορεί και να μην υπάρχει έτσι όπως τον φαντάζονται. Οι τελευταίοι φοβούμαι πως είναι ισχυρότεροι και της Λογικής.
---

Πρόεδρε σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τη φοβερή σου αυτή ανάλυση!

ΗΩΣ είπε...

Ρε Ionn, το ξέρεις ότι τσαντίζομαι όταν αναφέρεται το όνομά μου επί ματαίω. Τέλος πάντων, εσένα σου το συγχωρώ μιας και σε αγαπώ πολύ. Άσε που έλειπα σε ένα μέρος μαγικό χωρίς ίντερνετ! Αλλά τί να σχολιάσω ρε πρόεδρε; Αφού δεν κατέχω την τύφλα μου επί του θέματος! 4 φορές το διάβασα, μπας και ξεστραβωθώ, αλλά πάλι θέλω ιδιαίτερα πριν εκφέρω άποψη.
Δεν είναι το κοτέτσι σου εδώ!!!

iamaticus είπε...

@...ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.....

ΦΥΣΙΚΕΝΙΑ μου ΘΑ ΠΑΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ+ΜΕΛΕΤΗΣΩ ΣΤΟ BLOGGI ΣΟΥ.

Τωρα ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο "ΘΕΟΣ" ΜΑΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ...

ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΤΥΠΙΚΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΛΟΓΙΚΗ"....

Να μιλαω για το ΚΛΑΣΙΚΟ "ΒΛΑΣΦΗΜΟ" ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΛΑΚΩΝΑ:

"ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΠΕΤΡΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ"χαχαχααααα!!!!



ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΓΝΟΗΣΟΥΜΕ!!!
ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΟΥΜΕ!!!

ΠΩΣ???

ΠΙΘΑΝΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΤΟΥΜΕ+ΣΧΕΔΙΑΣΟΥΜΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
( ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΓΝΩΣΗ+ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ+ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ)....
ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ)....

.......... ΕΝΑ "ΠΕΡΙΚΛΕΙΣΤΟ"
"ΣΥΜΠΑΝ"ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ+ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΝΑ "ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΑΣΤΕ"!!!!

ΕΝΑ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ"....
ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ!!!!
χαχαααααα!!!!
με ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...ΜΕ ΔΙΚΟ ΜΑΣ "ΘΕΟ"....ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ!!!!χαχααααα!!!

ΑΛΛΑ ΜΗ ΓΕΛΑΤΕ!!!!!...ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!!!!


ΝΑ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΗΔΗ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ
ΩΣ ΥΠΟ "ΕΡΕΥΝΑ"....
ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ "ΜΑΚΕΤΑΣ".....
ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ "ΣΕ ΑΓΟΝΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΛΩΣ ΝΕΡΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΝΕΑ ΠΡΟΤΥΠΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ+ ΒΙΟΣΦΑΙΡΑ....
ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΜΕΝΗΣ ΥΠΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟ ΖΩΗΣ!!!!!!

ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΝΕΙΡΟ...
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΝΕΟ "ΑΝΘΡΩΠΕΙΟ ΣΥΜΠΑΝ"...
ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΑΚΡΙΝΟΤΕΡΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ ΜΕ "ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΘΕΟ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΜΑΣ?????χαχααααα!!!

....Εχω δε την ΑΠΟΨΗ...
ΟΤΙ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΕΟ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ...ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΝΟΙΑΞΕΙ....
"Η ΒΕΒΗΛΗ ΥΒΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΜΑΣ"!!!χαχαααααααα!!!!!!



σημειωση:1)ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΑΙ...
2)ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΘΕΟΣ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ..."ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ".


ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ IONNKORR:

ΟΤΑΝ ΛΕΣ "ΠΡΟΣΒΑΣΗ" ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ...ΜΕΧΡΙ ...ΟΙ ΑΝΗΛΙΚΟΙ....ΖΩΑ????+ΦΥΤΑ???

ΤΙ....ΥΠΟΝΟΕΙΣ!!!!??????
...ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕ ΤΟ!!!!
(μηπως ειναι σχημα λογου...η...επαγωγικη συνεπεια)???
ευχαριστιες

iamaticus είπε...

@..ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ...

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ:
ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΑΙ!!!!

ΑΦΟΥ ΗΔΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΖΩΗ....
(υπαρχει ΗΔΗ ΤΟ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ)...

ΤΟ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ "ΣΥΜΠΑΝ"ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ....


"ΑΘΑΝΑΤΩΝ"..."ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ"
ΝΕΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ+ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΥΛΗΣ ...

ΠΟΥ "ΔΕΝ ΠΟΝΑ","ΕΥΤΥΧΕΙ","ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ" "ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΑ"...."ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟ"
"ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟ"....

ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΝΕΟ ΟΝΕΙΡΟ" ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ?????

ΕΙΜΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΗΣ...ΟΧΙ ΑΙΘΑΙΡΟΒΑΜΩΝ!!!



ΝΑ ΓΙΑΤΙ:

Οταν ο ανθρωπος Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ...επινοει ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ....στο βαθος ΕΧΕΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ....
"ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΘΑΝΑΤΟΣ"!!!!

ΟΤΑΝ επινοει ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ....στο βαθος ΕΧΕΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΝΑ....
"ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ"!!!!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

IonnKorr είπε...

Ίαμε

χα..χα..
Μία φράση "κλειδί" είχε το κείμενο και εσύ πήγες και έπεσες πάνω της!!!!!!

"ΟΤΑΝ ΛΕΣ "ΠΡΟΣΒΑΣΗ" ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ...ΜΕΧΡΙ ...ΟΙ ΑΝΗΛΙΚΟΙ....ΖΩΑ????+ΦΥΤΑ???"

ΤΙ....ΥΠΟΝΟΕΙΣ!!!!??????
...ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕ ΤΟ!!!!
(μηπως ειναι σχημα λογου...η...επαγωγικη συνεπεια)???


Δεν είναι σχήμα λόγου.

Σκέψου το αντίστοιχο.
Η Google ενσωμάτωσε την αυτόματη μετάφραση στο "πρόγραμμα" των blogs. Δεν λειτουργεί ακόμη ικανοποιητικά. "Κάποτε" (όχι πολύ μακριά), με την αύξηση της υπολογιστικής ισχύος, θα είναι κοινός τόπος.
Τι θα γίνει τότε. Όλοι θα έχουν ισότιμη πρόσβαση στην ευρύτατη Αγγλόγλωσση Bloggόσφαιρα, ακόμη και αυτοί που δεν μιλούν την Αγγλική και σήμερα είναι αποκλεισμένοι (και βρίσκονται περιθωριοποιημένοι στις γλωσσικές τους μικρο-bloggόσφαιρες (όπως η Ελληνική)).

Η "ενσωμάτωση" των μετασχηματισμών που προαναφέρθηκαν στις διαστάσεις στην "Θεωρία των Χορδών" (ή όπως αλλιώς θα ονομασθεί η μετεξέλιξή της) θα αξιοποιήσει ακριβώς αυτήν (την υπάρχουσα) ιδιότητα του πολυ-Χώρου. Δηλαδή, η "γλώσσα πρόσβασης" των Βιολογικών Οργανισμών στο Κοινωνικό Ανθρώπινο Σύνολο που περιέχεται στον πολυ-Χώρο θα γίνει προσβάσιμη!!! Άρα, βαθμιαία και σταδιακά, ο κάθε Βιολογικός Οργανισμός θα "επικοινωνεί" με την Ανθρώπινη Κοινωνία αφού δεν θα χρειάζεται πλέον να εκμάθει την γλώσσα πρόσβασης (που αδυνατεί, προφανώς, να μάθει) καθώς αυτή θα είναι ήδη ενσωματωμένη στο Χωροχρονικό Συνεχές και θα δοθεί προς χρήση από την Τεχνολογία που θα αναπτύξει ο άνθρωπος ως απόρροια της γνώσης αυτής.

iamaticus είπε...

@...μου εσβησε ο googlis τοσο κειμενο ΓΑΜΩΤΟ!!!!

iamaticus είπε...

@...ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΑΝΤΕ ΤΑ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ...

Α) ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΕΝΙΑ ΜΟΥ:
ΩΡΑΙΟΤΑΤΟΣ ΜΥΘΟΣ...
κεντρικη ιδεα¨:
"μη ΔΩΣΕΙΣ ΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΟΙΡΟΥΣ"
ΔΙΔΑΞΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ.....
ΟΧΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ!!!!!
.....να δεστε τι εγινε στην ΕΛΛΑΔΑ:
.....γεμισαμε ...ΤΕΙ!!!!!χαχααααα!!!
....ΟΜΩΣ Ο ΜΥΘΟΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ...
ΣΤΟ ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΑΞΙΖΕΙ Η "ΜΕΤΑΛΑΜΠΑΔΕΥΣΗ"ΤΗΣ "ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ+ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΑΣ"...
ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ...."ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ" ΠΟΥ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΤΟΥ......

Β)ΕΚΤΟΣ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ (μαθηματικα.φυσικη...κλπ)....
που ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΡΡΗΞΟΥΝ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥΤΟΥ...

ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΣΤΕΚΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ "ΑΦΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ+ΔΕΞΙΟΤΗΤΑΣ"....
ΔΗΛΑΔΗ:...Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ....
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ Ο ΑΙΝΣΤΑΙΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ:

ΚΑΤ ΕΞΟΧΗΝ "ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΚΤΟΣ"!!!!
....να ενα πραμα σαν ΤΟΝ ΙΟΝΝKORR!!!XAXAAAAAA!!! (αστειευομαι-σοβαρολογωντας).

και ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ :
ΚΑΛΕΣ ΤΕΧΝΕΣ+ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ...ΘΕΡΑΠΑΙΝΙΔΕΣ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ!!!!

Γ)ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΟ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ ΠΟΥ ΗΔΗ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ.....

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΡΟΛΟ ....."ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ+ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ+ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ!!!!

iamaticus είπε...

@...ΙΟΝΝΚΟRR....

ΜΕ ΥΠΕΡΚΑΛΥΨΕ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ!!!!

ΜΕ ΕΠΝΙΞΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ....
"ΓΛΥΚΕΙΑ ΣΑΝΤΙΓΥ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΣΟΥ"!!!

ΩΣΤΕ ΑΥΤΑ ΕΝΝΟΕΙΣ ΕΕΕΕΕ????

ΧΑΙΡΕ "ΒΛΑΣΦΗΜΕ"!!!!!
ΕΠΙΚΡΟΤΩ!!!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

iamaticus είπε...

@....breee IONNKORRA!!!!

ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΑ ΖΩΑ ΘΑ ΑΡΓΗΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΑ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ"....
ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ....
Σ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ "...που περιγραφεις?????


....μα οι ....ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ!!!!!!!χαχαααααααα!!!!!

....ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ....Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΔΩΝΙΣ....
..."ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΤΩΘΕΙ ΣΑ ΜΑΛΑΚΕΣ...
ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ!!!!ΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑ!!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Καλημέρα νονέ!

....ΟΜΩΣ Ο ΜΥΘΟΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ...
ΣΤΟ ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΑΞΙΖΕΙ Η "ΜΕΤΑΛΑΜΠΑΔΕΥΣΗ"ΤΗΣ "ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ+ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΑΣ"...
ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ...."ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ" ΠΟΥ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΤΟΥ......

Να σου πω κάτι; Δυσκολεύτηκα με το θέμα αυτό κάποτε. Όταν οι καιροί ήταν πρόσφοροι για περίεργους μετασχηματισμούς... Έκανα και κάτι πισωγυρίσματα, παντρεύτηκα μουσουλμάνο κι άρχισα από εγωισμό να γυρίζω τις εκκλησίες του Ισραήλ. Βασικά τσαντιζόμουν με το παζάρι και το ξεπούλημα της πίστης του άλλου, αλλά δεν το έλεγα... Έκανα και καλά την συγκινημένη. Ραμαζάνι εσείς, πάσχα των δακρύων πάσχα εγώ! Τέτοιο γαϊδούρι! Βάφτισα και τα παιδιά. Για το χατίρι των δικών μου πιο πολύ.

Παρόλα αυτά το έψαξα το θέμα. Διεξοδικά. Διεξοδικότατα μπορώ να πω. Σε τι αξίζει η μεταλαμπάδευση της Ιουδαιοχριστιανικής παράδοσης και της τελετουργίας;
Οk! Το θέμα είναι ένα, αγαπάτε αλλήλους, αγάπα των πλησίον σου ως εαυτόν κλπ. κλπ. Καμία αντίρρηση! Και πέρα από κει; Ο Θεός είναι ένας και τρισυπόστατος, φόρεσε αγκάθινο στεφάνι για μας, σταυρώθηκε για να σώσει τις αμαρτίες μας. Μας αγαπάει πραγματικά. Θυσιάστηκε για μας! Λαμπρά! Αλλά άλλη ευκαιρία δεν έχει! Το ξεκαθάρισε στα οράματα του Ιωάννη στην Πάτμο! Εφόσον είμαστε τόσο ελεεινά όντα, κακό του κεφαλιού μας! Όταν ανοίξει ο άγγελος τις επτά σφραγίδες του μας έχει πάρει και μας έχει σηκώσει. Ο Πανάγαθος Θεός στην αποκάλυψη πάει περίπατο και στη θέση του έρχεται ο Ύψιστος Τιμωρός! Όσα παιδάκια δεν είναι καλά στην κόλαση! Όπου πριν την κόλαση θα περάσουν απ' τους αγκαθωτούς δρόμους του ματωμένου χάους!

Ιαματικέ, θεωρώ πως η διάδοση της Χριστιανικής θρησκείας προκάλεσε ένα μεγάλο πισωγύρισμα στην ανθρώπινη σκέψη της Δύσης όπως τώρα το Ισλάμ στη σκέψη των Αράβων. Ο Μεσαίωνας έχει να επιδείξει άπειρα παραδείγματα σκοταδισμού. Δε θέλω να επεκταθώ περισσότερο. Νομίζω είναι σαφής η γνώμη μου πως, όχι, δεν αξίζει να μεταλαμπαδεύεις παραμυθίες που καθόλου δε συμβάλουν στην ολοκλήρωση μιας ελεύθερης συνείδησης.

Από έναν πολίτη του κόσμου, τι άλλο θα μπορούσες να ακούσεις;

Τον μύθο στον έβαλα για να δεις με τι έχω αντικαταστήσει τις παραμυθίες του Άγιου Βασίλη, της Σταχτοπούτας και της Χιονάτης όχι για να απαντήσω σε κάτι.
Όταν τον έγραφα είχα στο νου μου την "επιστημονική αλήθεια" που κάποιοι καλούνται να μεταλαμπαδεύσουν (φωτιά). Είχα επίσης στο νου μου την προδοσία του Βελουχιώτη απ' τους "συντρόφους" του και το ζοφερό τέλος του Τσε Γκεβάρα στα βουνά της Βολιβίας μετά το ξεπούλημά του απ' τους Κουβανούς "φίλους" του.

Τώρα διάβασα και το τελευταίο σου σχόλιο... Άστα ρε ίαμε... Μιλάω συχνα για τα παραπάνω αλλά και για το ξεπούλημα της Ρώσικης Επανάστασης, για το καθεστώς Τσαουσέσκου, για το Χότζα στην Αλβανία... για πολλά... για τα γουρούνια που σηκώνονται όρθια και γίνονται άνθρωποι (βλεπε "φάρμα των Ζώων") Ψάξε να βρεις τι καπνό φουμάρω. Γιατί καπιταλιστή δε με λες...

(Άμα είναι να σκοτωθούν Καρατζαφέρης + Άδωνις και να ησυχάσουμε, αξίζει τον κόπο μια εκστρατεία εις την Πόλιν!!!)
Ευχαριστίες!

Unknown είπε...

Στην αρχή πελάγωσα λίγο. Όχι πως δεν ευχαριστήθηκα και την ενημέρωση και τους ωραίους συλλογισμούς. Συγκράτησα ιδιαίτερα το κλείσιμο, ίσως γιατί βρίσκεται πιο κοντά στις δυνατότητες μου: “Κάπως έτσι ο Κόσμος άλλαξε! Με Μάχες φιλοσοφικές πάνω σε μαυροπίνακες. Και ήταν τόσο σκληρές αυτές οι Μάχες που κι ο Θεός ο ίδιος αναγκάστηκε να αλλάξει παιχνίδι.”

Μπήκα σε σκέψεις. Ένοιωσα πως καταλάβαινα τι έλεγες αλλά μου διέφευγε το νόημα. Μπουρδουκλώθηκα! Έτσι το άφησα και πήγα τον σκύλο βόλτα. Είχε πολύ ησυχία έξω και ο σκύλος βαριόταν, ζαβλακωμένος από τη ζέστη, και όπως περπατούσα στην ήσυχη νύχτα, ξανάφερα στο νου μου το κείμενο σου. Αναρωτήθηκα δύο πράγματα: Το ένα ήταν για το αν σταματούσε κάποια στιγμή η επιστημονική εξέλιξη -γινότανε ένα κακό βρε παιδί μου όπως η επικράτηση του χριστιανισμού στην Ευρώπη τον 4ο μ.Χ. αιώνα- θα σταματούσε ο κόσμος να αλλάζει; Η απάντηση μοιάζει προφανής, αλλά, όπως θα πω παρακάτω, δεν είναι. Και το δεύτερο ερώτημα στηριζότανε στο πρώτο: Η κίνηση του κόσμου μας συμπεριλαμβάνει (σαν υποκείμενα) ή όχι;

Ξαναδιάβασα όταν γύρισα το κείμενό σου. Διάβασα και όλα τα σχόλια και τη μνημειακή διατριβή του Ίωνα και επιβεβαίωσα ότι μιλάς για την αλλαγή στον τρόπο που παρατηρούμε τον κόσμο και για τα αποτελέσματα αυτών των αλλαγών στην ατομική και κοινωνική συμπεριφορά μας. Εδώ θα μπορούσα να ησυχάσω και να πάω για ύπνο αλλά είμαι ακόμα εδώ και σκέφτομαι...

Σκέφτομαι και αναρωτιέμαι για τις συνέπειες που προκαλούνται στην κίνηση του κόσμου από τις αλλαγές στην ατομική και, κυρίως, στην κοινωνική μου συμπεριφορά εξ αιτίας των αλλαγών στον τρόπο που αντιλαμβάνομαι την κίνηση του σύμπαντος...

Αν οι νόμοι που διέπουν την κίνηση του υλικού κόσμου έχουν γενική ισχύ τότε η αλληλεπίδραση των μερών προς το σύνολο μας συμπεριλαμβάνει. Αν δεν μας συμπεριλαμβάνουν τότε μάλλον κάτι δεν κάνουμε καλά όταν αναζητάμε γενικές ερμηνείες στην κίνηση και στις αλλαγές του κόσμου.

Στην κλίμακα του σύμπαντος αυτές οι αλλαγές, στην αντίληψη μου, σίγουρα είναι μη προσδιορίσιμες, συμβαίνουν τυχαία, δεν έχουν κάποιο σκοπό, ως προς αυτό. Μπορούμε να υποθέσουμε, λοιπόν, ότι είναι “εφαρμογές” της αρχής της απροσδιοριστίας. Όμως σε ανθρώπινη κλίμακα, μας είναι απόλυτα κατανοητό πως από κάπου ξεκινάμε, επιδιώκοντας κάπου να καταλήξουμε. Και επειδή όλοι ξεκινάμε από ένα χωριστό σημείο δικής μας επιλογής και επιδιώκουμε ένα εντελώς προσωπικό “κάπου”, γι' αυτό και η κίνηση μας, κοιταγμένη από ψηλά, μοιάζει χαοτική και απολύτως ανάλογη αυτής των σωματιδίων που προκαλούν συγκρούσεις και διασπορές αντίστοιχες αυτών που συμβαίνουν μέσα στους μεγάλους επιταχυντές. Θέλω να πω, δηλαδή, ότι μπορεί τα quark να εμφανίζονται πως κινούνται τυχαία και να συμπεριφέρονται απροσδόκητα για εμάς που τα παρατηρούμε ή προσπαθούμε να τα παρατηρήσουμε, αλλά τι γίνεται από τη δική τους σκοπιά και τη δική τους “αντίληψη”; Η “φύση” και η λογική των πραγμάτων μας διαφεύγουν ακόμα και δεν φαίνεται να τα ανακαλύψουμε σύντομα. Κοντολογίς αναρωτιέμαι όχι μόνο αν ο Θεός παίζει ζάρια ή όχι αλλά πως φτάσανε αυτά στα χέρια του και τι “γνώμη” έχουν τα ζάρια περί αυτού...

Anyway! Το σίγουρο είναι ότι μελετώντας και αναπτύσσοντας την επιστημονική παρατήρηση του κόσμου αντιλαμβανόμαστε όλο και περισσότερο αυτήν την κίνησή με ένα αίσθημα χαράς και ευδαιμονίας, αποβάλλοντας το αίσθημα δέους και τρόμου που μας προκαλούσε σε παλιότερες εποχές. Είναι σαν να μπαίνουμε μέσα σε ένα Λούνα Παρκ και να νοιώθουμε -εγώ τουλάχιστον έτσι νοιώθω- πως είμαστε ένα τμήμα του. Παίζουμε και ταυτόχρονα είμαστε μέρος του παιχνιδιού, συσκευές και οχήματά του!

iamaticus είπε...

@@....ΕΛΑ BREEEE ΦΥΣΙΚΕΝΙΑ ΜΟΥ!!!!

ΝΑ ΓΕΛΑΣ....ΝΑ ΓΕΛΑΣ!!!!
Κι εγω ΓΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ....
"ΕΙΜΑΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΗΣ"
"ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΛΑΚΑΤΖΗΣ"!!!!!

....κι αμα λαχει ....και ΔΙΑΟΛΟΣ!!!
(Εχει κι αυτος ΓΟΗΤΕΙΑ...αξια ΔΙΔΑΧΗΣ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ)...

ΚΑΝΕΙ ΔΕ .... και...ΤΟΝ "ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΤΕΡΟ ΕΡΩΤΑ!!!!χαχααααααα!!!!

αλλα ΞΕΧΑΣΑ:
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ "ΙΟΥΔΑΙΚΗ,ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ, ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ:


"τα παιδια πρεπει να τα προστατευουμε ΑΠΟ ΙΣΧΥΡΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΗΔΟΝΗΣ"!!!!χαχαχααααααα!!!!!

ΕΛΑ ΜΗ ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ :
...ΙΛΙΓΓΟ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΤΗΤΑΣ!!!!χαχαααααα!!!!!
ευχαριστιες
ευχαριστιες

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Να σε παρεξηγήσω; Νo mi amigo.

Ωραίο το τρίπτυχο!! Δηλαδή ασθενείς δόσεις ηδονής επιτρέπονται; Απορία το 'χω...

Αλλά εξήγησέ μου και κάτι άλλο, απορία το 'χω κι αυτό. Πριν μπεις να σχολιάσεις τι πίνεις;

χα χα χα

Ευχαριστίες!

iamaticus είπε...

@....ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ....ΦΥΣΙΚΕΝΙΑ ΜΟΥ...

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΗΤΟ "ΠΕΡΙΤΜΗΘΕΙΣ"!!!!!!

ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΕΣ: "ΧΩΡΙΣ ΚΛΕΙΤΟΡΙΔΑ"!!!!!

ΑΡΑ:"ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΥΝΟΥΧΙΖΟΝΤΑΙ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ!!!!!χαχαααααα!!!!

αυτα περι....
"ρυθμισεως δοσεων ΗΔΟΝΗΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ"!!!!χαχαχααααααααα!!!!
ευχαριστιες

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Λοιπόν Ίαμε, επέστρεψα.

Με τον κομμουνισμό έχω ασχοληθεί αρκετά. Έχω διαβάσει και Μαρξ και Ένγκελς. Τα μοναδικά μέρη που έχω δει να εφαρμόζεται είναι η μετεπαναστατική Ρωσία τα δύο πρώτα χρόνια και τα Εβραϊκά Κιμπούτς.

Έχω γνωρίσει κομμουνιστές πραγματικά ιδεολόγους και οραματιστές. Πριν λίγα χρόνια γνώρισα ένα συνάδελφο τροτσκιστή. Φοβερός τύπος. Διαβασμένος, συνειδητοποιημένος κλπ. Μάλλον απ' τις εξαιρέσεις του κανόνα.

Αλλά προκαλείς και πρέπει να ρωτήσω.

Τους κομμουνιστές στην Ελλάδα δεν τους χωνεύουν:
α. Οι ακροδεξιοί (με τους δεξιούς - κεντροδεξιούς εμφανίζουν εσχάτως αγαθές σχέσεις)
β. Οι εκσυγχρονιστές Πασοκτζήδες (της δεξιάς πτέρυγας του... σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ)
γ. Οι αναρχικοί.

Θα τοποθετήσεις εαυτόν ή θα μείνω με άλλη μια απορία;

ΥΓ. Ελπίζω να μη δει το β ο Λάκωνας και ορμήσει!

iamaticus είπε...

@....ΔΕΝ ΠΙΝΩ ΠΟΤΕ!!!!
(αποδειξη Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΤΗ)!!!

Ο "ΠΛΑΚΑΤΖΗΣ":

ΕΙΝΑΙ Ο "ΝΗΦΑΛΙΟΣ ΜΕΘΥΣΤΑΚΑΣ"!!!!!χαχαχαααααα!!!!

ΚΑΠΝΙΖΩ ΟΜΩΣ...ΑΡΑΠΙΚΑ!!!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Πλάκα ήταν, ελπίζω δεν παρεξήγησες!

iamaticus είπε...

@....ΕΠΕΙΔΗ ΒΑΡΙΕΜΑΙ ΤΩΡΑ...
ΝΑ ΣΥΣΤΗΘΩ....

(δεν παρακολουθεις φαινεται ΤΟ ΝΟΝΟ ΣΟΥ)....χαχαααααα!!!

ΕΧΩ Ο ΚΑΗΜΕΝΟΣ ΣΥΣΤΗΘΕΙ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ
ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ-ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΣΤΑΤΑ:

ειμαι :¨"ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ"!!!!!
(σπανιο ειδος).

και ενας ΑΦΟΡΙΣΜΟΣ:

"Σημερα στην Ελλαδα οποιος ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.......
(Η)....ΗΛΙΘΙΟΣ ΕΙΝΑΙ.....
(Η)....ΥΠΟΠΤΟΣ..........."
ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΑ ΕΓΩ....ενας παληος κομμουνιστης.....
αλλα Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ...
ΜΕΓΑΛΟΣ:...... Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ!!!!
(κι αυτος παλιος κομμουνιστης)
ευχαριστιες

iamaticus είπε...

@....breeee GLYKYTATO ΦΥΣΙΚΕΝΙΟ...

ΔΕΝ ΜΕΛΕΤΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΝΟΝΟ!!!!

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΑΡΕΞΗΓΟΥΜΕ....
ΔΕ ΣΒΗΝΩ ΣΧΟΛΙΑ.........

....εκτος ΑΝ ΜΟΥ ΒΡΙΣΕΙΣ ΤΟ "ΘΕΟ" ΜΟΥ.....!!!!!

....Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ:

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΗΘΩΝ"+ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΥΤΑΝΑ!!!!ΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Μερικές φορές αυτό το "φιλελεύθερος" μου ακούγεται σαν "στριβειν δια του φιλελευθερισμού"!

Χα χα χα!

Νονέ, σάμπως να αρχίσαμε να συνεννοούμαστε!
Κομμουνίστρια υπήρξα στην εφηβεία. Μετά....(????!!!!)

Υ.Γ. Ε, δώσε βρε νονέ βιβλιογραφία να μελετήσω να μην έχω απορίες! χα χα

CsLaKoNaS είπε...

@IonnKorr

Έχεις δώσει ρέστα Πρόεδρε! Οι συλλογισμοί σου με έχουν αφήσει κυριολεκτικά άναυδο. Με κάποιος διαφωνώ με άλλους όχι! Τους βρίσκω όλους όμως εξαιρετικά ευφάνταστους. Σε αυτή την ανάρτηση σε αλληλοσυμπληρώνει εξαιρετικά ο ιαματικός...Γενικά το ντουέτο σας είναι δυσυπόστατο όπως η υλοκυματική φύση του Φωτός. Από την άλλη χρησιμοποιείς πολλούς Φυσικούς και Μαθηματικούς όρους και αναρωτιέμαι αν σε καταλαβαίνει κανένας άλλος εκτός από τη Φυσικένια!

CsLaKoNaS είπε...

@iamaticus

Πως καταφέρατε πάλι να το γυρίσετε στην Πολιτική; Δεν παίζεστε όμως! Και ο Einstein πάντως κάπως έτσι έκανε. Λένε πως η μισή ζωή του ήταν η Φυσική (και το Βιολί) και η άλλη μισή η πολιτική! :)

CsLaKoNaS είπε...

@Φυσικένια

Κρατώ αυτό που είπες:

"η διάδοση της Χριστιανικής θρησκείας προκάλεσε ένα μεγάλο πισωγύρισμα στην ανθρώπινη σκέψη της Δύσης"

Θεωρώ πως ένας επιστήμονας δεν μπορεί να πιστεύτει σε θρησκείες, εφ' όσον αντιλαμβάνεται τη προφανή διαφορά της θρησκεία από το Θεό.

CsLaKoNaS είπε...

@ΑΕΡΙΚΟ

"Σκέφτομαι και αναρωτιέμαι για τις συνέπειες που προκαλούνται στην κίνηση του κόσμου από τις αλλαγές στην ατομική και, κυρίως, στην κοινωνική μου συμπεριφορά εξ αιτίας των αλλαγών στον τρόπο που αντιλαμβάνομαι την κίνηση του σύμπαντος... "

Έκανες ένα βήμα παραπέρα, αλλά έκανες και κάτι εκπληκτικό! Σκέφτηκες υπερβολικά πολύ και, όπως ο Einstein παραλίγο να ξεχάσει την ίδια του τη θεωρία στη 'Δεύτερη Μάχη', έτσι κ εσύ ξέχασες την ίδια σου κοσμοθεωρία, όπως αυτή που πηγάζει από το Διαλεκτικό Υλισμό: Οι αναδυόμενες ιδιότητες της Ύλης και η δυνατότητά της να μελετάται σε ξεχωριστά, σχεδόν ανεξάρτητα, επίπεδα!

Συνεπώς κατά το Διαλεκτικό Υλισμό μπορούμε να είμαστε ήσυχοι ότι καμία Απροσδιοριστία δε θα μας διαταράξει τη βούλησή μας να πετύχουμε οποιοδήποτε στόχο βάλουμε.

Νομίζω όμως ότι οι όποιες αλλαγές στο δικό μας τρόπο σκέψης και δράσης βασισμένες στις αλλαγές των Φυσικών θεωριών, παίρνουν πάρα πολύ χρόνο να φανούν.

Από εκεί και πέρα, αν το ερώτημα είναι "ποιοι είναι στόχοι μας και κατά πόσο υπακούουν σε νόμους" όπως τα άτομα στο μικρόκοσμο η φιλοσοφική απάντηση δόθηκε από τον Καρτέσιο: Σκέφτομαι άρα υπάρχω! Σε αντίθεση με εμάς, τα άτομα στο μικρόκοσμο όπως και τα ζάρια στην εικόνα του Θεού δεν έχουν τη δυνατότητα σκέψης, άρα και βούλησης.

Αυτό εν μέρει απαντάει αυτό που λες:

"Θέλω να πω, δηλαδή, ότι μπορεί τα quark να εμφανίζονται πως κινούνται τυχαία και να συμπεριφέρονται απροσδόκητα για εμάς που τα παρατηρούμε ή προσπαθούμε να τα παρατηρήσουμε, αλλά τι γίνεται από τη δική τους σκοπιά και τη δική τους “αντίληψη”;

---Μία κατσαρίδα στο πάτωμα συναντά ένα μυρμήγκι στο ταβάνι: "Τι κάνεις εκεί πάνω;" ρωτάει η κατσαρίδα το μυρμήγκι. "Εσύ τι κάνεις εκεί πάνω;" απαντάει το μηρμύγκι!

Αν είμαστε μυρμήγκια σε σχέση με το Θεό, δεν είμαστε μυρμήγκια σε σχέση με τα ζάρια! Ξεκινάμε με το (πλέον εγωιστικό) δόγμα ότι ως σκέπτομενα ώντα μελετάμε πράγματα που δεν διέπονται από σκέψεις αλλά από νόμους. Τα ζάρια όπως και τα άτομα διέπονται από νόμους. Εκεί που έχεις απόλυτο δίκιο είναι πως πράγματι αυτοί οι νόμοι (που τους λες 'αντίληψη') μπορεί να υπάρχουν αλλά εμείς να μην μπορούμε να τους καταλάβουμε. ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΞΟΡΓΙΣΕ ΤΟΝ EINSTEIN ο οποίος τελικά έκανε ζαβολιά μιλώντας για "ζάρια".

υ.γ. Δεν ξέρω αν έδωσες απάντηση στο πρώτο σου ερώτημα: "Το ένα ήταν για το αν σταματούσε κάποια στιγμή η επιστημονική εξέλιξη [...] θα σταματούσε ο κόσμος να αλλάζει; " ...κάπου σε έχασα !

iamaticus είπε...

@@....λοιπον ΦΥΣΙΚΕΝΙΑ ΜΟΥ...

ΑΚΟΥ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ:
Για να ΕΧΕΙΣ ΟΜΑΛΗ ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ...."ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ"....
ΠΡΩΤΑ:
"ΞΕΧΝΑ ΤΙΣ ΓΛΥΚΕΣ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ"...
....ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ!!!!χαχαααααα!!!!

μετα ΘΑ ΠΑΣ ΣΤΟ BLOGGI TOY ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ...(μην ακους αυτον τον ΛΑΚΩΝΑ...δεν τον γουσταρει!!!ΧΑΧΑΑΑ!!!)
ΥΣΤΕΡΑ ΣΤΟ BLOGGI ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ......ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΑΝΟΥ....(αποφευγοντας ΝΔ,ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ,ΝΤΟΡΕΣ..κλπ)...

μη και ΓΙΝΕΙΣ ΣΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΟ ΣΠΙΤΙ!!!!χαχαααααα!!!!

Τελος ΓΙΑ ΒΑΡΕΙΑ "ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ" ΜΟΡΦΩΣΗ...
www.e-rooster.gr!!!!!
ευχαριστιες

iamaticus είπε...

@@....ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΚΡΙΒΟΘΩΡΕΙΤΕ ΛΑΚΩΝΑ!!!

Παλι ΞΕΧΑΣΤΗΚΕΣ ΣΤΙΣ "ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ".....ΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!
ΔΕ ΣΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ...

ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΣΑΙ ΝΩΡΙΣ.....
ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ.....
ΝΑ ΠΛΕΝΕΙΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΠΡΙΝ ΦΑΣ????χαχααααααα!!!!!!

ΜΑΣ ΕΓΡΑΨΕΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!!!!

....αντε ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ....
ΣΥΓΧΩΡΕΜΕΝΟ "ΑΜΥΑΛΟ ΠΑΙΔΙ"!!!!

ΔΗΛΑΔΗ ΔΕ ΜΕ ΛΕΣ....????
ΕΙΜΑΙ ΤΟ "ΦΩΣ"...μαζι με τον ΙΟΝΝΚΟΡΡΑ ΣΤΟ BLOGGI ΣΟΥ????

ΑΑΑΑΑΑΑ!!!!
Αυτο ΜΕ ΑΡΕΣΕ ΓΙΑ!!!!!

Ναι ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΚΠΕΜΠΩ ΕΓΩ ΚΑΤΙ ΣΕ..."ΡΟΖΟΥΛΙ-ΚΟΚΚΙΝΑΚΙ"εεεεε???

ενω Ο ΓΟΗΣ ΙΟΝΝΚΟΡΡΑΣ....
"ΦΩΣ ΓΑΛΑΖΙΟ"εεεε????


Επισης ....Ο ΙΟΝΝΚΟΡΡΑΣ ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ "ΚΥΜΑ"....

ΚΑΙ ΓΩ ΤΟ "ΣΩΜΑΤΙΔΙΟ"!!!!!

Εν ταξει ρε ΛΑΚΩΝΑ ομολογω ΤΗ "ΜΙΚΡΟΦΑΛΛΙΑ" ΜΟΥ....

....αλλα ετσι ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ:...."ΣΚΛΗΡΟΙ"!!!!χαχαααααα!!!!



τωρα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΠΛΑΚΑΣ....
Ο ΙΟΝΝΚΟΡΡΑΣ ....."ΦΙΛΟΥΣΕ ΥΠΕΡΟΧΑ"....
ΣΑΝ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑ!!!!!
(τον σοφοτερο μαθητη του Ιησου).

ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ
"ΑΝΑΣΤΑΣΗ"....
ΣΤΟ "ΑΝΔΡΟΠΡΕΠΕΣ" ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΣΟΥ....

ΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ...ΟΜΟΡΦΕΣ!!!!
ΚΙ ΑΠΟ "ΣΚΛΑΒΕΣ"..ΤΙΣ "ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΜΕ"
Τωρα ....ΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑ!!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Iamaticus, με τον κομμουνισμό ουδεμία σχέση έχω πλέον!

Εδώ και καιρό.
Ανήκω στην αδιευκρίνιστη ψήφο! χα χα χα
Μόνο εκεί!

Κι όσο για τα μπλόγκια που μου γράφεις, στον Ανδρουλάκη μπορεί να πάω. Μπορεί πάλι και όχι. Μου πέφτει πολύ... πώς να το πω... Δεν το λέω!

Ανδροπρεπές το θέμα της ανάρτησης;
Ίσως ναι.
Ίσως και όχι.
Το σύμπαν είναι ερμαφρόδιτο.
Η φυσική γυναίκα.
Η μηχανική γυναίκα.
Η σχετικότητα γυναίκα.
Η κβαντομηχανική γυναίκα.
Η κοινωνία γυναίκα.
Η πολιτική γυναίκα.
Ο Θεός είναι άνδρας αλλά αυτού η ύπαρξη αμφισβητείται...
Τι απομένει μόνο γένους αρσενικού συνδετικός κρίκος με όλα; σκέψου.

Και μη βάλεις και στοίχημα για την απελευθέρωση. Μπορεί και να το χάσεις!
Φιλελεύθερη εγώ; Νοn!
χαχα

iamaticus είπε...

@...ΕΛΑ BREEEE ΦΥΣΙΚΕΝΙΑ ΜΟΥ....
ΑΚΟΥ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ...

ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ...
ΠΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ...ΓΙΝΑΝΕ:

http://www.youtube.com/watch?v=6HYF4ENfxkA
Σ ΑΓΑΠΩ!!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Unknown είπε...

Μου άρεσε πολύ το ανέκδοτο με το μυρμήγκι και την κατσαρίδα. Μου προξένησε όμως κι έναν βλάσφημο συλλογισμό: Δηλαδή, αν εμείς οι άνθρωποι είμαστε τα μυρμήγκια σε σχέση με το Θεό, ο Θεός παίζει την κατσαρίδα του ανέκδοτου;

Να ξεκαθαρίσω κάτι. Έχω επίγνωση ότι μιλάω για θέματα που μπορεί να τα καταλαβαίνω, μπορεί να μου αρέσουν αλλά οι γνώσεις μου όλες κι όλες είναι ότι θυμάμαι από το σχολείο και ότι διαβάζω σε περιοδικά και εφημερίδες. Μου αρέσει όμως να ονειρεύομαι και όταν κοιτάω τα άστρα χαίρομαι που είμαι ένα ψίχουλο σκόνης από το υλικό που είναι φτιαγμένα κι αυτά.

Προσπαθώ να μη ξεχνάω -όσο μπορώ- ότι παρ' όλο που διαθέτω νόηση και εξ αυτής σκέψη και διάνοια, δεν παύω ούτε στιγμή να είμαι “έλλογη ύλη”. Μια ιδιόμορφη κατάσταση ύλης αλλά, εν πάση περιπτώσει, Ύλη. Έτσι, ενώ με χαρακτηρίζει η “διάνοια”, οι νόμοι που με κυβερνούν είναι οι ίδιοι που κυβερνούν και τα κάθε λογής “πράγματα” του κόσμου. Κατ' αυτή την έννοια και οι σκέψεις μας βρίσκονται εντός των νόμων που κυβερνούν την κίνηση του κόσμου.

Οι σκέψεις κι η διάνοια με βοηθούν να καταλάβω τι μου συμβαίνει όντας “πράγμα” και με ποιόν τρόπο γίνεται αυτό αλλά σε καμιά περίπτωση δεν με θέτουν εκτός των νόμων. Και αυτό εφόσον ισχύει για μένα, σαν έλλογη οντότητα, ισχύει και για κάθε οντότητα μέσα στα όρια του Σύμπαντος που υπάρχουμε. Θέλω να πω ότι αυτό ισχύει και για τον Θεό, εκτός κι αν πρόκειται για μιαν οντότητα “έξω από τον κόσμο τούτο”, οπότε και δεν μας ενδιαφέρει στο θέμα που συζητούμε.

Όμως! Νομίζω ότι όσο κατανοούμε τους νόμους αυτούς και τους θέτουμε υπό τον έλεγχο μας τόσο μεταβάλουμε τη φύση της σχέσης μας με τον υπόλοιπο υλικό κόσμο. Θυμάσαι το πρώτο ερώτημα που με απασχολούσε πριν σχολιάσω την ανάρτησή σου; “Αν σταματούσε η επιστημονική έρευνα, θα σταματούσε να κινείται και να αλλάζει ο κόσμος;” Η απάντηση είναι όχι. Δεν θα σταματούσε να κινείται ο κόσμος, ούτε να αλλάζει. Όμως, όσο κατανοούμε τους νόμους που τον κινούν και στην προσπάθεια μας να τους ελέγξουμε προς όφελός μας, παρεμβαίνουμε στην κίνησή του και, είτε το κατανοούμε είτε όχι, την τροποποιούμε...

“...Μία κατσαρίδα στο πάτωμα συναντά ένα μυρμήγκι στο ταβάνι: "Τι κάνεις εκεί πάνω;" ρωτάει η κατσαρίδα το μυρμήγκι. "Εσύ τι κάνεις εκεί πάνω;" απαντάει το μυρμήγκι! “...

Στο τέλος θα μείνει μόνο ένας! :-)

ΥΓ: Μην αφήσεις τον Σωκράτη να σου πάρει την πρωτοβουλία...

CsLaKoNaS είπε...

@ΑΕΡΙΚΟ

"Οι σκέψεις κι η διάνοια με βοηθούν να καταλάβω τι μου συμβαίνει όντας “πράγμα” και με ποιόν τρόπο γίνεται αυτό αλλά σε καμιά περίπτωση δεν με θέτουν εκτός των νόμων."

Βεβαίως και δε σε θέτουν εκτός των νόμων. Το ερώτημα είναι αν αυτοί οι ίδιοι οι νόμοι επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος προσπαθεί να τους καταλάβει. Τεράστιο θέμα! Τεράστιο όμως!


"[...]εκτός κι αν πρόκειται για μιαν οντότητα “έξω από τον κόσμο τούτο”, οπότε και δεν μας ενδιαφέρει στο θέμα που συζητούμε."

Παπαπαπα θέματα που ανοίγεις στο 86ο σχόλιο! Είναι το σημείο αιχμής μεταξύ επιστήμης και Θεολογίας. Η επιστήμη έχει καταφέρει να πετάξει έξω το Θεό από τους νόμους του Σύμπανοτς και τώρα προσπαθεί να τον πετάξει έξω και από τη Στιγμή της Δημιουργίας. Και είναι πολύ κοντά να το πετύχει.