Κυριακή, Δεκεμβρίου 9

Βίος και Πολιτεία του Σωκράτη (συνέχεια)

Η ζωή κυλούσε ήρεμα και ειρηνικά στο μικρό γαλατικό χωριό που όλοι, τόσο καλά δεν έχετε γνωρίσει... Ήμουν ΑΡΧΟΝΤΑΣ και φυσικά το άξιζα. Εμένα που με βλέπετε δεν τα έχω κάνει ποτέ στο πάτωμα και ούτε μου έχουν φύγει σε λάθος μέρος !!! Εγώ πάντα χρησιμοποιώ την άμμο μου και είμαι πεντακάθαρος. Είμαι Γαλαζοαίματος 100%. Όχι σαν τον Ερμή (βλ. προηγούμενο ποστ) που τα είχε κάνει όλα σκατά. Οι Γραφές λένε ότι είδανε και πάθανε να του μάθουν που είναι η άμμος. Ενώ εγώ, μόνο μία φορά παραπονέθηκα που ήμουνα μικρό και δε μπορούσα να κατέβω τη σκάλα, αλλά τελικά τα κατάφερα.

Γι αυτό και γρήγορα κέρδισα την εκτίμηση της οικογένειας και εκ τοτε με θεωρούν ίσο προς ίσο. Όλα καλά λοιπόν μόνο που υπάρχει ένα πρόβλημα. Αυτή η οικογένεια καλεί συνεχώς ξένους ανθρώπους στο σπίτι. Και εδώ σκέφτομαι το φίλο μου, τον Καλαμάρη Πλοκάμια πόσο δίκιο έχει όταν λέει πως "τους μισεί όλους". Εγώ εννοώ μόνον όσους δε με ταϊζουν. Αυτοί καλά κάνουν και υπάρχουν...Μα τι καλός γάτος που είμαι !

Δε θα ξεχάσω όμως τη μέρα που ένα άλλο γατί έκανε την εμφάνισή του στον Οίκο μου. Αυτή είναι η Ασπασία. Πως είμαι εγώ; Ακριβώς το αντίθετο !

Θεοπάλαβη, ζημιάρα, ατίθαση και σκανδαλιάρα 24 ώρες το 24ωρο ΔΕ ΜΕ ΑΦΗΝΕ ΣΕ ΥΣΗΧΙΑ. Όχι μόνο εμένα δηλαδή. Το τετράγωνο ολόκληρο. Έτρωγε όλο το φαγητό σκαρφάλωνε στις κουρτίνες γρατζούνιζε τα έπιπλα (όχι ότι εγώ δεν το κάνω, αλλά μόνο όταν είμαι μόνος στο σπίτι) και γενικά ρε παιδί μου, πολύ λαϊκάντζα η τύπισσα. Δεν ήταν του επιπέδου μου. Ούτε καν γαλαζοαίματη.
Ένα κεραμυδογατί όνομα και πράμα που το μάζεψαν γιατί λέει το λυπήθηκαν...Αν είναι δυνατόν. Βέβαια, για να πούμε και του στραβού το δίκιο όταν μεγάλωσε και έγινε κοπέλα, τα βρήκαμε όσο να πεις. Παρακάτω μερικές φωτογραφίες προοριζόμενες για το περιοδικό Life & Style και αποσπάσματα από τα σχόλια του δημοσιογράφου....


Η πόζα αυτή είναι σε κρητικό πατροπαράδοτο στυλ με φόντο την πρίζα τηλεφώνου με τη συσκευή και το ραδιοκασετόφωνο.

Ο Σωκράτης ευχαριστεί την Ασπασία για τη συνεργασία της και ο φακός αποθανατίζει μια πολύ τρυφερή στιγμή....


Το ζεύγος ετοιμάζεται για την επόμενη πόζα και ο Σωκράτης σουλουπώνει κάπως το μαλί της Ασπασίας το οποίο είναι επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ για φωτογραφία μαζί με γαλαζοαίματο. Στο βάθος διακρίνεται πάντα το τηλέφωνο και το κασσετόφωνο, σκηνικό που κρίθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένο και θα χρησιμοποιηθεί ξανά.

Εδώ το θέμα μας είναι ορθοκανονικό! Η νεοφώτιστη Ασπασία εμφανίζεται έκπληκτη από το φλας της μηχανής ενό ο Σωκράτης μπουχτισμένος από τόση δημοσιότητα και με το βλέμα στο δηινεκές προσπαθεί με ψύγματα υπεροψίας αλλά πάντα ευγενικά, να αγνοήσει το φωτογράφο.
Η φωτογράφιση αυτή είχε αφήσει ιστορία....

(του μπι κοντίνιουντ...)

3 σχόλια:

lee είπε...

Δηλαδη η Ασπασία απατά τον Περικλή με τον Σωκράτη?

Roadartist είπε...

η τρυφερη στιγμη ειναι ολα τα λεφτα..

Ατθάνα είπε...

ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΜΟΥ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΤΟ ΣΟΥ!!!
καλημέρααααα! :))))))))))