Παρασκευή, Μαρτίου 16

Remember to...

Είμαστε και πάλι εδώ με το αυτοκολλητάκι, Remember to, που συνήθως κολλάμε στην πόρτα του ψυγείου, για να μην ξεχάσουμε...που πάντα τελικά ξεχνάμε αλλά δεν έχει σημασία.

1. Μην έχεις καμία αυταπάτη ότι το ΠαΣοΚ και τη Δημοκρατία εδραίωσε και παρέδωσε την Ελλάδα στους Έλληνες. 31 χρόνια μετά καλούμαστε να κατανοήσουμε τι ακριβώς είναι η Δημοκρατία και πως πρέπει να χρησιμοποιείται, τι ακριβώς είναι οι Έλληνες και ποιοι από αυτούς θα πρέπει να ηγούνται μιας κοινωνιάς. Μας πήρε μία Μεταπολίτευση να μάθουμε πως είναι σημαντικό να τα ξέρουμε αυτά τα πράγματα για να προχωρήσουμε. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

2.Με την τελευταία παρέμβασή του, ο Γκούφυ, δήλωσε πως η 25 Μαρτίου δεν ανήκει στους πολιτικούς. Ανήκει άραγε στους υπαλλήλους του ΙΚΑ που για μία δεκαετία είχαν ριμάξει τον οργανισμό; Μη βιαστείς να απαντήσεις.

3. Πάμε από το ΠαΣοΚ στο χειρότερο. Όσο περισσότερα τα έκτροπα γίνουν αύριο, τόσο το καλύτερο για το ίδιο το ΠαΣοΚ. Πληροφορίες θέλουν όλους εμάς τους ανώνυμους πασοκικούς, να παραστούμε στις διαδικασίες ψηφίζοντας λευκό. Ένα ολόκληρό κόμμα σύρθηκε στα πόδια του πλέον διαπλεκόμενου πολιτικού σε ανώτατο επίπεδο. Δεν έχει πάτο το βαρέλι.

4. "Η Λούκα δεν έχει μυαλό", είπε ο γίγαντας, όψιμος φανατικός Βενιζέλικός. Όχι, για να καταλάβεις, πώς η αρλουμπολογία της ημιμάθειας και το κόμπλεξ κατωτερότητας σε καταντάει ένα ξεπλυμένο, θλιβερό, νταλαροειδές γκόλουμ της πολιτικής.

5. Ένα εκατομμύριο άνεργοι στον ιδιωτικό τομέα. Πόσοι άνεργοι στο δημόσιο; Γιατί άλλωστε; Όλοι τους είναι αστέρια.Αυτό πληρώνεις και θα το πληρώνεις γιατί τόσο μυαλό έχεις....

6. Το καλύτερο από όλα τα τραγελαφικά που παρακολουθούμε είναι η διάλυση του δικομματισμού. Επιτέλους φαίνεται πως μπαίνουμε στην εποχή του πολυκομματισμού και της συννενόησης. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Μεγάλη χαμμένη, για ακόμα μία φορά, η συστημική αριστερά που θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Από το βρώμικο '89 θα έχουμε να γελάσουμε τόσο. Είπα '89 και θυμήθηκα. Τι ωραίες εποχές εκείνες; Απλές και αθώες...Με τις ψαροκασέλες τους, τα πάμπερς, τον πρώην δανειστή και νύν Πρόεδρο Δημοκρατίας, το ειδικό δικαστήριο....Τι ωραία και καθαρά χρόνια!

7. Ο άφθαρτος και αμόλυντος Κουβέλης δεν είναι με τα καλά του. Μα τώρα, θα πάρεις στα σοβαρά τέτοιους πολιτικούς; Έκανες τόσες θυσίες και θα παραδώσεις στους Τσιπρο-Κουβέληδες της Αριστεράς και της Προ(σ)όδου; Θα το κάνεις; Ξάσου !


9. Η Χρυσή Αυγή σε εκλόγιμα ποσοστά. Εκπλήσεσαι; Πόσοι δεν περιμένουν να πάθουν Καρκίνο, για να κόψουν το κάπνισμα;

10. Τελειώνω με καλά νέα: Αυτός είναι μία ενδιαφέρουσα περίπτωση. Να τον έχεις από κοντά σε παρακαλώ. Μπορεί να γίνει μία ρεαλιστική εναλλακτική.

Σου αφιερώνω το παρακάτω:

Vangelis - Come To Me



Οποιαδήποτε ομοιότης με πρόσωπα και καταστάσεις είναι εντελώς προμελετημένη! (Μα που πάω και τα βρίσκω!)

υ.γ. φωτογραφία από το protagon.gr

Να είσαι καλά ...και με τη νίκη την Κυριακή!

13 σχόλια:

JSteiak είπε...

"[...]νταλαροειδές γκόλουμ της πολιτικής." Κεντάς πάλι!

Ένα σχόλιο περί Κουβέλη: Δίνεις link σε ένα άρθρο μιας δημοσιογράφου ονόματι "Ξένια Κουναλάκη" στην Καθημερινή. Να το προσέξεις. Μπορεί να κακοφορμίσει.

thinks είπε...

"Πόσοι δεν περιμένουν να πάθουν Καρκίνο, για να κόψουν το κάπνισμα;"

Θαυμάσιος!

CsLaKoNaS είπε...

Γεια σου ρε JSteiak!

Ποια είναι αυτή η Κουναλάκη; Δεν τη γνωρίζω!

CsLaKoNaS είπε...

Να 'σαι καλά thinks !

Νομίζω πως η άνοδος της ΧΑ είναι το χειρότερο από τα κακά σενάρια της επ' αύριω των εκλογών.

Δεν ξέρω τι έχει σπάσει τόσο πολύ στην ελληνική κοινωνία ώστε να αναζητά διεξόδους σε τέτοιους σχηματισμούς.

thinks είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
thinks είπε...

Λες: "Δεν ξέρω τι έχει σπάσει τόσο πολύ στην ελληνική κοινωνία ώστε να αναζητά διεξόδους σε τέτοιους σχηματισμούς."

Αγαπητέ, έμπαινες σε ταξί στην Αθήνα 1975 ως 1980, 82, 3..., διπλό και τριπλό αγώγι, να ακούς στις συζητήσεις "καλά είμασταν με την δικτατορία", και να σού 'ρχεται αναγούλα;
...

kariatida62 είπε...

@ΤΗΙΝΚS:Καλά αυτό με το πόσο ωραία περνούσαμε επι δικτατορίας ακούγεται μέχρι σήμερα και στα καλύτερα τα σπίτια!
Αναγούλα έχω συνεχώς αυτό το καιρό...κυρίως βλέποντας ειδήσεις στην Τ.V.!
Λέτε να είμαι έγκυος? :P
-----
Καλέ τον ήλιο τον έκαναν ακτίνες λέιζερ?

ΗΩΣ είπε...

Toν Τζήμερο δεν τον ήξερα. Καλός ακούγεται, αλλά θα τον ψάξω πρώτα λίγο παραπάνω.
Και γιατί τραγελαφική η διάλυση του δικομματισμού αγαπητέ; Πιστεύω ότι μια πολυκομματική βουλή είναι απαραίτητη για να ανακτήσει την σοβαρότητά της (όσο μπορεί, έστω) η τάξη των πολιτικών. Από τότε που θυμάμαι εγώ η αλαζονεία τους σπάει όλα τα ρεκόρ στα βλακόμετρα. Ε, ας αναγκαστούν να συνειδητοποιήσουν ότι οι θέσεις τους φέρουν ευθύνη, διότι υπάρχουν και άλλοι με τις ίδιες (πλέον) ευκαιρίες στην εξουσία.

CsLaKoNaS είπε...

@thinks,

Όχι δεν έμπαινα γιατί τότε δεν είχα γεννηθεί. Νομίζω πάντως πως και τώρα γίνονται αυτές οι συζητήσεις.

Είναι το τελευταίο σκαλοπάτι του ελληνικού δράματος το οποίο πάσει θυσία πρέπει να αποφύγουμε.

CsLaKoNaS είπε...

@καρυ

Ναι ναι ! Ο Μπένυ ο Μεσίας !

CsLaKoNaS είπε...

"Και γιατί τραγελαφική η διάλυση του δικομματισμού αγαπητέ;"

Θεωρώ τη διάλυση του δικομματισμού ώς το καλύτερο από όλα όσα συμβαίνουν στην πολιτική ζωή μας για τους λόγους που εξήγησα και εγώ και εσύ.

Συμφωνούμε, δηλαδή.

Το τραγελαφικό της ιστορίας είναι διότι όπως και να το κάνουμε ο θάνατος είναι εξ' ορισμού ένα τραγικό γεγονός που απαιτεί κάποιο σεβασμό.

ΗΩΣ είπε...

Λάκωνά μου, πιστεύεις στ' αλήθεια ότι πρέπει να σεβαστούμε τον θάνατο της Ελληνικής πολιτικής των τελευταίων 2 αιώνων; Δεν νομίζω.

CsLaKoNaS είπε...

"πρέπει να σεβαστούμε τον θάνατο της Ελληνικής πολιτικής των τελευταίων 2 αιώνων;"

Αν όχι τότε πρέπει να κάνουμε δίκη προθέσεων. Και αυτό εγώ δε μπορώ και στην τελική δε με ενδιαφέρει να το κάνω.