Παρασκευή, Οκτωβρίου 28

Λόγω της ημέρας...














Των δανειστών τα φουσάτα περάσαν,

και τα spreads εκτινάξαν ψιλά,

Με Μνημόνια τους μισθούς μας πατάξαν,

τα δανεικά τους πίσω να πάρουν λεφτά.


Ο λαϊκισμός ποτέ δεν πεθαίνει,

δεν τον σκιάζει λογική καμιά,

Μόνο λίγο καιρό ξαπωσταίνει,

και ξανά προς το φασισμό τραβά.


Μα οι κουτόφραγκοι πια τώρα σκορπίσαν,

μας διαγράψαν 100 δις ευρώ,

Να φτιάξωμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, τα όσα γκρεμίσαν,

μία πρόσληψη, μία σύμβαση, ένα επίδομα...ένα νέο "Συμβόλαιο με το Λαό".

16 σχόλια:

Saq είπε...

λαϊκισμός ο [laikizmós] Ο17 : ιδεολογία ή στάση που εκφράζεται κυρίως στην πολιτική και στην τέχνη και που χαρακτηρίζεται από υπερβολική και μη αυθεντική λαϊκότητα: H πολιτική της κυβέρνησης / της αντιπολίτευσης κυριαρχείται από φτηνό λαϊκισμό. Ο ~ στην τέχνη πήρε τη μορφή της στείρας και συντηρητικής προσκόλλησης στη μεσαιωνική παράδοση.

Να κατηγορείς το λαό για λαϊκισμό; βλακεία, ίσως.

CsLaKoNaS είπε...

Φίλε Saq

κατηγορώ το λαό που για δεκαετίες έμαθε να εκλέγει λαϊκιστές πολιτικούς και να επαφίεται σε όσους χαϊδεύουν τα αυτιά του και το λένε αυτά που θέλει να ακούσει.

Πρέπει να αντιληφθούμε πως η νοοτροπία αυτή είναι που μας οδήγησε στη σημερινή υποτέλεια. Όσο δεν το καταλαβαίνουμε, τόσο θα παραμένουμε σκλαβωμένοι.

kariatida62 είπε...

H Υποταγή πάντα συνοδεύεται απο την σιωπή!
Ευτυχώς ο Ελληνικός Λαός χθες επετειακή μέρα,έσπασε την σιωπή των αμνών! Την ψυχοπάθεια της εξουσίας...

CsLaKoNaS είπε...

Υποταγή -> σιωπή ...

κραυγή -> μη υποταγή ;

Δλδ κάθε φορά που θα ουρλιάζω θα είμαι Ελεύθερος;

Αυτή είναι η Ελευθερία που μου προτείνεις;

kariatida62 είπε...

Kαλά τότε πρόσθεσε και το ανατροπή!

Αυτό σου προτείνω για την αληθινή ελευθερία σου!

CsLaKoNaS είπε...

αληθινή ελευθερία δεν έχει να κάνει με την εσωτερική ανατροπή ; με την ανατροπή του μπάτσου που κρύβεται μέσα μας και μας τυρανάει;

α Κενταύρου είπε...

Σε διαβάζω από καιρό χωρίς σχολιασμό,έχει τη βάση του στο γεγονός ότι συμφωνούμε αρκετά .Μας πως να διαφωνήσεις με τον ορθολογισμό δεν είναι εύκολο πράγμα.
Πως να διαφωνήσω για το λαικισμό ίσον φασισμός?αντε να διαφωνήσω να πω υπερβολή αλλά θα πω ότι οδηγεί στον εκφασισμό της πολιτικής ζωής,ελέγχεις τις λαικές μάζες λέγοντας ψέματα.Μα το ίδιο δεν κάνουν όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα?

kariatida62 είπε...

Aντε και τον μπάτσο που όλοι κουβαλάμε,πες πως είτε έτσι είτε αλλιώς τον κάνεις καλά, το μπάτσο όργανο άβουλο της εξουσίας, να μου πεις πώς πρέπει να τον αντιμετωπίσεις, που είναι αδελφός σου?

Saq είπε...

CsLaKoNaS
Από αυτή την άποψη το δέχομαι αν και να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω από ποιον λαό περιμένεις να κρίνει ορθά τους πολιτικούς. Πρέπει να ξέρεις ότι το επίπεδο παιδείας του Έλληνα είναι πολύ χαμηλά.

kariatida62
Το να βάλουμε το κεφάλι κάτω και να δουλέψουμε και στις επόμενες εκλογές να διώξουμε αυτούς που μας έφτασαν ως εδώ, ούτε που το σκέφτεσαι σαν περίπτωση, έτσι;

CsLaKoNaS είπε...

@kentavros:

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Ο ορθολογισμός όμως είναι κενό γράμμα όταν δεν συνοδεύεται από συζήτηση. Γι αυτό όταν και αν εχεις κάτι να συνεισφέρεις είσαι παραπάνω από ευπρόσδεκτος να το κάνεις!

Ο φασισμός είναι νοοτροπία και όχι ιδεολογία. Συναντάται σε όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα και εκπορεύεται από αστείρευτο λαϊκισμό πάνω στις μάζες κατά τον οποίο καμία αδυναμία της μάζας δεν οφείλεται ποτέ στην ίδια αλλά πάντα κάποιος άλλος παράγοντας (ο εχθρός!) την καλλιεργεί.

CsLaKoNaS είπε...

Saq

Είναι πολύ πιο βαθύ αυτό το οποίο λες.

Λαοί που έχουν ξεπεράσει (σε ένα βαθμό!) αυτά τα προβλήματα, που περνάμε τώρα εμείς, έχουν απωθείσει από την προσωπική τους ζωή τον πολιτικό-κομματικό παράγοντα και τον έχουν περιωρίσει εκεί που του αξίζει: στο κοινοβούλιο και την κυβέρνηση.

Το θέμα δεν είναι ότι υπάρχουν κακοί πολιτικοί. Το θέμα είναι πως ποτέ εμείς οι "δύο" όσο και να συμφωνούμε δε θα καταφέρουμε επί μακρόν να συμφωνήσουμε ποια πολιτική είναι καλή και ποια κακή.

Αφού όμως ο πολιτικός είναι αναγκασμένος, και με των δυό μας τα χρήματα, να εφαρμόσει στο τέλος μόνο μία από τις "δύο" πολιτικές, κάποιος από τους "δυό" μας θα τον χαρακτηρίσει εν τέλει κακό, ανίκανο, πουλημένο.

CsLaKoNaS είπε...

"Aντε και τον μπάτσο που όλοι κουβαλάμε,πες πως είτε έτσι είτε αλλιώς τον κάνεις καλά,"

Σοβαρά;

:))))

kariatida62 είπε...

Τι λες τώρα ωρε Σακ!
Να δουλέψουμε? Κατ'αρχάς ποιοι να δουλεψουν οι μισοί? Οι άλλοι μισοί είναι ανεργοι όπως εσύ! Αλλά να δουλέψουμε για την Ελλαδα ναι , να δουλέψουμε όμως για να πληρώσουμε τα τοκοχρεωλύσια και τα κερατιάτικα όχι!
Δημευσεις περιουσιών τώρα, φορολόγηση σύμφωνα με τεκμήρια διαβίωσης και εκλογές τώρα ! Όχι όταν ξεπουλήσουν τα πάντα Σακ!
Αυτό σημαίνει ανατροπή! Ανατροπή στα σχέδια των ΕΥΡΩΤΡΟΙΚΑΝΩΝ, καλύτερα των Γερμανοτροικανών!

kariatida62 είπε...

Δεν ξέρω για σένα ...εγώ πάντως Λάκωνα τον παλεύω!
Για τους άλλους να μ'απαντήσεις!

Saq είπε...

kariatida62
Εγώ μπορεί να είμαι άνεργος αλλά δεν κάθομαι να μηζεριάζω ούτε να πετάω αυγά σε αυτούς που ψήφιζα -κοίτα να δεις που ποτέ δεν ψήφισα κανέναν-, ενώ ήξερα ότι έκλεβαν, με σκοπό να με χώσουν σε ένα πόστο στο δημόσιο. Ψάχνομαι, μελετάω, μαθαίνω, μέχρι και σε σχολή πάω για να μάθω καινούρια πράγματα. Θα ξανασηκωθώ είμαι σίγουρος.

Τώρα για τα υπόλοιπα, τι να πω, τα έχουμε χιλιοπει. Σήμερα μπορεί να μην έχει δουλειά το 30% του πληθισμού, σε περίπτωση πτώχευσης δεν θα είχε το 90%. Τα κερατάτικα που λες ότι πληρώνουμε, η δική μας η βλακεία φταίει και τα χρωστάμε. Συμφωνώ στο να γίνουν δημεύσεις, συμφωνώ στις εκλογές, συμφωνώ σε πολλά που λες απλά δεν αντέχω αυτή τη μηζέρια και που όλο οι άλλοι φταίνε. Φτάνει πια.

Προχτές ψηφοφόρος του πασοκ χτύπησε τον Μαγκούφη. Ο Μαγκούφης κατηγορούσε εξαρχής τον συνασπισμό. Δεν κατάλαβε φαίνεται ότι τα παιδιά τους στράφηκαν εναντίων τους. Και ο ανόητος ο χιμπατζής που τόσα χρόνια ψήφιζε πασοκ σήμερα πήγε με το ξύλο να λύσει τα προβλήματά του, γιατί έχασε το μέλι.

Saq είπε...

CsLaKoNaS
Πλάκα έχει αυτό που λες γιατί σήμερα έχουμε φτάσει στο σημείο οι περισσότεροι ψηφοφόροι να αποκαλούν κακούς, ανίκανους, πουλημένους σχεδόν όλους τους πολιτικούς από όλες τις παρατάξεις. Αυτό για μένα είναι ένα μήνυμα που μας δείχνει που έχουμε φτάσει.