Τρίτη, Απριλίου 20

Βlogging


Γεια σου και πάλι Αγάπη μου! Πες αλήθεια, σου έλειψα ε; Κι εμένα ! Καλώς σε βρίσκω λοιπόν, στο πιο gay-friendly ιστολόγιο της σφαίρας αυτής του διαδυκτίου!

Αγαπημένη μου αναγνώστρια πρέπει μερικές φορές να σκεφτόμαστε και αυτό το ριμάδι το διαδύκτιο χάρις στο οποίο βρισκόμαστε και τα λέμε συχνά. Ανταλλάσουμε νέα απόψεις, αστειάκια, εξυπνάδες, ψυχαναγκασμούς και γενικά όποια χρήσιμη ή άχρηστη πληροφορία μας έρχεται κατα νού.

Στο κουλτουριάρικο - εναλλακτικό αυτό ιστολόγιο βρισκόμαστε εσύ κ εγώ εδώ και 3+ χρόνια και μια ευκαιρία δε μας δόθηκε να μιλήσουμε γι αυτό το ίδιο το πράγμα που κάνουμε μεταξύ μας.

Σήμερα, με αφορμή διάφορα 'ωραία' που έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες θα σου κάνω κουβέντα για το blogging έτσι όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι.

Το μπλογκάρισμα είναι μια πολύ ωραία ασχολία. Η ιδέα ότι με ένα ηλεκτρονικό ημερολόγιο μπορείς να 'εκπέμπεις' άμεσα - παγκόσμια και δωρεάν από μόνη της είναι συναρπαστική. Βέβαια αυτό το κάνουν και άλλες υπηρεσίες του διαδυκτίου - σχεδόν όλες. Η κοινότητα του blogging έχει πολλά πλεονεκτήματα. Είναι interactive και σε αντίθεση με το forum μπορείς πιο "προσωποποιημένα - συμμαζεμένα" να εκθέσεις τον εαυτό σου όπως εσύ νομίζεις.

Στα χρόνια που είμαι στη μπλογκόσφαιρα έχω επισκεφθεί πολλά μπλογκς και έχω μιλήσει με πάρα πολλούς μπλόγκερς. Συνηθίζω πριν αφήσω σχόλιο κάπου να το παρακολουθώ το μπλογκ που με ενδιαφέρει για κάποιο διάστημα. Αυτό το κάνω για να σιγουρευτώ ότι το άτομο αυτό αξίζει την προσοχή μου. Τις περισσότερες φορές πέφτω μέσα. Μπορώ να έχω πολύ έντονους διαλόγους και διαφωνίες. Αυτό μου αρέσει όταν γίνονται στα όρια της ευπρέπειας και του αλληλοσεβασμού. Ένα καραμπινάτο τέτοιο παράδειγμα έγινε σχετικά πρόσφατα με το φίλτατο ΑΕΡΙΚΟ. Θα έλεγα ότι δοκιμάσαμε τις αντοχές του blogging και πολύ το χάρηκα. Επίσης πολλές έντονες αλλά ωραίες συζητήσεις με τον ASTEROID αλλά και με όλους τους γνωστούς - άγνωστους θαμώνες.

Σε άλλες περιπτώσεις η συννενόηση αποτυγχάνει γιατί έκανα λάθος. Το ιστολόγιο σε αυτήν την περίπτωση δεν άξιζε τη προσοχή μου. Συνεχίζω όμως να το παρακολουθώ για κάποιο διάστημα για να βεβαιωθώ ότι έκανα λάθος.

Κάπου εδω ξεκινάνε τα δύσκολα. Για να το κάνεις αυτό σωστά και για να μην καταλήξεις να σαχλαμαρίζεις εσύ και το blogging σε ένα καθοδικό σπιράλ ανοησίας πρέπει να δεχθείς και να τηρείς ορισμένους κανόνες.

ΚΑΝΟΝΕΣ

Μάλιστα καλά άκουσες! Το blogging έχει κανόνες οι οποίοι δε σε περιορίζουν. Αντίθετως, σου δίνουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτείς ακόμα περισσότερο τις δυνατότητες του μέσου που χρησιμοποιείς.

Κανόνας 1.

Ο δίαυλος έχει πεπερασμένο bandwidth. Υπάρχει όριο στη δυνατότητα πληροφοριών που μπορείς να δώσεις σε μία ανάρτηση ή σχόλιο. Κοίταξε να το κάνεις αυτό σωστά και λακωνικά (!!). Αλλιώς θα σε βαρεθούμε. Επίσης μην κάνεις σεντόνια τοποθετήσεις. Δε θα τις διαβάσει κανείς.

Κανόνας 2.

Επειδή ο καθένας πλασάρει την εικόνα του - τη σχιζοφρένεια και την αισθητική του καλό είναι να μην πέσεις σε web bullying. Μη σερφάρεις στη μπλογκόσφαιρα και χώνεσαι διαφωνώντας με εξυπνάδες και ειρωνικά σχόλια όπου βρεις. Μην περιφέρεσαι κάνοντας την έξυπνη. Δεν είσαι! Αν δεις κάποιο μπλογκ ότι "δε σου πάει" παράτα το. Δε χάθηκε κι ο κόσμος. Ακόμα, πριν μπεις σε κάποιο μπλογκ να κάνεις ανάρτηση καλό είναι να το παρακολουθείς κάποιο διάστημα για να καταλάβεις ακόμα περισσότερο αν το ημερολόγιο αυτό "σου πάει".

Κανόνας 3.

Δεδομένου το κανόνα 2, ως ιδιοκτήτης ενός ιστολογίου όταν δέχεσαι ένα ευπρεπές σχόλιο σε μία σου ανάρτηση θα πρέπει κατ' αρχάς να σκεφτείς ότι από μόνο του το σχόλιο αυτό σημαίνει ότι ο αναγνώστης σου σε σέβεται, σε εκτιμά και τον ενδιαφέρουν αυτά που γράφεις. Συνεπώς , όσο καυστικό ή αρνητικό, ως προς αυτά που γράφεις, και αν είναι αυτό το ευπρεπές σχόλιο καλό θα είναι να μην το πάρεις ούτε προσωπικά ούτε με κάποια προκατάληψη. Απάντησε στο πλαίσιο ενός ανθρώπου που κάποιος του δίνει σημασία, δηλαδή κάποιος τον τιμά με το χρόνο που αφιέρωσε διαβάζοντας και απατώντας στην ανάρτησή του.

Κανόνας 4.

Δεδομένων των κανόνων 2 και 3 απέφυγε τις προσωπικές επιθέσεις - κρίσεις -συμπεράσματα για το ποιόν του αναγνώστη σου. Δεν τον ξέρεις όσα σχόλια και αν σου έχει κάνει. Δεν μπορείς να τον ξέρεις ! Είσαι ένα προφίλ και είναι ένα προφίλ. Το ίδιο ισχύει και όταν δεις ένα σχόλιο σε άλλο μπλογκ που δε σου αρέσει. Δείξε σοβαρότητα.

Κανόνας 5.

Είναι γυφτιά να έχεις κάποιον που να σε τιμά με σχόλια σε κάθε σου ανάρτηση και εσύ να μην τον έχεις επισκεφθεί για να απαντήσεις σε μια-δυο δικές του. Αν κάποιον τον θεωρείς τελείως μαλάκα μπορείς ως έσχατη λύση απλά να αγνοήεις τα σχόλιά του στις αναρτήσεις σου. Μην τον ειρωνεύεσαι και μην τον αντιμετωπίζεις σαν αλλόθρησκο, Γαύρο ή ΟΝΝΕΔίτη.

Κανόνας 6.

Διάβαζε δύο φορές ή και παραπάνω από δύο τις αναρτήσεις και τα θέματα. Μη μπαίνεις να διαβάζεις και να γράφεις σχόλια έχοντας κάτι άλλο στο μυαλό σου. Αυτό μπορεί να πυροδοτήσει άσκοπες συζητήσεις και σχόλια. Μία καλή συμβουλή είναι να μην απαντάς αμέσως σε κάποιο σχόλιο. Περίμενε μια δυο ώρες. Ξαναδιάβασέ το. Σκέψουν την απάντησή σου.

Κανόνας 7.

Δεδομένων των κανόνων 2-7 σε δύσκολες συζητήσεις όπως είναι οι πολιτικές όταν βλέπεις ότι κάποιος διαφωνεί μαζί σου μην του επιτίθεσαι. Μην τον ειρωνεύεσαι και μην προσπαθήσεις πάσει θυσία να βγεις από πάνω. Μία δυο τρεις φορές στην ίδια παρτίδα επιχειρημάτων είναι αρκετά. Κατάλαβε ότι μπορείς απλά να διαφωνείς. Μη γίνεσαι επιθετική και να έχεις πάντα στο νου σου το βασικό τεκμήριο του διαλόγου που είναι ο αλληλοσεβασμός.


Κανόνας 8.

Μη διαβάζεις το YouPayYourCrisis!


Σε λατρεύω.

54 σχόλια:

Ephemeron είπε...

Ακουγεσαι "πικραμενος"...
Εγω προσωπικα αν σε "πικρανα" με οτι σχολια εχω κανει μεταξυ μας, ζητω ταπεινα συγνωμη...
δεν εχω τιποτα εναντιον κανενος, εχω ομως πολλα εναντιον ιδεων που "πετανε δεξια και αριστερα" και δεν αντιπροσωπευουν τον κοσμο αλλα μια ορισμενη ταξη ατομων, και μια ορισμενη ατζεντα...
Εχω φτασει 50 χρονων και εχω βαρεθει να ακουω παραμυθια...
Για αλλη μια φορα, αν σε "τσατισα" με κατι που ειπα, δεν εγινε επειδη ειχα κατι "προσωπικα εναντιον σου"... προσωπικα δεν εχω τιποτα εναντιον σου και το αντιθετο συμφωνω με πολλα που λες...
Να εισαι καλα!
(ετσι νομιζα κι εγω οτι το blogging εχει κανονες... αλλα την πατησα... θελεις να σου δειξω τι μου εχουν γραψει σε σχολια;;; Εγω εχω ζησει 30 χρονια στην Ελλαδα και 20 εδω, και μου λενε οτι δεν ξερω τι παει να πει Ελλαδα... Εσυ φιλε μου ποσα χρονια εχεις ζησει στη Ελλαδα;;; Πανω απο τα τριαντα που εζησα εγω;... προσεξε γιατι θα σε φανε λαχανο...οπως φαγανε και εμενα... ή κατι τετοιο τελος παντων...)

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Κατ' αρχάς, προσυπογράφω τους κανόνες. Φέρε μου το χαρτί να βάλω την υπογραφή μου!
;-)
Είναι γεγονός ότι είχαμε κάποιες έντονες διαφωνίες, αλλά, οι διαφωνίες, όταν ακριβώς διατυπώνονται με αλληλοσεβασμό και δίχως προσωπικές επιθέσεις ή χαρακτηρισμούς, είναι αυτές, που χτίζουν σχέσεις!
Το blogging έχει κανόνες - κι ας διαφωνεί ο φίλος μας, ο Εφήμερος!!! Κανόνες, που τηρεί ο ίδιος κι όλοι όσοι το βλέπουν ως ουσιαστικό και άξιο εργαλείο επικοινωνίας, όσοι βρίσκονται εδώ για να μείνουν λιγότερο ή περισσότερο, όσοι ιστολογούν για να επικοινωνήσουν, να δώσουν και να λάβουν πληροφορίες, γνώσεις και συναισθήματα - ναι, ακόμη και συναισθήματα. Υπάρχουν, βέβαια, Όσοι ιστολογούν για να βγάλουν απωθημένα. Αυτοί δεν ακολουθούν κανόνες, αλλά και κανένας δεν τους λαμβάνει σοβαρά υπ' όψιν του. Μπορεί να έχουν αναγνωσιμότητα, καθώς πολλοί αρέσκονται στον χαβαλέ και στο τζέρτζελο (ό,τι κι αν σημαίνουν κάτι τέτοες λέξεις!), αλλά δεν έχουν διάρκεια, δεν έχουν διείσδυση... και, τελικά, δεν αφορούν κανέναν.
Διαφωνούμε, λοιπόν, μερικές φορές, αλλά σε βεβαιώνω πως αυτό δεν είναι κριτήριο εκτίμησης ή μη, αλλά κριτήριο αυξανόμενου ενδιαφέροντος! Αντιπροσωπεύεις μιαν άλλη γενιά, την επόμενη από την δική μου και του Εφήμερου (αν θέσουμε ως μέτρο την 25ετία), και είναι σπουδαίο για μένα και για όλους τους σκεπτόμενους εδώ μέσα να ξέρουμε σε ποια συμπεράσματα καταλήγει αυτή η γενιά μέσα από τα δικά της βιώματα και μέσα από τις δικές της επεξεργασίες.
Το βέβαιο είναι πως έχεις πράγματα ενδιαφέροντα να πεις και αξίζει να βρίσκεσαι εδώ, να τα διατυπώνεις κι εμείς να τα διαβάζουμε. Ερχόμαστε έτσι πιο κοντά ως άτομα και ως γενιές - ειδικά αν είμαστε και Παναθηναϊκοί!!!
Νάσαι καλά κι εσύ και να βάζεις λίγο - λιγουλάκι, βρε - νερό στο
κρασί σου, ώστε να αφήνεις χώρο στον εαυτό σου να αλλάξει κάπως μιαν θέση του την επομένη, αν χρειασθεί...
;-)

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Κι από τους κανόνες, την λακωνικότητα την επιζητούμε, την αναζητούμε... αλλά σπανίως την βρίσκουμε!!!
:-)))

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Εφήμερε, όποιος πάει να σε φάει λάχανο, σφύρα μου, να βοηθήσω...
;-)

sCaTterBraiN είπε...

καλημέρα!
νομίζω ο κάθε ένας βάζει τους δικούς του κανόνες, που δείχνουν και το 'ποιόν' του. εγώ συμφωνώ με τους κανόνες σου, αλλά αν κάποιος π.χ δεν θεωρεί απαραίτητο να απαντά σε σχόλια δεν το θεωρώ παραβίαση κάποιου κανόνα (απλά κόβω κι εγώ τα σχόλια). και η αλήθεια είναι ότι αποφεύγω τους καυγάδες (αλλά αυτό κάνω και στη ζωή μου - ίσως να το ξανακοιτάξω αυτό).
το καλύτερο όμως το άφησες για το τέλος:
"Κανόνας 8.
Μη διαβάζεις το YouPayYourCrisis!"
χαχαχαχα θεϊκό!
;-)

Ανώνυμος είπε...

Δεν τη βγάζω την κουκούλα ρε...έρχονται δύσκολοι καιροί...
για να γράφεις ό,τι γράφεις έχεις λόγο...αλλά εγώ μπήκα σύμερα γιατί περίμενα ότι θα έχεις κάποιο αφιέρωμα για την ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ...μην ξεχνιόμαστε...περιμένω κάτι εμπνευσμένο...αυτό θα σε βοηθήσει...(για να θυμηθούμε και λίγο ΚΟΡΑΗ cafe bar)...http://www.youtube.com/watch?v=noYNcSW-9Tc&feature=related

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασα να σου πω ότι είναι ο αγαπημένος σου...ελπίζω να δεις τη δημοσίευση για να είσαι προετοιμασμένος...

ΗΩΣ είπε...

Θα διαφωνήσω σε δύο σημεία. Το blogging ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να έχει κανόνες, αλλά τελικά δεν έχει.
Ως σχετικά "νέα" blogger (μετράω μόλις 4-5 μήνες), θα έλεγα ότι κάνεις λάθος σε ό,τι αφορά τα ιστολόγια που παρακολουθεί κάποιος. Μια προσωπικότητα είναι πολύπλευρη και το προφίλ την αντανακλά. Γιατί θα έπρεπε πχ κάποιος να πρακολουθεί μόνο πολιτικά ιστολόγια και όχι και μαγειρικά; Ή ακόμη να είναι συντάκτης και στα δύο; Όσο για τα σχόλια, πιθανόν να παρεξηγείς κάποια, μου έχει συμβεί και εμένα. Μετά τα είδα με λίγο χιούμορ και ησύχασα.
Υ.Γ. γιατί απευθύνεσαι μόνο στην γυναίκα αναγνώστρια; Οι άντρες τηρούν τους κανόνες που ορθά έθεσες;

Ανώνυμος είπε...

typical man! παντού θες να βάλεις κανόνες, βρε παιδάκι μου!!!! Φοβάσαι το χάος; χαχαχαχ

kiddin', of course I agree...
Το YouPayYourCrisis δεν το έχω διαβάσει ποτέ! Τι κερδίζω; :)))

φιλιά απο Vienna

IonnKorr είπε...

Ωραίος "Οκτάλογος". χα..χα..

Φαινομενικά, αρχικά ήταν επτάλογος αλλά ψάχνοντας για την όγδοη εντολή έχωσες όπως-όπως και το
"Don't read YouPayYourCrisis"

Υ.Γ. Αλλά υποψιάζομαι ότι αρχικά είχες μόνον την όγδοη και έβαλες τις άλλες επτά για "στάχτη στα μάτια". χα..χα..

Νάσαι καλά.

IonnKorr είπε...

Βρε Ηώ

Έτοιμη την έχεις την κουμπούρα για τα φεμινιστικά. χα..χα..

CsLaKoNaS είπε...

@Ephemeron

Σίγουρα δεν είσαι εσύ στα άτομα που αναφέρομαι. Αν ήσουν θα είχα σταματήσει εδώ και καιρό να γράφω στο blog σου. Αυτό είναι το πρώτο που κάνω με κάποιον που με τσατίζει.

Τους κανόνες καλό είναι να τους τηρούν όσο γίνεται περισσότεροι. Αυτά που έγραψα εγώ δεν είναι τόσο κανόνες όσο αρχές που προσπαθώ να ακολουθήσω εγώ! Νομίζω ότι δεν είναι ούτε τοσο αυστηροί ούτε τόσο πολύπλοκοι.

Βασικά με τσατίζει αφάνταστα να με προσβάλει κάποιος προσωπικά. Το θεωρώ τόσο γελοίο και ανούσιο!

CsLaKoNaS είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
CsLaKoNaS είπε...

@Asteroid

Αυτό το ρημάδι το blogging δεν έχει κάπου να υπογράφεις! Μόνο σχόλια!

Συμφωνώ σε όλα όσα λές. Το σημαντικότερο είναι πως επικοινωνούμε σωστά.

Τώρα το αν βάζω νερό στο κρασί μου δεν ξέρω. Αλλά έχω κ εγώ τα κουμπιά μου. Νομίζω όμως πως κάνω ό,τι μπορώ.

CsLaKoNaS είπε...

@Αsteroid

Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν. Γι αυτό κ εγώ το έχω καπαρώσει για να έχω το copyright! χοχοχοχο

CsLaKoNaS είπε...

@sCaTterBraiN

Ένας άλλος κανόνας είναι πως μου αρέσει να γράφω το nick που έχει ο κάθενας έτσι ακριβώς όπως είναι. Κάτι θα σημαίνουν για σένα τα κεφαλαία και αυτό εγώ το σέβομαι. Δεν τσατίζομαι βέβαια με όσους δεν το κάνουν.

Τώρα οι κανόνες είναι καλό να υπάρχουν. Πρόσεξε! Αναφέρομαι στις δυνατότητες του blogging και μία από αυτές είναι τα σχόλια. Προφανώς και μπορεί κάποιος να κόψει τα σχόλια. Έτσι το κάνει και ο Πιτσιρίκος όπως και πρόσφατα ο Νικός Δήμου. Αυτό δεν έχει να κάνει με παραβίαση κανόνων αλλά με επιλογή.

Οι καυγάδες στην πραγματική ζωή χρειάζονται! Οι καυγάδες στη μπλογκόσφαιρα είναι για γέλια.

CsLaKoNaS είπε...

@Ανώνυμος


Αφιέρωση με Νταλάρα και Μίκη! Αυτά είναι...Να τη πετιέται! Καλέ νά τη !!! Εσύ να διαβάζεις και το άλλο μου blog...

http://unitedreaming.blogspot.com

θα δεις κάπου τη φάτσα σου!

Έτσι για να πέφτουν οι κουκούλες...

CsLaKoNaS είπε...

@ΗΩΣ

Το blogging όπως είπα και παραπάνω έχει τους κανόνες που τους θέτεις εσύ. Οι αρχές που έχεις και θέλεις να ακολουθείς στη μπλογκόσφαιρα.

Ο καθένας δραστηριοποιείται όπως θέλει. Παρακαλουθεί ό,τι θέλει. Εγώ έφερα τις πολιτικές συζητήσεις ως παράδειγμα. Είναι, ειδικά για τους Έλληνες, αφορμή για διαφωνίες και καυγάδες.

Ιστολόγια για μαγειρική μου αρέσουν πάρα πάρα πολύ. Όπως και για μουσική.

Δεν αναφέρομαι στις γυναίκες αποκλειστικά. Αν διαβάσεις και άλλα κείμενά μου χρησιμοποιώ αυτή τη φόρμα γιατί μου πάει. Είναι ο gay-friendly χαρακτήρας που λέγαμε! :))))

Επίσης δεν είμαι φαλλοκράτης. Λατρεύω της γυναίκες. Ούτε είμαι gay αλλά όπως έχω δηλώσει σε χρόνο ανύποπτο αν ήμουν γυναίκα θα ήμουνα λεσβία. Ο ανώνυμος από πάνω ξέρει! χοχοχοχο

Φιλιά πολλά!

CsLaKoNaS είπε...

@atithasopnevma

Και βέβαια το φοβάμαι το χάος. Γι αυτό το μελετάω. Γενικά φοβάμαι ό,τι έχει να κάνει με γυναίκες γιατί είστε πολύ πιο έξυπνες και ενδιαφέρουσες από μας. Συνεπώς ναι. Κ εδώ κανόνες για να σας τιθασεύσουμε όπως μπορούμε!

Κερδίζεις την απεριόριστη εκτίμησή μου για την επιλογή σου αυτή.

Σταμάτα να αναφέρεσαι για τη Vienna και τα φιλιά της γιατί έχουμε και εμείς εδώ Vienna (πόλη της Virginia! ) Αν μετακομίσω εκεί θα λέω και εγώ ότι είμαι Βιεννέζος!!

CsLaKoNaS είπε...

@IonnKorr

Πρόκειται για το κείμενο που είχα προαναγγείλει σε παγκόσμια αποκλειστικότητα στο δικό σου blog.

Όπως πάντα με κατάλαβες. Μόνο τον 8ο κανόνα ήθελα να γράψω και έφτιαξα τους πρώτους 7, έτσι για ξεκάρφωμα.

Από εκεί και πέρα εσύ περισσότερο από τους υπόλοιπους ξέρεις σε τι αναφέρομαι. Όλα έχουν τα όριά τους. Και επειδή το blogging δεν αξίζει να το παίρνεις πολύ στα σοβαρά σταματάω να ασχολούμαι με όσους κινούνται τόσο προσβλητικά μόνο κ μόνο για να υποστηρίξουν την άποψή τους.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Συμφωνώ με την άποψη σου για τα μπλογκς και τους μπλόγκερς μιας και έχω γνωρίσει μερικούς πολύ αξιόλογους ανθρώπους.

Κανόνας 1.
Διαφωνώ μιας και υπάρχουν μπλογκς με κείμενα σεντόνια τα οποία είναι πολύ αξιόλογα, για παράδειγμα ο Δημήτρης: <a href="http://dimitrisdoctor2.blogspot.com/>μία δε κλίνη κενή φέρεται εστρωμένη των αφανών</a>.

Κανόνας 2.
Δυστυχώς υπάρχουν πολλά trolls στα μπλογκς.

Κανόνας 3.
Σε γενικές γραμμές το κάνω παρόλο που δεν είχα πολλά υβριστικά σχόλια στο μπλογκ μου.

Κανόνας 4.
Μόνο 1 φορά είχα επιτεθεί σε άλλον μπλόγκερ αλλά είμαι σίγουρος ότι είχα δίκαιο, άλλωστε τον ενημέρωσα.

Κανόνας 5.
Συμφωνώ παρόλο που υπάρχουν πολλοί τραγικοί μπλόγκερς

Κανόνας 6.
Συμφωνώ.

Κανόνας 7.
Συμφωνώ.

Κανόνας 8.
Το έχω ήδη διαβάσει...

Ego mei mihi me (a) me είπε...

Για την πληροφόρησή σου δεν κάνει gay friendly το ιστολόγιό σου το ν αναφέρεσαι αποκλειστικά και μόνον σε αναγνώστριες αλλά μάλλον το αντίθετο.
Επίσης δεν το κάνει gay friendly με το να το διαδηλώνεις συνεχώς και αν θέλεις να επαληθεύσεις το χαρακτηρισμό σου ως μη φαλλοκράτης καλύτερα σβήσε τις 'Γυναίκες' από τα ενδιαφέροντά σου μαζί με τη φυσική και τα μαθηματικά.
Κατα τ άλλα το διασκεδάζω το ιστολόγιό σου!

CsLaKoNaS είπε...

@ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk)

Μόνο και μόνο που έχεις τον Όμηρο Σίμπσον σε πάω!!!!

Συνεπώς σου συγχωρώ το 8.

Όσο για τα άλλα εντάξει δεν έχεις άδικο ότι μπορούν να υπάρξουν σεντόνια τοποθετήσεις. Όμως θέλει πολύ τέχνη από το συγγραφέα για να μη γίνει βαρετός. Θυμάμαι την πρώτη ανάρτησή μου στο blog του Δήμου. Όταν λέμε σεντόνι, εννοούμε να σκεπαστεί ένα σύνταγμα στρατού. Περιττό να σου πω ό,τι δεν είπα τίποτα το ουσιαστικό. Φυσικά και δε μου απάντησε ο ΝΔ και καλά έκαμε!

CsLaKoNaS είπε...

@Ego mei mihi me (a) me

"Για την πληροφόρησή σου δεν κάνει gay friendly το ιστολόγιό σου το ν αναφέρεσαι αποκλειστικά και μόνον σε αναγνώστριες αλλά μάλλον το αντίθετο."

Είναι χιουμοριστικό-αυτοσαρκαστικό το όλο σκηνικό. Μπορείς να το καταλάβεις. Αν όχι, τότε φταίω εγώ. Σίγουρα όμως δεν έχω κακή πρόθεση ούτε απέναντι στις γυναίκες ούτε στους gay!

"αν θέλεις να επαληθεύσεις το χαρακτηρισμό σου ως μη φαλλοκράτης καλύτερα σβήσε τις 'Γυναίκες' από τα ενδιαφέροντά σου μαζί με τη Φυσική και τα Μαθηματικά."

Αυτό δεν το κατάλαβα. Δεν είναι η γυναίκα είδος το οποίο αξίζει να το προσέχεις και να το μελετάς; Η Γυναίκα όπως η Φυσική και τα Μαθηματικά δεν είναι απλά ενδιαφέροντα. Είναι ιδέες...Τι το φαλλοκρατικό αν τα βάλεις μαζί;

Κατά τα άλλα σ΄ευχαριστώ :))

Ego mei mihi me (a) me είπε...

Ο κοινός νους προφανώς και δεν συσχετίζει την αναφορά στις γυναίκες με τις Ιδέες! Αλλά αφού δεν είναι η αυτονόητη η πρόθεσή σου συγχωρείσαι νομίζω.

CsLaKoNaS είπε...

@Ego mei mihi me (a) me

"Ο κοινός νους προφανώς και δεν συσχετίζει την αναφορά στις γυναίκες με τις Ιδέες!"

Πολύ σωστά! Δεν πρέπει να αντιμετοπίζονται έτσι στην καθημερινότητά τους. Όμως δεν αναφέρω πουθενά τη λέξη καθημερινότητα.

Νομίζω ότι κατάλαβα τώρα που το πας με το πρώτο σχόλιο. Όχι δεν είμαι από αυτούς που την πέφτουν δεξιά κι αριστερά στις γυναίκες. Δεν πήγαινε εκεί το 'ενδιαφέροντα'. Ποτέ δεν το έκανα αυτό ακόμα και όταν δεν είχα σοβαρή σχέση. Απλά μου αρέσει πολύ πέρα από το προφανές στο γυναικείο φύλο, και ο γυναικείος τρόπος σκέψης. Η γυναικεία ψυχολογία κλπ κλπ. Τη βρίσκω άκρως ενδιαφέρουσα στο να την παρακολουθώ και προσπαθώ (μάταια) να την καταλάβω.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Δεν ήταν δυνατόν να απαντάει σε όλα τα σχόλια ο ΝΔ μιας και ήταν πάρα πολλά.

Μου λείπουν τα μπλογκς του.

Οχι μόνο έγινα άπλόγκερ για να σχολιάζω σε αυτά αλλα τα κείμενα του είναι έξοχα όπως και οι σχολιαστές του.

Από εκεί γνώρισα και τον Doctor.

Υ.Γ. Homer Simpson Rules!

CsLaKoNaS είπε...

@ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk)

To doncat εχει ξανανοίξει εδώ και κάποιο καιρό!!

Όχι όμως για σχόλια. Μόνο κείμενα και φωτογραφίες.

δεσποιναριον είπε...

Τρια και ..χρονια κι εγω στο κουρμπετι Ση Ες και εχω διαβασει πολλες φορες κανονες μπλογκινγκ. Ο καθενας τουε φιαχνει γενικα ετσι που να τον βολευουν. Οι δικοι σου ειναι αντικειμενικοι. Παντως πιστευω οτι απο το περιεχομενο του μπλογκ, εξαρταται αρκετα αν θα εχεις προβληματα απο σχολιαστες. Τα πολιτικου περιεχομενου, λογικο ειναι να εχουν περισσοτερες ἑπιθεσεις" απο ενα σαν το δικο μου που ασχολουμαι με διαφορετικη αρλουμπα καθε φορα. Και αν το εχεις απο φυσικου να εισαι διαλλακτικος, συζητησιμος και ευγενικος τοτε μπορεις οχι απλα να συνυπαρξεις, αλλα να μαθεις πολλα και να διευρυνεις τους οριζοντες σου. Ενα πραγμα που μου συνεβη απο μπλογκο-συναναστροφες ειναι οτι τα παω καλα και με μερικους ανθρωπους διαφορετικων πολιτικων πεποιθησεων (οχι ακραιων) απο μενα. Μπορει να μη συμφωνω εν τελει, αλλα η κουβεντα γινεται καμια φορα ενδιαφερουσα.
Ση γιου!

Ephemeron είπε...

Ασχετο αλλα...
you have to check this out...

http://joemygod.blogspot.com/2010/04/islamic-group-issues-death-threat-to.html

Unknown είπε...

Προσωπικά, θα μπορούσα να ζήσω μόνο με "Γυναίκες, Φυσική και Μαθηματικά!"

Δεν καταλαβαίνω τίποτα κι απ' τα τρία, αλλά μου αρέσουν... τρελαίνομαι! :-)

Σχετικά με τους κανόνες: Καλοί ακούγονται, δε λέω. Αλλά όπως ξεκαθάρισε και στη συνέχεια από τη κουβέντα, δεν είναι κανόνες του blogging αλλά του bloger. Το σύννεφο του blogging δεν μπορεί να έχει κανόνες. Μόναδικός πιλότος η διαδικασία της (και φυσικής) επιλογής.

Ναι! τα σεντόνια είναι μπελάς. Να δούμε πότε θα απαλλαγώ από αυτά.

Για την 8η εντολή, σίγουρα δεν είμαι fan του ιστολογίου αυτού. Αλλά δεν θα πω ποτέ σε κανέναν "μην το διαβάσεις". Δεν είναι ταινία ή σήριαλ. Η άλλη άποψη, όταν είναι άποψη κι όχι κουτσομπολιό ή υστερία, καλό είναι να μην την αποφεύγεις.

Για την αναφορά στο "φίλτατο ΑΕΡΙΚΟ", κρατάω σημείωση και υποκλίνομαι, σε ανταπόδοση.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Το γνωρίζω ότι η ΝΔ ναναρχισε το μπλογκάρισμα αλλά για προσωπικούς λόγους δεν μπαίνω. Οι λόγοι δεν αφορούν τον ΝΔ.

Saq είπε...

Θεωρώ ότι κάποιοι από τους κανόνες που αναφέρεις θα έπρεπε να ίσχυαν και στον προφορικό διάλογο, αλλά μάλλον είναι απίθανο.

Αυτό που μου αρέσει στα μπλογκς είναι ότι είναι αδύνατο να δημιουργηθούν διάλογοι με φωνές (προφανές έτσι;), ενώ στον προφορικό λόγο σχεδόν πάντα οι συνομιλητές ανεβάζουν τις εντάσεις.

Το αρνητικό είναι ότι σχεδόν ποτέ δεν είδα κάποιον έπειτα από συζήτηση να αλλάξει την αρχική του γνώμη και τελικά να συμφωνήσει ότι έκανε λάθος. Με ενοχλεί αφάνταστα το γεγονός που ποτέ δεν είδα κάποιον να λέει "ναι ρε φίλε με έπεισες".

Τώρα όσο αφορά το youpay πιστεύω ότι τελικά εσύ το διαβάζεις πιο πολύ από όλους. Προσωπικά δεν θα έμπαινα ποτέ στον κόπο να δυσφημίσω κάποιο μπλογκ αν δεν δεν το θεωρούσα την απόλυτη σαπίλα. Παρόμοια μπλογκς υπάρχουν πολλά και πιστεύω ότι πρέπει να τα διαβάζουμε διότι ακόμα και από αντίθετες ή και λανθασμένες απόψεις αν έχεις την ανάλογη νοημοσύνη, γνώσεις κλπ, δεν παρασύρεσαι αλλά βγάζεις συμπεράσματα ακόμα και αν αυτά απλώς ενισχύουν την άποψη που είχες μέχρι ακείνη τη στιγμή.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@Saq
Εχεις εν μέρη δίκαιο για τα μπλογκς μιας και σε αυτά μπορείς να φωνάζεις. Για παράδειγμα γράφοντας με κεφαλαία.

"Το αρνητικό είναι ότι σχεδόν ποτέ δεν είδα κάποιον έπειτα από συζήτηση να αλλάξει την αρχική του γνώμη και τελικά να συμφωνήσει ότι έκανε λάθος. Με ενοχλεί αφάνταστα το γεγονός που ποτέ δεν είδα κάποιον να λέει "ναι ρε φίλε με έπεισες". Αυτό συμβαίνει και στην¨"πραγματική" ζωή :(

CsLaKoNaS είπε...

@δεσποιναριον

Έχεις δίκιο. Είναι θέμα χαρακτήρα. Μου άρεσε όμως που είπες ότι ο καθένας γράφει τους κανόνες στα μέτρα του αλλά εμένα είναι αντικειμενικοί!! χαχα το έσωσες!

Και βέβαια ο καθένας γράφει στα μέτρα του τους κανόνες. Κυρίως για να δικαιολογήσει τη στάση του! :) Η τομή όλων αυτών των κανόνων βγάζει μάλλον το καλύτερο σύστημα με την έννοια ότι όλοι πάνω κάτω το ακολουθούν. Συνεπώς οι κανόνες αυτοί έχουν να κάνουν για τη δική σας πληροφόρηση στο πως εγώ συνήθως κινούμε στα blogs.

Φιλιά!!

CsLaKoNaS είπε...

@Ephemeron

Το είχα ακούσει αυτό. Λες να έχουμε ντράβαλα και να μην τελειώσει η σειρά; Το χθεσινό το έχασα ρε γμτ !!

CsLaKoNaS είπε...

@ΑΕΡΙΚΟ

Ακριβώς επειδή δεν τα καταλαβαίνω τα μελετάω. Δεν έχω καμία ψευδαίσθηση ότι θα τα κατάλαβω ποτέ και αυτό ακριβώς μου δίνει τη δύναμη να συνεχίσω εκεί.

Τα σεντόνια είναι δύσκολα. Κ εγώ προσπαθώ να τα αποφύγω αλλά δεν τα καταφέρνω πάντα.

Η 8η εντολή είναι χιουμοριστική. Αποτελεί τη μανία μου τον τελευταίο καιρό και είναι το αυτοσαρκαστικό στοιχείο της ανάρτησης.

Είσαι πάντα φίλτατος γιατί αρθρώνεις σωστό λόγο με ευπρέπεια και σοβαρότητα και αυτό το εκτιμώ αφάνταστα σε ένα άνθρωπο ανεξάρτητα αν διαφωνώ ή όχι μαζί του. Υπάρχουν πολλοί με τους οποίο μπορεί να συμφωνώ αλλά δεν τους έχω καμία εκτίμηση. Αυτοί δε μου χρειάζονται.

CsLaKoNaS είπε...

@ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk)

Σεβαστόν !

CsLaKoNaS είπε...

@Saq

Έχεις δίκιο. Εγώ είμαι ένας από τους φωνακλάδες που αναφέρεις και εδώ έχω βρει την υγειά μου ! Δε φωνάζω και έτσι είμαι λιγότερο αντιπαθής. Είναι από τα πιο βασικά μου ελλατώματα. Παθιάζομαι στην κουβέντα και αρχίζω τα ουρλιαχτά ενώ μπορεί να λέω μόνο σαχλαμάρες.

Πάντως μην το λες για το αρνητικό. Ακόμα και αν δεν το παραδέχεται κάποιος ίσως από εγωισμό και μόνο, σκέφτεται πάντα αυτά που του λέει κάποιος και ίσως να συμφωνεί και μαζί του.
Από εκεί και πέρα είναι θέμα και της προσωπικότητας πίσω από το πληκτρολόγιο.

Για το youpayyourcrisis έχεις δίκιο. Έχω λίγο παθιαστεί και έχω γίνει τελικά μονότονος στο θέμα αυτό. Το διαβάζω συχνά και κάθε φορά τσατίζομαι περισσότερο. Ξέρεις, σαν αυτές τις γριές που κάθονται και βλέπουν τα μεσημεριανά για να τα κριτικάρουν μόνο για ξεκάρφωμα. Κατά βάθος τους αρέσουν :))))

Πέρα από την πλάκα ούτε εγώ θέλω να διαφημίζω ή να δυσφημίζω ιστολόγια. Το youpayyourcrisis είναι όμως η απόλυτη σαπίλα για μένα. Οι λόγοι είναι δύο. Πρώτον, κάθε ανάρτηση είναι για γέλια. Δεύτερον, το ιστολόγιο αυτό είναι ο ορισμός του φασισμού. Ο φασισμός όπως ξέρουμε είναι νοοτροπία και όχι ιδεολογία. Ξεκινάει από τα μέσα μας με την πολύ απλή σκέψη ότι "για ό,τι κακό συμβαίνει στη ζωή μου - δε φταίω εγώ, φταίει ο άλλος. (ο όποιος άλλος)". Αυτό θέλω να το πολεμήσω όπως μπορώ.


:)

CsLaKoNaS είπε...

@ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk)

Έχεις δίκιο. Πολλές συζητήσεις καταλήγουν σε ασυμφωνία. Δε θα έπρεπε να είναι έτσι. Γι αυτό κ εγώ επιλέγω τις θετικές επιστήμες. Εκεί οι συζητήσεις (τουλάχιστον για τα μαθηματικά) έχουν σίγουρα κάποιον σωστό και κάποιον λάθος. Έστω και αν τις περισσότερες φορές εγώ είμαι ο λάθος, μου αρέσει που πάντα βγαίνει κάποιο συμπέρασμα!

Saq είπε...

CsLaKoNaS
"για ό,τι κακό συμβαίνει στη ζωή μου - δε φταίω εγώ, φταίει ο άλλος. (ο όποιος άλλος)"- Μα αυτή η νοοτροπία διακατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων. Ο άλλος είχε στην εκπομπή του το πρωί μόνιμα γραμμένο το μήνυμα "φέρτε πίσω τα κλεμμένα". "Ποιοι να τα φέρουν; Οι άλλοι; Οι κάποιοι;", πάντως σου λέει όχι εμείς.

CsLaKoNaS είπε...

@Saq

Προσυπογράφω.

Είμαστε για κλάμματα. Λες και οι μίζες του Βουλγαράκη είναι όσο το χρεός της Ελλάδας. Τόσο καθυστερημένοι!

Και να περιμένεις λαϊκισμό από την Ακροδεξιά ή το ΚΚΕ πάει στο διάολο. Αυτοί ήταν πάντα.

Αλλά από την 'διανόηση' της άλλης αριστεράς τέτοια κατάντια δεν την περίμενα, ειλικρινά. Αλλά τι περιμένεις με πρόεδρο πρώην Κνίτη!

CsLaKoNaS είπε...

@Saq

Κοντολογίς όλα τα κόμματα είναι φασιστικά. Είμαστε ένας βαλκάνιος λαός βαθύατα φασιστικός και με το χειρότερο τύπου φασισμού. Αυτόν που δεν μπορούμε να τον αναγνωρίσουμε μέσα μας!

IonnKorr είπε...

Καλά ...

πολύ μου άρεσε αυτό που είπε το Αερικό.

Προσωπικά, θα μπορούσα να ζήσω μόνο με "Γυναίκες, Φυσική και Μαθηματικά!"

Θα πρόσθετα και Γυμναστική.


Μα ... γιατί άλλο αξίζει να ζει κανείς σ'αυτόν τον Πλανήτη???

(Μα για να διαβάζει YouPayYourCrisis, φυσικά! xa..xa..)

Υ.Γ. Εγώ γι' αυτά ζω. Αλλά συμφωνώ ότι η λέξη "Γυναίκες" δεν πρέπει να αναφέρεται στα "blog-ενδιαφέροντα". Μου θυμίζει παλιό ανέκδοτο με τον χωριάτη που αναφερόμενος στο σπίτι του έλεγε: "Όλα καλά είν' και η γναίκα και τα πιδιά και τα ζα".
Ναι, είναι υποτιμητικό.

CsLaKoNaS είπε...

@IonnKorr

Ίσως τελικά να έχετε δίκιο. Σκέφτομαι τρόπους να το αλλάξω αυτό στα ενδιαφέροντα και να το προσαρμόσω πιο πολύ σε αυτό που θέλω να πω.

Όσο για τα υπόλοιπα νομίζω βλέπεις κ εσύ την ηλίθια προσωπική επίθεση που δέχομαι στο blog σου. Είναι πραγματικά για γέλια.

IonnKorr είπε...

Φίλε Cs

Είδα... δεν είδα.

αλλά...
----
Κοντολογίς όλα τα κόμματα είναι φασιστικά. Είμαστε ένας βαλκάνιος λαός βαθύτατα φασιστικός

Αυτά δεν τα λέω .. ούτε εγώ!!!

----
Πέρα από την πλάκα ούτε εγώ θέλω να διαφημίζω ή να δυσφημίζω ιστολόγια. Το youpayyourcrisis είναι όμως η απόλυτη σαπίλα για μένα.
Σταμάτα την οξύτητα. Τόσο δύσκολο σου είναι να επιτίθεσαι με τόσο μένος κατά της Αριστεράς!

Γιατί επιμένεις τόσο πολύ?
----
Αφού κάνεις την αυτοκριτική σου:
Εγώ είμαι ένας από τους φωνακλάδες που αναφέρεις και εδώ έχω βρει την υγειά μου ! Δε φωνάζω και έτσι είμαι λιγότερο αντιπαθής. Είναι από τα πιο βασικά μου ελλατώματα. Παθιάζομαι στην κουβέντα και αρχίζω τα ουρλιαχτά ενώ μπορεί να λέω μόνο σαχλαμάρες.
----
Γιατί συνεχίζεις τις επιθέσεις ενώ καταλαβαίνεις το λάθος:
Για το youpayyourcrisis έχεις δίκιο. Έχω λίγο παθιαστεί και έχω γίνει τελικά μονότονος στο θέμα αυτό. Το διαβάζω συχνά και κάθε φορά τσατίζομαι περισσότερο.

Πάψε να το διαβάζεις για να μην συγχύζεσαι. Και επιτέλους όλοι οι άνθρωποι πρέπει να συμφωνούν?

----
Βασικά με τσατίζει αφάνταστα να με προσβάλει κάποιος προσωπικά. Το θεωρώ τόσο γελοίο και ανούσιο!
Σιγά μωρέ! Έχεις να φας προσβολές στην ζωή σου με το τσουβάλι. Εκτός και είσαι εκατομμυριούχος (που και πάλι θα στην πέφτει ο τύπος)

----
Τέλος λάβε υπ'όψη την παραίνεση του Δεσποινάριου:
Και αν εισαι διαλλακτικος, συζητησιμος και ευγενικος τοτε μπορεις οχι απλα να συνυπαρξεις, αλλα να μαθεις πολλα και να διευρυνεις τους οριζοντες σου.

Μακάρι να έπιαναν τόπο μερικά από αυτά. Αλλά μάλλον δεν το βλέπω.

CsLaKoNaS είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
CsLaKoNaS είπε...

@IonnKorr

Δε διαφωνώ σε όσα μου γράφεις όμως μιλάμε για διαφορετικά πράγματα. Άλλο να παθιάζεται η κουβέντα και άλλο να μην υπάρχει αλληλοσεβασμός.

Άλλο να "βρίζω" την αριστερά και τις ιδέες της και άλλο να βρίζω εσένα προσωπικά και να σε χλευάζω επειδή είσαι αριστερός.

Αυτή η λεπτή ισορροπία είναι που πρέπει να κρατηθεί.

Πρέπει δηλαδή να σε " βρίζω " για τα επιχειρήματά σου και όχι για την προσωπικότητά σου.

Το δεύτερο δεν εχει νόημα. Πρώτον επειδή δε μπορώ να σε ξέρω και δεύτερον γιατί αν δε μου κάνεις καλύτερα να μην ασχολούμαι μαζί σου!! Απλά πράγματα.

Αν π.χ. εγώ συνεχίζω να ασχολούμαι με κάτι όπως ένα συγκεκριμένο μπλογκ, αυτό δε σε κάνει αυτόκλητο υπερασπιστή του επειδή τυχαίνει να ασπάζεσαι αυτά που το μπλογκ αυτό λέει.

Είναι δυνατόν να χαρακτηρίζομαι ως ενα πλούσιο φασιστοκολόπαιδο απλά γιατί δε γουστάρω αυτά που λέει ένα μπλογκ; Που με ξέρει κάποιος για να με κρίνει έτσι;

Είμαστε με τα καλά μας;

CsLaKoNaS είπε...

Ορίστε έσβησα και το "γυναίκες" από τα ενδιαφέροντα.

Δε με ενδιαφέρουν οι γυναίκες πια!! :pppp

IonnKorr είπε...

Cs

Άμα είσαι γαλήνιος, όπως τώρα, είσαι σωστότατος!

Εγώ, τουλάχιστον, συμφωνώ απόλυτα στα προρρηθέντα.

Τώρα πέρασα από το blog μου και είπα "τα σχετικά" στην Έλβα.

Αλλά βέβαια δεν θα κάνει πίσω. Έχει παρόμοιο αντι-πάθος με το δικό σου.

IonnKorr είπε...

Cs

Καλά έσβησες τις γυναίκες έμεινε το "gay-friendly".

Τώρα είναι χειρότερα!!!!!!

Εγώ με τέτοιους χαρακτηρισμούς λέω να την κάνω. χα..χα..

CsLaKoNaS είπε...

@IonnKorr

Ο καθένας κρίνεται από αυτά που λέει και πράττει. Κρίνεται η κουλτούρα και η παιδεία που κουβαλάει από το σπίτι του. Αυτά καλώς ή κακώς δεν καλλιεργούνται στα πλαίσια κάποιας πολιτικής ιδεολογίας ή ταυτότητας.

Για μένα το θέμα κλείνει εδώ. Δεν ασχολούμαι με άτομα που με βρίζουν.

At8ana είπε...

ως αρχάρια, ελπίζω να τηρώ κάποιες από τις προϋποθέσεις που ανέφερες!:)

κι ελπίζω να μη με βαρεθείς!

πάντως είδες!

το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν είναι και δικό μου μότο!

ή έστω, το CsLaKoNiZeIn εστί φιλοσοφείν! :)

φιλιάααα!

CsLaKoNaS είπε...

@at8ana

Το Λακωνίζειν! Σκέτο. Χωρίς τα δικά μου γκρίκλις και τις δικές μου αμπελοφιλοσοφίες !

Το at8ana από που προκύπτει;

Να περνάς ποιο συχνά!!!