Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30

Στις 5 Σοσιαλιμός! Μέρος γ'

Ξέρω ότι με αγωνία περιμένεις τη συνέχεια του προεκλογικού μου μανιφέστου. Γνωρίζω ότι κοντεύει να καταρρεύσει το site μου από τις εκατομμύρια ανανεώσεις που γίνονται καθημερίνα, περιμένοντάς με. Τα επιτελεία των κομμάτων όπως και ο ΔΟΛ έχει στραφεί εδώ και οι πέννες των δημοσιογράφων είναι έτοιμες να πάρουν φωτιά σχολιάζοντάς με...

Λοιπόν όπως λέει και ο πρόεδρος...Πάμε !

Ο λόγος για τη Δεξιά και Ακροδεξιά στην Ελλάδα. Μπορεί στην αρχή της Μεταπολίτευσης να ήταν της μόδας να είσαι αριστερός, όμως μην ξεχνάς ότι, για παράδειγμα, στο δημοψήφισμα για το πολιτειακό υπήρξε ένα 28% το οποίο ψήφισε υπέρ της Βασιλείας. Επίσης μπορείς, αν θες, να σκεφτείς ότι επί ΕΡΕ υπήρχαν παρακρατικοί, επί Χούντας υπήρχαν χαφιέδες. Τι δουλειά έκαναν όλοι αυτοί την επαύριο της Αλλαγής του '81. Πόσοι άραγε να φόρεσαν το πράσινο το σοσιαλιστικό κουστούμι και να συνέχισαν να κάνουν την ίδια πρασινοφρουρίστικη δουλειά; Όπως οι περισσότεροι δοσύλογοι της κατοχής, έτσι και οι παρακρατικοί της ΕΡΕ έτσι και οι συνεργάτες της Χούντας ουδέποτε αποκαλύφθηκαν πραγματικά. Όμως τώρα θα μιλήσουμε για τον σκληρό πυρήνα της Δεξιάς στην Ελλάδα. Την αμετανόητη Δεξιά με της φιλοβασιλικές χουντικές προεκτάσεις που μεταπολιτευτικά κρύφτηκε πίσω από το Ριζοσπαστικό Φιλελευθερισμό της ΝΔ και περίμενε.

Το 2000 ένα κομμάτι, το άκρο δεξιό έσπασε από εκεί και φτιάχτηκε το ΛάΟΣ του Προέδρου. Το φαινόμενο Καρατζαφέρη δεν είναι ελληνική πρωτοτυπία. Μάλιστα απαντάται σε κάθε Ευρωπαική χώρα. Τα κόμματα αυτά είναι καρμπόν και γι αυτό δεν έχω να σημειώσω πολλά. Να πούμε καταρχάς ότι ο τόνος πάει στο 'α'. ΛάΟΣ είναι και όχι ΛαΌΣ. Λαός είναι ένας, ο κυρίαρχος, και κανένα κόμμα όσο λαοπρόβλητο και να είναι, δε δικαιούται να Τον καπελώνει. Τελειώσαμε με αυτό. Το Λάος ανήκει στο χώρο της Λαϊκής Δεξιάς. Με αναφορές στο μεταξικό καθεστώς και ιδεολογική αναφορά στον Ιώνα Δραγούμη, πατέρα και θεωρητικό του Ελληνικού Εθνικισμού στις αρχές του 20ου αιώνα. Το αν πρόκεται για φασιστικό κόμμα δεν θα το σχολιάσω. Στο αφήνω για άσκηση στο σπίτι. Μόνο μια παρατήρηση. Όλα τα ελληνικά κόμματα είναι πάνω κάτω φασιστικά, κυρίως επειδή φασιστική είνια η Ελληνική κοινωνία στο σύνολό της. Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία αλλά νοοτροπία. Είναι τρόπος σκέψης - μην το ξεχνάς γλυκιά μου. Η διαφορά του ΛάΟΣ όμως είναι πως πρόκειται για ένα σχηματισμό-τσίρκο. Ένα κόμμα ακατάληπτου λαϊκίστικου πολιτικού λόγου, όπου η κάθε πρόταση είναι κολοτούμπα της προηγούμενης. Ιδεολογία προφανώς και δεν υπάρχει. Ούτε αυτή η εθνικιστική. Σύγχυση και κακογουστιά από το πρώτο έως το τελευταίο μέλος. Τσιτάτα χειρότερα από τη μετεμφυλιακή περίοδο. Αντι-αριστερή, πατριδόπληκτη φρασεολογία που έχει απήχηση, μιας και απευθύνεται σε μία κοινωνία εξαθλιωμένη από την οικονομική δυσπραγία, αποχαυνωμένη από την σκουπιδοτηλεοπτική δημοκρατία, αποκτηνωμένη από την πολιτιστική υποκουλτούρα που την έχει καπελώσει μεταπολιτευτικά. Το ΛάΟΣ είναι ένα κόμμα διαχείρισης ψέματος. Ό,τι λέει είναι ένα ατελείωτο ψέμα. Πρεσβεύει τον κολοεαυτό μας. Τη μαύρη μας πλευρά. Γι αυτό και δε θα μου κάνει καμία έκπληξη αν ανέβει κι άλλο αυτές τις εκλογές. Η πορεία του όμως είναι καταδικασμένη, είτε επειδή θα αποσυρθεί ο Πρόεδρος και μετά αυτόν το χάος ή γιατί θα απορροφηθεί από τη ΝΔ όταν η δεύτερη θα χρειαστεί τα ποσοστά του για να ανέβει και πάλι στην εξουσία.

Και παμε τώρα στη ΝΔ. Θα μιλήσω για τα 5.5 χρόνια διακυβέρνησης από τον Καραμανλή. και όχι για ιστορικά στοιχεία. Οι εκλογές αυτές έχουν μία καινοτομία από πλευράς της κυβέρνησης που δεν έχεις προσέξει. Από το '74 και μετά, όλες οι κυβερνήσεις κινήθηκαν πάνω σε μια πολιτική πλατφόρμα και άφησαν κάποιο έργο. Ο Θείος (με κεφαλαίο 'Θ ' από το Θεός) Καραμανλής, έλυσε το πολιτειακό, νομιμοποίησε το ΚΚΕ, έβαλε την Ελλάδα στην ΕΟΚ. Ο Ανδρέας έφερε το Λαό στην εξουσία και κατάφερε την Εθνική συμφιλίωση. Ο Μητσοτάκης ξεπούλησε ό,τι πρόλαβαινε, στα πλαίσια ενός νεοφιλελευθερισμού. Ο Σημίτης με τον Εκσυγχρονισμό είναι η κλασική περίπτωση ενός ευρωπαίου πολιτικού που είπε ότι θα κάτσω το πολύ 8 χρόνια, θα κάνω 5-6 βασικά πράγματα και τα υπόλοιπα δε με ενδιαφέρουν. Αυτό είπε, αυτό έκανε. Ο εκσυγχρονισμός άφησε πίσω του το πολιτικό έγκλημα του Χρηματιστηρίου με τη διαπλοκή και τους εθνικούς προμηθευτές -εκδότες, όμως και μια Ελλάδα με πρωτόγνωρη ανάπτυξη και οικονομική ευρωστία. Με έργα που δεν είχε δει ποτέ από την εποχή του Τρικούπη. Καλός ή κακός αυτός ήταν. Το έργο θα το κρίνει η ιστορία γιατί προφανώς υπάρχει για να κριθεί.

Ο Καραμανλής ; 5,5 χρόνια μετά ;

Τι είναι αυτό το οποίο αφήνει; Έβαλε μία πέτρα πάνω στην άλλη; Ανέβηκε στην εξουσία με τη σημαία της καθαρότητας και της ηθικής. Από τότε πάμε από σκάνδαλο σε σκάνδαλο με μία κυβέρνηση που έφτασε από το 'Σεμνά και Ταπεινά' στο 'Νόμιμο και το Ηθικό'. Δε θα αναφερθώ σε κανένα σκάνδαλο. Πάτα εδώ για να τα θυμηθείς.
Ο ταπείνός Καραμανλής που ήρθε να πατάξει τη φοροδιαφυγή αλλά ο υπουργός του έκανε offshore εταιρεία για να φοροδιαφύγει. Ο σεμνός Καραμανλής που ήρθε να επιβάλει τη νομιμοφροσύνη και ο υπουργός εργασίας του που είχε ανασφάλιστους Ινδούς σε 'αναψυκτήριο' ενώ ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ να έχει αυθαίρετο. Ο ικανός-ικανότερος Καραμανλής που μεσούσης της διεθνούς κρίσης αποφασίζει να κάνει ανασχηματισμό και στο κρίσιμο Υπουργείο Οικονομίας ορκίζει πολιτική ηγεσία: τρεις μηχανικούς του πολυτεχνείου (Παπαθανασίου, Λέγκας, Μπέζας) και τον μπαλαντέρ, μετεορωλόγο Θανάση Μπούρα (δε λέω τίποτα άλλο...Θανάσης for ever). Κανένα που να έχει έστω σπουδάσει οικονομικά... Το μόνο που αφήνει πίσω της η κυβέρνηση αυτή είναι η πλήρης διαστρέβλωση του ορισμού της πολιτικής ευθύνης.

Η ισχυρή Ελλάδα του 2004 που παρέλαβε ο Καραμανλής με αυτήν την εθνική ανάταση που έφεραν οι Ολυμπιακοί Αγώνες (και το Euro μαζί) δεν έχει καμία σχέση με την ισοπεδωμένη Ελλάδα του 2009 που παραδίδει. Η Ελλάδα σήμερα είναι μια χώρα με καμμένη τη γή, την οικονομία και πάνω από όλα την ψυχή της. Και λέω πάνω από όλα γιατί το ψυχικό έλλειμα που δημιούργησε ο Καραμανλής στο λαό δε φεύγει με κανένα πρόγραμμα σταθεροποίησης. Είναι τραγικό το πόσο ξεφτίλισε το λαό αυτή η κυβέρνηση. Από σκάνδαλο σε σκάνδαλο ο λαός ταπεινώθηκε σε σημείο που δεν πάει. Θυμήσου αγαπήμενη μου τον Πολύδωρα να σου καίει με την ηλιθιότητά του τα δάση και τα σπίτια σου και μετά να σου πετάει 3χίλιαρα. Θυμήσου τον πολιτικό υφιστάμενο του Πάκη να σου σκοτώνει στο παιδί εν ψυχρώ και το ανθρω"Πάκη" να μιλά για ατύχημα και να μην παραιτείται. Κάθε σκάνδαλο και μια πέτρα στην ψυχή του λαού που 5,5 χρόνια ακούει έναν Καραμανλή να μιλάει ωραία αλλά να μη λέει και κυρίως να μην κάνει τίποτα...

Τϊποτα απολύτως... τώρα κοιτά απεγνωσμένα προς το ΠαΣοΚ.....

7 σχόλια:

δεσποιναριον είπε...

Αντε ηγκηκεν η ωρα συντροφε Ση Ες. Πολυ διασκεδασα την αναλυση. Τωρα πια δε ξερω αν το Πασοκ θα μας σωσει αλλα αν το δεις σχετικα το θεμα, χειροτερα απο τωρα δε γινεται. Το κακο με τους Ελληνες ψηφοφορους ειναι οτι υπαρχει ενα μεγαλο ποσοστο που δε ξερει τι του γινεται και οταν κατι δεν τον ευχαριστει μεταπηδα με ευκολια γατας στα κεραμιδια απο το ενα κομμα στο αλλο. Αυτο βεβαια ευνοει καταστασεις, αλλα δειχνει και ποσο ανωριμοι και ανεκπαιδευτοι και ανενημερωτοι ειμαστε σα λαος.
Επισης με ανησυχει η αυξανομενη πορεια των δεξιων και φιλελευθερων κομματων στην Ευρωπη. Και απο την αλλη απαγορευτηκαν και οι σφυγμομετρησεις οποτε θα τρωμε τα νυχια μας προσεχως και μεχρι την Κυριακη το βραδυ.
Φιλια λοιπον ως τοτε.

CsLaKoNaS είπε...

Συντρόφισσα η διαφορά φέρεται να έχει κλειδώσει στις 6 μονάδες. Αν δεν μπουν οι οικολόγοι στη Βουλή, πράγμα πολύ πιθανό, το ΠαΣοΚ θα λάβει 155-157 έδρες. Δηλαδή πάει για ισχυρή αυτοδυναμία ο Γιώργος. Αυτό είναι το καλό σενάριο, αλλιώς χωρίς αυτοδυναμία θα πάμε έτσι μέχρι το Δεκέμβρη και Χριστουγεννιάτικα δε θα έχουμε να πληρώσουμε ούτε σύνταξεις.

Η σοσιαλδημοκρατία είναι δύσκολη για τους βορειο-Ευρωπαίους. Δεν την ανέχεται το χρηματοπιστωτικό τους σύστημα. Εκτός αυτού δεν υπάρχουν και σοβαροί ευρωπαίοι ηγέτες στην παράταξη. Πολλοί φοβούνται ότι ο Γιώργος θα είναι ένας άλλος Πρόντι...Ελπίζω πως όχι αλλιώς, θα φάμε Ντόρα στη μάπα και μετά θα περιμένει ο "Μπένι"... και εκεί να σε δω!

Ο λαός μας είναι τελείως ηλίθιος. Όπως όλοι οι Βαλκάνιοι άλλωστε. Αυτό με τις σφυγμομετρήσεις είναι πολύ γελοίο. Θα μπορούσαν ίσως να μετριάσουν τον αριθμό τους. Όχι όμως να τις απαγορεύσουν.

Φιλιά

lee είπε...

Κατέλης στη βουλη.
Αυτος μας αξιζει.

CsLaKoNaS είπε...

Δε θέλω ισοπεδωτικές απόψεις. Δεν είναι όλοι ίδιοι ! Υπάρχουν οι κακοί και οι χειρότεροι !


:)

lee είπε...

:)))))))!

Roadartist είπε...

Πάντως τι θλιβερό..

Κοιτώντας τη φωτογραφία με τα στελέχη της ΝΔ, η μόνη γυναικεία παρουσία είναι αυτή της Μπακογιάννη, η οποία βέβαια είναι και κόρη πρώην πρωθυπουργού..

Πόσο απογοητευτικό..

Θα μου πεις να ήταν μόνο αυτό..

Μακάρι να αλλάξει κάτι, αλλά δεν το βλέπω.. Είδομεν!!!


Καλή ψήφο..

CsLaKoNaS είπε...

@Roadartist

Το πρόβλημα με την Μπακογιάννη δεν είναι ότι είναι κόρη πρωθυπουργού, αλλά ότι είναι κόρη του Μητσοτάκη...


Καλή ψήφο σε σένα!! Εγώ είμαι λίγο μακρυά !