Παρασκευή, Απριλίου 22

Το κράτος των ηλιθίων

..."Το "Αγιο Φως" θα έρθει με ειδικό αεροπλάνο από την Ιερουσαλήμ και θα γίνει δεκτό με τιμές «αρχηγού κράτους»"...

...του κράτους των Ηλιθίων.





(Ο Νταλάρας έχει ξεμείνει από πέρυσι...)

...Καλή Ανάσταση (που δεν το βλέπω) !

29 σχόλια:

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Λάκωνα καλημέρα.

Ηλίθιοι δε λες τίποτα.
Και πόσο πιο ηλίθιοι μπορούμε να γίνουμε πια?? Φοβάμαι πολύ. Κι όχι τίποτε άλλο, την ηλιθιότητα δεν την μπορώ με τιποτα!

Αλλά κι εσύ μην το λες τόσο δυνατά, βρε πουλάκι μου.. Θες να σε πιάσει στο κυνήγι κανένας "πεφωτισμένος" να τρέχεις και να μη φτάνεις???

Ρώτα κι εμένα τι τραβάω... από τους διάφορους ΧΟ που με περιτριγυρίζουν...!

Καλά να περάσεις. Καλές διακοπές.
:)))))

IonnKorr είπε...

Α ρε Λάκωνα.

Ένα απόλυτα εμπορικό έθιμο όμως η υποδοχή του Αγίου Φωτός που απευθυνόταν σε αφελείς ανθρώπους του 10ου αιώνα συνεχίζει να θριαμβεύει σε μέγιστο μέρος των Ελλήνων του 21ου αιώνα.

Πόσο αφελής μπορείς να είσαι πιστεύοντας ότι ένα φως σε ένα σπήλαιο μόνον μια συγκεκριμένη μέρα του Έτους και μόνον αν μπει στην σπηλιά ένας συγκεκριμένος άνθρωπος (δηλ. ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων)?????

Μου αρέσει ότι πολλοί, που ενώ αρέσκονται στις θεωρίες συνομωσιολογίας και αποδέχονται άκριτα οποιαδήποτε άποψη ακούσουν από τον καθένα για "Εβραϊκή Παντοκρατορία", "Εξω-γαλαξιακή προέλευση Ελλήνων" και άλλα κουφά, δεν υποψιάζονται καμία απάτη την απάτη πίσω από το άναμα του "Άγιου Φωτός", την στιγμή που η Τεχνολογία προσφέρει χιλιάδες τρόπους και κόλπα ανάμματός του!!!!

-------------------
Να είσαι καλά. Να περνάς καλά.

IonnKorr είπε...

Πάλι με την Δήμητρα γράφαμε συγχρόνως.

Μια μανία αυτή η γυναίκα να χρησιμοποιούμε το ίδιο ταξί!!! χα..χα...

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Εγώ φταίω???
Αφού όποτε κάνω σήμα σε ταξί να σταματήσει, ορμάς από απέναντι να το πάρεις!!!!

Άμα σου φέρω καμιά ώρα την τσάντα στο κεφάλι, μετά θα μου λες πως βιαιοπραγώ!!!!!!!!

χα χα

MelidonisM είπε...

Αυτά τα κρατικά φωτερά κονδύλια
δεν τα κόβει το ΔΝΤ?

Αντί για αεροπλάνο να έρχεται
με το οικολογικό "ταξί" IonDim,
δεν καίει βενζίνη αλλά
εξισώσεις Maxwell!! χαχα

Καλή μας ηλεκτρομαγνητική Φώτιση!

mahler76 είπε...

εντελώς ηλίθιοι όμως...Καλή μας Ανάσταση.

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Bρε Μιχάλη,

στο οικολογικό ταξί έχεις μείνει εσύ ακόμη???

Εδώ μιλάμε για την IonDim Multinational Corporation!!!

xa xa xa

CsLaKoNaS είπε...

@δήμητρα

Επίσης, αν και εμείς δεν έχουμε διακοπές, καθόλου.

Η Πίστη είναι προσωπική υπόθεση του καθενός μας , ξεχωριστά. Αφορά εμάς και μόνο και είναι είναι συναίσθημα απολύτως σεβαστό. Από εκεί όμως μέχρι να αναγνωρίζει το κράτος επίσημη θρησκεία, να την επιβάλει και να ξοδεύει ένα σκασμό λεφτά μεταφέροντας δεξιά κι αριστερά τη φλόγα ή πληρώνοντας παπάδες ως δημοσίους υπαλλήλους είναι εξωφρενικό. Μετά κοροϊδεύουμε το Ιράν...Χειρότεροι είμαστε!

CsLaKoNaS είπε...

Πρόεδρε,

σκέψου να βγει αύριο η κυβέρνηση και να πει - "από εδώ και πέρα δε θα φέρνουμε με ειδική πτήση το άγιο φως". Θα πέσει την ίδια στιγμή. Εδώ ο Σημίτης κατήργησε το θρήσκευμα απ' τις ταυτότητες και έγινε χαμός!!

Στα περί θεωριών, δεν κατάλαβες καλά: Φυσικά και υποψιάζονται απάτη...απλά αυτή την απάτη την κάνουν Έλληνες οπότε δεν πειράζει γιατί δεν είναι απάτη αλλά μαγκιά! :))
Να είσαι καλά!

CsLaKoNaS είπε...

@Μελιδόνης.

Άντε να δούμε αν θα έρθει ποτέ αυτή η φώτιση!

CsLaKoNaS είπε...

@mahler 76

Επίσης αγορίνα...Καλή Ανάσταση!

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Λάκωνα, λες

[..]Η Πίστη είναι προσωπική υπόθεση του καθενός μας , ξεχωριστά. Αφορά εμάς και μόνο και είναι είναι συναίσθημα απολύτως σεβαστό.[..]

Εσύ βέβαια, πολύ σωστά τα γράφεις. Κι εγώ σέβομαι την πίστη του καθενός. Αλλά δυστυχώς, ελάχιστοι σέβονται την "απιστία" τη δική μου.
Στην οποία προφανώς και δεν κατέληξα επειδή "με κατέλαβε ο Σατανάς"!!!

Ξέρεις πόσες προσευχές έχω ρίξει εγώ, παιδάκι, μπροστά στα εικονίσματα για τον μπαμπά μου που ήταν ναυτικός και μου έλειπε πολύ, για τον αδελφό μου που δεν έβλεπε, για τα αποθαμένα μου και για τα παιδάκια της Αφρικής που πεινάνε???

Κάθε βράδυ προσευχή η Δημητρούλα!!!!

Και όταν είδα πως ο Θεούλης και η Παναγίτσα με είχανε χεσμένη (όπως και πολλοί άλλοι σωτήρες μαζί) και πως αν δεν πάρω τη ζωή μου στα χέρια μου, την έκατσα τη βάρκα, άλλαξα τροπάρι.

Αλλά... οι συνάνθρωποί μου είχαν κι έχουν άλλη γνώμη!! χα χα
Όχι πως με νοιάζει δηλαδή, αλλά έτσι, το συζητάω. Διότι σε αυτήν την πατρίδα, οι άθεοι-άθρησκοι-αγνωστικιστές κλπ. αντιμετωπίζονται ως οι κόρες και οι γιοι του Εωσφόρου!!!!

CsLaKoNaS είπε...

Αγαπητή Δήμητρα νομίζω ότι τα παιδικά τραύματα καλώς υπάρχουν εφόσον εντοπίζονται, "διορθώνονται" ώστε τελικά να μην τα περνάμε στις επόμενες γενιές. Αυτό θεωρείται ορθή εξέλιξη και ουδόλως φυσικά ακολουθείται στην πράξη.

Τα υπόλοιπα έχουν να κάνουν με μισαλλοδοξίες και τον ανθρώπινο φόβο απέναντι στο διαφορετικό τον οποίο εκμεταλεύεται η εκάστωτε εξουσία για να χειραγωγεί τις μάζες.

Τι λέω πάλι ο πούστης Πασχαλιάτικα! :)))

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Λάκωνα, τα παιδιά τραύματα είναι εφόδια όταν ξέρεις να τα διαχειριστείς...!
Να'σαι καλά ο π....ης πασχαλιάτικα!! Γέλασα!!
:))))))

δήμητρα♥♥♥q είπε...

...παιδικά τραύματα...

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Αν ζούσε ο Μακαριστός Χριστόδουλος ίσως γινότανε κάποιο θαύμα και ο Θεός έσωζε την Ελλάδα, αν μη τι άλλο για να τον συγχωρέσουμε που την κατέστρεψε το κόμμα Του :P

Unknown είπε...

Με το συμπάθιο και χωρίς διάθεση κανέναν να ενοχλήσω, μιαν ερώτηση έχω να υποβάλω, έτσι, σαν υπόθεση εργασίας:

Από πού αντλούν ισχύ οι "ηλίθιοι" και κρατούν το κράτος των Ελλήνων; Από την "πίστη" τους; Απ' τον Θεό τους; Ή από την "αδιαφορία περί κράτους" των "έξυπνων" και τον "ωχαδερφισμό" τους;

Θεωρείστε το, εν ανάγκη, σαν απορία ενός ιδιώτου που απευθύνεται προς άντρες και γυναίκες, ανθρώπους γενικώς, "καλούς καγαθούς"... :-)

Υγεία και Αγάπη σε όλους σας

Ephemeron είπε...

Τα ειπε ολα ο IonnKorr!
Τι αλλο να προσθεσει κανεις;
Το Αγιο Φως που με θαυμα εμφανιζεται στα Ιεροσολυμα αλλα...χρειαζεται ενα τζετ για να ερθει στην Αθηνα... (!!!!)

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Ερχεται με τιμές αρχηγού κράτους και αυτός πρέπει να είναι ο λόγος που εμφανίζεται ταυτόχρονα σε όλες τις Ελληνορθόδοξες ενορίες :P

CsLaKoNaS είπε...

@Ιωάννης Κ...

Πωπω σκέψου να ζούσε τι θα τραβάγαμε από τα αντι-μνημονιακά κυρήγματά του! Από τη μία αυτός από την άλλη η Αλέκα και ο Αλέξης...

Κόλαση (δια - παραταξική!)

CsLaKoNaS είπε...

@ΑΕΡΙΚΟ

Από πού αντλούν ισχύ οι "ηλίθιοι" και κρατούν το κράτος των Ελλήνων; Από την "πίστη" τους; Απ' τον Θεό τους; Ή από την "αδιαφορία περί κράτους" των "έξυπνων" και τον "ωχαδερφισμό" τους;

...

Από την ίδια την ηλιθιότητα ως ανατροφοδότηση, νομίζω. Πρόσθεσε, τη δομικού τύπου αμορφωσιά αλλά και την αγάπη μας για την "παράδοση"....Δε θέλει και πολύ!

Δε θυμάσαι τι έγινε όταν διέγραψε ο Σημίτης το θρήσκευμα απ' τις ταυτότητες;

Η αδιαφορία "περί κράτους" των "έξυπνων" είναι μάλλον ασαφής. Θα άλλαζα το "αδιαφορία" με το "απελπισία"...αυτό είναι το κατάλληλο συναίσθημα όταν σκέφτεται κανείς το μόρφωμα που λέγεται ελληνικό κράτος.

CsLaKoNaS είπε...

@Ephemeron

Στα Ιεροσόλυμα και ΜΟΝΟΝ από τον ορθόδοξο Πατριάρχη...όχι άλλον !

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Μάλλον ξέχασες τον Σαμαρά μιας και ώρες-ώρες μου θυμίζει Τσίπρα...

CsLaKoNaS είπε...

...Ποιος είναι αυτός; ....?

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Ο εθνικός ήρωας των σκοπιανών και πρόεδρος της ΝΔ :)

CsLaKoNaS είπε...

...μπα ...δε μου λέει τίποτα ... :)

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Αρχισε να διαβάζεις Καθημερινή, Ελεύθερο Τύπο, τις εφημερίδες του Κύρτσου για να ανεφέρω μερικές ενδεικτικά και θα τον μάθεις :)

Unknown είπε...

@ Λάκωνας

Φοβάμαι πως δεν έγινα κατανοητός και φάνηκα ανόητος στα μάτια σου. Μα δεν περίμενα και εύκολο ξεμπέρδεμα με αυτό το, πώς να το πω, “ελληνικό παράδοξο”.

Να φαίνονται, δηλαδή, οι ηλίθιοι πως κατέχουν τη βασική αρχή της ισχύος “εν τη ενώσει” και να την αγνοούν οι “έξυπνοι”. Ή μήπως την απορρίπτουν; Εξίσταμαι!

Μου μπαίνει στο μυαλό η σκέψη πως το πρόβλημα αυτού του “κράτους των ηλιθίων” δεν είναι που το κρατούν οι ηλίθιοι, αλλά που το αποφεύγουν οι “έξυπνοι”. Αλληθωρίζοντας μια ζωή προς τον “πολιτισμένο κόσμο” και τις παροχές του, εγκαταλείπουν τόν τόπο αυτό στους “ηλίθιους”. Το κάνουν, λες εσύ, από απελπισία. Μπορεί κάποιοι, ναι! Μα πολλοί -πάρα πολλοί- το κάνουν από ευκολία· έξυπνοι όπως είναι, βλέπεις και μορφωμένοι, δεν θα χαθούν μέσα στις δομημένες κοινωνίες που επιλέγουν σαν προορισμό. Παλιά υπόθεση η επιλογή του “παροικιακού ελληνισμού”. Πρώτα γινόταν με άλλοθι τους Τούρκους, σήμερα με άλλοθι του ηλίθιους...

Αλλά και όσοι “έξυπνοι” παραμένουν πίσω -δεν είναι και λίγοι- προτιμούν να ανταλλάσσουν μεταξύ τους “έξυπνες” παρατηρήσεις και “έξυπνα” σχόλια, επί παντός του επιστητού, ακκιζόμενοι και χαριεντιζόμενοι ευφυώς, καθόλου χαζοί μα ιδιώτες κατά τον ορισμό του Θουκυδίδη· idots που λένε και οι φίλοι μας οι Αμερικανοί...

Από την άλλη πλευρά βέβαια πολλοί θεωρούν πως το άπαν της εξυπνάδας είναι να κοιτάς την πάρτη σου και πως όλοι οι άλλοι είναι, εξ ορισμού, ηλίθιοι :-)

CsLaKoNaS είπε...

@ΑΕΡΙΚΟ

Μία απάντηση στο "ελληνικό παράδοξο" προέρχεται από την έντονη κομματικοποίηση του κράτους αυτού διαχρονικά. Στη Μεταπολίτευση το πράγμα αυτό διογκώθηκε αναλόγως με τη διόγκωση του κράτους. Στον κρατισμό αυτό όπου βασιλεύει η αναξιοκρατία ο "έξυπνος" δεν έχει θέση. Θες από αξιοπρέπεια, θες από εγωισμό ο "έξυπνος" τελικά δεν καταδέχεται να παίρνει εντολές από κατώτερους που το κύριο εφόδιο ανέλιξής τους είναι η κομματική ταυτότητα.

Δεύτερο σημείο είναι φυσικά τα χρήματα. Ο έξυπνος στην εποχή μας κατά κανόνα θέλει να το ρίξει στην "κονόμα". Θες από απληστία, θές από την ανάγκη του να αναγνωριστούν έμπρακτα οι υπηρεσίες που προσφέρει, ο έξυπνος δε θα επιλέξει τη σιγουριά αλλά και τους καθηλωμένους (κατά κανόνα) μισθούς ενός δημόσιου φορέα. Ο "έξυπνος" θα ρισκάρει στην αγορά του Κόσμου γιατί ως "έξυπνος" πιστεύει ότι έχει μεγαλύτερη πιθανότητα να τα καταφέρει εκεί.

Τρίτο σημείο είναι τελικά πως όσοι "έξυπνοι" μπαίνουν στο Δημόσιο αποτελούν τη μειοψηφία και είτε "αποβλακώνονται" και αυτοί είτε παύουν να ασχολούνται. Αυτό το φαινόμενο της ισοπέδωσης έχει πιάσει όλη την κοινωνική ζωή της χώρας μας και μας έχει βουλιάξει στον πάτο πολύ πριν το μνημόνιο.( Εδώ ανοίγει μία μεγάλη κουβέντα μήπως αυτό είναι και αποτέλεσμα της εκπαιδευτικής πολιτικής της δεκαετίας του '80 όπου κάθε ελεγκτικός μηχανισμός καταργήθηκε και όλα εξισώθηκαν στο βωμό της Αλλαγής!...Όλα θέμα παιδείας είναι τελικά! )

"Αυτή είναι η Ελλάδα" όπως είπε και ο Σημίτης.

Άλλωστε στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία ο μέσος όρος κυβερνάει, αν όχι σε πολιτικές, σίγουρα σε νοοτροπία.