Τρίτη, Μαΐου 8

May the 9th

Εδώ Μετα-μεταπολίτευση....Εδώ Μετα-μεταπολίτευση!

Αλλάζουμε το "Ανδρέα" σε "Αλέξη" και το "Αυριανή" σε "Πιτσιρίκο". Business as usual !

1. Ως γνήσιος μετα-μεταπολιτευτικός ψηφοφόρος του ΠαΣοΚ, έχω να δηλώσω ότι χαιρετίζω την πτώση των ποσοστών του κινήματος, σε μη δεινοσαυρικά νούμερα. Οι δύο τελευταίοι πρόεδροι του κόμματος πέτυχαν να σκοτώσουν τον Τσίπρα που έκρυβε μέσα του το μεταμεταπολιτευτικό ΠαΣοΚ. Μένει να δούμε αν το κίνημα με ή χωρίς νέα ονομάσια, έχει θέση στη νέα εποχή.

2. Το ΠαΣοΚ πέθανε! Ζήτω το ΠαΣοΚ!
Πράγματι αυτό έγινε. Όλα τα αστικά κέντρα, οι δημόσιοι υπάλληλοι του βαθέως ΠαΣοΚ, οι αγανακτισμένοι που τους κόψανε το επίδομα και τις συντάξεις, έδωσαν εντολή στο ΣυΡιζΑ. Το έκαναν γιατί απλούστατα είδαν πως το ΠαΣοΚ δεν μπορεί πλέον να τους εγγυηθεί τη θέση τους. Παρά το εκλογικό κόστος που πλήρωσε για να τους προστατεύσει (φορολογώντας το Σύμπαν αντί να κάνει απολύσεις) - πιστοί στην βρουτοειδή πασοκική νοοτροπία, έφυγαν από το ΠαΣοΚ για να στηρίξουν αυτόν που θα τους εγγυηθεί, ΟΧΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟ (αφού μάλλον αυτός δραχμοποιείται) ΑΛΛΑ ΤΗ ΘΕΣΗ! Διότι γνωρίζουν πολύ καλά πως το επόμενο βήμα είναι μικρότερο κράτος , δηλαδή απολύσεις!

3. Στη Μεταμεταπολίτευση ο λαϊκιστικός πόλος είναι πλέον βροντοσαυρικών διαστάσεων.

Οι πολίτες πιστεύουν πως για την ανέχεια που ζούνε ευθύνονται δύο - τρία νομοσχέδια. 

Ο Κουβέλης μιλά για απαγκίστρωση από το μνημόνιο, με νομοθετική ρύθμιση, ενώ σήμερα ο Στρατούλης (γίγαντας των οικονομικών), για να ηρεμήσει τις αγορές : διευκρίνισε ότι το ζήτημα της αναπτυξης είναι πολιτικό. Αρκεί, όπως είπε, να περάσει νόμος στη βουλή που να "δεσμεύει" τις καταθέσεις και να τις διοχετεύσει σε δάνεια προς τους πολίτες.

Μα πως αλλιώς να το δουν; Μιλάμε για πολιτικούς! Οι άνθρωποι αυτοί έβλεπαν τους μισθούς τους να αυξάνονται μόνο με νομοθετικές ρυθμίσεις. Η διαδικασία ήταν απλή: ονομαστική ψηφοφορία , κατοχύρωση  και μετά ανάληψη από το ATM της βουλής.

4. Ο Τσίπρας θα ξαναπάει σε εκλογές παρά τις παλλινοδίες των στελεχών του και τα λοιπά τραγελαφικά, την ασχετοσύνη τους για τα οικονομικά και φυσικά παρά τη λευκή εντολή που του δίνουν όλοι. Τον ενδιαφέρει να προλάβει να διαλύσει το ΠαΣοΚ, αφού ο κεντρώος πόλος θα συσπειρωθεί γύρω από τα φιλελεύθερα κόμματα ή το Σαμαρά (sic).

5. Επίσης είναι πολύ πιθανό τελικά να κυβερνήσει. Το μήνυμα των πολιτών είναι ξεκάθαρο: Η Ελλάδα δεν θέλει να αλλάξει. Δε θέλει να γίνει Ευρώπη - πόσο μάλλον όταν η Ευρώπη δεν την "ταϊζει". Θέλει να ζήσει το greek dream, βρε αδερφέ . Όσο το ζούσε εντός ΕΕ είχε καλώς (ειδικά με τα ΜΟΠ - πολύ καλώς!) - όσο η ΕΕ δεν τη ζει πλέον, αμφισβητεί την ευρωπαϊκή της προοπτική. Θέλουμε να είμαστε όλοι μία σοβιετία. Μηδέν ανεργία και μηδέν φαγητό.

6. Ο Βενιζέλος είπε την πιο σωστή κουβέντα: "Οι Έλληνες πρέπει να ξαναγνωριστούμε μεταξύ μας". Είναι αλήθεια ότι δε γνώριζα την Ελλάδα του μισού εκατομυρίου φασιστών ψηφοφόρων. 

Μην έχεις αυταπάτες. Οι ψηφοφόροι αυτοί είναι φασίστες. Δε χαιρετούν ναζιστικά, δεν έχουν "χτυπημένη" τη σβάστικα στο μπράτσο τους, ίσως καν να μη βρίζουν. Όμως είναι φασίστες. 

Ο φασισμός είναι νοοτροπία (τρόπος σκέψης) - όχι ιδεολογία. Αν σε αυτούς τους ψηφοφόρους προσθέσουμε και τον πυρήνα του Καμμένου και του ακραίου ΚΚΕ τότε το νούμερα ανεβαίνουν κατά πολύ.

Αυτήν την Ελλάδα δεν την γνώριζα. Αυτή η Ελλάδα δεν είναι απλώς η Ελλάδα του Μνημονίου. Οι Αρχές, οι Aξίες, οι Αρετές, η Παιδεία δεν χάνονται επειδή κόπηκε ο μισθός ή το επίδομα. Απλά δεν υπάρχουν. Δεν υπήρξαν ποτέ. Τρομακτικότερο όλων, η ηλικιακή κατανομή των ψηφοφόρων Καμμένου, ΧΑ και λοιπών ακραίων. Να μην ξεχάσω και τις ψήφους της ΧΑ σε Δύστομο και Καλάβρυτα αφού με αυτές θα διεκδικήσει ο Γλέζος τις γερμανικές αποζημιώσεις.
 
Επίσης δε γνώριζα και πως υπάρχει και ένα 35% των ψηφοφόρων που δεν τους αφορούσε η πιο κρίσιμη μεταπολεμική εκλογική διαδικασία. 36 κόμματα δεν ήταν αρκετά για τα γούστα τους.

Λίγη όμως σημασία έχει ποια Ελλάδα δε γνωρίζαμε. Σημασία έχει ότι η Μεταπολίτευση έσκασε και κάτω από τα δεινοσαυρικά ποσοστά των δύο κομμάτων, πετάχτηκαν τα καλά κρυμμένα κοινωνικά καρκινώματα.

7. Πρέπει να σταθούμε στα φιλελεύθερα κόμματα. Τρία κόμματα με σχεδόν ίδιες θέσεις, καταμετρημένες στην κοινωνία που αν τους αθροίσεις κάνεις έναν πολύ ισχυρό φιλελεύθερο μεταρρυθμιστικό πόλο. Πρέπει να καταλάβουν πως είναι ανάγκη να συνεργαστούν - για δύο λόγους.

7α. Πρώτος λόγος: Τους το ζητάει ο λαός! Τρία κόμματα με ίδιες θέσεις και ίδια ποσοστά. Ανεξάρτητα με τις απόψεις που έχουν, αυτές δοκιμάστηκαν στη λαϊκή βούληση και η τελευταία αποφάσισε να τους δείξει το δρόμο της συνεργασίας. Οι πολίτες απαιτούν από τα κόμματα υτά ανεξάρτητα των διαφορετικών προσεγγίσεων που έχουν, να καλύψουν το χάσμα ανάμεσά τους και να συνεργαστούν προγραμματικά. Αν δεν μπορούν να καταλάβουν το μήνυμα του λαού έχουν πρόβλημα δημοκρατικής αντίληψης και θα συρρικνωθούν.

7β. Δεύτερος λόγος:  Η ευρωπαϊκή νοοτροπία που τα ίδια προωθούν. Διότι αν υπάρχει ένα κεκτημένο της ΕΕ, τότε αυτό είναι η συνενόηση. Η κατανόηση της διαφορετικότητα και η σύμπραξη μέσα από τις κοινές αρχές τις κοινές αξίες και την κοινή μοίρα. Επιπλέον πρέπει να συνεργαστούν για έναν ακόμα λόγο τώρα που η θέση της Ελλάδας στην ΕΕ τίθεται εν αμφιβόλω. Αν όμως τα κόμματα αυτά θεωρούν ότι η συνεργασία είναι κατ' αρχήν υπεκφυγή, υποχώρηση, προδοσία τότε δεν είναι ευρωπαϊκά κόμματα.

7γ. Σκέψου αν είχαν συνενωθεί από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση, αυτόν τον εφιάλτη δε θα τον ζούσαμε.

8. Και μετά σε ρωτάει ο Μπέζος: "Μπορεί; " ...Όχι δε μπορεί.

Αυτή η χώρα δε μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση. Αυτό έδειξαν οι εκλογές.

Όχι, διότι αυτή η χώρα κατάλαβε πως για την κρίση 10+ εκατ. ανθρώπων ευθύνονται 300 δοσύλογοι πολιτικοί και οι παρατρεχάμενοί τους και πως η λύση περνάει μέσα από ένα νέο ΕΑΜ.

Όχι, διότι ο λαός κατάφερε να "μοντελοποίησει" το πρόβλημα σα μία παρέλαση των Γερμανών οι οποίοι ξανάρχονται με μπότες και τανξ ώστε ο ικανότερος να τους αντιμετωπίσει είναι ένας ήρωας ετών 90, (την επιτυχία του οποίου πληρώνουμε εκ τότε όλοι μας).

Όχι, διότι αυτός ο λαός έχει τόσο χαμηλό επίπεδο ώστε δε μπορεί όχι απλά να σκεφτεί χωρίς erga omnes επιχειρήματα, αλλά ούτε να βάλει μία πρόταση δίπλα στην άλλη χωρίς να ουρλιάζει, να ειρωνεύεται και να βρίζει.

Όχι, διότι αυτός ο λαός θέλει το ΠαΣοΚ του. Θέλει να ζήσει τη Μεταπολίτευσή του ξανά. Θέλει να ζήσει τo ελληνικό όνειρο μίας θέσης στο Δημόσιο όπως στο παρελθόν χρεώνοντας το μέλλον. Δεν τον ενδιαφέρει τι χρέος θα παραδώσει στα παιδιά του, αρκεί να μην πληρώσει αυτός.

Όχι, δίοτι σε τελική ανάλυση ο λαός αυτός έδωσε 441.000 ψήφους σε νεοναζί και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να ανήκει στην ΕΕ.

9. Ο Άγιος Χριστόφορος ας μας δώσει φώτηση, μέρα που είναι.


11 σχόλια:

polyvios είπε...

Χαιρετισμούς από τα πάτρια.

Έχεις δίκιο. Τα δανεικά ήταν απλά το επιβραδυντικό στον αντιδραστήρα, αλλά το καύσιμο ήταν πάντα εδώ, και είχε πάντα κρίσιμη μάζα.

Saq είπε...

Ώρες ώρες γίνεσαι απαράδεκτος. Και για να μην γράψω με ζεστό μυαλό και φωνάζω θα επανέλθω με επιχειρήματα, όχι για να κοντράρω την άποψή σου για την ευρωπαική προοπτική της Ελλάδας, πάνω στην οποία συμφωνώ, αλλά για να καταλάβεις ότι 1. οι έλληνες δεν είναι φασίστες αλλά ανόητοι 2 όλοι όσοι ψηφίζατε πασοκ τόσα χρόνια είστε υπεύθυνοι για αυτήν την κατάντια του κράτους 3 αυτός που βρίζει τους πολίτες που ψήφισαν μάλλον δεν έχει καταλάβει τι θα πει δημοκρατία. Ο καθένας έχει τις απόψεις του και πρέπει να γίνονται σεβαστές ακόμα και αν πιστεύει ότι μια ενδεχόμενη πτώχευση θα σώσει τη χώρα.

CsLaKoNaS είπε...

@polyvios!

Γεια σου Αρχηγέ!

Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι υπήρχε τόσο καύσιμο και αυτού του είδους. Πρέπει να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα για τους Έλληνες αλλιώς δε βγάζουμε νόημα!

CsLaKoNaS είπε...

@Saq

1.
Α.Είμαι ανόητος όταν πιάσω γυμνό καλώδιο στην πρίζα με βρεγμένα χέρια για να δω πόσο θα τιναχτώ.

Β.Είμαι ανόητος όταν καίω Εβραίους επειδή δε μου αρέσει η μύτη τους.

Τι κατηγορία ανόητος είμαι όταν ψηφίζω ΧΑ τη στιγμή που η χώρα μου έχει ανάγκη την ψήφο μου περισσότερο από ποτέ; Α 'η Β;

Τι κατηγορία ανόητος είμαι όταν κατά 35% δηλώνω ότι οι εκλογές αυτές δε με αφορούν; Α 'η Β;

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΤΡΟΠΟΣ ΣΚΕΨΗΣ!

2. Όλοι όσοι ψηφίζαμε ΠαΣοΚ και είμαστε υπεύθυνοι για την κατάντια του κράτους , τώρα ψηφίσαμε ΣυΡιζΑ για να συνεχιστεί αυτό το ίδιο το κράτος. Δες τις κινήσεις του Αλέξη σήμερα και χθες και θα καταλάβεις. Δες όλες τις συντεχνίες πως τον κυνηγάνε με αιτήματα αναίρεσης νόμων και επαναφοράς προνομίων (πρυτάνεις, ομοσπονδίες δασκάλων).


3. Δεν έχω βρίσει τους πολίτες. Ερμήνευσα τη λαϊκή ετυμηγορία. Η ερμηνεία μου είναι πως αυτός ο λαός δε θέλει να παραμείνει στο ευρωπαϊκό άρμα και το έδειξε ποικιλοτρόπως. Χτύπησε την ερμηνεία μου με επιχειρήματα και όχι με αντι-συμπεράσματα.

Η ετυμηγορία ενός λαού πρέπει να γίνεται πάντα σεβαστή ! Όχι όμως απαραίτητα και ο ίδιος ο λαός. Δεν μπορώ να σεβαστώ έναν λαό με 440 νενοναζί ψήφους 1300 εκ των οποίων σε Δίστομο και Καλάβρυτα. Λυπάμαι αλλά δε μπορώ!

Αυτή τη στιγμή όλη η Ευρώπη συζητάει αυτό ακριβώς: Ο ελληνικός λαός αποφασίζει την έξοδό του από το Ευρώ.

Saq είπε...

Καταρχήν οφείλω μια συγγνώμη για τον τρόπο μου. Ο αρχικός εκνευρισμός μου προέρχεται από ένα σχόλιό σου που λες ότι ντρέπεσαι που είσαι έλληνας. Είναι βαριά κουβέντα αυτή.Πρέπει να σκεφτείς ότι η δεξιόστροφη κλείση των ανθρώπων σε δύσκολες καταστάσεις είναι γενικό χαρακτηριστικό των ανθρώπων και όχι ελληνικό.

Ναι, πιστεύω ότι πρόκειται περι ανοησίας, ελλιπής ενημέρωσης και έλλειψη παιδείας. Αυτά τα βρωμοκάναλα στα οποία αναφέρεται ο Μηχαλολιάκος κατάφεραν αποξενώνοντας την ΧΑ από την τιβι να την κάνουν ακόμα πιο αρεστή. Ο κόσμος δεν έχει μάθει να ψηφίζει, ακόμα και μετά από τόσα χρόνια. Δεν έχει μάθει να ψάχνει πληροφορίες για το κόμα του. Αυτό έπαθαν και οι περισσότεροι που στήριξαν χα. Γνωρίζω πολλούς που με στόμφο στήριζαν την χα τώρα να έχουν μετανοιώσει και να μου λενε δίκαιο είχες.

Πολλοί φωνάζεται σήμερα για το υδροκέφαλο κράτος, τα ρουσφέτια, τη σαπίλα της κοινωνίας μας. Κατηγορείτε το κκε και τον τσίπρα. Μη ξεχνάς ότι το πασοκ είναι ο κύριος ένοχος αυτής της κατάντιας. Το πασοκ που στηρίζατε και ψηφίζατε τόσα χρόνια. Το κκε και ο συριζα ποτέ δεν κυβέρνησαν.

Ο Τσίπρας σήμερα, όσο και αν πιστεύω ότι δεν έχουν βάση αυτά που υποστηρίζει, απλά παραμένει σταθερός στις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

Πάντως το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι ο λαός θέλει να μείνει στην ευρώπη. Αν κάτσεις άλλωστε και μετρήσεις τα ποσοστά των κομμάτων που είναι υπέρ της παραμονής μας στην ευρώπη θα το καταλάβεις.

Αν θέλεις πάντως τη δική μου γνώμη, υπάρχουν μόνο δυο σοβαρές και υλοποιήσιμες προτάσεις στο τραπέζι. Η μία είναι αυτή που λέει ναι στο μνημόνιο και στην αναδιάρθρωση του κράτους και η άλλη αυτή του κκε που λέει έξω από παντού. Όλοι οι άλλοι λένε μπούρδες

CsLaKoNaS είπε...

"δεξιόστροφη κλείση"

1. Δεν είναι δεξιόστροφη η κλείση αυτή Saq και δεν είναι απλά μία κλείση. Είναι η επιλογή 440.000 ανθρώπων στις πλέον κρίσιμες εκλογές της μεταπολεμικής ιστορίας.

"Ναι, πιστεύω ότι πρόκειται περι ανοησίας,"
2. Δεν δέχομαι τη δικαιολογία της ανοησίας. Ακόμα και αν γίνουν επαναληπτικές και βγει εκτός βουλής η ΧΑ, τα συμπεράσματά μου για το επίπεδο και την ωριμότητα του λαού αυτού δεν θα αλλάξουν. Έπρεπε να έχουν σοβαρευτεί και να γνωρίσουν τι ψηφίζουν! Όποιος δεν ξέρει τι ψηφίζει, σε τέτοιο βαθμό, είναι άξιος της μοίρας του!

"το πασοκ είναι ο κύριος ένοχος αυτής της κατάντιας"
3.Φυσικά! Όμως το πασοκ (όπως κ η ΝΔ) καταποντίστικαν. Το ΠαΣοΚ δε απειλείται με εξαφάνιση. Όμως το μηνυμα των εκλογών δεν είναι η εξαφάνιση του ΠαΣοΚ και ό,τι αυτό επέβαλε στη μεταπολίτευση, αλλά η επιλογή του κόσμου να τα ξαναζήσει αυτά, στηρίζοντας ΣυΡιζΑ. Ο κόσμος επιλέγει την Ελλάδα της δραχμής αρκεί να διατηρήσει τη θέση του στο δημόσιο.

"Το κκε και ο συριζα ποτέ δεν κυβέρνησαν."

4. Κυβέρνησαν οι νοοτροπίες τους. Τώρα δε, καλούνται να κυβερνήσουν και θεσμικά.


"απλά παραμένει σταθερός στις προεκλογικές του δεσμεύσεις."

5. Όχι. Λέει ψέμματα. Παραμονή στο ευρώ με καταγγελία του Μνημονίου δε γίνεται!

Στο τελευταίο συμφωνούμε!

Ephemeron είπε...

Οχι οι αλλοι εκαναν καλυτερα, αλλα πολυ φοβαμαι οτι οι "μαγκιες" του Τσιπρα θα ειναι τελικα το κερασακι στη τουρτα, που θα κανει πολλους (εκτος Ελλαδας) να σκεφτουν οτι ισως η Ελλαδα πρεπει να φυγει απο την ΕΕ και το Ευρω, και να συνεχισει τον δικο της δρομο...

Ο Τσιπρας στελνει επιστολες στους Ευρωπαιους χωρις να εχει πλειοψηφια, χωρις να εχει κυβερνηση, και απο πανω μιλαει σαν να αντιπροσωπευει ΟΛΗ την Ελλαδα (!!!???)
Συγνωμη αλλα αυτο που γινεται στην Ελλαδα αυτη τη στιγμη δεν λεγεται "πολιτικη" αλλα "του Κουτρούλη ο Γαμος" και αν περιμενουμε να μας παρουν στα σοβαρα σαν κρατος με τετοιες ανοητες πραξεις μαλλον εχουμε κανει παρα πολυ μεγαλο λαθος...

Περσέας είπε...

εγώ θα πω κρίμα που μια σωστή άποψη και που αντανακλά την πραγματικότητα θα απορριφθεί απο τους ''Ελληνες' με τη δικαιολογία ότι δεν ζεις την Ελλάδα πια από μέσα και δεν έχεις δικαίωμα να μιλάς

Δεν θέλουμε πια να καταλάβουμε έχουμε παρατήσει τη λογική χρόνια τώρα τότε που έβρεχε έτοιμο χρήμα.Μέχρι και τελευταία στιγμή θα φταίνε Μνημόνια και οι Παλιογερμαναράδες και οι προδότες πολιτικοί.Ποτέ μα ποτέ δεν άκουσα διάθεση για μεταρρυθμίσεις στους απαρχαιωμένους τομείς της οικονομίας ούτε για τη δυσκίνητη δίοικηση.Απλά απογοητεύομαι δεν έχουμε καθόλου ενήλικη στάση και θα το πληρώσουμε πάρα πολύ ακριβά.Όταν όμως θα έρθει εκείνη η ώρα θα είναι ήδη πολύ αργά(αν δεν έχουμε αλληλοσπαραχθεί)

CsLaKoNaS είπε...

@περσέας

Δε φαντάζεσαι πόσες φορές έχω ακούσει αυτό το επιχείρημα: "Δεν είσαι εδώ - δεν ξέρεις - μη μιλάς".

Δεν υπάρχει πιο λυπηρό επιχείρημα από αυτό.

Γενικά η κατάσταση είναι απελπιστική....

suncitizen είπε...

Σου διαφεύγει, βέβαια, ότι πέρα από τους "κακούς" Έλληνες που δε θέλουν να χάσουν τη θεσούλα τους, υπάρχει το αδιέξοδο μνημόνιο που πιστεύει ότι με λιτότητα και εξαθλίωση θα έρθει ανάπτυξη... Άτοπο και παράλογο.
Παράλογος και ο Τσίπρας, αλλά παράλογο και το μνημόνιο.
Επίσης, πέρα από τους δημόσιους υπαλλήλους, υπάρχουν και οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες που περιμένουν με τα μέσα να πάρουν τα μεγάλα έργα. Όλα αυτά νομίζω μας στέλνουν πιο γρήγορα στη δραχμούλε με ό,τι αυτό συνεπάγεται...

CsLaKoNaS είπε...

"το αδιέξοδο μνημόνιο που πιστεύει ότι με λιτότητα και εξαθλίωση θα έρθει ανάπτυξη"

υπό την προϋπόθεση ότι το μνημόνιο εφαρμόστηκε - έστω και στο ελάχιστο.

η γενική συνταγή της λιτότητας έχει αποτυχει πανευρωπαϊκά και τη στιγμή που θα παρθεί η πολιτική απόφαση για αλλαγή πορείας η Ελλάδα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ!!!

Μέχρι τότε πρέπει να εφαρμόσουμε αυτά που συμφωνήσαμε, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

"πάρχουν και οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες που περιμένουν με τα μέσα να πάρουν τα μεγάλα έργα."

προσυπογράφω. Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό το συγκεκριμένο μας παει στη δραχμή;