Τετάρτη, Ιανουαρίου 30

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους...



Από τα "Επίκαιρα" του Ν. Δήμου

Αγιοποίηση


Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2008

Είτε μιλάνε για τον Ζαχόπουλο είτε για τον Χριστόδουλο, τα ΜΜΕ έχουν πάντα μία και μόνη συνταγή: την υπερβολή.
Έτσι λοιπόν τώρα παρακολουθούμε την αγιοποίηση του Αρχιεπισκόπου. Ο αποθανών όχι μόνο δεδικαίωται αλλά και υπερυμνείται.
Τον άνθρωπο Χριστόδουλο τον πόνεσα στην αρρώστια του – αλλά τον πολιτικό ηγέτη (γιατί πνευματικός δεν υπήρξε) δεν θα τον απαλλάξω λόγω απουσίας. Ο ιερωμένος που έφερε τις κάμερες και το χειροκρότημα στις εκκλησίες, έκανε τον άμβωνα μπαλκόνι, διακήρυξε το «όπισθεν ολοταχώς!» αποκάλεσε τους διανοούμενους «γραικύλους φωταδιστές», αφόρισε τον «επάρατο διαφωτισμό» και προέτρεψε το ποίμνιο να παραβεί το νόμο («αφήστε τους νόμους να κοιμούνται!») δεν πρέπει να αγιοποιείται επειδή, όπως και χιλιάδες συνάνθρωποι, «πέθανε με αξιοπρέπεια».
Έκανε ό,τι μπορούσε για να μας γυρίσει πίσω. Ελπίζω να ήταν απλώς μία κακή παρένθεση και ο διάδοχός του να θυμηθεί πάλι την χριστιανική διδασκαλία, την επί του Όρους Ομιλία και τα λόγια του Ιησού για τον Θεό και τον Καίσαρα.

Στη φωτογραφία η συναυλία στη Μητρόπολη Αθηνών το Πάσχα του 2007 με το ΡΕΚΒΙΕΜ του Μίκη Θεοδωράκη. Έτσι εγκαινιάστηκε η Νέα Τάξις πραγμάτων : "Τεσσερα πόδια καλά, δύο πόδια καλύτερα."

3 σχόλια:

lee είπε...

Γενικα με την εκκλησια δεν τα παω καλα. Δεν μου αρεσει που το παιζουν εξουσια, δεν μου αρεσουν τα χρυσαφια στα οποια τυλιγονται, θα ηθελα να ειναι πιο κοντα στον κοσμο, αν θελουν να λεγονται εκπροσωποι του Χριστου.

kat. είπε...

απλώς.. συμφωνώ!

CsLaKoNaS είπε...

@lee

Αρκετοί δεν τα πάμε καλά με την εκκλησία. Εν τούτοις είδαμε αυτές τις μέρες πως ίσως να μην είμαστε και τόσο πολλοί τελικά. Εδώ κάποιος θα μπορούσε να συμπεράνει ότι η απελπισία τροφοδοτεί την αποβλάκωση και οι δύο μαζί το φασισμό....

@kat
Αυτό ακριβώς σκέφτηκα και εγώ μόλις διάβασμα το κείμενο. Καλώς όρισες στο φτωχό πλην τίμιο blog μου...