Τετάρτη, Ιουλίου 7

Στην Ελλάδα της Σύνταξης...


Σύνταξη μωρό μου...

Δεν υπάρχει τίποτα άλλο στη ζωή σου... Σύνταξη...Πλούτο δεν παράγεις, ζεις με δανεικά κι αγύριστα...τεμπελιάζεις όλη μέρα σε απεργίες αλλά ...ΑΛΛΑ...ο κόπος σου, ο ιδρώτας σου, το αίμα σου, το δίκιο σου (που είναι νόμος βέβαια)....η σύνταξη!

Ζεις και αναπνέεις για το πότε θα πάρεις σύνταξη και πόσο θα είναι αυτή...

...ζεις και αναπνέεις για το πότε θα βγεις από τη ζωή...

...ζεις και αναπνέεις για το πότε θα πεθάνεις...


Ψόφα λοιπόν! Να απαλλαγούμε επιτέλους από τη μίζερη σχιζοφρένειά σου...


(Υ.Γ. την πρόσεξες την εναλλακτική φώτο ε;;;...ούτε το youpayyourcrisis τέτοιο μοτίβο...Λέω να ψηφίσω τους ανανεωτικούς...με εμπνέει ο νεαρός Κουβέλης...)




UPDATE: Το Μίμη γενικά δεν τον συμπαθώ. Εδώ όμως δυσκολεύομαι να διαφωνήσω.

36 σχόλια:

ΗΩΣ είπε...

Καλά, το υπεραπλούστευσες το θέμα. Δεν είναι όλοι έτσι! Ένα μεγάλο ποσοστό μπορεί, αλλά αυτοί οι άχρηστοι ούτως ή άλλως είναι που κατέστρεψαν αυτόν τον τόπο. Με ή χωρίς σύνταξη πάλι φύρα θα είναι.

CsLaKoNaS είπε...

Και βέβαια το υπεραπλούστευσα. Μα σκοπός μου δεν είναι να κάνω ανάλυση της κατάστασης. Δε με ενδιαφέρει αυτό. Με ενδιαφέρει αυτό το διαρκές άγχος του Έλληνα με τη σύνταξη. Αυτό είναι που μου γυρίζει τ' άντερα.

Ανώνυμος είπε...

Αδερφε, ριξε μια ματια
http://ironprison.blogspot.com/2010/07/imagine-no-religion-part-i.html

Saq είπε...

Εντάξει, κάπως σώθηκε με το σχόλιό σου η ανάρτηση. Όντως καταντάει υστερία το άγχος για σύνταξη. Και εγώ πιστεύω ότι σύνταξη κάποιος πρέπει να παίρνει ότν δεν μπορεί να εργαστεί.

Από την άλλη είναι θεμελιώδες το δικαίωμα να εξασφαλίζονται τα γεράματα. Εγώ σκέφτομαι, το έχω δει και στην πράξη, πως είναι δυνατόν κάποιος σε ηλικία 60+ να εργάζεται κάπου που χρειάζεται, να σηκώνει βάρη για παράδειγμα.

OOO είπε...

"...αλλο η ρητορικη,λεμε διαφορα εδω μεσα.."
σχολιαζει ο Μιμης..με την μαθηματικη βεβαιοτητα των αβεβαιων πολιτικοιδεολογικων του απλουστευσεων,οπως και των δικων σου.
Γι'αυτο χρησιμοποιω τις δικες μου απλουστευσεις.
Στα 18 τελειωσα το Καπετανακειο,στα 24 το πολυτεχνειο,στα 27 μεταπτυχιακα.
Δεν κατεχω μεσα παραγωγης και απλα νοικιαζω και πουλω το μυαλο μου,το γνωστικο μου αντικειμενο και τις οποιες δεξιοτητες μου.Με τον δικο μου τροπο δεν με ενδιαφερει η συνταξη αλλα η ζωη.Απαιτω μερος του πλουτου που παραγω και αυτα που αποθηκευω πληρωνοντας το ασφαλιστικο μου ταμειο να μου επιστρεφονται αναλογικα οποιαδηποτε στιγμη αποφασιζω εγω να παω για ψαρεμα.Ποιος τρισαθλιος γελοιος αποφασιζει οτι θα δουλευω μεχρι 5 χρονια πριν απο το προσδοκιμο της επιβιωσης μου,κλεβοντας 40 χρονια εισφορων μου.
Και το σπουδαιοτερο δεν θα ειμαι πια σε θεση στα 70 μου να χαιρομαι αυτα που παντα αγαπουσα να κανω?
Απο τις βουτιες για αχινους και χταποδια στο Λιβυκο μεχρι τις ρακες μου και το πεντοζαλι?
Εσυ μπορεις να κανεις οτι θελεις.Δουλευουνε και στα νεκροταφεια και στον κατω κοσμο.

kariatida62 είπε...

@Αde gia"Εσυ μπορεις να κανεις οτι θελεις.Δουλευουνε και στα νεκροταφεια και στον κατω κοσμο."



Έγραψες!!! και έφυγες!!!

OOO είπε...

5 Εξυπνα και μια Βλακεια

"Ψόφα λοιπόν! Να απαλλαγούμε επιτέλους από τη μίζερη σχιζοφρένειά σου..."

kariatida62 είπε...

@Adegia: Eίσαι φοβερός! Πιάνεις αμέσως την Κεντρική Ιδέα του κειμένου...:)

ΗΩΣ είπε...

AdeGia, κι εγώ τελείωσα στα 18 το Δημόσιο σχολείο του χωριού μου, στα 25 νομική και εδώ και 3 χρόνια προσπαθώ για μεταπτυχιακό αλλά με "κόβουν" τα μέσα (άλλο θέμα αυτό- μην αρχίσω τώρα!). Παρεμπιπτόντως εργάζομαι από τα 18 μου. Έτσι για να καταλάβω κι εγώ η ηλίθια, ποιός σε εμποδίζει να κάνεις αυτά που γουστάρεις; Γιατί σώνει και καλά πρέπει εμείς οι υπόλοιποι να πληρώνουμε τις ρακές σου μέσω της παροχής σύνταξης; Ελεύθερος επαγγελματίας είσαι, όποτε θέλεις το κλείνεις το μαγαζί και πας να πιάσεις τα χταπόδια σου.
Και άντε, όντας ελεύθερος επαγγελματίας εσύ τουλάχιστον είσαι δημιουργικός. Γιατί θα πρέπει να πληρώνω ΕΓΩ τη σύνταξη της όποιας κλώσσας κάνει παιδί στα 35 της και βγαίνει σε σύνταξη στα 45 με ανήλικο τέκνο; έ;;; Με καμιά 10αριά χρόνια εργασίας λέμε τώρα, οκ? Τώρα που το σκέφτομαι δεν ξέρω γυναίκα με μεταλυκειακή μόρφωση που να γέννησε πριν τα 30 της. Άρα όλες πρέπει να μας ταΐζετε. Η μάνα μου όντας ελεύθερη επαγγελματίας επίσης πώς κατάφερε και μεγάλωσε 2 παιδιά; Και χωρίς 8ωρα και λοιπά όπως φαντάζεσαι.
Γιατί ο κάθε σαχλαμάρας καραβανάς να συνταξιοδοτείται στα 50 του; Όλοι έχουν ανοίξει παράνομες επιχειρήσεις γιατί βαριούνται τη ζωή τους. Μολαταύτα δηλώνουν ανίκανοι προς εργασία. Εντάξει, δεν είπαμε να πετούν μαχητικά, αλλά σίγουρα υπάρχουν και διοικητικές θέσεις. Βάλε τους εκεί και χρησιμοποίησε τους νεότερους αλλού. Κοινή λογική; Μα αν ήταν τόσο κοινή θα εφαρμοζόταν...
Και, ναι, είναι γελοίο άνθρωποι στα 40 τους χρόνια να ονειρεύονται τη σύνταξη. Αν δεν θέλουν να δουλεύουν να πάνε σπίτια τους. Αλλά όχι να τους πληρώνουμε εγώ κι εσύ. Εμείς να πληρώνουμε αυτούς που δεν μπορούν να παράγουν πια. Γιατί όλοι κάποια στιγμή παύουμε να είμαστε παραγωγικοί και δεν μας αρμόζει Καιάδας. Με την ασφάλιση εξασφαλιζόμαστε.
Βέβαια το νέο ασφαλιστικό είναι αίσχος από πολλές απόψεις, αλλά το να κόψει τις πρόωρες συντάξεις είναι ίσως το μόνο θετικό του σημείο.

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλε είμαι πνιγμένος μέχρι το λαιμό αλλά το βιντεάκι μου την έδωσε...1ον Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν τον πολυσυμπαθείς (ίσως το υποψιάζομαι, δεν έχει σημασία)αλλά είναι τεράστιο μυαλό, υστερεί ίσως στο πρακτικό κομμάτι, αλλά δεν του έχει δοθεί ποτέ και η ευκαιρία να το παλέψει. 2ον Εγώ προσωπικά όσο παρακολουθώ τις εξελίξεις στην πολιτική ζωή της χώρας δεν έχω δει πιο αληθινή και μεστή ομιλία πολιτικού άνδρα μέσα σ' αυτό το ναό που, όπως θα εξηγήσω παρακάτω, τον κάναμε μπουρδέλο και θέλουμε να τον κάψουμε κιόλας...3ον και να γιατί τον κάναμε ετσι: σ' αυτή την ιεροτελεστία που συντελείται εκείνη την ώρα (δεν είμαι καθόλου υπερβολικός, ξαναλέω ότι είναι από τις συγκλονιστικότερες ομιλίες που έχω ακούσει από βουλευτή), όπου συζητάται, όχι το φλέγον θέμα των ημερών αλλά το μεγαλύτερο εθνικό ζήτημα που θα μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια (ναι δεν είναι το σκοπιανό)και ίσως ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που θα μας απασχολήσουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, βρίσκονται μέσα στη βουλή, το πολύ, 30 άτομα. Σιγά την πρωτοτυπία θα πει κάποιος...κι εγώ λέω αυτοί είμαστε και μας αξίζει πέρα για πέρα η κατάσταση που βρισκόμαστε. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας από τους πιο προσηλωμένους στην ομιλία βουλευτές είναι......ναι ναι ο Καρατζαφέρης και εδώ έρχεται και κολλάει αυτό που είχες γράψει πριν μερικές μέρες περί σοβάροτητας Αριστεράς και Καρατζαφέρη, το οποίο δε βρίσκω για να το παραθέσω αυτούσιο...(κοιτάζει δεξιά, κοιτάζει αριστερά κι η αίθουσα είναι άδεια έκατσαν πέντε άτομα να τον χειροκροτήσουν κι ο Λοβέρδος με τον Κουτρουμάνη που έχουν ανάγκη να ενημερωθούν για το νομοσχέδιο. Α, είμαι ο αυθεντικός ανώνυμος γιατί βλέπω κι έσκασαν κι άλλοι μύτη...

CsLaKoNaS είπε...

@Saq

Νομίζω ότι καταλαβαινόμαστε. Ήθελα να τονίσω την αξία που δίνουμε στο συνταξιοδοτικό σύστημα και την υπερβολή όλων των φοβικών που πιστεύουν ότι γνωρίζουν πως θα είναι η ζωή μετά από 20 - 30 χρόνια. Αυτό με εξοργίζει.

Δεν ξέρω αν είναι θεμελιώδες δικαίωμα να εξασφαλίζονται τα γεράματα. Δεν ξέρω ποια σε αυτή τη χώρα ποια είναι τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις και πως έχουμε καταφέρει όλοι να έχουμε δικαιώματα με το ταμείον μείων και να μη συζητάμε τις υποχρεώσεις μας.

CsLaKoNaS είπε...

@AdeGia

Σύντεκνε σε θέλω πάντα εδώ να ρίχνεις το φως της γνώσης και της πείρας σου (που εγώ προφανώς δεν έχω) και να με φωτίζεις με ουσιαστικά λόγια όπως αυτά που γράφεις τώρα και πάντα, και όχι με τα ΚΝΙτικα λόγια τα ξύλινα που δε λένε τίποτα.

Στο προκείμενο.

Δε διαφωνό με όσα λες. Η αγανάκτησή μου μπαίνει στη γενικότερη νοοτροπία της σύνταξης και πως ο Έλληνας έχει δεθεί με αυτή σε υπερβολικό βαθμό. Ο Έλληνας που δεν κοιτάει να βρει ένα επαγγελμα της αρεσκείας του. Να γίνει δημιουργικός επιχειρηματίας ή οτιδήποτε άλλο αλλά ο Έλληνας του greek dream: του Δημοσίου με 11 μήνες δουλειάς και 14 μισθούς, του Δημοσίου της τεμπελιάς και των επιδόματων και του λαδώματος και των απεργιών και της μηδενικής παραγωγής έργου. Τον Έλληνα που ζει για τη σύνταξη και μόνο χωρίς να τον νοιάζει τίποτα άλλο. Αυτόν τον έλληνα καλώ να ψοφήσει. Και θα ψοφήσει φίλε μου...θέλοντας και μη, θα ψοφήσει!

Η φίλη ΗΩ με κάλυψε σε πολλά. Εγώ δε θα πω την ιστορία της ζωής μου που άλλωστε είναι πολύ μικρή αλλά θα πω ότι επέλεξα να κάνω ένα επάγγελμα που με γεμίζει. Επέλεξα το δύσκολο δρόμο. Πέταξα στα σκουπίδια μία έτοιμη δουλειά. Ένα έτοιμο τεχνικό γραφείο στο οποίο θα μπορούσα να ήμουν ιδιοκτήτης τώρα. Στα 25 μου....Για την καύλα μου...το ψώνιο μου...τη μαλακία μου...που την επέλεξα και θα την πάω μέχρι το τέλος. Σε αυτήν την περιπέτεια που επέλεξα να ζήσω δεν υπάρχει πουθενά η έννοια της σύνταξης!

(...)

CsLaKoNaS είπε...

(...)

Σε ότι αφορά τους ανθρώπους που δεν επέλεξαν το επάγγελμά τους και είναι πάρα πολλοί αυτοί που έτσι τα έφερε η ζωή μπορώ να καταλάβω την κούρασή τους. Δε μπορώ να καταλάβω ίσως το ότι ποτέ δεν κατάφεραν τελικά να κυνηγίσουν αυτό που αγαπάνε. Να ρισκάρουν και να κερδίσουν ή να χάσουν. Τουλάχιστον να τολμήσουν...

Εν πάσει περιπτώσει όμως υπάρχουν και αυτοί που αντικειμενικούς λόγους δεν κατάφεραν. Κανείς δεν πάει χαμένος και όλοι έχουν την αξία τους. Εδώ όμως μιλάμε για κάτι άλλο. Για ένα κράτος που αποφασίζει και διατάζει να παίρνει τον κόπο σου και να τον πετάει σε μία μαύρη τρύπα που λέγεται ασφάλιση ένσημα και να αποφασίζει ΟΠΩΣ ΛΕΣ αυτό να σου δίνει μία πενιχρή σύνταξη 5 χρόνια νωρίτερα του προσδόκιμου συμβίωσης...

Γιατί;

Γιατί να μη μου δίνει το κράτος το ποσό που μου κρατάει από τον κόπο μου (όποιος και αν είναι αυτός) και να τον κάνω εγώ Ο,ΤΙ ΘΕΛΩ ;;; Να τον επενδύσω να τον κάνω χρυσό να τον κάνω πετρέλαι να τον κάνω ουίσκια και ρακές (άσε και μου έχει τελειώσει εδώ που είμαι και που να βρω τώρα;;). Αν τα χρήματα που έδινες στο ταμείο σου τα έκανες π.χ. χρυσό, ξέρεις τι θα είχες τώρα;

Όοοοχι ...να τα δώσουμε στο κράτος...υποχρεωτικά! Δια νόμου ! Γιατί; Γιατί ;;;

(...)

CsLaKoNaS είπε...

(...)

Για να παίρνει πρόορη σύνταξη κάθε καραβανάς στα 50 του όπως πολύ σωστά λέει η ΗΩ; Για να μπορεί το κράτος να δανείζεται ό,τι γουστάρει όσο γουστάρει και να υποθηκεύει το μέλλον μου;

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΟΥ;

Και αυτό είναι αριστερό; Είναι προοδευτικό; Σοβαρά μιλάμε τώρα;

Τι;; Τα κάνανε οι Πασόκοι ; θα τα κατάφερνε καλύτερα η Παπαρήγα ή ο Τσίπρας ;

Εδώ βγήκε η Λιάνα και είπε ότι με τη συμφωνία αυτή προδιαγράφεται το μέλλον της Ελλάδας τα επόμενα 50 χρόνια. ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ.

Η φοβικότητα σε όλο της το μεγαλείο. Δεν πάει έτσι η δουλειά και το ξέρεις καλύτερα από μένα.

Όλα τα κράτη του κόσμου καταρρέουν ακριβώς από την αντιπαραγωγικότητά τους, τη διαφθορά, την κλοπή του κόπου του εργαζομένου με την φορολόγηση των πάντων και την υποθήκη του μέλλοντος με το δανεισμό που δε φέρνει καμία ανάπτυξη..

Καμία επένδυση στην Παιδεία ή στην Υγεία, τους μόνους τομείς με πραγματικά αποτελέσματα.....Μόνο συντάξεις...ΜΟΝΟ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ...Έτσι είχε βγει και ο Σημίτης το 2000, υποσχέθηκε 10 χιλιάρικα παραπάνω στην κατώτατη σύνταξη....για το λαό αυτό που αποφάσισε να μην έχει πια μέλλον...΄Μόνο παρελθόν...ένδοξο αρχαιοελληνικό...

(...)

CsLaKoNaS είπε...

Καταλήγω με τα λόγια σου "εσύ μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις".

Ναι..και αυτό θα κάνω άλλωστε. Κ εσύ μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις...Και να ζεις από αυτά που παράγεις ούτε παραπάνω ούτε παρακάτω, όπως πιστεύω ότι κάνεις άλλωστε.

Το πρόβλημα είναι με όλους αυτούς που έμαθαν να ζουν με δανεικά, πάνω από τις δυνάμεις τους. Να ζουν εις βάρος των άλλων και να έχουν και το θράσος να απαιτούν να συνεχίσουν σε αυτό το βιολί. Οι Ζορμπάδες των Καγιέν...

Αυτοί θα ψοφήσουν...!

CsLaKoNaS είπε...

@kariatida62

Μην κάνεις κερκίδα!

:))))

CsLaKoNaS είπε...

@ΗΩΣ

θα γίνω εγώ τώρα η κερκίδα για σένα.

Το πρόβλημα δεν είναι αν είναι μικρές ή μεγάλες οι συντάξεις. Μακάρι να μπορούσαμε να ζουμε όλοι με 2000 και 3000 ευρώ σύνταξη. Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει αυτός ο πλούτος. Δεν παράγεται αρκετός πλούτος για να μπορέσουμε να φτάσουμε αυτές τις συντάξεις. Όταν η πίτα είναι μικρή όπως και να τη μοιράσεις, μικρή είναι..

Αυτό δε θέλει να το καταλάβει η αριστερά που βλέπει συνεχώς τον πλούτο να συσωρεύεται σε λίγους. Εδώ μιλάμε ότι δεν υπάρχει πλούτος. Χρεωκοπήσαμε.

Οι εισφορές των εργαζομένων ανταποκρίνονται θεωρητικά στην παραγωγικότητα του έργου τους την ώρα που το καταβάλουν. Τα χρήματα που δίνουν στα ταμεία κάθε μήνα είναι έναντι ενός ΑΕΠ. Δεν είναι αποθήκευση πλούτου. Όταν αυτός ο πλούτος δεν υπάρχει, δεν υπάρχει και το έναντι....Αλλά αυτό δε μπορεί να το καταλάβει η αριστερά.

CsLaKoNaS είπε...

@Ανώνυμος ορίτζιναλ

Σε ό,τι αφορά τον Μίμη δε συνηθίζω να διαφωνώ μαζί του σε όσα λέει. Αλλά έχω αρχίσει να αμφιβάλλω κατά πόσο αυτά που λέει είναι δικά του ή τα αποστηθίζει από ξένες εφημερίδες (που του τις μεταφράζουν κιόλας αφού ο ίδιος δεν ξέρει αγγλικά - παρά τις αγγλικές λέξεις που πετάει). Εγώ πιστεύω ότι παπαρολογεί. Λέει χαζομάρες αλλά με εξυπνακίστικο τρόπο, ένα δύο παραπάνω επίπεδα από την ανυπόφορη Κανέλλη, για να είμαστε δίκαιοι.

Σε ό,τι αφορά τα μαθηματικά της αβεβαιότητας (που τον βρήκε τον όρο αυτό ; ) και τις μαθηματικές του ικανότητες δεν έχω δει κάποια κατατεθημένη του εργασία σε επιστημονικό περιοδικό.

Κατά τα άλλα νομίζω ότι είναι ένας πολύ καλός συγγραφέας που διαβάζει πολύ αλλά παπαγαλίζει ιδέες άλλων, ως βαθύτατα μέτριος και κομπλεξικός. Αυτό ίσως να εξηγεί γιατί είναι τόσο ιδεολογικά ξεπλυμένος όπως επίσης και γιατί δεν έγινε υπουργός και ούτε θα γίνει. Είναι ένας ανίκανος εξυπνάκιας που αν τον ζορίσεις στην κουβέντα, πετάει ό,τι μαλακία μπορείς να φανταστείς. Μία φορά τον ζόρισε ο πρώην γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ, ο Καραχάλιος, και δε φαντάζεσαι τη μαλακίες πετούσε. Λοιπόν αυτά εμένα δε μου αρέσουν. Όπως ξέρεις έχω κυρήξει τον πόλεμο στην ελληνική "διανόηση" και την κουλτούρα. Έχουμε άλλωστε τους πολιτικούς και τους 'διανοητές' που μας αξίζουν...

kariatida62 είπε...

Γιατί ο κάθε σαχλαμάρας καραβανάς να συνταξιοδοτείται στα 50 του;

Είπαν κάποιοι και θα τους θυμήσω ότι: Oι σημερινοί σαχλαμάρες καραβανάδες είναι παιδιά που τελείωσαν το Δημόσιο σχολείο του χωριού τους με άριστα και πέρασαν σε στρατιωτικές σχολές φτύνοντας αυτοί και οι γονείς τους αίμα! Επέλεξαν τον στρατό όχι γιατί είναι στρατόκαυλοι, αλλά για να εξασφαλίσουν γρήγορα τον μισθό και να συνεισφέρουν έτσι στον οικογενειακό προυπολογισμό! Θυσίασαν το πνεύμα τους γιατί δεν ήθελαν να φτάσουν 25 ακόμα και 30 χρονών και να τους ταίζουν οι γονείς τους! Είναι τα παιδιά αυτά που πετούν κάθε μέρα στους αιθέρες και ριψοκινδυνεύουν την ζωή τους για να νιώθουμε εμείς ασφαλεις! Είναι τα παιδιά που ζουν 3και 4 μήνες συνεχώς σε πολεμικές σε νατοικές ασκήσεις, που οι πολιτικοί σας αποφάσισαν να συμμετέχουν! Είναι αυτοί που κυνηγούν μήνες ολόκληρους τους πειρατές της Σομαλίας και της Κένυας(πεινασμένους γιατί τους έχουν καταδικάσει οι μεγάλοι, που υποστηρίζετε, στην ανέχεια και τον ανθρώπινο εξευτελισμό) όταν εσείς εδώ πίνετε τα σφηνάκια σας στα μπαρ και ετοιμάζεστε να γίνετε οι καινούργιοι Κούγιες!
Έναν τέτοιο σαχλαμάρα κι'εγώ έστειλα εξ'ανάγκης στο Πολεμικό Ναυτικό και 25 χρονών παιδάκι έχει βγάλει πέτρες στα νεφρά του γιατί πίνει νερό απο τις δεξαμενές του πλοίου! Έναν τέτοιο σαχλαμάρα έχω κι'εγώ και δέχεται καθημερινά στα σωθικά της φρεγάτας ακτινοβολία ανεξέλεγκτη γιατί είναι Ηλεκτρονικός!
Εναν τέτοιο σαχλαμάρα έβγαλα κι εγώ για να σας τον δώσω όλων εσάς θυσία για νάχετε τώρα άνετα και ελεύθερα να μιλάτε και να ορίζετε την πορεία της ζωής του!!!
Ντροπή αυτό έχω μόνο να σας πω!

Ephemeron είπε...

Αν παμε πισω για καποια χρονια θα δουμε οτι απο τις αρχες του 20ου αιωνα και μετα ολο και περισσοτερος κοσμος αφηνε κτηματα, αγροτικες δουλιες, αλιεια, κλπ. για να δουλεψει για αλλους... Απο εκει αρχιζουν οι ριζες της συνταξης, και απο εκει αρχιζει η μειωση ενος μεγαλου μερους της παραγωγης...
Τωρα, στο σημερα, αν ξαφνικα πουν στο κοσμο οτι δεν υπαρχει συνταξη, οχι μονο εχουν να γινουν απιστευτες κοινωνικο-πολιτικες αλλαγες, αλλα επισης και το βιοτικο επιπεδο των πλουσιων πιθανοτατα να φτασει σε επιπεδο "φτωχιας"... Οι φτωχοι θα πεθανουν της πεινας και οι πλουσιοι θα γινουν "φτωχοι"...
Γι αυτο ειναι πολυ δυσκολο να βγει καποιος και να πει "η συνταξη μας τελειωσε"...

Saq είπε...

kariatida62
Σε παρακαλώ μην τρελαίνεσαι και μην απαντάς εν βρασμό. Τα όσα λέγονται είναι λάθος να τα προσωποποιείς και άσχημο να μας φέρνεις σε δύσκολη θέση βάση αυτών γιατί μιλώντας για το γιο σου (αυτό κατάλαβα) δεν μας επιτρέπεις να σου απαντήσουμε, διότι μας κρατάει το στόμα η συμπάθεια που έχει δημιουργηθεί μεταξύ μας.

Εγώ θα σου πω αυτά που πιστεύω.

Καραβανάδες καταρχήν στο στρατό από πάντα θεωρούνταν οι υπαξιωματικοί που μετά τη θητεία τους έγιναν μόνιμοι. Δεν τελείωσαν κάποια σχολή ούτε μορφώθηκαν. Ήταν και είναι τεμπέληδες της ζωής και άχρηστοι (οι πιο πολλοί) που βρήκαν καταφύγιο στο στρατό. Έχω τέτοιους γνωστούς που βγήκαν στη σύνταξη στα 48, παρακαλώ, και τώρα όχι μόνο κάθονται αλλά κάνουν και μια μαύρη εργασία για το χαρτζιλίκι. Δηλαδή δεν φτάνει που του πληρώνω τη σύνταξη από τα 48 του, μου παίρνει και τη ψωμί. Αυτό, είναι ντροπή καλή μου.

Επίσης ίδια παραδείγματα έχω και για αξιωματικούς που δήλωσαν πολίτευση σε κόμμα δημιουργημένο για αυτό το σκοπό και αποστρατεύτηκαν με παχυλή σύνταξη στα 45 τους. Γιατί αυτοί να κάθονται και εγώ να δουλεύω; Και αυτό είναι ντροπή.

Saq είπε...

Το πως δουλεύουν οι περισσότεροι στρατιωτικοί γενικά στο στρατό, άσε να το ξέρουμε καλύτερα εμείς που έχουμε υπηρετήσει την πατρίδα που τόσο υμνείς και αγαπάς, όπως και εμείς άλλωστε απλά την υμνούμε λιγότερο. Εμείς που δεν βάλαμε ούτε ένα βύσμα για καλή μετάθεση και φάγαμε τα σκατά που λέγονται στρατός στη μάπα. Εμείς που υπηρετήσαμε όπου μας έστειλε η μαμά πατρίδα με τους γελοίους νόμους της και τον αστείο στρατό της και είδαμε τους αξιωματικούς και τους καραβανάδες και μας έπιαναν τα γέλια από την γελοιότητα των καταστάστασεων.

Στο πρώτο σχόλιο που έκανα, για να μην παρεξηγηθώ, ακριβώς είπα στο λάκωνα ότι όλοι δεν μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι και μιλάω για επαγγέλματα. Αυτό ισχύει και σε αυτά που λέω, απλά εμείς χάσαμε το μέτρο και οι λίγοι που έπρεπε να είναι εξαίρεση γίναν περισσότεροι και από τον κανόνα.

Ephemeron είπε...

Το σταματημα της συνταξης σε μια χωρα οπως η Ελλαδα θα ειχε σχεδον καταστροφικες συνεπειες, για το λογο οτι ΔΕΝ ΥΠΑΕΧΕΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ...
Ακομα και αυτοι που εχουν λεφτα, αν νομιζουν οτι η ζωη τους θα συνεχισει να ειναι η ιδια ειναι πολυ γελασμενοι..
Η μιση Ελλαδα θα σηκωθει να φυγει για αλλες χωρες, ετσι οπως στην Ελλαδα ερχονται μεταναστες για καλυτερη ζωη, και η αλλη μιση που θα μεινει θα υποφερει αβασταχτα...
Κατι τετοιο φανταζομαι θα γινει αν κοπει η συνταξη στην Ελλαδα φιλτατε...

kariatida62 είπε...

@Saq: Έχεις δίκιο σ'όλα αυτά που λες Σακ. Μπορεί εγώ να μη πήγα στρατό αλλά πήγε ο αδελφός μου και ο άντρας μου και ξέρω καλά για ποια αντρίκελα μου μιλάς! Υπάρχουν ακόμα δυστυχώς και είναι πολλοί!Εγώ την πατρίδα που υμνώ την υμνώ με πολλές πικρίες! Αυτή πρώτα με καταδίκασε να μη αποκτήσω ποτέ πανεπιστημιακή παιδεία γιατί έκρινε ότι δεν ήμουν ικανή(παιδί των πρώτων πανελληνίων εξετάσεων είμαι 1980)Η οικογένειά μου ήδη σπούδαζε ένα παιδί στην Αμερική και δεν είχε την δυνατότητα να στείλει και μένα. Κορίτσι λοιπόν εγώ καταδικαστηκα απο όλους να παίξω μόνο τον ρόλο της νοικοκυρούλας!
Πέρα όμως απ'όλα αυτά εγώ την πατρίδα μου,την αγαπώ και την υμνώ!
Θύμησα λοιπον σ'όλους ότι οι σημερινοί καραβανάδες που το Ασφαλιστικό σήμερα κρίνει την ζωή τους έχουν αλλάξει!
Δεν προσωποποιώ περισσότερο την συζήτηση απ'ότι οι άλλοι που δηλώνουν τελειόφοιτοι φοιτητές και περιμένουν να κάνουν το μεταπτυχιακό τους και έχουν γνώμη και άποψη για όλους και για όλα!
Αυτά είχα να πω η αμόρφωτη και συγνώμη για το ξέσπασμά μου!

Ephemeron είπε...

Το κοψιμο της συνταξης για μενα ακουγεται και καπως ετσι...
"Φαντασου λεει οτι ειμαι πατερας δυο παιδιων και μια μερα φωναζω τα παιδια μου και τους λεω...
"Ελενιτσα, Γιωργακη... θυμαστε που σας ελεγα, οτι θα ερθει η ωρα που ο μπαμπας και η μαμα θα σας "τακτοποιησουν";
Θυμαστε που σας ελεγα τραβατε μπροστα και μην σας νοιαζει, γιατι δεν θα σας αφησουμε ετσι εγω και η μητερα σας;
Η αληθεια ειναι οτι εγω και η μητερα σας, μια που πηγαμε διακοπες στις Μπαχαμες, μια που αγορασαμε την καινουργια ΒΜW, μια που πηραμε ενα-δυο δανεια, τελικα, να μην τα πολυλογω... ξεχαστε οτι σας ειχαμε υποσχεθει γιατι δεν υπαρχει φραγκο! Δεν προκειται να σας δωσουμε σπιτια γιατι τα χασαμε, στη τραπεζα δεν υπαρχει μια, δυστυχως η αληθεια ειναι οτι αποτυχαμε και δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα για σας...
Καντε οτι μπορειτε μονοι σας..."
Αν αυτο ακουγεται "ευχαριστα", το ιδιο "ευχαριστα" ακουγεται και στην εργατικη ταξη το κοψιμο της συνταξης...
Κοψιμο συνταξης σημαινει πολυ μεγαλα προβληματα...

Saq είπε...

Εγώ δεν σε είπα αμόρφωτη γιατί δεν είσαι (δεν είπες ότι το είπα αλλά το αναφέρω). Δεν το παίζω έξυπνος επειδή έκανα στρατό απλά σου λέω ότι τα είδα τα σκατά από μέσα και τα ξέρω καλά επειδή τα έζησα 1.5 χρόνο. Πιστεύω ότι υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν σκληρά και υπό αντίξοες συνθήκες αλλά δεν αμείβονται όσο θα έπρεπε. Επίσης, κάποιοι, όπως τεχνίτες που δουλεύουν σε οικοδομές δεν δίνατε να να δουλεύουν ως τα 65 τους γιατί δεν είναι φυσικά δυνατό αυτό. Θα τους προδώσει το σώμα τους. Για αυτούς τους ανθρώπους και εγώ στεναχωριέμαι και διαμαρτύρομαι. Όμως οι άλλοι ρε συ που παίρνουν σύνταξη στα 45 τους, είναι αδικία να μπορούν να προσφέρουν και παρόλα αυτά να απολαμβάνουν μια σύνταξη που την πληρώνουν κάποια άλλα κορόιδα.

Προσωπικά σέβομαι εσένα και τις απόψεις σου ακόμα κι αν καμιά φορά διαφωνώ κάθετα.

Τα "συγγνώμη" δεν είναι απαραίτητα, καθόλου θα έλεγα, σε μια συζήτηση παρέας και φίλων που σκοπό έχει την αποκάλυψη της αλήθειας. Πόσο μάλλον όταν αγωνιζόμαστε για τους ίδιους σκοπούς.

Το είπα στην προηγούμενη ανάρτηση, η συζητήσεις μας πρέπει να είναι ανοιχτές με πάσα ειλικρίνεια και χωρίς παρεξηγήσεις ακόμα και στα πιο περίεργα ξεσπάσματα και αντιδράσεις.

ΗΩΣ είπε...

Καρυάτιδα, δεν αντιλήφθηκες αυτό που θέλω να πω και μάλλον άδικα εκνευρίστηκες. Ο Saq μπήκε στο πνεύμα μου και με κάλυψε απόλυτα τόσο στον υποτιμητικό όρο "καραβανάς" όσο και στο τί ακριβώς γίνεται. Θα μπορουσα να σου φέρω πολλά ακόμη παραδείγματα από άλλα επαγγέλματα (Δεν είδα να σχολιάζεις το άλλο παράδειγμα που έφερα), απλά αυτό έτυχε να μου έρθει πρώτο στο μυαλό επειδή γνωρίζω πολύ καλά τον χώρο των ενόπλων δυνάμεων. Κι επειδή βλέπω σε απίστευτο ποσοστό άτομα που από την αρχή της χρονιάς το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να δουν στο ημερολόγιο ποιά είναι τα τριήμερα αργίας και πώς μπορούν να τα μετατρέψουν σε πενθήμερα- τουτέστιν μαζί με τα Σαββατοκύριακα 10ήμερα α(ε)ργίας. Και πίστεψέ με, αυτοί δεν είναι οι νέοι άνθρωποι που έχουν όρεξη για τη δουλειά τους. Σκέψου το πριν συνεχίσεις τα ειρωνικά σχόλια.
Επίσης, ανέφερα τα πτυχία κλπ σαν λογοπαίγνιο προς τον λόγο του AdeGia προς τον οποίο απευθυνόμουν. Εσύ αυτό κατάλαβες; Ότι είμαι αιώνια φοιτήτρια; Ή ότι δεν έφτυσα αίμα; Ή ότι με ταΐζουν στα 30 μου οι γονείς μου; Ξαναδιάβασέ το. Το χάλι της 3βάθμιας εκπαίδευσης και την δια βίου παιδεία θα τις συζητήσουμε αλλού. Ούτε είπα ποτέ ότι είναι αμόρφωτοι (υποτιμητικά) όσοι δεν τελείωσαν πανεπιστήμιο. Εξάλλου η μόρφωση και η καλλιέργεια είναι δύο διαφορετικές έννοιες.
Παρεμπιπτόντως δεν ντρέπομαι καθόλου που έχω άποψη για αρκετά θέματα. Μπορεί να μην συμφωνείς, δικαίωμά σου είναι άλλωστε, αλλά έχω. Όπως κι εσύ, και πολύ καλά κάνεις.
Λάκωνα, τί κοινωνία είμαστε εμείς που δεν προστατεύουμε τους αδύναμους; Έστω τα παιδιά και τους ηλικιωμένους. Όταν μια γυναίκα 80 ετών αναγκάζεται να ψάχνει στα σκουπίδια της λαϊκής για να μπορέσει να τα βγάλει πέρα είμαστε απλά ξεφτίλες. Γι' αυτό έγραψα αλλού ότι το ασφαλιστικό χρήζει κρατικού παρεμβατισμού. Δεν λέμε να τους κάνουμε όλους πλούσιους, αλλά μια αξιοπρεπή διαβίωση την αξίζουν όλοι.
Ephemeron, μια απορία που κολυμπάει άτσαλα στη φαιά ουσία μου... Ειδικά για την Ελλάδα έχω την εντύπωση ότι η στροφή της προς την γεωργία μετά τον Β'ΠΠ ήταν λανθασμένη. Ιστορικά οι καλύτερές της εποχές ήταν όταν ασχολούνταν με τη ναυτιλία και το εμπόριο. Δεν το έχω μελετήσει σε βάθος όμως. Εσύ φαίνεται ότι το έχεις κάνει. Αν μπορείς, πες μου την άποψή σου επί του θέματος.

kariatida62 είπε...

Προφανώς δεν αντιληφθήκατε εσείς τι σας λέω εγώ!!!
Οι 45ρηδες άχρηστοι καραβανάδες που ήταν στις αγκαλιές χρόνια τώρα,των δύο μεγάλων κομμάτων καθώς και του ΛΑΟΣ, πάει την κάνανε...φύγανε! Τώρα κρίνεται όχι η σύνταξη αυτών, κρίνεται η σύνταξη των νέων υπαξιωματικών και αξιωματικών ανεξαιρέτως!!!

Εμείς κουτσά-στραβά την τελειώσαμε την μίζερη επαγγελματική καριέρα μας! Αλοίμονο κακόμοιρα εσάς τι σας περιμένει..! Θα πεθάνετε δουλεύοντας και γιατί ??? Γιατί τόσα χρόνια εμείς ψηφίζαμε όλους αυτούς τους καραγκιόζηδες (εννοώ και τους 300) για να φέρουν όλοι μαζί την κατάσταση αυτή και να σας πουλήσουν εσάς και τα παιδιά σας(αν μπορέσετε και κάνετε) δια βίου !!!
Και εδώ τελείωσα, ευχαριστώ για την παρέα σας!

a-kentavrou είπε...

Εδώ ακούω την άποψη να κάνω το κέφι μου ,να κάνω το ψώνιο μου,να κάνω αυτό που μου αρέσει.
Αυτή η ελευθερία είναι σεβαστή απόλυτα.
Αλλά εσείς παιδιά με τα πτυχία τα βαριά και τα μεταπτυχιακά μη ξεχάσετε ποτέ ότι όταν εσείς κάνετε το κέφι σας, και επιλέξατε στη ζωή σας μοναδικοί εσείς λιγοστοί μέσα στο σύνολο να κάνετε το κέφι σας, κάποιοι όμως τραβάνε κουπί στη γαλέρα που μέσα είσαστε και κάνετε το κέφι σας.
Να σας τους θυμίσω λίγο είναι ο αστυνομικός ,ο στρατιωτικός ,ο γιατρός που χτυπάει 24ωρη εφημερία το πάσχα,ο υπάλληλος της ΔΕΗ που κάνει νυκτερινή βάρδια,ο σκουπιδιάρης,η καθαρίστρια του αρχοντικού σας και άλλοι πολλοί αν τους ψάξετε θα τους βρείτε.Σεβασμός στο καθε πολίτη που η ζωή τον έταξε να μας υπηρετεί.
Να διορθώσω λοιπόν τη σπουδαγμένη ΗΩΣ.Γιατί ο κάθε στρατιωτικός να συνταξιοδοτείται στα 50 του;
Αυτό είναι ερώτημα για μια επιστήμονα, και τότε θα πάρει απαντηση με επιχειρήματα.
Η κοινωνία που τους έδωσε αυτό το προνόμιο ,όπως και στους εκπαιδευτικούς στα 55 είχε κάποιο σκεπτικό, αν κρίνει ότι πρέπει να καταργηθεί ας καταργηθεί όχι όμως γιατί είναι σαχλαμάρες αλλά γιατί ίσως άλλαξαν οι συνθήκες.

iamaticus είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΛΑΚΩΝΑ!!!!
και στην ΚΑΛΗ ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ!!!!

Αχχχ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΑ!!!!
ΤΟΣΟ ΜΟΙΑΖΟΥΝ "ΑΔΙΕΞΟΔΑ".....

Σα γιατρος "αργια μητερα πασης κακιας"
ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΑ!!!!

Μη μου στεναχωρατε την ΚΑΡΥΑΤΙΔΑ ΜΟΥ!!!!

ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΔΙΚΙΑ...δεν ειναι ΟΛΑ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ.
Παντως τα σημερινα παιδια των 30 (πανω κατω)...ΤΗ ΦΑΓΑΝΕ!!!!
απο εμας τους ΚΩΛΟΓΕΡΟΕΛΛΗΝΕΣ.

δεν προλαβαινουν ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ+ΑΛΒΑΝΟΙ...που ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!

Και τωρα ΔΕ ΜΕ ΛΕΣ BREEEE ΛΑΚΩΝΑ...

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗ ΛΑΤΡΕΥΕΙΣ ΤΗΝ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΗ+ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ???
απαιτω εξηγησεις...ΤΡΕΛΕΝΟΜΑΙ ΤΩΡΑ!!!!
ευχαριστιες

OOO είπε...

Αρκετες φορες αποπροσανατολιστικη η συζητηση αλλα ενδιαφερουσα.
Parcialmente interessante.

ΗΩΣ
τις ρακες μου δεν τις πληρωνετε εσεις γιατι εχουμε σχεδον καθε οικογενεια και το καζανι μας.Του δικου μου η αδεια στα τουρκικα.
Πληρωμενες οι σπουδες μου στον σιδηροδρομικο σταθμο της Firenze,
στα τυροκομεια της Ελβετιας,στην
SCADIA της Σουηδιας,στα Μαροκινικα ζαχαροπλαστεια του Saint-Germain-des Pres,στα Εβραικα του Golden green του Λονδινου και στην Rebo Books της Ολλανδιας.Κανονικος μεταναστης στην πατριδα μου τωρα.
Εχω γνωστους-φιλους συνταξιουχους στα 45 και δυσκολευομαι να μην τους πλακωσω στα χαστουκια και τις σφαλιαρες.Συμφωνουμε σ'αυτο.
Και με εσενα Λακωνα στην ιδια λογικη για τις συνταξεις αλλα περισσοτερο στην αναλυτικη ψυχοπροσωπογραφια του αγαπητου μας Μιμη.
Το ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ.
προσωπικως λαμπρο,
ευχομαι ελαχιστες διαψευσεις.

Ο πλουτος μαθηματικα και το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν εκφράζεται μαθηματικά ως εξής:

GDP = C + I + G + NX

όπου : (C) κατανάλωση, (Ι) επένδυση, (G) δημόσιες δαπάνες για την αγορά αγαθών και υπηρεσιών και (ΝΧ) καθαρές εξαγωγές.
Κοινωνικα ειναι μια αλλη ιστορια στην οποια ειμαι χαμενος τα τελευταια 30 χρονια.
Το χαιρομαι ομως χωρις κανενα ενδοιασμο οπου κι αν οδηγησει.
Καλα να περνας οπως κι εγω απο αυτα που πηρα απο την συζητηση.

ΗΩΣ είπε...

@Καρυάτιδα, μάλλον έχεις δίκιο. Αυτή η γενιά πέρασε ανεπιστρεπτί. Άφησε όμως μια άσχημη κληρονομιά, αυτού του είδους την νοοτροπία που, δυστυχώς, πολλοί νέοι άνθρωποι φέρουν ακόμη. Είναι αυτοί που διαπαιδαγωγήθηκαν από τους προηγούμενους. Σε αντίθεση με εμένα εσύ είσαι μάνα και ξέρεις πόσο επηρεάζουν οι γονείς τον ψυχισμό των παιδιών τους. Με μεγάλη μου λύπη βλέπω συνομήλικούς μου να κυνηγάνε μια αδιάφορη σε αυτούς θεσούλα κατά κύριο λόγο στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα για να "αράξουν" κατά την δική τους προσφιλή έκφραση. Επόμενο δεν είναι μετά να ονειρεύονται την σύνταξη; Αφού όπως σωστά λέει ο Λάκωνας δεν κάνουν κάτι που τους γεμίζει.
Το ποιός φταίει και γιατί είναι απλά φιλολογική συζήτηση αυτή τη στιγμή, προέχει η αλλαγή της νοοτροπιας μας. Αν σε στενοχώρησα δεν το έκανα επίτηδες, όμως καθένας έχει δικαίωμα να κυνηγήσει τα όνειρά του. Αν επιλέξει για τους δικούς του λόγους να μην το κάνει είναι υπεύθυνος και υπόλογος των πράξεών του.
@a-kentavrou, κατ' αρχάς για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου δεν διεκδικώ τον τίτλο της επιστήμονος. Διεκδικώ όμως τον τίτλο του σκεπτόμενου ανθρώπου που κρίνει αυτά που βλέπει γύρω του και δεν του αρέσουν καθόλου. Μπορώ να μιλώ με τις ώρες με εκλεπτυσμένες εκφράσεις αν η γραφή μου σε προσβάλλει, όμως η ουσία των λόγων μου δεν θα αλλάξει. Το ότι έκανα το κέφι/ψώνιο/ικανότητά μου επάγγελμα είναι κάτι που θα έπρεπε να επιδιώκει κάθε άνθρωπος ανεξαρτήτως ηλικίας. Γιατί έτσι γίνεται δημιουργικός πριν καν το αντιληφθεί. Επιπροσθέτως αποκτά νόημα το 1/3 τουλάχιστον του βίου του και ισορροπεί καλύτερα ψυχικά. Το κουπί της γαλέρας σου φαίνεται πολύ πιο ελαφρύ όταν το αγαπάς και τραβάς με περισσότερο κέφι. Συμπέρασμα; Και η γαλέρα γρηγορότερα πάει κι εσένα σου έρχεται πιο εύκολα το τραγούδι στο στόμα.
Όταν όμως το κριτήριο με το οποίο επιλέγει κανείς την εργασία του είναι το πώς θα μπορεί να αμοίβεται οικονομικά περισσότερο με την ελάχιστη δυνατή εργασία τότε μιλάμε για έναν εξ ορισμού αποτυχημένο, ακαλλιέργητο, απαίδευτο, ανήθικο άνθρωπο. Και κατά κανόνα δυστυχισμένο. Μιας και ανέφερες τους εκπαιδευτικούς, πώς θα σου φαινόταν η φιλόλογος που διδάσκει το παιδί σου να μην έχει μελετήσει τίποτα σχετικό με τον κλάδο της από τα 24 που τελείωσε το πανεπιστήμιο; Εμένα μου φαίνεται αισχρό. Ας υποθέσουμε ότι η υποθετική κυρία διορίστηκε στα 26 της χρόνια, γέννησε το πρώτο της τέκνο στα 27 της και το δεύτερο στα 30 της. Με τα μειωμένα ωράρια και τις άδειες είναι πλέον 33 ετών, και δεν έχει διδάξει από τα 26 που εργάστηκε για ένα εννέα μήνες περίπου. Στα 45 της χρόνια το δεύτερο τέκνο της είναι 15 ετών, σωστά; Συνταξιοδοτείται λοιπόν για το υπόλοιπο του βίου της με μια συνολική εργασιακή προσφορά στην κοινωνία 13 ετών περίπου. Ενώ μια εργάτρια σε βιοτεχνία χρειάζεται περισσότερα από 30 έτη σκληρής και ανθυγιεινής εργασίας για να έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Αδιάφορη η ηλικία των δικών της τέκνων, κανείς δεν την ρώτησε τί τράβηξε για να τα αναθρέψει. Εμένα με οδηγεί αυτή η σκέψη στο συμπέρασμα ότι η φιλόλογος επιβιώνει παρασιτικά. Ότι θα ήταν πιο δίκαιο για μια κοινωνία να απολαμβάνουν όλοι τα ίδια προνόμια. Όπως είπε και ο Λάκωνας, όταν η πίτα είναι μικρή το ορθότερο είναι να μοιραστεί σε ίσα, μικρά κομμάτια. Για να μην λιμοκτονήσει κανείς, έστω κι αν δεν χορτάσει πλήρως.
Φυσικά και δεν αναφέρομαι στο απόλυτο σύνολο των εκπαιδευτικών/ στρατιωτικών/ οποιουδήποτε επαγγέλματος. Το θεώρησα αυτονόητο αυτό, μιας και σε κάθε κλάδο υπάρχουν τόσο παράσιτα όσο και ιδεολόγοι. Έτυχε να αναφερθούν αυτοί οι δύο κλάδοι ως παραδείγματα. Και όταν μιλώ για ανθρώπους που με την παρασιτική τους λογική και σκέψη όχι μόνο σταδιοδρόμησαν αλλά υποθήκευσαν το μέλλον των επόμενων γενεών, το δικό μου μέλλον, δεν αισθάνομαι ότι οφείλω οποιονδήποτε σεβασμό. Το ερώτημα παραμένει ως έχει.

IonnKorr είπε...

Α ρε Ηώ

πώς θα σου φαινόταν η φιλόλογος που διδάσκει το παιδί σου να μην έχει μελετήσει τίποτα σχετικό με τον κλάδο της από τα 24 που τελείωσε το πανεπιστήμιο; Εμένα μου φαίνεται αισχρό. Ας υποθέσουμε ότι η υποθετική κυρία διορίστηκε στα 26 της χρόνια, γέννησε το πρώτο της τέκνο στα 27 της και το δεύτερο στα 30 της. Με τα μειωμένα ωράρια και τις άδειες είναι πλέον 33 ετών, και δεν έχει διδάξει από τα 26 που εργάστηκε για ένα εννέα μήνες περίπου. Στα 45 της χρόνια το δεύτερο τέκνο της είναι 15 ετών, σωστά; Συνταξιοδοτείται λοιπόν για το υπόλοιπο του βίου της με μια συνολική εργασιακή προσφορά στην κοινωνία 13 ετών περίπου.

Ενώ μια εργάτρια σε βιοτεχνία χρειάζεται περισσότερα από 30 έτη σκληρής και ανθυγιεινής εργασίας για να έχει το ίδιο αποτέλεσμα.


Η αδικία στους εργασιακούς κλάδους άπειρη.
Και νάταν όπως το περιγράφεις καλά θάταν.
Δυστυχώς τα πράγματα είναι ασύλληπτα χειρότερα από το παράδειγμα που περιγράφεις.

Δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί δεν δουλεύουν καν ως καθηγητές.
Αποσπασμένοι σε θέσεις παρασιτικές, ή επιτροπές άνευ αντικειμένου, εισπράττουν απλά τον μισθό τους ενισχυμένο με πολυποίκιλα επιδόματα και κάθονται σπίτι τους.

Δεκάδες χιλιάδες άλλοι (ειδικά φιλόλογοι) σαχλαμαρίζουν και φλυαρούν, χωρίς νόημα, στα σχολεία προσφέροντας στους μαθητές μόνο αερολογία ανάμικτη με ανακριβολογία.

Χιλιάδες φιλολογίνες (και όχι μόνον) εντελώς άσχετες με το τι σημαίνει γνώση, ζωή, πραγματικότητα καταστρέφουν την κρίση και τον χαρακτήρα χιλιάδων νέων παιδιών.

Και απλά έδωσα μια απαλή νότα για το ότι γενικά συμβαίνει.

Θα μπορούσα να γράφω για μήνες αναφέροντας απερίγραπτα χάλια στον Ελληνικό Εργασιακό χώρο.

kariatida62 είπε...

Ε τώρα τι να πω? Τίποτα παραπάνω απ'ότι συμφωνώ με όλους σας και με σένα Ηρώ αλλά και με τον φίλο μου τον Ίωνα! Η αδικία στους εργασιακούς χώρους άπειρη!!!

Σ'εκείνο όμως που θέλω να σταθώ είναι ο επαγγελματικός προσανατολισμός που έθιξε ο Λάκωνας και οι υπόλοιποι!
Είναι δυνατόν 16 και 17 χρονών παιδιά ν'αποφασίσουν για το τί θέλουν να σπουδάσουν ή τι επάγγελμα ν'ακολουθήσουν???
Και χωρίς ουσιαστικά περιθώρεια επαναξέτασης???
Αυτά είναι αστεία έως γελοία πράγματα και συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα!
Γι'αυτό και είναι πια κανόνας στην χώρα μας: Μόνο όταν η θεά τύχη βοηθήσει τους Έλληνες σπουδάζουν και αφιερώνουν την επαγγελματική τους δράση σ'αυτό που αγαπούν και ενδιαφέρονται!
Αυτό βέβαια δεν είναι πρόσφατο γεγονός, ξεκινά απο παλαιότερα και ζωντανό παράδειγμα για την συζήτηση είμαι εγώ!

a-kentavrou είπε...

Eπειδή το σχόλιο αυτό το έκανα στο μπλοκ της Καρυάτιδας,σε άσχετο θέμα το καταθέτω καιεδώ.
Απεργούμε γιατί ,με τι επιχειρήματα?
1)Υπάρχει χώρα του κόσμου που δεν έχει ηλικιακά όρια 60 έως 65?
2)Απεργούμε ώστε ένας εργαζόμενος 45 ετών να είναι συνταξιούχος?
3)Απεργούμε γιατί υπάρχουν ασφαλιστικά ταμεία με σχέση εργαζομένου 0,9 εργαζόμενοι ένας συνταξιούχος,γιατί στο ΜΤΠΥ είναι 1,93 εργαζόμενοι προς 1 συνταξιούχο.
Ενώ θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 3 εργαζόμενοι 1 συνταξιούχος.
4)Απεργούμε ώστε η νέα γενιά να τρέφει με την εργασία της μια στρατιά νεότατων συνταξιούχων που κάνουν δεύτερη δουλειά στερώντας τους νέους θέσεις εργασίας.
Πχ γιατρός συνταξιούχος είχε το θράσος να πάρει και το πελατολόγιο μαζί του στην ιδιωτική κλινική που πήγε μετά τη σύνταξη.
5)Απεργούμε ώστε ο χρόνος της συνταξιοδότησης να είναι μεγαλύτερος του χρόνου εργασίας?Οταν πρέπει ο χρόνος της συνταξιοδότησης να είναι το ένα τρίτο του χρόνου εργασίας ώστε το ασφαλιστικό σύστημα να επιβιώνει.
6)Απεργούμε ώστε η γενιά δική μας να περάσει καλά σε βάρος της επόμενης γενιάς που θα εισπράξει τις συνέπειες της ανευθυνότητας?
7)Απεργούμε γιατί θα μειωθούν οι συντάξεις ?Ποιες συντάξεις όχι οι δικές μας αλλά της επόμενης γεννιάς,εμεις συνταξιοδοτηθήκαμε με 80% ενώ αυτοί με 64%.Ποιός ευθύνεται?μόνο οι πολιτικοί ?όταν κάποιος πολιτικός προσπαθούσε να βάλει κάποια τάξη ποιοι εμπόδιζαν?εμείς φυσικά.
Πιστεύουμε ότι με τους υπάρχοντες όρους μπορεί να στηθεί ένα ασφαλιστικό σύστημα όταν σε καμιά χώρα της πολιτισμένης δύσης δεν ισχύει και μάλιστα πολύ πλουσιότερες.
Δυστυχώς για μας το πάρτι της ανευθυνότητας μας το τέλειωσαν οι δανειστές μας .
Γιατί ζήσαμε και αυτό το παραμύθι ,να θέλουμε να ζούμε με δανεικά.
Κάποιος από τους πολιτικούς που ζουν είπε:
Tων οικιών ημών εμπιπραμένων ημείς άδομεν.

CsLaKoNaS είπε...

@all

Η κουβέντα άνοιξε πολύ και κατέληξε και πάλι στην ίδια αιτία των προβλημάτων της ελληνικής πραγματικότητας που είναι η νοοτροπία που έχουμε σε πολλά θέματα. Η νοοτροπία όμως είναι κατά βάση, θέμα παιδείας. Θα επανέλθουμε λοιπόν με μία κουβέντα σε θέματα παιδείας και πως το Ελληνικό Δημόσιο σύστημα παιδείας είναι κατώτερο των περιστάσεων, στη σύγχρονη εποχή.