Παρασκευή, Ιουλίου 29

War - Debt

Ο Brian και ο Stewe είναι αμερικανοί στρατιώτες στον πόλεμο του Ιράκ και ψάχνουν να βρουν τρόπο να γυρίσουν στην πατρίδα...Eυτυχώς, γι αυτούς ο πόλεμος τελείωσε εν τέλει πιο σύντομα από ό,τι φοβόντουσαν. Οι Ιρακινοί απολαμβάνουν πλέον την αμερικανικού τύπου Δημοκρατία:



Αφιερωμένο στον πρόεδρο Ομπάμα και το πρόβλημα του χρέους που προέκυψε γιατί απλά δεν πλήρωσαν για τους τρεις πολέμους που έκαναν την τελευταία δεκαετία...

9 σχόλια:

IonnKorr είπε...

Αγαπητέ φίλε Λάκωνα

Μπήκα απλά να σε ευχαριστήσω για την προηγούμενη ανάρτηση που δεν επέτρεπες σχόλια.

Δεν λέω άλλα μιας και σταμάτησα το blogging.

Νάσαι καλά.

ΗΩΣ είπε...

Ιονν, θα σκάσεις χωρίς blogging. Άντε καλό μου, πώς θα συγχίζομαι χωρίς εσένα;
Υ.Γ. Συγγνώμη Λάκωνα, σου τσακίσαμε την ανάρτηση. Αλλά ξέρω ότι εδώ ο Ιονν θα το δει :))

Ephemeron είπε...

Δεν ειναι μονο οι πολεμοι, αλλα επισης το οτι οι σουπερ-πλουσιοι δεν πληρωνουν αρκετους φορους. Οι ακροδεξιοι Ρεπουμπλικανοι ισως να καταστρεψουν την οικονομια πεισσοτερο απ οτι τα εξοδα για τους δυο πολεμους.
Μπορει ο λαϊκισμος να βασιλευει στην Ελλαδα αλλα και στην Αμερικη δεν παει πισω (ας οψεται το tea party...)

CsLaKoNaS είπε...

@ ΗΩΣ

Δε χαλάς τίποτα.

CsLaKoNaS είπε...

@ Ephemeron

Δεν πάνε καθόλου καλά τα πράγματα. Δε μπορώ να καταλάβω την ανοησία από πλευράς ρεπουμπλικάνων.

Για να πλήξουν τον Ομπάμα εν όψει προεδρικών του '12 είναι ικανοί να οδηγήσουν την παγκόσμια οικονομία σε καταστροφή.

Saq είπε...

Στο τέλος της ανάρτησης γράφεις "προέκυψε γιατί απλά δεν πλήρωσαν για τους τρεις πολέμους που έκαναν την τελευταία δεκαετία". Μήπως ήθελες να πεις ότι πλήρωσαν με δανεικά; γιατί δε νομίζω ότι οι εταιρίες που προμήθευαν τους στρατούς να μην πήραν τα λεφτά τους.

CsLaKoNaS είπε...

@Saq

Ακριβώς. Η κρίση χρέους έχει να κάνει με τον υπέρμετρο δανεισμό. Στις ΗΠΑ υπάρχει νόμος ανώτατου όριου δανεισμού και το όλο θέμα έχει προκύψει στο πως θα αυξήσουν αυτό το όριο.

Οι ΗΠΑ μετά από τρεις πολέμους, διάσωση κολοσών όπως τη GM ή τη CityGroup το 2008 αλλά και τη μεταρρύθμιση στην Υγεία έχουν ξεφύγει εντελώς στο χρέος και στο έλλειμα. Οι Ρεπουμπλικάνοι συμφωνούν να αυξηθεί το όριο δανεισμού υπό την προϋπόθεση να κοπούν κυρίως οι κρατικές δαπάνες. Οι Δημοκρατικοί, υπό την προϋπόθεση κυρίως να αυξηθεί η φορολογία στους πλούσιους με την άρση ενός τραγικού πακέτου φοροαπαλλαγών στα υψηλά εισοδήματα που είχε περάσει ο Μπούς τζούνιορ.

Ephemeron είπε...

Απλα οι Ρεπουμπλικανοι σκεφτονται οπως μεχρι στιγμης σκεφτονται και οι ταξιτζηδες στην Ελλαδα. Με λιγα λογια θα κανω οτι νομιζω εγω οτι ειναι καλο για μενα, και απο εκει και περα δεν με νοιαζει τι επιπτωσεις μπορει να εχουν οι ενεργειες μου.
Φυσικα και η φορολογια επρεπε να ειναι πολυ μεγαλυτερη για αυτους που ειναι εκατομυριουχοι, το ξερουν και οι πετρες αλλα οι Ρεπουμπλικανοι εκει το χαβα τους.
Η Αμερικανικη νομοθεσια και η φορολογια ειναι τοσο απιστευτα ευνοϊκη για τους πλουσιους, που φυσικο ειναι σε καποια στιγμη να δημιουργηθει τεραστιο προβλημα.

MelidonisM είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.