Τρίτη, Δεκεμβρίου 20

Είσαστε όλοι Αριστεροί (και φαίνεστε!)

Γι' αυτό

και

γι' αυτό

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ

γι' αυτό.

UPDATE:

και

γι' αυτό

14 σχόλια:

Περσέας είπε...

η βελούδινη επανάσταση αποτέλεσε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την πολιτική και πνευματική ανεξαρτησία της Τσεχίας στην οποία επανάσταση συνετέλεσε ο Χάβελ.Αν δεν μπορεί το ΚΚΕ και γενικά το όποιο αριστερό κόμμα να αναγνωρίσει από την μια ότι δεν είναι πανάκεια ο κομμουνισμός και ότι από την άλλη ο κάθε λαός διαλέγει μόνος του και ελεύθερα το τι κατα' αυτόν θα τον οδηγήσει σε ένα καλύτερο μέλλον, τότε λυπάμαι αλλά δεν απέχουν αυτά τα κόμματα πολύ από τους ακροδεξιούς φασίστες
καλά χριστούγεννα και χρόνια πολλά!!

CsLaKoNaS είπε...

Φίλε Περσέα,

Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία είναι νοοτροπία. Είναι τρόπος σκέψης.

Το ότι δεν είναι πανάκεια μία ιδεολογία (όπως π.χ. μία θρησκεία και κατ' επέκταση κάθε τι που στηρίζεται σε δόγματα) είναι κάτι που το αντιλαμβάνεται ο σύγχρονος πολίτης.

Στην Ελλάδα έχουν μπερδευτεί τόσο πολύ οι έννοιες και οι ορισμοί τους που κανείς δε μπορεί να εξάγει κανένα συμπέρασμα που να έχει νόημα.

Καλά Χριστούγεννα φίλε μου. Ευχές σε εσένα και στους αγαπημένους σου !

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Η Αριστερά δεν ταυτίζεται αναγκαστικά και αποκλειστικά με το ΚΚΕ...

Αυτό και μόνον αυτό!

CsLaKoNaS είπε...

Φιλε Αστεροηδή,

Το πρόβλημα με τους Αριστερούς είναι πως όσους ρωτήσεις για το "τι είναι" και με "τι ταυτίζεται" η Αριστερά, τόσες διαφορετικές απαντήσεις θα λάβεις.

Δεν μπορούν να συμφωνήσουν ούτε "τι είναι" ούτε "τι δεν είναι".

Αυτό συμβαίνει όχι επειδή είναι χαζοί, αλλά γιατί αυτός καθ' αυτός ο τρόπος σκέψης τους οδηγεί σε αντιφάσεις και αδιέξοδα.

Οι "υπερσύνδεσμοι" που ανέρτησα καταδεικνύουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο τι σημαίνει να εφαρμόζει κανείς πολιτικές που επίκεντρο έχουν όχι την προάσπιση της ατομικής / προσωπικής ελευθερίας (π.χ. ελευθερία σκέψης, έκφρασης, οικονομικής δραστηριότητας) αλλά προτεραιότητα κάποιο ιδεολογικό στόχο μίας φαντασιακής ουτοπίας...δλδ άρες μάρες κουκουνάρες...

Φυσικά όχι μόνον αυτό...

Σου εύχομαι Χρόνια Πολλά σε εσένα και στους δικούς σου. Υγεία και Ευτυχία για το νέο (δύσκολο) 2012!

:)

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Μα μήπως το ίδιο δεν ισχύει και για όλες πάνω-κάτω τις ιδεολογίες, τις ταμπέλες, τους -ισμούς;
Για ρώτα τι σημαίνει Δεξιά, Φιλελευθερισμός, Φασισμός, Σοσιαλισμός ή ό,τι άλλο σκεφθείς και θα δεις πως θα πάρεις εξ ίσου ποικίλες απαντήσεις. Ο λόγος απλός: ο καθένας μας ντύνει την όποια ιδεολογία (δική του ή των άλλων, φιλική ή εχθρική) με ένα ένδυμα φανταστικό, ουτοπικό, ονειρικό. Βλέπει σ' αυτήν ό,τι θέλει να δει, επενδύει όσα θέλει, ούτε σέντσι παραπάνω... γιατί πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος!
Γι' αυτό και χωρίς να στέκομαι πια πολύ-πολύ σε ετικέτες, ονόματα και ταμπέλες, ερωτώ μόνον αν η α' ή η β' ιδεολογία, η γ' ή η δ' πολιτική πρακτική έχει ως κύριο άξονα τον άνθρωπο, αν διέπεται από ανθρωπισμό και στοιχειώδη μέριμνα για την ευημερία του. Η τρέχουσα κρίση, εντός και εκτός Ελλάδος, δεν θα επιλυθεί παρά μόνον με το εργαλείο του ανθρωπισμού, με το εργαλείο του μέτρου σε όλα. Οι ιδεολογίες - και, αντίστοιχα, οι πολιτικές δυνάμεις - που θα πείσουν ότι έχουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο είναι πολύ πιθανό να κερδίσουν τις εκλογικές παρτίδες και να κληθούν να το αποδείξουν στην πράξη πολύ πιο σύντομα απ' ό,τι νομίζουμε. Ειδάλλως, ας ετοιμαζόμαστε για βίαιες παρεμβάσεις των "Απελπισμένων", που μπροστά τους θα ωχριούν οι ατυχείς "Αγανακτισμένοι" και οι "Δενπληρώνω"...

Καλή Χρονιά και σ' εσένα!

CsLaKoNaS είπε...

"Μα μήπως το ίδιο δεν ισχύει και για όλες πάνω-κάτω τις ιδεολογίες, τις ταμπέλες, τους -ισμούς;"

Με τέσσερις πολύ μεγάλες διαφορές:

1. Ο Φιλελευθερισμός έχει μόνον ένα αξίωμα. Την ελευθερία του ατόμου και την προστασία αυτής. Όλα τα άλλα είναι ανοικτά και συζητήσιμα.

2. Ο Φιλελευθερισμός δεν υπόσχεται καμία ουτοπία.

3. Ο Φιλελευθερισμός δεν "τρέφεται" από την απελπισία, την απόγνωση ή την αμάθεια, όπως οι υπόλοιποι -ισμοί. Δηλαδή δεν ετεροκαθορίζεται!

4. Ο Φιλελευθερισμός δεν επιβάλλεται με το ζόρι-αναγκαστικά π.χ. από μία τάξη σε όλες τις υπόλοιπες.

----

Ο Φασισμός δεν είναι ιδεολογία είναι νοοτροπία ολοκληρωτισμού. Γι αυτό και απαντάται σε όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα π.χ. κομμουνιστικά ή εθνικιστικά.

----

Ο καθένας μπορεί να πιστεύει αυτό που θέλει. Δεν βλέπω κανέναν ανθρωπισμό στο να θέλω δια της βίας, δια της επανάστασης, δια του κόμματος, να επιβάλω σε εσένα αυτό που πιστεύω. Τίποτε το ανθρωπιστικό δεν υπάρχει σε μία ιδεολογία που προτάσει την "ισότητα" έναντι της Ελευθερίας (του ατόμου)!

----

Θα συμφωνήσουμε ίσως στο ότι όπως όλες οι ιδεολογίες δεν έχει καταφέρει να "δουλέψει" στο βαθμό που επαγγέλεται πως ισχύει. Αυτό όμως είναι χαρακτηριστικό όλων των θεωρίων, όλων των μοντέλων κατανόησης και επεξήγησης του κόσμου. Έχουν πεπερασμένες δυνατότητες.

ΗΩΣ είπε...

Λάκωνα, σοβαρέψου. Μιλάς για ένα κόμμα που βρίσκεται σε άλλη σφαίρα πραγματικότητας από εμάς τους υπόλοιπους. Πριν από κανα μήνα δεν ήταν που αποφάσισαν να αναγνωρίσουν τον Ζαχαριάδη; Τί να λέμε μετά, στον Περισσό απλά δεν μπορούν να βγουν από τον ημιδιάφανο (για να μην πω αδιάφανο) κόσμο στον οποίο μπήκαν εκούσια από την ίδρυσή σχεδόν του ΚΚΕ. Ούτε το θέλουν άλλωστε, τους αρκεί το 10% τους για να δικαιολογούν την ύπαρξή τους και τα αστρονομικά ποσά που καταχρώνται.

kariatida62 είπε...

Καλά έλα τώρα να σου ευχηθώ καλή χρονιά... υγεία και δημιουργικότητα εκεί πέεερα που βρίσκεσαι!

Φιλιά πολλά

Περσέας είπε...

έτοιμες συνταγές στα πολιτεύματα δεν υπάρχουν.Και πρέπει να σκεφτούμε και το εξής:τη δομή του λαού με την έννοια της πλειοψηφίας.Για παράδειγμα στη Σουηδία ποιος όσο ακροδεξιός και να είναι θα τολμήσει να καταργήσει τις μεταρρυθμίσεις του Ούλωφ Πάλμε?Και από την άλλη ποια φιλελεύθερη μεταρρύθμιση στην Ελλάδα έχει σοβαρές πιθανότητες να γίνει ανεκτή ή να μην κακοποιήθει από τους...καλοθελητές
Και αυτό γιατί από τη μία ο λαός γνωρίζει τι του γίνεται πολιτικά και απαιτεί από τους πολιτικούς του ξεκάθαρες θέσεις ενώ στην άλλη ο λαός επιδιώκει τα πολύ βραχυπρόθεσμα συμφέροντά του τα οποία τα επιδιώκουν μέσω των πολιτικών κομμάτων επιτρέποντας τους να έχουν την όποια σχιζοφρενική πολιτική.Και έτσι συνέβη και στην ελληνική αριστερά μόλις έφυγαν οι κορυφαίες πολιτικές προσωπικότητες της(πχ Φλωράκης)να χάσει τον προσανατολισμό της και να κάνει συνεχώς σπασμωδικές κινήσεις εντυπωσιασμού
καλή χρονιά!!!

MelidonisM είπε...

Αυγή είπε...

τα αστρονομικά ποσά που καταχρώνται.

γκουχου,γκουχου

του ΚΚΕ οι βουλευτές δεν δίνουν
όλο το μίσθο τους στο κόμμα;
.........................
"Είσαστε όλοι Δεξιοί (και φαίνεστε!)"
Τα παπαγαλάκια Υπηρεσίας και οι Ροζ “αριστεροί
σας εύχονται καλή χρονιά,
ροζέ το νέο έτος,
κι απ'το ποτό το καθεστώς
θα πέσει εκ των έσω :-)

CsLaKoNaS είπε...

ΗΩΣ

Μιλώ για το κόμμα που θέλει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Αριστερά και συνεχίζει να κερδίζει διαρκώς έδαφος εισπράτωντας οφέλη από την απελπισία και την αμορφωσιά του κόσμου!

CsLaKoNaS είπε...

Καλή Χρονιά Κάρυ μου !!

CsLaKoNaS είπε...

Περσέα έχεις δίκιο!

Καλή Χρονιά!!!

CsLaKoNaS είπε...

Μελιδόνη εξαιρετικός όπως πάντα...τόσο στο έμμετρο όσο και στην υπερσύνδεση!

Καλή Χρονιά!