Παρασκευή, Οκτωβρίου 2

Στις 5 Σοσιαλισμός! Μέρος δ' (και τελευταίο)

Η προεκλογική αυλαία στην Ελλάδα μόλις έπεσε. Στην Αμερική που είναι 7 ώρες πίσω ακόμα μπορώ να γράφω, παραβιάζοντας βέβαια τη δεοντολογία. Λίγη σημασία έχει...Ερχόμαστε! Η διαφορά έχει κλειδώσει στις 5.5 με 6 μονάδες, το ΠαΣοΚ βγάζει το λιγότερο 153 βουλευτές και ο Καραμανλής εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα παραιτηθεί την Κυριακή το βράδυ. Κυριακή κοντή γιορτή....
Δευτέρα 5η Οκτβωρίου θα έχουμε Σοσιαλισμό! Ε; Όχι βέβαια!
Ο τίτλος είναι χιουμοριστικός.
Είναι από το ιστορικό "Στις 18 Σοσιαλισμός" που ήταν το σύνθημα του ΠαΣοΚ στις εκλογές του '74.

Ας πούμε δυο λόγια για το τι έχει συμβεί από το 2004 στο ΠαΣοΚ, για να καταλάβουμε πως μερικά πράγματα αντιφάσκουν, αν τα σκεφτείς λίγο περισσότερο από όσο θέλουν ο Πρετεντέρης, ο Χατζηνικολάου και ο Τράγκας. Τον Κακαουνάκη τον αφήνω απ' έξω γιατί είναι πάντα πολύ αντικειμενικός.

-Θυμάσαι, καλή μου, πόσο γιούχα είχε φάει ο Γιώργος όταν το 2004 ζήτησε εκλογή από τη βάση αν και ήταν ο μοναδικός υποψήφιος. Θυμάσαι τότε, όλους τους 'σοβαρούς' δημοσιογράφους μαζί με την αντιπολίτευση να γελάνε λέγοντας ότι αυτή η εκλογή είναι επικοινωνιακό τρικ και δεν πρόκειται να ξαναγίνει. Και να που 3 χρόνια μετά ο Γιώργος επικράτησε έναντι του Βενιζέλου και του Σκανδαλίδη με την ίδια διαδικασία. Το κόμμα αυτό στο οποίο είμαι απλό μέλος, με ρώτησε για τον αρχηγό του. Το κόμμα αυτό κατάφερε να προσπεράσει τους ίδιος τους μηχανισμούς του και τα εσωκομματικά του κατεστημένα και να απευθυνθεί στους πολίτες. Να ζητήσει από τους ίδιους να καθορίσουν την πορεία του. Γιατί είναι το κόμμα που γεννήθηκε για να υπηρετεί το Λαό και τη Δημοκρατία, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει κάνει και λάθη εγκληματικά απέναντι και στο Λαό και στη Δημοκρατία. Έχοντας περάσει από την ΠΑΣΠ και γνωρίζοντας πολύ καλά τι σημαίνει κόμμα, εσωτερικά ρεύματα και συντροφικά μαχαιρώματα, νιώθω ότι το ΠαΣοΚ μου δίνει μία, μικρή, δυνατότητα να υπερκεράσω όλη αυτή τη μούργα που επιβιώνει παρασιτικά μέσα στα κόμματα.

Νόμος είναι το δίκιο του Λαμπράκη

-Και να που το ΠαΣοΚ δε χρωστάει σε αυτές τις παραταξιακές εφημερίδες, που έγιναν γνωστές με 'το νερό του Καματερού', αν θυμάσαι. Δε χρωστάει στους μεγαλοεκδότες και τους δημοσιοκάφρους τύπου Πρετεντέρη που γράφουν προασπιζόμενοι όχι την αλήθεια αλλά τα εργολαβικά συμφέροντα των αφεντικών τους. Οι εκδότες και καναλάρχες που ανέλαβαν μεταπολιτευτικά τη θέση των συνταγματαρχών και εγκαθίδρυσαν την 4η εξουσία στη χώρα μας βομβαρδίζοντάς μας καθημερινά με "ειδήσεις με άποψη". Τι κάνουν δηλαδή, λένε την είδηση με τρόπο ώστε να ταιριάζει στην άποψή τους. Αυτά λοιπόν τα δημοκρατικά καθάρματα, τα καρκινώματα του Εκσυγχρονισμού θεώρησαν ότι μπορούν να παρέμβουν και να καταλάβουν την ηγεσία του ΠαΣοΚ με ρεσάλτο. Προσπάθησαν να βάλουν στην αρχηγία του έναν άλλον Καραμανλη που, αν και μιλάει πολύ καλύτερα από αυτόν, λέει περίπου τις ίδιες αρλούμπες και στελεχώνοντας (με εξαίρεση τον Αλέκο Παπαδόπουλο) γύρω από το Βενιζέλο όλα τα "μπουμπούκια" του Εκσυγχρονισμού: τον υπουργό και τον κλέφτη του Χρηματιστηρίου (Παπαντωνίου και Νεονάκη) και άλλους όπως τον Βερελή, τον Μπίστη αλλά και τη "Louis Vuitton συντρόφισσα" Μιλένα. Αυτό τον κεντροδεξιό συρφετό ο κόσμος του ΠαΣοΚ τον συνέτριψε και ο 'αβουλος' Γιώργος ήταν αυτός που διεμήνυσε στο Βενιζέλο ότι θα τον διαγράψει εαν συστήσει εσωκομματική γραμμή αλλά και συνολικά διέγραψε δύο φορές το Σημίτη, όταν ο Καραμανλής, ο καταλληλότερος και ηγετικότερος δεν κατάφερε να ελέγξει κανένα δελφίνο στη ΝΔ όλα αυτά τα χρόνια. Η γραμμή των καναλαρχών δεν πέρασε και τώρα το ότι γλύφουν το Γιώργο από το πρωί μέχρι το βράδυ είναι πρόβλημα δικό τους αλλά και του ΠαΣοΚ να μην παρασυρθεί από αυτά τα κωλοτριψίματα.

Η θεωρία του 'Γιωργάκη'

-Θυμάσαι τον Επίτιμο να λέει για τον Παπανδρέου πως "δεν κάνει για πρωθυπουργός το παιδί" μετά θυμάσαι το Λαζόπουλο να σατυρίζει όλα αυτά τα χρόνια τα σαρδάμ του Γιώργου και να συμπεραίνει ότι "το παίδι είναι χαζό". Ο Λαός μας είναι κατα βάση αμόρφωτος και κομπλεξικός. Να σκεφτείς μόνο, ότι του πήρε 400 χρόνια να ξεσηκωθεί σοβαρά εναντίων των κατακτητών του. Κανένας άλλος λαός δεν άντεξε τόσα χρόνια σκλαβιάς. Λέω λοιπόν ότι όταν ακούει το Γιώργο να κάνει σαρδάμ πράγματι συμπεραίνει ότι το παιδί είναι ζαβό και κατα συνέπεια, άβουλο, ανίκανο, μαμόθρεφτο και σίγουρα μη πατριώτης, αμερικανάκι κλπ κλπ κλπ. Βάλε και ότι δε δούλεψε ποτέ στη ζωή του....Η αλήθεια είναι ότι ο άνθρωπος δε μεγάλωσε στην Ελλάδα γιατί αν θυμάσαι ήταν οικογενειακώς εξόριστος. Η γλώσσα που μιλάει πολύ καλά είναι τα Αγγλικά. Από την άλλη δεν είναι επικοινωνιακός. Δε μιλάει καλά. Αυτό σημαίνει ότι είναι ηλίθιος; Από που και ως πού; Το αν δούλεψε ποτέ στη ζωή του εμένα δε μου λέει τίποτα. Ήταν ο καλύτερος υπουργός εξωτερικών, υπό υπουργείας του οποίου η Κύπρος μπήκε στην Ε.Ε.. Είναι πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Έναν πολιτικό με τέτοια διεθνή αναγνώριση δε μπορείς να τον λες ηλίθιο επειδή δε μιλάει καλά τα Ελληνικά. Αυτές τις λογικές υπερβάσεις τις κάνει ο κλασσικός ο κομπλεξικός και αμόρφωτος Ελληναράς, του οποίου του πήρε 5,5 χρόνια να καταλάβει ότι το να κυβερνά κάποιος που απλά και μόνο 'τα λέει ωραία΄ (που ούτε αυτό το κάνει) είναι μάλλον καταστροφικό.


Έρχονται οι πρασινοφρουροί

-Στις 5 του μήνα δε θα έχουμε Σοσιαλισμό. Ο κόσμος κοιτάει με απόγνωση προς το ΠαΣοΚ. Όχι με ενθουσιασμό. Ο κόσμος δίνει την τελευταία ευκαιρία στο μεταπολιτευτικό μας σύστημα να απαλλαγεί από τον ίδιο του τον εαυτό. Ο Γιώργος καλείται όχι μόνο να μας βγάλει από την οικονομική κρίση αλλά και από την ψυχική, πολιτιστική και ηθική κρίση που μαστίζει τη χώρα μετά από 5,5 χρόνια ξεφτίλας. Δεν έχω αυταπάτες. Ξέρω ότι όλα αυτά τα καλόπαιδα που αφισοκολλούν και δουλεύουν σε γραφεία υποψηφίων δεν το κάνουν για το Σοσιαλισμό αλλά για να διοριστούν την επομένη σε καμία ΔΕΚΟ. (Άλλωστε το πλήγμα της ΠΑΣΚΕ είναι πολύ βαρύ μετά από 5,5 χρόνια δεξιάς λαίλαπας: στην ΕΡΤ έπεσε στο 82% !). Τη Δευτέρα ο Γιώργος θα έχει να αντιμετοπίσει όλους αυτούς του κηφήνες της εξουσίας και πιστεύω ότι θα κάνει πολλά. Είδωμεν.

Το κλίμα είναι βαρύ. Η χώρα χρωστάει τα μαλλιά της κεφαλής της και αν και δεν είναι η μόνη, τα δομικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας όπως και η χαμηλή ανταγωνιστικότητά μας δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο. Πρέπει να πιστέψουμε στο Γιώργο γιατί έχουμε μπροστά μας μία μάχη χωρίς αύριο. Η αποτυχία του ΠαΣοΚ δεν ξέρουμε τι θα φέρει μετά στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Βλέποντας τις προεκλογικές συγκεντρώσεις όλων των κομμάτων πλην ΚΚΕ παρατηρώ πόσο άδειες από κόσμο είναι. Η τελευταία μεγάλη όπου υπήρχαν λήψεις και απο ελικόπτερο ήταν του ΠαΣοΚ το 2004. Το ότι ο κόσμος δεν πάει πια σε συγκεντρώσεις σημαίνει πως μικραίνει ο εκλογικός πυρήνας των κομμάτων στην κοινωνία. Και αυτό είναι το φυσιολογικό. Ο κόσμος παραμένει πολιτικοποιημένος σε μεγάλο βαθμό αλλά πλέον περιμένει να ακούσει πριν ψηφίσει. Έχει άλλες απαιτήσεις. Τουλάχιστον αυτό δείχνει. Δείχνει δηλαδή να εχει ξεπεράσει τους 'πολιτικάντηδες' και τους 'Μαυρογιαλούρους'. Δεν πείθεται από τα μπαλκόνια και τα συνθήματα. Μπορεί να βρίζει όλους τους πολιτικούς και να απαξιώνει το πολιτικό σύστημα όμως ξέρει ότι η κρίση του αυτή είναι ισοπεδωτική και άρα άδικη. Αναλαμβάνει κάποια στοιχειώδη ευθύνη και ψάχνει να πειστεί για το κόμμα που θα ψηφίσει χωρίς φανατισμούς και χωρίς κάθε είδους προκαταλήψεις.

Καλή ψήφο σου εύχομαι και ελπίζω να σταματήσεις να βλέπεις τόση τηλεόραση...

Φιλιά και με τη Νίκη! Την όποια Νίκη εσύ πιστεύεις ότι θα κάνει την κοινωνία μας καλύτερη...Μπορεί να μην πιστεύουμε στην ίδια, όμως κανείς δε νοιάζεται για την κοινωνία αυτή λιγότερο από τον άλλο.

1 σχόλιο:

δεσποιναριον είπε...

Μακαρι μακαρι βρε Ση Ες να ειναι οπως τα λες και να ειναι ωριμος ο κοσμος. Ξερεις εδω μακρυα ειλικρινα χανω τον παλμο, αλλα θελω να το πιστεψω πολυ. Οπως παντα μου αρεσε πολυ η αναλυση σου. Με τη Νικη λοιπον, και τα λεμε Δευτερα βραδυ.