Τρίτη, Νοεμβρίου 1

Εσύ μπορείς;

Δε μπορώ να βρω μία καλή απάντηση στην παρακάτω ερώτηση:

Γιατί όχι στο δημοψήφισμα;

29 σχόλια:

ΣΠ είπε...

Ποιο δημοψήφισμα?
Δεν ξέρουμε καν το ερώτημα!
Δηλαδή ΚΑΙ το δημοψήφισμα (που δε θα γίνει) στο ποδάρι οργανώνεται!..

CsLaKoNaS είπε...

"Δεν ξέρουμε καν το ερώτημα!"

Το δημοψήφισμα θα επικυρώνει ή όχι τις αποφάσεις τις 26 Οκτωβρίου.

"(που δε θα γίνει)"

Συμφωνώ πως είναι αμφίβολο, όπως αμφίβολη είναι και η απόφαση της Συνόδου ανεξάρτητα από το δημοψήφισμα.

Όμως, αυτό δεν αφορά την ερώτησή μου.

:)

Ephemeron είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΣΠ είπε...

1) Αρθρο 44, παρ 2 Συντάγματος απαγορεύει δημοψηφίσματα για δημοσιονομικά θέματα. Είναι αδύνατον να γίνει δημοψήφισμα για τις αποφάσεις της 26ης.
Συνεπώς, το ερώτημα ακόμη δεν το ξέρουμε, εκτός αν σκοπεύουμε να παραβιάσουμε το Σύνταγμα.
2) Αν εμεις κάνουμε δημοψήφισμα για να πάρουμε τα λεφτά, τι να πούνε και τι να κάνουν εκείνοι που μας τα δανείζουν?!
3) Δεν υπάρχει χρόνος. Σε τρεις μέρες χρειαζόμαστε την 6η δόση.
4) Πώς θα ζήσει η χώρα 2 μήνες σε πλήρη αναταραχή και τι θα γίνει με το PSI? Θα χρεοκοπήσουμε ατάκτως.
5) Ακόμη και αν, μυστηριωδώς, επιβιώσουμε νομίζεις οτι μπορούμε να σκεφτούμε ψυχραιμα και ορθολογικά αυτὀν τον καιρό?
6) Αντί να μας βάζει σε νέα αβεβαιότητα γιατί δεν προετοιμάζει τις ιδιωτικοποιήσεις? γιατί δεν εκλογικεύει τη δημόσια διοίκηση? γιατί δεν στηρίζει την επιχειρηματικότητα? Υπάρχουν τόσα μικρά και μεγάλα που μπορούν να γινουν για να ηρεμήσουμε όλοι και να πάρουμε μπρός.

CsLaKoNaS είπε...

1.
εδώ

2. Δεν έχεις άδικο σε αυτό. Όμως είναι αλήθεια πως έχουμε υποφέρει περισσότερο από όλους τους λαούς της ευρωζώνης τα τελευταία δύο χρόνια. Είμαστε δε έτοιμοι να μπούμε σε μία διαδικασία που μπορεί να κρατήσει μία δεκαετία. Νομίζω πως πρέπει να έχομε λόγο.

3. Η 6η δόση είναι του παλιού δανείου.

4. Σκέψου τι έχει να γίνει με τις εκλογές, που ζητάνε όλα τα κόμματα. Είναι σωστό να γίνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας και να οδηγηθούμε Συντεταγμένα σε δημοψήφισμα και μετά ίσως και σε εκλογές.

5. Όλο αυτό το διάστημα μας έχει πρήξει τα πάπαρια ο Λαός πως είναι κυρίαρχος. Ας το αποδείξει λοιπόν όχι με το να κατεβαίνει στο Σύνταγμα και να τα σπάει ή να μουτζώνει στις παρελάσεις. Αν δεν μπορεί σταθεί στο ύψος του τότε του αξίζει η χρεοκωπία!

6. Συμφωνώ απόλυτα. Όμως παραμένει η νομιμοποίηση της νέας συμφωνίας που δε μπορεί να περάσει με 151.

ΣΠ είπε...

Επίσης 7) ήταν θεσμική υποχρέωση του πρωθυπουργού να έχει ενημερώσει Μερκοζύ και Βενιζέλο.

Νομίζω ότι ο πρωθυπουργός έχει attention deficit συμπτώματα. Δεν μπορεί να κάνει focus πουθενά.

(λεπτομέρεια: δεν παίρνουμε 6η δόση αν το χρέος (ξανα)χαρακτηριστεί μη βιώσιμο)

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Ο καθένας είναι εναντίον για τους δικούς του λόγους, Λάκωνα - όπως αντίστοιχα κι όσοι λίγοι είναι υπέρ, έχουν τους λόγους τους κι αυτοί.
Οι περισσότεροι από τους λόγους αυτούς, και τους υπέρ και τους κατά, έχουν περισσότερη σχέση με την ιδιοτέλεια, παρά με την δημοκρατία.
Μολονότι προσωπικά εγώ είμαι ξεκάθαρος υπέρ του "ΟΧΙ" στην ετεροβαρή αυτή συμφωνία, θα καταγράψω τα αρνητικά του δημοψηφίσματος.
Ένα δημοψήφισμα έχει αυστηρά διλημματικό χαρακτήρα, με την απάντηση να πρέπει να δοθεί με όρους "Ναι-Όχι", "Μαύρο-Άσπρο". Περιττό να πούμε ότι στην πολιτική και στην πολιτική οικονομία τα πράγματα δεν τίθενται ΠΟΤΕ έτσι ούτε και τα ζητήματα είναι είτε άσπρα είτε μαύρα. Οι αποχρώσεις είναι πολλές.
Από την άλλη πλευρά, τα τόσο πολύ τεχνικά ζητήματα, που δεν γνωρίζουν μετά βεβαιότητος ούτε οι ειδικοί δεν μπορούν να τίθενται υπ' όψιν ενός εκλογικού σώματος, που αντικειμενικά δεν μπορεί ούτε καν να τα μελετήσει πόσω μάλλον να τα κατανοήσει και να αποφανθεί οριστικά επ' αυτών. Θα χρειασθεί μεσολαβητές - αλλά μεσολαβητές υπεύθυνους (υποτίθεται) ήδη έχει. Τους έχει ψηφίσει και τους έχει αναθέσει την ευθύνη αυτήν ακριβώς. Σοφά εν προκειμένω το Σύνταγμα έχει εξαιρέσει τα δημοσιονομικά από τα δημοψηφίσματα.
Σε μια κρίσιμη συγκυρία, όπως είναι η σημερινή, κατά την οποία η Κυβέρνηση έχει ΟΛΗ την κοινωνία απέναντι (από τους Τραπεζίτες ώς τους Επιχειρηματίες και τα χαμηλά στρώματα) η τάση είναι να ψηφίσει το εκλογικό σώμα με συναισθηματικά κριτήρια, προτάσσοντας την κοινή απαίτηση να αποχωρήσει μια ανίκανη, επικίνδυνη και αντιδημοκρατική Κυβέρνηση, χωρίς να λάβει υπ' όψιν της τυχόν παράπλευρες απώλειες. Επειδή δεν είχες καν γεννηθεί τότε θα σε παραπέμψω στο δημοψήφισμα του '73, οπότε και η γενική γραμμή ήταν να υπερψηφισθεί η Βασιλευόμενη Δημοκρατία ως αντίσταση κατά της χούντας, που πρότεινε την Προεδρική. Κι αυτό ανεξάρτητα από τις πραγματικές θέσεις του λαού έναντι του βασιλικού θεσμού.
Αν, λοιπόν, η Κυβέρνηση θέσει το θέμα στην βάση εντός-εκτός Ευρώπης και ευρώ, τίθεται εν κινδύνω μια ουσιώδης παράμετρος του σύγχρονου προσανατολισμού της χώρας καθ' ην στιγμήν η απόρριψη μπορεί να αφορά περισσότερο την συγκεκριμένη συμφωνία , τους όρους αποδοχής της, την εντολή και ικανότητα διαπραγμάτευσης. Η σύνδεση, που διαφαίνεται, με την νομιμοποίηση της Κυβέρνησης σε περίπτωση "ΝΑΙ" ή με την ακύρωση του Ευρωπαϊκού προσανατολισμού σε περίπτωση "ΟΧΙ" είναι εν ου παικτοίς, εκ του πονηρού... Κι αυτό το λέω εγώ, που έχω αρχίσει να αμφιβάλω γι' αυτή τούτη την πορεία της Ευρώπης και την ωφελιμότητά της για μας και για τους λαούς της. Είναι ζητήματα πολύ σοβαρά αυτά για να γίνονται παιχνίδι κομματικό, να ορίζονται με όρους "κίνηση ματ", "μπλόφα" κ.λπ. Επιβεβαιώνουν την ανευθυνότητα των Κυβερνητών - αλλά αυτήν την ξέραμε, βέβαια!
Σε επίπεδο πρακτικό και όχι θεωρητικό, σε παραπέμπω στα όσα γράφει η ΣΠ.

kariatida62 είπε...

Ο Καζάκης λέει αυτό:
Η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου με βάση την οποία η Ελλάδα τίθεται επίσημα υπό καθεστώς ελεγχόμενης πτώχευσης και ο λαός της μετατρέπεται σε δουλοπάροικο, δεν είναι ένα στενό δημοσιονομικό πρόβλημα, αλλά ένα κορυφαίο εθνικό και κοινωνικό ζήτημα. Κρίνει την τύχη του λαού και της χώρας. Συνδέεται στενά με το αν θα πρέπει να μετατραπεί η χώρα σε επίσημη αποικία ή όχι. Γι’ αυτό και επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε η προσφυγή σε δημοψήφισμα το ταχύτερο δυνατόν, ώστε να αποφανθεί ο ίδιος ο λαός για την τύχη του και την τύχη της χώρας.
Το ερώτημα πρέπει να είναι καθαρό και σαφές: Δέχεται ο λαός την διαδικασία επίσημης πτώχευσης που αποφάσισε η ευρωζώνη ή όχι;
Το δημοψήφισμα πρέπει να διεξαχθεί εδώ και τώρα πριν προχωρήσει η συγκεκριμένη συμφωνία και υπάρξουν νέες δεσμεύσεις στο όνομα της χώρας και του λαού της. Κανένα μέτρο, παρέμβαση, ή διαδικασία δεν μπορεί να θεωρείται έγκυρη όσο ο λαός δεν έχει την δυνατότητα να αποφανθεί ο ίδιος για την κατεύθυνση της επίσημης πολιτικής. Το ΟΧΙ στην συμφωνία αυτή επιβάλει την καταγγελία όλων των μέχρι σήμερα δεσμεύσεων και υποτελειών που έχουν επιβληθεί στην χώρα και στον λαό της από την εποχή της Σύμβασης Δανειακής Διευκόλυνσης του Μαΐου 2010.
Το ΕΠΑΜ καλεί όλες τις κοινωνικοπολιτικές δυνάμεις, συνδικάτα, κινήματα, συλλογικότητες και πρωτοβουλίες πολιτών που παλεύουν ενάντια στο καθεστώς κατοχής και εκποίησης της χώρας να απαιτήσουν εδώ και τώρα δημοψήφισμα.
Το ΕΠΑΜ δεσμεύεται να προχωρήσει στη συγκρότηση ενός μετώπου κοινής δράσης με κεντρικό αίτημα την άμεση προσφυγή σε δημοψήφισμα και την δημιουργία ενός πραγματικά παλλαϊκού κινήματος του ΟΧΙ στην υπογραφή της επίσημης καταδίκης της χώρας και του λαού της από την ευρωζώνη.
Για τον σκοπό αυτό το ΕΠΑΜ αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να συγκαλέσει ευρεία ανοιχτή σύσκεψη όλων των δυνάμεων, κινημάτων και πρωτοβουλιών που συμφωνούν με τα παραπάνω προτάγματα.

2/11/2011

kariatida62 είπε...

Το θέμα είναι να γίνει τώρα το δημοψήφισμα και να διατυπωθεί το ερώτημα σαφέστατα.

Saq είπε...

Πλάκα μας κάνεις ρε Λάκωνα. Αν και με κάλυψε ο Αστεροιδής, εσένα δεν σε καταλαβαίνω. Μετά από δυο χρόνια όπου ο ΓΑΠ κάνει ότι του κατέβει με τη δικαιολογία ότι θέλει να σώσει την Ελλάδα και ότι οι Έλληνες δεν θα ήταν σε ψυχολογική θέση να ψηφίσουν ναι στο δντ. Αφού ήδη έχει πάρει ένα κάρο αποφάσεις, έχει υπογράψει ένα σορό νομοσχέδια, έχει αποτύχει να υλοποιήσει αυτά που του ζήτησαν αυτοί που θα μας έσωναν, και όλα αυτά χωρίςς να ρωτήσει το λαό, έρχεται σήμερα που είμαστε στο χείλος του γκρεμού να ρωτήσει τον κάθε απελπισμένο, ανενημέρωτο Έλληνα για το αν θέλουμε να τα ακυρώσουμε όλα. Ε, ΔΕΝ γίνονται αυτά ρε Λάκωνα.

Ρωτάει τη γιαγιά που της έχει κόψει τη μισή σύνταξη, τον δημόσιο που τον βγάζει εφεδρεία και τόσους αγανακτισμένους που έζησαν στο πετσί τους τα μέτρα αν τα θέλουν ή αν θέλουν κάποια άλλη κατάσταση άγνωστη. Ε, θα πάρει ένα τεράστιο όχι και ότι ήθελε προκύψει.

Πάντως για να πω την αλήθεια έχω αρχίσει να γουστάρω γιατί νόμιζα ότι όλα είχαν λείξει. Τώρα βλέπω ότι η Ελλάδα θα τα κάνει όλα πουτάνα σε παγκόσμιο επίπεδο πλέον.

MelidonisM είπε...

Ναι ή όχι σε οικουμενική;

αυτό είναι το πρώτο ερώτημα

Angelos είπε...

Και εγώ συμφωνώ με το δημοψήφισμα. Είναι εύκολο - όπως είπε ο CsLaKoNaS - να πάμε στις πλατείες και να μουντζώνουμε, αλλά με το δημοψήφισμα θα πάρουμε όλοι μαζί την απόφαση.

Και δεν θα είναι εύκολη απόφαση. Με ένα "ναι" συνεχίζουμε εντός ΕΕ, εντός ευρωζώνης.

Με ένα "όχι" τι κάνουμε; Που πάμε; Μήπως τα πράγματα θα είναι πολύ πιο άσχημα. Μιλάμε για μια διεθνή απομόνωση, όπου θα τρώμε ό,τι παράγουμε, και αλήθεια, παράγουμε κάτι;

Νομίζω ότι πριν πει ο καθένας ελαφρά τη καρδία "όχι" θα πρέπει να σκεφτεί και το μετά.

Η άρνηση για την άρνηση δεν θα οδηγήσει πουθενά, όπως δεν μας έχει οδηγήσει κάπου και μέχρι σήμερα.

Saq είπε...

Angelos
Το δημοψήφισμα έπρεπε να είχε γίνει πολύ πιο νωρίς. Αυτή τη στιγμή ο λαός θα ψηφίσει με βάση άλλα κριτήρια και το πιο πιθανό είναι να επικρατήση το όχι. Ας έχουμε όμως υπομονή να δούμε πρώτα το ερώτημα, αλλιώς όλα είναι λόγια του αέρα.

CsLaKoNaS είπε...

@ ΣΠ

7. Μπορεί και ναι μπορεί και όχι. Σε κάθε περίπτωση είναι δευτερεύον, δε νομίζεις;

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Η υποχρέωση ενημέρωσης δεν ήταν τυπική, αλλά, πάντως, ήταν ζήτημα δεοντολογίας αφ ης στιγμής, είχε συμφωνήσει σε κάτι, είχε υπέρ το δέον πανηγυρίσει γι' αυτό και τώρα επρόκειτο να υπαναχωρήσει, θέτοντάς το εν αμφιβόλω.
Το εάν ήταν ζήτημα δευτερεύον θα το δείξει το μέλλον - εμείς δεν μπορούμε να ξέρουμε την στιγμή αυτή.

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Σ' ό,τι αφορά την άποψη, που βλέπω λίγο πιο πάνω για ερώτημα στο δημοψήφισμα
"Ναι" ή "Όχι" στην Ευρωζώνη, ποιός είπε ότι δικαιούται κάποιος να θέσει τώρα τέτοιο ερώτημα;
Μόνο το ΚΚΕ θα ενομιμοποιείτο να το θέσει, αν είχε υπερψηφισθεί - ίσως ούτε κι αυτό, διότι αν είχε υπερψηφισθεί θα εδικαιούτο να το κάνει αμέσως και χωρίς πολλά πολλά, εφ' όσον είναι ρητό και κομβικό σημείο του προγράμματός του. Τα υπόλοιπα Κόμματα και, επομένως, το εκλογικό σώμα, στον βαθμό, που εκπροσωπείται από αυτά, δεν θέτουν τέτοιο ζήτημα. Σκεφθείτε αύριο ένα Κόμμα να ζητήσει δημοψήφισμα για το πολιτειακό, π.χ.
Από αυτήν την άποψη, λοιπόν, είναι μικροκομματικός τυχοδιωκτισμός το δημοψήφισμα, καθ' όσον επιζητείται η νομιμοποίηση της Κυβέρνησης και των ενεργειών της ως προς την αποδοχή μιας συγκεκριμένης συμφωνίας μέσα από αναγωγή σε μείζον θέμα - και διακινδυνεύει έτσι να λάβει απάντηση, που ενώ ουσιαστικά θα έχει δοθεί για το έλασσον να έχει συνέπειες στο μείζον.
Αν από την άλλη πλευρά η συμφωνία αυτή είναι "μονόδρομος", δεν έχει νόημα το δημοψήφισμα. Προχωρεί όπως κρίνει και κρίνεται από τον λαό το αν διαπραγματεύθηκε σωστά και όσο πιο καλά μπορούσε.

CsLaKoNaS είπε...

Asteroid

Παρακάμπτωντας για λίγο τον Saq επειδή δεν έχω πολύ χρόνο:

Ανεξάρτητα από το μικροκομματικό, ανεξάρτητα από το ηθικό (τους εταίρους μας που όποτε θέλουμε τους βρίζουμε και όποτε θέλουμε τους δικαιολογούμε), ανεξάρτητα από το αν έγιναν καλοί χειρισμοί ή κακοί μέχρι το σημείο αυτό σήμερα (γιατί αν μου έλεγες 10 διαφορετικούς καλύτερους υποτιθέμενους δρόμους τότε θα σου έλεγα και εγώ 10 διαφορετικούς υποτιθέμενους χειρότερους):

Η συμφωνία αυτή καθ' αυτή δε μπορεί να περάσει με 151 ή με 180 ή με αυτήν την κυβέρνηση ή με μία άλλη ή ακόμα και με οικουμενική.

Η συμφωνία βαραίνει τον ελληνικό λαό και ένα ενδεχόμενο ΝΑΙ λύνει τα χέρια της (όποιας) κυβέρνησης να αντιμετοπίσει με διαφορετική δύναμη το μεταρρυθμιστικό έργο.

Συμφωνώ απόλυτα ότι υπάρχει παράγοντας εκβιασμού, όμως είναι όλα μαζί! Γι αυτό και δεν είναι απλό να πεις ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, έτσι δεν είναι;

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Σε διαβεβαιώ πως είναι πάρα πολύ απλό... Όπως διαφαίνεται, μάλιστα, δεν θα τολμήσουν να θέσουν θέμα "ευρώ ή όχι", αλλά μόνον θέμα έγκρισης της συμφωνίας.
Δύσκολα ο κόσμος θα ψηφίσει "ναι", πάρα πολύ δύσκολα θα κάνει χαρακίρι... Μη ξεχνάς ότι στο επίπεδο της εξαθλίωσης δεν σε αφορά πια το ευρώ και η Ευρώπη. Η αίσθηση είναι ότι αφορά μόνον τα ανώτερα στρώματα, οπότε είναι πάρα πολύ πιθανό να επικρατήσει η απλή αντι-Κυβερνητική γραμμή... Και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο το πλέον πιθανό είναι ότι δεν θα τον αφήσουν να φτάσει σε δημοψήφισμα. Και δεν μιλάω για τους Ευρωπαίους, που μπορεί να θέλουν να τον φάνε ζωντανό, αλλά για το Κόμμα του πρωτίστως και για το Ελληνικό οικονομικό και κοινωνικό κατεστημένο. Είναι μάλλον μόνος του στο παιχνίδι, που άνοιξε.

CsLaKoNaS είπε...

Νομίζω πως όποια και αν είναι η ερώτηση, το διακύβευμα είναι το ίδιο γιατί όλα αυτά είναι συνδεδεμένα.

Μία έξοδος από το ευρώ (ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ! έχει σημασία!) σημαίνει σχεδόν εμφυλιακή κατάσταση και ξεφεύγει πλέον οριστικά από τα στενά πλαίσια της χώρας μας.

Ανεξάρτητα το τι πιστεύω εγώ ή εσύ η συμφωνία αυτή είναι πολύ βαριά για να περάσει από μία βουλή.

Δε θα ήταν καλύτερο να πάμε σε δημοψήφισμα και ΑΜΕΣΩΣ μετά σε οικουμενική που θα δρομολογήσει εκλογές;

Έτσι και ο κόσμος θα μπορέσει στις εκλογές να εκφράσει τη γνώμη του για την πολιτική που ακολουθήθηκε και στο δημοψήφισμα θα είναι απελευθερωμένος από την κυβερνητική πολιτική να σκεφτεί ό,τι καλύτερο νομίζει εκείνος για τη χώρα σε βάθος δεκαετίας!!!

CsLaKoNaS είπε...

Kariatida62

Το Δημοψήφισμα μάλλον θα γίνει άμεσα και το ερώτημα αναγκαστικά θα είναι ξεκάθαρο αφού όπως και να διατυπωθεί στην ουσία θα ζητάει από τον κόσμο να αποφασίσει την παραμονή του ή όχι στο Ευρώ και στην ΕΕ.

Είναι κρίσιμο ερώτημα που μας αφορά όλους και δε μπορούν λίγοι να κάνουν κουμάντο επ' αυτού, ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ 'Η ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Ο Καζάκης είναι μαλάκας.

CsLaKoNaS είπε...

Saq

Νομίζω πως βάζεις το ερώτημα "γιατί μας ρωτάνε τώρα μετά από όλα αυτά και δε μας ρωτήσανε από την αρχή".

Θεωρώ πως δεν έχει διαφορά. Μάλιστα καλύτερα νομίζω πως είναι καλύτερα τώρα. Μία θετική απάντηση λύνει τα πρόβλημα της επόμενης κυβέρνησης να διαχειριστεί την κατάσταση. Οι μεταρρυθμίσεις θα γίνουν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά αφού θα οι απεργίες των συντεχνιών θα είναι πλήρως απονομιμοποιημένες.

Εγώ πιστεύω πως πρέπει να πάμε σε δημοψήφισμα και μετά σε οικουμενική και μετά σε εκλογές.

CsLaKoNaS είπε...

Angelos

Προσυπογράφω το σχόλιό σου!

CsLaKoNaS είπε...

Μελιδόνη δε νομίζω να είναι καίριο αυτό το ερώτημα. Άλλωστε η πλειοψηφία τη θέλει την Οικουμενική.

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Τώρα που έχει ανοίξει για τα καλά η πόρτα του φρενοκομείου, τίποτε απ' όσα λέμε δεν έχει σημασία.
Θεωρώ το δημοψήφισμα απολύτως απίθανο και την αποπομπή του ανεκδιήγητου πολύ πιθανή εντός ωρών πλέον. Όπως έχω γράψει εδώ κι έναν χρόνο, θα τον κατασπαράξουν οι δικοί του - και κανένας δεν θα στενοχωρηθεί. Ούτε καν στην Ευρώπη...

Saq είπε...

Λάκωνα τα πράγματα είναι δύσκολα, τα γεγονότα τρέχουν πιο γρήγορα από τη συζήτησή μας και φρόνιμο θα ήταν να περιμένουμε. Σου είπα σαφώς ότι το δημοψήφισμα τώρα είναι εντελώς λάθος από ότι πριν από 1 ή 2 χρόνια και διαφωνώ ότι είναι ίσως και καλύτερα τώρα. ΄πως λέει και ο Αστεροϊδής παραπάνω, αμφιβάλλω αν θα φτάσουμε τελικά σε αυτό.

kariatida62 είπε...

Λογικά, θα πρέπει να διαπιστώνεις τώρα δεν είναι ο Καζάκης καθόλου μαλάκας, αυτός μια χαρά τα λέει...
Δημοψήφισμα δεν θα γίνει,και όλοι ξεβρακώθηκαν.
Πόσα ακόμα θα πρέπει να γίνουν για να καταλάβεις ότι πρόκειται για
Κυβέρνηση,αχρείων τύπων,γλειφτών και δοσιλόγων? .

CsLaKoNaS είπε...

kary θα τα πούμε εν καιρώ. Η άποψη που μιλάει για δοσύλογους κ προδότες δε θα με βρεί ποτέ σύμφωνο ακόμα και αν μιλάμε για τον Καραμανλή ή το Σαμαρά που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να γίνει πρωθυπουργός.

Saq είπε...

"το Σαμαρά που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να γίνει πρωθυπουργός"

Αυτά να μην έλεγες ρε Λάκωνα. Δηλαδή τον Παπανδρέου τι τον ενδιαφέρει, γιατί έγινε πρόεδρος του πασοκ, έτσι για πλάκα; Ο βενιζέλος τι νομίζεις ότι περιμένει σαν τη λέαινα κρυμμένος στα πουρνάρια εδώ και τρία χρόνια; Όλοι την ίδια καύλα έχουνε, να μας κυβερνήσουν. Τώρα, αν είναι προδότες ή όχι, άλλο θέμα.

CsLaKoNaS είπε...

Saq

Δε διαφωνώ με αυτό που λες όμως μιλάω για τη συγκεκριμένη συγκιρία.

Η εξουσία ως αυτοσκοπός που αναφέρεις είναι άλλο θέμα, ίσως μίας κουβέντας ψυχολογικού περιεχομένου.

Εδώ μιλάμε για την τρέχουσα επικαιρότητα.

Το καλοκαίρι ο ΓΑΠ είχε προτείνει στο Σαμαρά συγκυβέρνηση με πρόσωπο αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Η απόπειρα ναυάγησε εκ μέρους του Σαμαρά.

Στη ΔΕΘ ο Σαμαράς ξεκαθάρισε πως θα πηγαίνει σε εκλογές μέχρι να βγεί αυτοδύναμος.

Υπάρχει πιο καταστρεπτικό σενάριο για τη χώρα; Εκός αν πιστεύει κανείς πως η πρώτη κάλπη θα βγάλει αυτοδυναμία. Αστεία πράγματα.

Αν ο ΓΑΠ έχασε την αξιοπιστία του στην Ευρώπη με το δημοψήφισμα (εξυπνότατη κίνηση- θα τα πούμε εν καιρώ) ο Σαμαράς είναι το μαύρο πρόβατο.

Αυτό που προέχει είναι εθνική ενότητα και συγκυβέρνηση για 3-4 μήνες μέχρι να ομαλοποιηθούν τα πράγματα και μετά εκλογές. Δε μπορούν να γίνουν εκλογές σε 1 μήνα.

Ο Σαμαράς αυτό θέλει ως ύψιστο εκβιασμό στο λαό με το τρομοκρατικό επιχείρημα της ακυβερνησίας, ακριβώς για να πετύχει αυτοδυναμία. Είναι αυτό σοβαρή στάση;

Σε κάθε περίπτωση για να εξηγούμαι:

Προσωπικά δεν πρόκειται ποτέ να συζητήσω στη βάση του ότι κάποιος είναι προδότης, απάτρις, δοσύλογος, πράκτορας ξένων συμφερόντων. Είναι μία απλοϊκή, λαϊκίστικη, με στοιχεία φασισμού, οπτική γωνία.