Παρασκευή, Φεβρουαρίου 11

108.7


Εβδομαδιαίο μωρό μου γειά σου...

Δύο είναι τα γεγονότα που ανέμενε η διεθνης κοινότητα: το χθεσινό διάβημα του Μουμπάρακ και τη νέα μέτρηση του "Τεφτεριού"....

Το βλέπεις κι εσύ...Δεν πάμε καθόλου καλά....Έχω κουράσει είναι η αλήθεια...Τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια...Το ξέρω επαναλαμβάνομαι πολύ το τελευταίο διάστημα....Τόσο πολύ που μέχρι και οι μπάτσοι εδώ το πήραν χαμπάρι και μου έδωσαν warning (πήγαινα με 50 μίλια σε περιοχή με όριο 35 ΕΛΕΟΣ!!!!)....

Εν πάσει περιπτώσει τα σχόλια έχουν μειωθεί δραματικά (οι επισκέψεις δεν ξέρω - ποτέ δεν κοίταξα και ούτε με ενδιέφερε....) και γενικά παρατηρείται μία ερήμωση....Βέβαια είναι γενικό το φαινόμενο αυτό....

Φυσικά και έχω μια εξήγηση γι αυτό το γύρω γύρω γύρω αλλά νομίζω ότι την ξέρεις...Είναι αυτή η καντίφλα που έχει πιάσει και τα blogs...Μία γκρίνια ατελείωτη...μία μιζέρια - κοινός παρονομαστής σε ό,τι κάνουμε και λέμε. Αυτή η μιζέρια είναι πολύ επικύνδινη. Μέσα από αυτή θα σκάσει αργά ή γρήγορα το κακόηθες μελάνωμα του λαϊκισμού και θα μας κατασπαράξει... Τα σημάδια είναι κάτι παραπάνω από φανερά...ήδη ξανασμίξαν οι Πυξ Λαξ για συναυλία το Καλοκαίρι (τα φράγκα είναι περισσότερα τώρα...πουλάμε το θάνατου του Ξυδούς και διαιρούμε και δια έναν λιγότερο...) .

Τέλοσπάντον, στο φιλοκυβερνητικό-συστημικό αυτό blog που στόχο του έχει να σε αποχαυνώνει και να σε παραπλανεί από τα πραγματικά σου προβλήματα έτσι ώστε να μπορεί να περνάει όλα τα αντι-λαϊκά μέτρα ο Πάγκαλος, αλλάζουμε (για άλλη μία φορά) πορεία...

Σήμερον στο μπλογκοσφαιρικό μας μπερντέ...

ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ

Το σώμα μας πρέπει να το αγαπάμε, απλούστατα γιατί ζούμε τη ζωή μας μέσα σε αυτό. Είμαστε ό,τι τρώμε ή όχι; Μήπως είμαστε αυτό που φαινόμαστε;

Όταν εσύ η ίδια δε σέβεσαι το σώμα σου, πως περιμένεις να σε σεβαστούν αυτοί που σε βλέπουν; Και όμως όσο και αν απεχθάνεσαι αυτήν την άποψη, είναι η αλήθεια. Η πρώτη εντύπωση που έχει κάποιος για σένα, αν και συνήθως λανθασμένη, είναι τις περισσότερες φορές καθοριστική. Καλώς ή κακώς η πρώτη αυτή εντύπωση έχει να κάνει και με την εμφάνιση. Συνεπώς, ναι! Είμαστε, σε ένα μεγάλο βαθμό, αυτό που φαινόμαστε και αν δεν υπάρχει κάποιο ορμωνικό ή άλλο σοβαρό πρόβλημα υγείας η παχυσαρκία είναι κάτι που κάνει τις περισσότερες φόρες αρνητική εντύπωση.

Το φαγητό είναι απόλαυση! Τελεία και παύλα. Όπως δεν κάνεις σεξ μόνο και μόνο για να κάνεις παιδιά έτσι και δεν τρως μόνο και μόνο για να διατηρηθείς στη ζωή. Δυστυχώς όμως το πράγμα στραβώνει ακριβώς εδώ. Οι επιστήμονες έχουν καταλήξει πως το σώμα μας είναι "προγραμματισμένο" να παίρνει όσο φαγητό υπάρχει στο περιβάλλον του. Φαίνεται πως τα πολύ παλιά χρόνια όταν η τροφή ηταν δυσεύρετη οι πρόγονοί μας πέρασαν τόσες πείνες που το βίωμα έγινε γενετική πληροφορία και αποθηκεύτηκε στο DNA μας. (Φυσικά και δεν είμαστε όλοι χοντροί! Το ότι υπάρχει στο DNA μας η πληροφορία δε σημαίνει ότι εμφανίζεται κιόλας!!!!). Πάνω σε αυτή τη θεωρία το σώμα μας είναι ένα σύστημα και η τροφή που του δίνουμε είναι ένα σήμα. Πιστεύουν δε οι διατροφολόγοι ότι το είδος και η ποσότητα της τροφής που του δίνουμε ενεργοποιεί και συγκεκριμένα ερεθίσματα στο σώμα μας ως απόκριση, π.χ. ο μεταβολισμός της τροφής αυτής.

Ένας λόγος που συνηγορεί στην ιδέα αυτή είναι η αποτυχία δίαιτας που βασίζεται αποκλειστικά στον αριθμό των θερμίδων που παίρνεις καθημερινά. Η καθαρή θερμιδική δίαιτα (δλδ λιγότερο φαγητό) συνήθως οδηγεί στην απότομη αλλά βραχυπρόθεσμη απώλεια βάρους. Είναι η δίαιτα γιο-γιο που λέμε. Τα χάνεις απότομα αλλά και τα παίρνεις απότομα. Εκτός τούτου σε πολλές περιπτώσεις δε, χάνεις πολύτιμους μύες και όχι τα λίπη.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Πολλοί λένε ότι ξεκολώνεσαι να τα χάσεις και μόλις τα χάσεις "του δίνεις και καταλαβαίνει". Ψυχολογικοί λόγοι δηλαδή. Αυτό είναι η μία όψη. Η άλλη είναι ότι έχεις διαλύσει το μεταβολισμό σου. Η θερμιδική δίαιτα συνήθως οδηγεί σε ένα, άντε δύο γεύματα καθημερινά. Σκέφτεσαι, "ας φάω καλά, μία φορά τη μέρα". Αυτό είναι ό,τι χειρότερο. Αφ' ενός χαλάς το στομάχι σου, δίνεις στο σώμα σου να καταλάβει ότι δεν υπάρχει πολύ τροφή στο περιβάλλον (ένα γεύμα) οπότε πρέπει να "ρίξει" τις καύσεις. Και όταν πέφτουν οι καύσεις απλά δεν χάνεις....

Πρέπει να μάθεις να συνεργάζεσαι με το σώμα σου. Το ότι είσαι υπέρβαρη δε σημαίνει ότι φταίει αναγκαστηκά αυτό. Γι αυτό Θατσερισμοί και πολεμικές τακτικές όπως πρότεινε ο Πρόεδρος IonnKorr σε παλιότερη ανάρτηση μπορεί να φέρει αποτελέσματα όμως είναι "ιδεολογικά" λάθος. Διότι είναι άλλο πράγμα η πειθαρχία και άλλο να θεωρήσεις το σώμα σου ως το κύριο πρόβλημα επειδή έχει την αδυναμία να αντισταθεί στο φαγητό. Το σώμα μας δεν είναι ο εχθρός μας. Εχθρός είναι ο κακός μας εαυτός! Αυτός δηλαδή που το έμαθε να ζει με 4000 θερμίδες κάθε μέρα. Αυτόν, μάλιστα να τον πολεμήσεις (αυτή άλλωστε είναι η αποστολή σου σε αυτή τη ζήση!). Όχι όμως το σώμα σου!

Στα επόμενα θα σου πω μερικές συμβουλές για σωστή διατροφή...Είναι πολλά που δεν ξέρεις (ούτε εγώ τα ήξερα...γι αυτό και έγινα έτσι όπως έγινα-- κάποτε ήμουνα κουκλί...όπως τη φωτογραφία του προφίλ μου :)) )

Συνεπώς....Αφιερωμένο (σε μένα... ) :





Να είσαι καλά!

14 σχόλια:

MelidonisM είπε...

11 σχόλια επί της ουσίας
από μένα και την Κάρυ πριν
σου πέφτουν λίγα;;

για δες αξιώσεις ο Μπλόγκο-μέτρης!

Πάρτο το πρώτο!

από το μωρό σου, χαχα

MelidonisM είπε...

Δώσε λεπτομέρειες
αν είναι κάντο σε άλλο
ποστ

όλες τις γυμναστικές,διατροφικές
σου εμπειρίες, τί πρωτεΐνες
κατέβαζες, τί καρνιτίνες,
πόσα πιπίνια σε μπανίζαν,
και γενικώς αν σφίξαν
οι κώλοι που σε πρήζαν!!
χαχα

Manoliscus είπε...

Πανάθεμα σε, μ' έσκασες. Μέχρι να ολοκληρώσω τη δεύτερη παράγραφο για "το σώμα" νόμιζα πως αναφερόσουν στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. "Όταν αυτή η ίδια δε σέβεται το σώμα της, πως περιμένει να την σεβαστούν αυτοί που τη βλέπουν";

Κατά τα λοιπά σε βρίσκω σε εξαίρετη φόρμα, παραβιάζεις τα όρια ταχύτητας και κρατάς την εθνική μας σημαία ψηλά. Keep it up ;)

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Πέστο μου, άνθρωπέ μου, ότι φταίει το DNA κι όχι εγώ... Ματαιοπονώ τόσον καιρό, τα βάζω μαζί μου, θυμώνω... ενώ πρέπει απλώς να πατήσω το DNA στον λαιμό, να το τσακίσω, μήπως και χάσω καμμι΄λα δεκαριά κιλά, να με κοτάζουν κι εμένα τα πιπίνια!..
;-)

kariatida62 είπε...

Λακωνάκο, απο μένα και τον Μπούφο δεν πρέπει νάχεις παράπονο!
Εγώ όμως μπορώ να σου κρατώ ένα μικρό παράπονο, αλλά δεν στο εκφράζω γιατί σε... κατανοώ! :))

-----
Λοιπόν θέλω να σου επισημάνω, πως αν βάλεις και λίγο άσκηση στο εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα τα λιπάκια θα φύγουν γρηγορώτερα και ευκολώτερα...μην ξεχνάς τον μεγάλο avantage που έχεις!
Τα λίγα χρόνια σου...όλα δουλεύουν ακόμα ρολόι!

Με σωστή διατροφή(όχι υπερβολές) και 3 φορές την εβδομάδα ωριαία γυμναστικούλα, σε βεβαιώνω πως όχι μόνο θα ξαναφανεί η αδιασβητητη αντρική ομορφιά σου, αλλά θα την διατηρήσεις για πολλά-πολλά χρόνια!
Να τρως υγιεινά(θυμήσου το Μεσογειακό διαιτολόγιο) και ν'ασκείσαι τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα. :)

CsLaKoNaS είπε...

@Michalis Melidonis

Έχει περάσει και δόξες το blog αυτό ! :)

Δεν το κάνω για τα πιπίνια. Έχω και μάλιστα το καλύτερο! Όμως είναι θέμα αισθητικό και κυρίως θέμα υγείας.

Θα τα πούμε τα μυστικά εν συνεχεία!!

CsLaKoNaS είπε...

@Manoliscus

χαχαχαχαχα

Αυτό το τελευταίο με το ΜΑΤ που είχε γράψει S.S. στο κράνος του, τι σου λέει;

http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10244:------ss--&catid=3:society&Itemid=41

Θυμήθηκα πολύ παλιά το σάλο που είχε ξεσπάσει όταν ένας Ματατζής είχε βάλει στο κράνος του το οικόσημο του Κοκού;

Τρελή μου χώρα, δε βαριόμαστε ποτέ!!

CsLaKoNaS είπε...

@Asteroid

Είναι αλήθεια ότι στο DNA μας την έχουμε την παχυσαρκία...

Τώρα εσένα τα πιπίνια πρέπει να σε κυνηγάνε για τη σοφία και της σκέψης σου! Τα λίγα παραπάνω κιλά στη δική σου ηλικία είναι μάλλον προτέρημα ! :))

CsLaKoNaS είπε...

@kariatida62

Κι εγώ σε κατανοώ που κατά καιρούς ξυπνάει η Δαμανάκη μέσα σου!

Για τη γυμναστική δεν έχεις άδικο! Όμως περιμένω να πέσει λίγο ακόμα το βάρος...Θα ξεκινήσω μόλις πέσω κάτω από τα 100. Είναι αναγκαία για να ξαναχτίσω το σώμα μου. Παλιά έκανα πολύ γυμναστική αλλά την άφησα...

Όσο για τη διατροφή μου....1 φορά τη βδομάδα κρέας και τις υπόλοιπες: φακές, σπανακόριζο, ψάρι (έχουν φοβερό ψάρι εδώ), μπρόκολα, καρότα και ίσως καμιά φορά μακαρόνια. Τίποτα το τηγανιτό, τίποτα το επεξεργασμένο και όλα στη βάση τους έχουν το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο που εισάγω Κρήτη :)))

Η ποιότητα της διατροφής είναι ό,τι σημαντικότερο!!!!

kariatida62 είπε...

Για ρώτα τον Μπούφο...όλοι και όλες χρειάζονται(ακόμα και η Δαμανάκη που ξυπνά μεσα μου), δεν μας περισσεύει κανένας!
Χαίρομαι μόνο που δεν ξυπνά η Ντόρα, που σε σένα την βλέπω συχνότερα...
Αλλά εσύ κολλημένος εκεί...άνοιξε χρυσό μου λίγο παραπάνω τις παρωπίδες να τα δεις πιο σφαιρικά τα πράγματα!
-----
Μπράβο χρυσό μου, έτσι να συνεχίσεις!
Ο Πατριώτης σου ο Δρακουμελ, αυτό το διαιτολόγιο ακολουθούσε μια ζωή και τον έχει φοβηθεί ο Χάρος! :)

CsLaKoNaS είπε...

@kariatida62


"δεν μας περισσεύει κανένας"

"άνοιξε χρυσό μου λίγο παραπάνω τις παρωπίδες να τα δεις πιο σφαιρικά τα πράγματα"

νομίζω ότι τα λες σε λάθος άνθρωπο. Αν κάποιοι θεωρούν ότι "δε χρειάζονται όλοι" ή ότι κατέχουν την απόλυτη Αλήθεια αυτοί είναι μάλλον οι "ανυπάκουοι" της Αλέκας και του Αλέξη.

Η Ντόρα δεν ξυπνάει μέσα μου αν και σίγουρα θα ήθελα να φτάσω τα χρόνια του Μητσοτάκη και να τα έχω καλά στα μυαλά μου όπως αυτός. (Τον κακό τον άνθρωπο δεν τον αγγίζει ο χρόνος!)

kariatida62 είπε...

Kαι μένα τι με νοιάζουν η Αλέκα και ο Αλέξης???
Εγώ τους ακούω όλους και παίρνω απ'όλους!
----
Ναι βρε Λακωνάκο, κακό σκυλό ψόφο δεν έχει!

CsLaKoNaS είπε...

Δεν είπα ότι σε νοιάζουν. Είπα που να ψάξεις να βρεις τη στάση που καταγγέλεις. Τις παρωπίδες και το φασισμό λοιπόν να ψάξεις στα άκρα. Όχι εδώ.

Saq είπε...

Εγώ πάντως κοντεύω να γράψω βιβλίο με τις δίαιτες. Μια χάνω μια βάζω, έχω βαρεθεί. Έχεις δίκιο σε όσα λες για τη διατροφή. Εγώ αυτό που έχω να προσθέσω είναι ότι μεγάλο ρόλο παίζει η γυμναστική και η γενικότερη κίνηση του σώματός μας.Σίγουρα όμως το βασικότερο ρόλο παίζει το είδος της τροφής καταρχήν, έπειτα η ψυχολογία και τέλος η ποσότητα. Αν τρως πολύ Λάκωνα δεν χάνεις βάρος με τίποτα, όπως συμβαίνει και το αντίθετο. Δεν γίνεται να μην τρως και να παχαίνεις.