Πέμπτη, Νοεμβρίου 20

Αν είναι δυνατόν!!!

Δηλαδή...ΕΛΕΟΣ - τύπου !! ! !!

Έχω τελειώσει το mid-term και τρώγω, με φίλο, χαλαρά στο Boston Market του College Park μια μερίδα κοτόπουλο που το κάνουν ωραία. Έχω βάλει στο παρκόμετρο 40 λεπτά και ψιλοξεχνιέμαι. Με το που πάω να βγω από το εστιατόριο καταλαβαίνω ότι έχω ξεχαστεί και τρέχω στο αμάξι. Μια κολώγρια μπατσίνα είναι έτοιμη να μου σκάσει κλήση. ΕΛΕΟΣ. Της λέω "τώρα φεύγω" γιατί πραγματικά έφευγα. Μου λέει βάλε ένα κέρμα στο παρκόμετρο αλλιώς σε γράφω. Βάζω 8 λεπτά και την ίδια στιγμή φεύγω...Πάει το 5 cent.
Τσατισμένος την κάνω για το σπίτι.... Λέω φτηνά τη γλύτωσα...Είναι νύχτα... Στο δρόμο για το σπίτι και 150 μέτρα πριν φτάσω σπίτι υπάρχει μια διασταύρωση. Με ΣΤΟΠ. Στην Αμερική όταν μια διασταύρωση έχει στοπ - σταματάμε. Το κοκαλώνουμε !
Είμαι μόνος. Κανείς πίσω μου - κανείς στο αλλο ρεύμα - κανείς πουθενά !
Κόβω ταχύτητα αλλά δε σταματάω....Μιλάμε για ταχύτητα 30 χλμ....
Προχωράω για το σπίτι. Έξω από την είσοδο και 150 μέτρα από το στοπ ΙΙΙΙΙΙΙΙΙΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ
Βλέπω στον καθρέφτη πίσω μου ένα τέτοιο:


Να σημειώσω εδώ ότι τα περιπολικά στην Αμερική είναι ακριβώς όπως τα βλέπουμε στο σινεμά. Δηλαδή όταν ανάβουν τη σειρήνα νομίζεις ότι έρχονται σε οργασμό. Σειρήνα έχουν και τα μπροστινά φώτα και τα πίσω και τα φλας και μέσα στο αμάξι και έξω και πάνω και κάτω...

Η διαδικασία είναι απλή. Σφυρίζει η σειρήνα και αμέσως σταματάω το αμάξι που έτσι κ αλλιώς θα το σταματούσα γιατί θα πάρκαρα.

Μου ρίχνει δυο προβολείς να δει την πινακίδα μου και εγώ πρεπει να περιμένω...Έρχεται ευγενέστατα και μου ζητάει άδεια και δίπλωμα..

Η κατάσταση έχει ως εξής.

1. Παραβίασα ΣΤΟΠ.

2. Οι πινακίδες μου είχαν λήξει - Έπρεπε να είχα περάσει το αμάξι από ΚΤΕΟ από τον Οκτώβρη.

3. Το δίπλωμά μου (το διεθνές δίπλωμα της ΕΛΠΑ) δεν ισχύει στην Αμερική για μόνιμους κατοίκους του Maryland. Η ποινή είναι 90 μέρες φυλάκιση.

ΕΛΕΟΣ !!! Πως και δε μου είπε ότι θα πάω στο Γκουαντάναμο!

Του λέω :

1. Έχει δίκιο αλλά πήγαινα πολύ σιγά και είδα πως δεν ήταν κανείς.

2. Έχει δίκιο αλλά με τούτα και με κείνα το είχα ξεχάσει τελείως.

3. Ειλικρινά δεν το ήξερα. Νόμιζα πως ήμουν ΟΚ με το δίπλωμα αυτό. Άλλωστε κανείς δε βρέθηκε να μου το πει.

----------------

Τελικά πολύ ξηγημένο το παληκάρι ...μου έκοψε κλήση 60 δολλαρίων για ληγμένες πινακίδες και μόνο. Στην Αμερική μπορείς να κάνεις stand μια κλήση και να πας σε δίκη. Αν τη μέρα της δίκης πας εσύ αλλά δεν πάει ο μπάτσος τότε γλυτώνεις τα λεφτά. Αλλά μου είπε να μην κάνω τον κόπο να κάνω stand την κλήση αυτή γιατί αυτός θα εμφανιστεί στο δικαστήριο.

Το χειρότερο είναι πως έγινα ρεζίλι στην πολυκατοικία...Αμάν πια με την υπερβολή τους οι Αμερικάνοι...

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΒΑΡΙΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΜΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΩ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΕΔΩ ΓΑΜΩΤΗ ΜΟΥ !!!

17 σχόλια:

La Gigi είπε...

καλησπέρα! ήρθα εδώ από περιέργεια γιατί είδα στης Δέσποινας που έλεγες πως έχεις νεύρα :)
τελικά είναι αλλιώς η Ευρώπη.. κυκλοφορώ 9 μήνες στην Ελβετία με ελληνικές πινακίδες, 2 χρόνια με το ελληνικό δίπλωμα και τώρα που χειμώνιασε θα έπρεπε να έχω χειμωνιάτικα λάστιχα αλλά δεν έχω.
Έχω παρκάρει άπειρες φορές χωρίς να ταίσω το παρκόμετρο και μέχρι τώρα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι :)
Ο μεγαλύτερος μου φόβος είναι το ΙΙΙΙΟΟΟΟΟΥΥΥΥΥ... άντε να συνεννοηθείς με μπάτσο για μπατσικά θέματα στα γαλλικά..
Υπομονή θα το συνηθίσεις το σύστημα σιγά σιγά...

CsLaKoNaS είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΕΛΙΣΣΟΥΛΑ!!

Καλώς ήρθες.

Ναι εδώ τα πάντα είναι οργανωμένα απίστευτα. Τόσο πολύ που σου δίνουν στα νεύρα.

Και το χειρότερο είναι πως κάθε πολιτεία είναι αυτόνομη. Δηλαδή το αμάξι μου έχει περάσει ΚΤΕΟ από εκεί που το αγόρασα, από τη Virginia, αλλά πρέπει να το περάσω και από εδώ, το Maryland.

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ

δεσποιναριον είπε...

Σι Ες πρωτα πρωτα ηρεμησε και μη στεναχωριεσαι. Πηγαινε και βγαλε ενα διπλωμα δεν ειναι σπουδαιο πραγμα, για να εισαι ενταξει. MVA εχει επανω στο Route 1. Ολα αυτα που γραφεις τα εχω περασει ΟΛΑ! Και καταλαβαινω πως αισθανεσαι. Πρεπει να ξερεις οτι εδω προς το τελος του μηνα ολοι μα ολοι οι μπατσοι βγαινουν παγανια και κρυβονται παντου για να μαζεψουν οσα τους λειπουν για να συμπληρωσουν τα εσοδα του μηνα. Ακομα θελω να σου πω οτι το να διακινδυνευσεις να πας δικαστηριο χωρις μαρτυρες και να υπολογιζεις οτι δεν θα εμφανιστει ο μπατσος ειναι λιγο ρισκο, αλλα απο την αλλη μπορει και να δουλεψει, η του υψους η του βαθους. Το τελευταιο που πρεπει να σε απασχολει παντως ειναι τι θα πουν οι γειτονες.. ελπιζω να εγραψες καλα ε;

δεσποιναριον είπε...

Α! και μη παιρνεις παραδειγμα απο την αχαλινωτη μελισσα, αλλο Λωζαννη αλλο Κολετζ παρκ! Καληνυχτα και φιλια!

CsLaKoNaS είπε...

@Δεσποινάριον.

Βασικά έχεις δίκιο !

Αυτό ακριβώς έγινε. Με έγραψε για κάτι το οποίο δεν είχε δικαιώμα αλλά μου έκοψε κλήση λίγων χρημάτων χωρίς point penalty ακριβώς για να τα δώσω.
Οι πινακίδες μου έχουν λήξει από τον Οκτώβρη. Είναι κανονικές και όχι χάρτινες και έχει απλά λήξει το inspection το οποίο το έχει περάσει το αμάξι στη Virginia. Όμως έχω γράμμα από το MVA ότι μπορώ μέχρι το Δεκέμβρη να κάνω το inspection. Αυτό δεν το είπα γιατί σκέφτηκα να μην του πάω κόντρα αφού φάνηκε ότι την είχα γλυτώσει φτηνά. Αν όμως του πήγαινα θα μου έλεγε πιθανότατα..."Α ωραία έτσι είσαι ; Πέσε πρόστιμο για παραβίαση stop που είναι 500$ + point penalty."

Όμως εγώ το πρόστιμο θα το κυνηγούσα με stand και μπορεί να τη γλύτωνα γιατί ο μπάτσος άλλη σκασίλα δεν είχε να πλακώνεται μαζί μου.

Όμως αυτό που μου τη σπάει είναι το νταβατζιλίκι που σου βγαίνουν και από πάνω ρε γμτ...

Αυτά...

δεσποιναριον είπε...

Καντο τοτε αφου εχεις και το γραμμα απο το εμ βι εη εχεις πιθανοτητες να το γλυτωσεις. Οσο για το νταβατζηλικι εχεις κι εσυ δικιο, ποτε δε ξερεις πως θα σου βγει ο αλλος. Μπατσινα μου κοβει κουστουμι $80 σε δρομο με ανωτατη επιτρεπομενη ταχυτητα 50 μιλια γιατι πηγαινα με 55 και .. προσπερασα το αστυνομικο.. διαγνωση disrespect. Ολα τα ειχα ακουσει!

lee είπε...

Βγηκε ξινό το chicken δηλαδη.
Τωρα γιατι εμεις οι Ελληνες αδυνατουμε να μπουμε σε καλουπι και άλλες φορες μας πειραζει και άλλες το αναζηταμε, ειναι μεγαλο θεμα.
Φιλιά!

CsLaKoNaS είπε...

@lee

Ξινό δε θα πει τίποτα! Έτσι είμαστε εμείς οι Έλληνες...ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΟΙ ΓΑΛΑΤΕΣ, ΜΑ ΤΟΝ ΤΟΥΤΑΤΗ !!!

Ψιτ, κάνε και μια ανάρτηση της προκοπής...Όλο για τα πάρτι σας γράφεις...Μέσ' την τρελή χαρά όλη την ώρα..! !

:pp

ΔΙΑΙΡΕΤΗΣ είπε...

Εντάξει! Τι παίξει ξέρω 'γω, undecover περιπολικά στους θάμνους? Αυτό που θύμησε μια σκηνή από το Ghostdog, όταν οι επιζήσαντες μαφιόζοι φεύγουν με ταχύτητα από την έπαυλη toy Mr. Vargo, και σε μια στροφή, μέσα από το δάσος πετάγεται ένα περιπολικό! Από το πουθενά!

Καλό Σ/Κ ;)

Σ.

lee είπε...

Διαβασε το τελευταιο και πες μου αν ημουνα μες την τρελη χαρα... Θυμα κλοπης επεσα, αστα!

CsLaKoNaS είπε...

@Διαιρέτης.

Φίλτατε Στε,

Όταν εδώ είσαι στο αμάξι και σε σταματήσει περιπολικό κάνεις τις εξής απλές μηχανικές κινήσεις.

1. Ανάβεις αλάρμ.
2. Πας στην άκρη.
3. Δε βγαίνεις από το αμάξι.
4. Ανάβεις τα φώτα καμπίνας (προαιρετικά για να δείξεις συνεργασία).
5. Ακουμπάς τα χέρια στο πάνω μέρος του τιμονιού (προαιρετικά και πάλι).
6. Περιμένεις...περιμένεις...περιμέεενεις. Γιατί ο μπάτσος σου εχει πετάξει προβολέα μαζί με τις σειρίνες και μέχρι να δει την πινακίδα σου, να την πετάξει στο λαπτοπ που έχει δίπλα του, να ελέγξει τα στοιχεία σου, να σε πλησιάσει (με συγκεκριμένη τροχιά γιατί ελέγχει ταυτόχρονα αν κάνεις καμία ύποπτη κίνηση, να σε χαιρετήσει (πολύ ευγενικά) να πάρει το δίπλωμα και την άδειά σου να ξαναγυρίσει στο περιπολικό να τα ξαναβάλει στο λαπτοπ...έ..ένα τεταρτάκι περνάει όσο να πεις!

Από εκεί και πέρα ερχεται και σου λέει τι μαλακία έκανες και πιάνεις την παρλα, πάντα χωρίς να βγαίνεις από το αμάξι.

Τώρα αν όλα αυτά γίνονται μπροστά στην πολυκατοικία σου - ούτε το αμάξι δε μπορείς να παρκάρεις. Περιμένεις όπου σε σταματάει το περιπολικό.

Γενικά όμως ήταν πολύ αστείο το ότι με πήρε από πίσω μέχρι το σπίτι μου μέχρι το πάρκινγκ αλλά δε με άφησε να παρκάρω το αμάξι.

CsLaKoNaS είπε...

@lee

Τι παίχτηκε; Ποιος σε έκλεψε; Τσαντάκιας ; Που έγινε αυτό ;

Ανώνυμος είπε...

ευτυχώς που δεν σε βάλανε 90 μέρες φυλακή, πού να αντέξει το ταπεράκι με τα γεμιστά που θα σου έστελνα μέχρι το γκουαντάναμο. δεν καπνιζεις κιόλας και μας δυσκολευεις.

μην κοιτάς που λέω βλακείες, το καταλαβαινω το σπαστικο το υποθεσης..

φιλι.

CsLaKoNaS είπε...

Αν είναι να έχω ταπεράκι γεμιστά, κάθομαι και φυλακή. Όχι δεν καπνίζω αλλά γενικά εδώ στην Αμερική το κάπνισμα απαγορεύται παντού. Φαντάζομαι και στη φυλακή... :))

ceralex είπε...

τελικά πάντα οι αταξίες σου έχουν λογική. Άντε τώρα να τους το εξηγήσεις αυτό!

Εμπειρίες φίλε μου!
Να περνάς καλα!

kat. είπε...

για μια ακόμη φορά θα με ζηλέψεις που δεν έχω ούτε δίπλωμα!
σωστά;;

CsLaKoNaS είπε...

@ceralex.

Σίγουρα το να σε σταματήσει η αστυνομία εδώ είναι μια εμπειρία !!

:) Να σαι καλά και εσύ !

@kat.

Εσένα τώρα τι να σου πω...ΌΛΟ ΝΑ ΜΟΥ ΤΙ ΛΕΣ ΘΕΛΕΙΣ. Εδώ δυστυχώς αμα δεν έχεις αμάξι μόνο μέχρι το μπάνιο μπορείς να πας.