Παρασκευή, Δεκεμβρίου 14

Οπλοκατοχή.

Σφαγή στο Κονέκτικατ : Ένοπλος εισέβαλε σε δημοτικό σχολείο σκοτώνοντας 26 ανθρώπους, 20 από τους οποίους παιδιά. Ο ίδιος είναι νεκρός ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 27.


Αντίδραση του Προέδρου Ομπάμα: "[...] Ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε σοβαρά το θέμα της οπλοκατοχής!"

Είμαι ο μόνος που θεωρεί το θέμα της οπλοκατοχής εντελώς άσχετο με το περιστατικό; Είμαι ο μόνος που εξαγριώνεται με αυτή τη δήλωση του Προέδρου θεωρώντας την άκρως προσβλητική προς τα ίδια τα θύματα;


3 σχόλια:

thinks είπε...

Δεν είσαι ο μόνος. Ούτε ο πρώτος που εξαγριώνεται με την δήλωση του προέδρου. Ο πρώτος που εξαγριώνεται, νομίζω, είναι ο ίδιος ο πρόεδρος. Αλλά δεν έχει άλλη πολιτική εκλογή, ή άλλη πολιτικά σωστή επιλογή, από το να κάνει την ίδια κουρασμένη επισήμανση που έκαναν όλοι πριν από αυτόν, ξεκινώντας με την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ρήγκαν, η οποία στάθηκε η αιτία για να περάσει ο νόμος: The Brady Bill (Brady Handgun Violence Prevention Act of 1993).

If you outlaw guns, the only people carrying guns will be the outlaws.
Εάν θέσεις τα όπλα εκτός νόμου, οι μόνοι που θα τα κρατούν θα είναι οι παράνομοι.

Και αυτός είναι ο νόμος, βάσει της 2ης τροποποίησης του Συντάγματος:
A well regulated militia being necessary to the security of a free state, the right of the people to keep and bear arms shall not be infringed.
Λόγω της αναγκαιότητας για την ασφάλεια ενός ελεύθερου κράτους της ύπαρξης μιας καλά οργανωμένης πολιτοφυλακής, το δικαίωμα των πολιτών να κρατούν όπλα δεν θα παραβιασθεί.

Είναι αλήθεια ότι στην εποχή μας μια πολιτοφυλακή δεν έχει πλέον σχέση με την οργανωμένη άμυνα του κράτους. Αλλά το δικαίωμα αυτό είναι ένα θέμα πολύ πιο περίπλοκο, και συνυφασμένο στην έννοια του Αμερικανικού τρόπου αντιμετώπισης της ζωής σε απόλυτη προσωπική ελευθερία και ανεξαρτησία -και το δικαίωμα να υπερασπιστείς την εστία σου.

Αυτές οι σφαγές που γίνονται είναι συμπτώματα. Και να μην υπήρχαν όπλα, τα συμπτώματα θα έβρισκαν άλλο τρόπο να εκδηλωθούν. Η ερώτηση είναι σε τι ασθένεια ανήκουν αυτά τα συμπτώματα, και αν υπάρχει θεραπεία.

CsLaKoNaS είπε...

Πέσ´ τα ρε thinks γιατί έχουν όλοι παλαβώσει σήμερα εδώ!

thinks είπε...

Τους "ακούω" από εδώ. Τουλάχιστον οι φίλοι του γιού μου στο FB γράφουν όπως εγώ εδώ.

Υπάρχει και το άλλο Saying, ότι, αν αγοράσεις όπλο, μια μέρα θα το χρησιμοποιήσεις. Εγώ το σκέφτηκα αλλά ποτέ δεν αγόρασα. Πάντως μια μέρα που με επισκέφτηκαν στο γραφείο κάτι τύποι που τους φοβόμουνα, κρατούσα κάτω από το γραφείο μου ένα μεταλλικό μπαστούνι του baseball.


ps. διάβασες την τελευταία μου απάντηση στους "ισραηλίτες";