Παρασκευή, Αυγούστου 12

Health Care


Γεια σου κομμουνισμένη μου Αγάπη...

Αύγουστος σήμερα και όλη η Ελλάδα έχει πάει για διακοπές; Όλη; Ναι, όλη! Άνθρωπος δε φαίνεται να έχει μείνει σπίτι του. Όχι θα κάτσει να σκάσει! Εδώ είναι βαλκάνια, δεν είναι παίξε γέλασε.

Δεν ξέρω αν το έχεις προσέξει, αλλά εδώ τον Ομπάμα δεν τον πάνε καθόλου. Θέλουν με το ζόρι να του κόψουν τη δεύτερη θητεία. Το tea party, από τις ενδιάμεσες εκλογές, κερδίζει συνεχώς έδαφος. Ο Ομπάμα είναι αλήθεια ότι υποσχέθηκε πολλά. Αφ' ότου "έχασε" το Κογκρέσο, όμως, έχει αποδυναμωθεί. Παρά την ανέλπιστη πτώση της ανεργίας στο 9.1% οι Αμερικάνοι όσο πάει και χάνουν την εμπιστοσύνη τους στον Πρόεδρο Ομπάμα.

Μετά την κρίση χρέους και το όριο του ανώτατου δανεισμού μία ακόμα ήττα έρχεται να προστεθεί για τους Δημοκρατικούς. 3-μελές εφετείο της Ατλάντα απεφάσισε ότι η μεταρρύθμιση στην Υγεία είναι εν μέρει αντισυνταγματική. Το σκεπτικό της απόφασης στηρίζεται σε μία διάταξη του ομοσπονδιακού νόμου σύμφωνα με την οποία όλοι οι Αμερικανοί πολίτες έχουν υποχρέωση να φέρουν μία ασφάλεια υγείας. Το δικαστήριο θεωρεί ότι το ομοσπονδιακό κράτος με αυτόν τον τρόπο υποχρεώνει τους πολίτες του πέραν της νομιμότητας.

Γενικά τον Ομπάμα, κομμουνιστή τον ανεβάζουν, Στάλιν τον κατεβάζουν. Μην ακούς που το ΚΚΕ έχει, από μόνο του, το copyright στη λέξη "κομμουνιστής" και την απονέμει σε όποιον νομίζει σωστό η Αλέκα. Εδώ η λέξη έχει ευρεία χρήση και χρησιμοποιείται ελεύθερα.

Η αντίδραση του Λευκού Οίκου ήταν άμεση:

Όσοι πολίτες δεν ασφαλίζονται θα αναγκαστούν να πληρώσουν απ' την τσέπη τους την προσωπική τους περίθαλψη. Στις περισότερες περιπτώσεις όμως αυτό που συμβαίνει είναι οι πολίτες αυτοί να δηλώνουν αδυναμία πληρωμής και εν γένει οι υποθέσεις τους να καταλήγουν στο αρχείο και ο λογαριασμός στο κρατικό ταμείο.

Τελικά δηλαδή οι φορολογούμενοι πληρώνουν τον "τζάμπα-μαγκα" φιλελευθερισμό των συμπολιτών τους.

Παρόλο που δε μπορώ να ελέγξω σε απόλυτα νούμερα τον ισχυρισμό του Λευκού Οίκου, εν τούτοις φαίνεται πως έχει κάποια βάση. Το πράγμα αποκτά ενδιαφέρον. Και οι δύο πλευρές έχουν αναφορά στο Φιλευθερισμό αλλά καταλήγουν σε αντίθετα συμπεράματα. Η αιτία είναι πως η Υγεία είναι ένα ιδιαίτερο "προϊόν". Είναι κατ' αρχήν ακριβό, αναγκαίο και φυσικά αφορά το σύνολο της κοινωνίας. Το φιλελεύθερο μοντέλο της αγοράς ίσως δεν καταφέρνει να εξηγήσει τη φύση αυτού του αγαθού.

2 σχόλια:

Ephemeron είπε...

Μολις πριν λιγες ωρες ειδα στο MSNBC ενα γιατρο απο το Χιουστον στο Τεξας, ο οποιος ελεγε οτι ενας στους 4 δεν εχει ιατρικη ασφαλεια, ακομα κι αν δουλευουν, γιατι εδω ο νομος επιτρεπει στον εργοδοτη να μην χορηγει ασφαλεια αν δεν θελει.
Το tea party εχει φτασει σε απιστευτα σημεια και συνεχιζει ακομα να σερνει τον "πολυ κοσμο" απ τη μυτη τραγουδοντας το γνωστο τραγουδακι "ειμαστε ολοι παιδια του Χριστου"...
Νομιζω οτι στο μελλον θα κανουν κατι πολυ χαζο και θα το πληρωσουν, ειναι τοσο σιγουροι οτι ολος ο κοσμος τρωει κουτοχορτο, που σιγουρα θα κανουν κατι χοντρο και ο κοσμος θα ξεσηκωθει εναντιον τους...

Ephemeron είπε...

Ασε που αισθανομαι σαν να ζω στην Ελλαδα αυτες τις ημερες, καθως καθε μερα, καθε φορα που βλεπω ειδησεις οι μισοι φωναζουν τους αλλους μισους "κομμουνιστες, αριστερους και σοσιαλιστες" πεθαινω απο τα γελια!
Για το tea party οποιος δεν ειναι χριστιανος και ακροδεξιος ειναι αριστερος! φοβερο!