Κυριακή, Δεκεμβρίου 9

Leopold !

Χθες είδαμε με τη fairy για πρώτη φορά την Fantasia του Walt Disney. Έργο του 1940 το οποίο όποιος δεν το έχει δει καλά θα κάνει να μην το επιχειρήσει.Γιατί αν το επιχειρήσει, θα σιχαθεί τη μέχρι τώρα ζωή του η οποία πέρασε χωρίς να το έχει δει.
Έτσι λοιπόν χθες το βράδυ ζώντας την εμπειρία να καταριέμαι την άτιμη κοινωνία που έφτασα σ' αυτήν την ηλικία χωρίς να δω αυτό το έργο, παρατήρησα τον μαέστρο που διεύθυνε την ορχήστρα...Ψηλός, κορδωμένος, με μαλάκι παχύ πίσω, χωρίς μπαγκέτα, τον έλεγαν και Leopold (Leopold Stokowski)


Έμοιαζε με αυτόν :


Έλα όμως που δεν ήτανε...ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ:Το 1949 η Warner Bros παρουσίασε την ιστορία Long-Haired Hare η οποία είναι η αγαπήμενη μου! Χθες έμαθα λοιπόν πως ο θρυλικός "Leopold" που ανέβηκε στο podium και τα έκανε μαντάρα είχε διεθύνει και τη συμφωνική ορχήστρα της Φιλαδέλφια στην ταινία του Walt Disney.Enjoy:


1 σχόλιο:

thinks είπε...

Το έχω δει κάμποσες φορές από μικρό παιδί, και το έχω τώρα σε DVD -με είχαν πάει οι γονείς μου να το δω γιατί ήταν το αγαπημένο τους από παιδιά κι εκείνοι... Την εποχή του ήταν ένα τεχνολογικό θαύμα για τον κινηματογράφο από κάθε πλευρά, και η πρώτη φορά που σε μέσο μαζικής διασκέδασης η μουσική μεταφράστηκε σε εικόνες ελεύθερης φαντασίας.

As for Bugs Leopold Bunny, that's what *I* call "bringing down the house!