Τρίτη, Φεβρουαρίου 26

Σελίδα 123 από τελεία σε τελεία...



Τον τελευταίο καιρό χάθηκα από το προσκήνιο της γειτονιάς μας, γιατί δούλευα ακατάπαυστα πάνω σε μία εργασία. Μέρος από αυτήν την εργασία θα ανακοινωθεί σε κάποια συνέδρια και έπρεπε να τρέξω γρήγορα για να προλάβω τις ημερομηνίες υποβολής των εργασιών. Μπάχαλο σκέτο. Λοιπόν δεν υπάρχει μεγαλύτερη κατάρα από το να πρέπει να γράφεις επιστημονική εργασία. Ούτε στον εχθρό μου...


Αρκετά με αυτά.


Μετά από πρόσκληση της ceralex, έδωσα το λόγο μου και έτσι συμμετέχω στο παιχνίδι "page 123 book meme".


Τους νόμους του παιχνιδιού ψάξτε να τους βρείτε στο πολύ πολύ ωραίο blog της ceralex το οποίο το παρακολουθώ συχνά και σιωπηλά. Εδώ δε θα βρείτε κανόνες ! Γιατί πολύ απλά δε θα τους εφαρμόσω όπως είναι. Βλέπετε, το πιο κοντινό μου βιβλίο στη σελίδα 123 μιλάει για "complexity of models" και νομίζω ότι δε θα ενδιαφέρει κανέναν αυτό. Γι αυτό άλλαξα αυτό τον προβληματικό κανόνα και τον έκανα πιο ωραίο : Σκέφτηκα να πάω στη βιβλιοθήκη μου και να ψάξω για το βιβλίο με τις περισσότερες ενδιαφέρουσες σελίδες ή καλύτερα τις περισσότερες ενδιαφέρουσες προτάσεις. Έτσι η πιθανότητα να βρω κάτι ωραίο να γράψω διαβάζοντας τη σελίδα αυτή θα είναι αυξημένη. Πριν καλά καλά σκεφτώ τον κανόνα είχα ήδη αποφασίσει για το βιβλίο. Και χαίρομαι που δεν έκανα λάθος :


"Η ζωή δεν έχει κανένα σκοπό εκτός από το να προχωρεί, καμιά αρχή εκτός από την έντιμη ανταλλαγή, καμιά ικανοποιήση εκτός από την κατανάλωση. Τι έννοια μπορεί να έχει η αντίληψη του θεού κάτω από τις συνθήκες αυτές; Η αρχική θρησκευτική θρησκευτική έννοια μετατρέπεται σε μία άλλη που να ταιριάζειστον αλλοτριωμένο πολιτισμό της ευτυχίας."


Σχόλιον ουδέν... Όποιος δεν έχει διαβάσει Fromm τότε πραγματικά δεν ξέρει που παν τα τέσσερα. Δε θέλω λοιπόν σχόλια. Χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν, όποιος θα έκανε σχόλιο θα μου θύμιζε μεσημεριανή εκπομπή. Όταν μιλάνε τέτοιοι άνθρωποι μπορούμε μόνο να ακούμε.


Προσκλήσεις σε άλλους ουδένες...Ο Fromm τα είπε όλα.
Μα τι καλός άνθρωπος που είμαι....

Δεν υπάρχουν σχόλια: