Σάββατο, Σεπτεμβρίου 29

Music Break!


Έλα να ξεσκάσουμε λίγο....







THE NATIONAL SYMPHONY ORCHESTRA
Christoph Eschenbach

1. Season Opening : Anne - Sophie Mutter  - Όποιος γνωρίζει τα βασικά για σολίστες κλασικής μουσικής, δε μπορεί να μην γνωρίζει την εν λόγω μαθήτρια του Karajan.
BEETHOVEN - Overture to The Creatures of Prometheus 
MENDELSSOHN - Concerto in E minor for Violin and Orchestra, Op. 64 
SARASATE - Carmen Fantasy, Op. 25 
STRAUSS - Suite from Der Rosenkavalier 

Ανοίγει η season στο μέγαρο και, όπως καταλαβαίνεις, δε μπορώ να λείψω! Τρίτη συνεχόμενη φορά που παρίσταμαι, ενώ φέτος ένεκα που είναι παραμονές εκλογών, όλοι οι παράγοντες της dc area αποφασίσαμε να δίνουμε συντονισμένα το παρόν σε κοινωνικές εκδηλώσεις και δρώμενα καθώς μένει ένας μήνα και κάτι πλέον.Το εβραϊκό λόμπι τοποθετήθηκε ήδη υπέρ της επανεκλογής του Προέδρου. Εμείς τι κάνομε;  Παραδίδομε μαθήματα στο Harvard ;


2.
 Wolfgang Amadeus Mozart



Don Giovanni


Σε σενάριο Lorenzo Da Ponte, ο Ντον Τζιοβάννις θεωρείται μία από τις καλύτερες όπερες όλων των εποχών. Το έργο διαδραματίζεται στο 17ο αιώνα, στη Σεβίλλη της Ισπανίας. Ο Ντον Τζιοβάννι είναι ένας νέος, αλαζόνας και σεξουαλικά γόνιμος ευγενής, ο οποίος προσβάλλει και σκανδαλίζει τους υπόλοιπους. Μία από τις μοιρέες για εκείνον κατακτήσεις, η Donna Elvira, απελπίζεται για τα καλά, όταν ο υπηρέτης του Don Giovanni, Leporello, της εξηγεί πως....έχουν υπάρξει....κι άλλες γυναίκες στη ζωή του γόη πρίγκηπα...

Για την ακρίβεια, στο ερωτολόγιο είναι επισήμως καταγεγραμμένες : 

640 Ιταλίδες, 231 Γερμανίδες, 100 Γαλλίδες, 91 Τουρκάλες, 1003 Ισπανίδες (εντός έδρας)


Όμως τα καμώματά του αυτά ο Don Giovanni, τελικά, θα τα πληρώσει... με τη ζωή του.

3.  


THE NATIONAL SYMPHONY ORCHESTRA
Christoph Eschenbach




Lang Lang σε έργα

STRAUSS - Till Eulenspiegels lustige Streiche, Op. 28
BEETHOVEN - Piano Concerto No. 2, 3, 5 "Emperor"
  DVORÁK - Symphony No. 7 in D minor, Op. 70  


4.


THE NATIONAL SYMPHONY ORCHESTRA
Christoph Eschenbach




 Ludwig Van Beethoven

Missa Solemnis  

in D Major Op. 123

'Ενα έργο πριν την "Ενάτη" (Op. 124) o Μαέστρο μας παραδίδει ένα από τα τρία μεγαλύτερα μουσικά επίτευγματα θρησκευτικής μουσικής όλων των εποχών (τα άλλα δύο είναι η Λειτουργία σε Ρε μινόρε του Bach και η Μεγάλη Λειτουργία του Mozart).




Κατά τα άλλα χλιαρά πράγματα...Ούτε ένα καλό χοροδιακό ορατόριο να ξαλεγράρουμε λίγο. Κατά τα Χριστούγεννα πάλι θα παίξουν τον Μεσία του Haendel αλλά κι αυτό έχει καταντήσει όπως οι Απαράδεκτοι στο Μέγκα.

4 σχόλια:

CsLaKoNaS είπε...

Update:

Μόλις πληροφορήθηκα ότι τα λιμνάζοντα νερά θα ταράξει η μία και μοναδική εμφάνιση στην Ουάσιγκτων του δύδιμου:

Καρράς - Πάολα

τιμές εισιτηρίων από $80 το απλό : ένα ποτό στα όρθια, στον πάγκο του μπαρ.

===

Τα εισιτήρια των παραστάσεων της ανάρτησης είναι $25 (εκτώς από την όπερα που δεν τα πρόλαβα).

thinks είπε...

Τι όμορφα! Τι υπέροχος τρόπος να ξεκινήσει το Φθινόπωρο… Μου Θυμίζεις Boston Symphony, Wang Center, και, στην Νέα Υόρκη, Lincoln Center…Κρίμα που δεν πρόλαβες εισιτήρια για Don Giovanni!

Enjoy everything for me too!

CsLaKoNaS είπε...

@thinks

Δεν χάνεται ο Don Giovanni ! :)))

Απλά δεν πρόλαβα τα φτηνά εισιτήρια - και καλύτερα εδώ που τα λέμε γιατί είναι όπερα και πρέπει να έχει κανείς καλή θέση για να μπορεί να απολαύσει το έργο.

Το πρώτο μου σχόλιο δεν είχε να κάνει με τη σύγκριση στην ποιότητα της μουσικής αλλά στη διαφορά των εισιτηρίων. Δεν ξέρω αν το είχες παρακολουθήσει όταν έμενες εδώ, αλλά η περιοδεία των λαϊκό-ποπ ελλήνων τραγουδιστών είναι κάτι σα γεγονός της χρονιάς! Και φυσικά κάνουν πάντα τρελή μπάζα!

thinks είπε...

Βέεεεβαια! Καταλάβαινες ποια βενζινάδικά τα είχαν Έλληνες από τις αφίσες για τις περιοδείες των διαφόρων. Απ’ όλα τα χρόνια μια φορά ήθελα να πάω στην Πρωτοπσάλτη αλλά τελικά δεν πήγα. Εκτός από την εκκλησία/σχολείο/κοινωνικό κέντρο τις Κυριακές πρωί που τις χρειάζονταν το παιδί σαν ταυτότητα, δεν είχα πάρε-δ’ωσε με Έλληνες ούτε στην Αγγλία ούτε στις ΗΠΑ. Πάντα ήμουν προσεκτικός να μην εισαχθώ σε subculture.

Και συμφωνώ για τις καλές θέσεις! Μια φορά στο Wang Center στην Βοστώνη οι θέσεις μας είχαν βγει χάλια, αλλά με το γλυκό μου χαμόγελο οι ιθύνοντες μας μετατόπισαν στο box του Dr. Wang μετά από το διάλλειμα!