Πέμπτη, Νοεμβρίου 11

Όταν τα Μικροαστικά...



...θα μας φέρουν στα "αντι-μνημονιακά"



...τη φωτογραφία την "εκλεψα" από την tsaousa (όπου γίνεται ο χαμός με τα δύο τελευταία της κείμενα - Δεν τα αναδημοσιεύω γιατί είμαι πολύ καθως πρέπει και πολίτικαλι κορρέκτ άτομο. Να πας εκεί και να τα διαβάσεις ! )

17 σχόλια:

CsLaKoNaS είπε...

Ειρήσθω εν παρώδω, "Τα Μικροαστικά" είναι δισκάρα.

IonnKorr είπε...

Αν και συμφωνώ σε μερικά από αυτά που λέει διαφωνώ κάθετα στο ύφος.

Η γλώσσα που χρησιμοποιεί η Τσαούσα με θίγει και με υποβιβάζει αρχικά σαν άνθρωπο.

Το απερίγραπτο υβρεολόγιο (χειρότερο και από ποδοσφαιρικό) δεν αποτελεί πολιτική πρόταση.

Οι διάλογοι που κάνει με τους αντίστοιχου επιπέδου σχολιαστές της.

Λυπάμαι που επικροτείς τέτοια απαράδεχτα blogs για τον απλό λόγο γιατί είναι φιλο-ΠΑΣΟΚ.

-----------------
- Μαλάκες Αριστεροί: όχι πως τα μπινελίκια που σας έριξα ....
- όπως η κηδεία ενός γέρου που έχει το πουλί όρθιο.
- Παπάρες αριστεροί, επειδή όντως είστε προδότες, επειδή πράγματι έχετε γαμήσει τον τόπο
- το πόσο δήθεν και βλαχοχλιμίτζουρες είστε
- Ουστ, παλιομαλάκες, Ρεντίκολα, Ελληνάρες, κουραδόμαγκες, ρεμάλια,
- Ρε παπάρα, ψήφισε τον πούστη τον ακροδεξιό
- μόνο η πούτσα του το ξέρει.
- Αφού είσαι Έλληνας μπουρτζόβλαχος και Καραγκούνα κουνιστή
- Αφού ρε μαραμένο αρχίδι,
- μπαταχτσής από κούνια μωρή λουλού
- Αφού ρε μουνάκι αξύριστο,
- του κώλου τα μουνόπανα
- και της γυναίκα σου τον μούνο
- Σιχαμένο κωλάντερο
- Πουλημένο ρεμάλι, υπάνθρωπε, υπέλληνα, καριόλη της μάνας σου, τσογλάνι του πατέρα σου, της γειτονιάς ρουφιάνε, ούτε η κουράδα του σκύλου σου
- Ψήφισε ρε αρχίδι δεξιούς
--------------------

Αυτή η γλώσσα σε αντιπροσωπεύει ως πολιτική γλώσσα ρε Λάκωνα??????

Πολύ λυπάμαι για σένα.

CsLaKoNaS είπε...

Δεν με αντιπροσωπεύει ούτε η γλώσσα ούτε το ύφος.

Με αντιπροσωπεύει όμως η ουσία του κειμένου το οποίο κείμενο δεν είναι πολιτική ανάλυση.

Όταν η Αριστερά κινείται αντι-πασοκικά και ας είναι Κακλαμάνης, Ψινάκης, Χρυση Αυγή τότε κανένα υβρεολόγιο δεν μπορεί περιγράψει την πολιτική αυτή πράκτική. Όπως κανένα υβρεολόγιο δεν ήταν πιο βρώμικο από το '89 και φυσικά όπως κανένα υβρεολόγιο δεν ήταν πιο βρώμικο από τη Βάρκιζα.

Μια ζωή τα ίδια από αυτήν την πτέρυγα.

IonnKorr είπε...

Τέτοια γλώσσα χρησιμοποιούσαμε σαν μαθητές και φοιτητές όλοι μας αλλά στα πλαίσια φιλικής ή πρόσκαιρα εχθρικής αντιπαράθεσης στα πλαίσια της μαθητο/φοιτητο-παρέας.

Είναι, όμως, αυτή η γλώσσα κατάλληλη για να γίνει πολιτική συζήτηση ή και οποιαδήποτε άλλη (πλην ποδοσφαιρικής)??

Και να επικροτείς τέτοια blogs, μόνον και μόνον, επειδή έχουν φιλο-ΠΑΣΟΚΙΚΗ γραμμή μου αποκαλύπτει μία άγνωστη και αρκετά απεχθή πλευρά του χαρακτήρα σου.

IonnKorr είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
IonnKorr είπε...

Ρε Λάκωνα

Σε είχα βάλει πολύ ψηλότερα.

Με απογοήτευσες.

Κανένας ρόλος οποιοδήποτε πολιτικού κόμματος (όσο και προδοτικός και να είναι) δεν δικαιολογεί υβρεολόγια τέτοιας μορφής.

CsLaKoNaS είπε...

Κατάρχάς κανένα blog δε χαρακτηρίζεται από ένα του κείμενο και μόνο.

Επίσης οπως ίσως να έχεις προσέξει είναι τακτική μου να μην διαφημίζω κανένα μπλογκ. Καμία φορά μόνο να δυσφημίζω (βλ. youpayyourcrisis).

Στο συγκεκριμένο ζήτημα θεώρησα σωστό να πω που βρήκα τη φώτο και να τη συνδιάσω με τα τελευταία κείμενα της τσαούσας τα οποία εκφράζουν εκείνη. Αν το έγραφα εγώ, δε θα το έγραφα έτσι. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν την υποστηρίζω επειδή είναι πασοκ η κοπέλα (μπορεί κα να ναι δε με ενδιαφέρει).

Είμαι εξω φρενών με την αντι-μνημονιακή παπαρολογία που τελικά θα φέρει και πάλι Δήμαρχο, τον καθ' ομολογία χειρότερο που έχει περάσει ποτέ από την Αθήνα, απέναντι από ένα εκπληκτικό ψηφοδέλτιο όπως αυτό του Καμίνη.

Επίσης εξω φρενών με την υπόγεια συνεργασία ΝΔ-ΚΚΕ για την Αθήνα.

Και αυτό δεν περίμενα ΤΑ ΝΕΑ να μου το πουν.

Εαν από όλο αυτό το μπάχαλο εσύ θέλεις να κρατήσεις τη γλώσσα, κράτα την. Είναι απολύτως σεβαστό, αλλά και πάλι σου λέω ότι δε με αφορά η γλώσσα που χρησιμοποίησε.

CsLaKoNaS είπε...

"Κανένας ρόλος οποιοδήποτε πολιτικού κόμματος (όσο και προδοτικός και να είναι) δεν δικαιολογεί υβρεολόγια τέτοιας μορφής."

Σωστό, μπορούμε να κάνουμε σαπούνια τους Εβραίους αλλά όχι και να τους βρίζουμε.

Εν πάσει περιπτώσει πρόεδρε, εξήγησα ότι δε με εκφράζει το υβρεολόγιο του κειμένου που έκανα παραπομπή αλλά μόνο το περιεχόμενο. Αν θες με πιστεύεις, αν όχι, δεν μπορώ να σε αναγκάσω να με πιστέψεις. Το θέμα έκλεισε.

IonnKorr είπε...

Ρε Λάκωνα

Δεν θα τσακωθούμε, τώρα, και για την Τσαούσα.

Δεν το θεωρώ καταλυτικό για την φιλία μας το ότι αναφέρθηκες σ' αυτό το blog.

Εγώ, απλά, δεν θέλω να έχω καμία σχέση με blogs τέτοιου επιπέδου.
Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ασπαστείς και εσύ αυτήν την θέση μου.

Εξ' άλλου η πολιτική είναι "πολυσυλλεκτική".
Είναι γνωστή η ατάκα.
"Μάζευε και ας είν' και ρόγες"

Κανένα κόμμα δεν απεμπόλισε ποτέ μία στήριξη από οιονδήποτε άτομο με γλωσσικά κριτήρια. Και συ ως μέλος ενός κόμματος κάνεις το ίδιο.
Κατανοητό.

Εγώ, βέβαια, ως ακομμάτιστος έχω την πολυτέλεια να απορρίπτω όσους δεν γουστάρω. Κατανόησέ το και εσύ.

------------
Όλοι οι άνθρωποι δεν μπορούν να είναι απολύτως ίδιοι. Δεν γίνεται. Συμφωνούμε, πολιτικά, σε πάμπολλα σημεία κι ας είσαι εσύ κομματικο-ενταγμένος κι εγώ ανέναχτος.
Αλλά έχουμε και "περιφερειακές" διαφορές.

------------
Πάντως, η φρασεολογία αυτής της Τσαούσας φέρνει κάπως σε "βόθρο". Πρέπει να το παραδεχτείς. Δύσκολα συναντάς κάτι τέτοιο.

CsLaKoNaS είπε...

Πρόεδρε,

Δεν ξέρω πως θα σου φανεί αυτό αλλά δεν είμαι κομματικό στέλεχος του ΠαΣοΚ.

Υπήρξα μέλος της ΠΑΣΠ (στο ΕΜΠ) από το 2004 (τον Απρίλιο) μέχρι τον Δεκέμβρη του 2005 όπου και αποχώρησα οριστικά.

Εκτοτε στηρίζω κριτικά το ΠαΣοΚ ως μονάδα και μόνον.

Επίσης ουδείς από την οικογένειά μου υπήρξε μέλος το ΠαΣοΚ όπως και κανένος άλλου κόμματος. Νομίζω ο πατέρας μου ήταν μέλος της ΕΔΑ για κάποιο διάστημα μέχρι το 80.


Η διαφορά μας είναι πως εγώ, ως blogger, δεν έκρυψα ποτέ μου την πολιτική μου ταυτότητα, την οποία και θεωρώ ότι πρέπει να έχει ο κάθε πολίτης (όχι βέβαια και να την επιδεικνύει).

Στην πραγματικότητα η κριτική που κάνω προς το ΠαΣοΚ είναι πολύ πιο σφοδρή από την κριτική που μπορεί να κάνεις εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος.

Δεν καταλαβαίνω γιατί είσαι εσύ πιο ελεύθερος από μενα; Δεν εξαρτώμαι από το ΠαΣοΚ. Δεν υπήρξα ποτέ καμίας μορφής κρατικοδίαιτος.

Δεν έχω πάρει μία δραχμή από το Δημόσιο (εκτός από κάτι ένα κονδύλι 600 ευρώ όταν πήγα σε ένα συνέδριο ως ερευνητής στο ΕΜΠ- τα έξοδα συνολικά ξεπέρασαν τα 1200 αλλά μόνο τόσα μου κάλυπτε το ίδρυμα , για δική του δουλειά).

Προφανώς λοιπόν και έχουμε την ίδια ελευθερία να απορρίπτουμε όποιους δε γουστάρουμε. Όπως έχω πει, δε θα ψήφιζα ποτέ Κουράκη για Δήμαρχο στο Ηράκλειο.

Ο λόγος είναι πως πιστεύω στο ΠαΣοΚ όπως και γενικά στην κομματική δημοκρατία όταν τα κόμματα περιορίζονται στον κοινοβουλευτικό τους ρόλο.

Η κατάρρευση της χώρας μας είναι σοβιετικού τύπου και αποτέλεσμα της εξουθενωτικής κομματοκρατίας.

Η ανάρτηση όμως αυτή δεν αφορά τα παραπάνω.

CsLaKoNaS είπε...

Επίσης συμφωνούμε απόλυτα ως προς το λεξιλόγιο της τσαούσας σε αυτήν την ανάρτηση.

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

(Κομματο)σκυλοκαυγάς καφενείου, που δεν αφορά κανέναν σκεπτόμενο, φιλελεύθερο και δημοκρατικό πολίτη!
Ευτυχώς, ανήκω και στις τρεις κατηγορίες - και δεν το θεωρώ κατόρθωμα αυτό... Πρόκειται απλώς για κοινή λογική!

Η γλώσσα της Τσαούσας τέτοια ήταν πάντα - απλώς τώρα το παράκανε. Το πρόβλημα δεν είναι το υβρεολόγιο ή ή γλώσσα της (αυτά χαρακτηρίζουν την ηθική της προσωπικότητα, που αφορά περισσότερο τους κοντινούς της και τους προσωπικούς της φίλους)... Το πρόβλημα είναι ότι απλώς κραυγάζει τα συμπεράσματά της χωρίς να επιχειρηματολογεί και το φαιδρό είναι ότι εξ αντικειμένου τέτοιες αναρτήσεις από κομματικά ενταγμένους bloggers τείνουν να γυρίσουν μπούμερανγκ και να κάνουν όλους τους αριστερούς να ψηφίσουν πράγματι αυτό, για το οποίο τους κατηγορεί.
Ενδεικτικό τούτου είναι ότι μια τέτοια οξύτατη ανάρτηση σε blog μεγάλης αναγνωσιμότητας θα έπρεπε να έχει προκαλέσει πάνω από 200 σχόλια θετικά ή αρνητικά... Δεν βλέπουμε κάτι τέτοιο κι αυτό σημαίνει ότι η ουσία της παρέμβασης ακυρώθηκε έτσι κι αλλιώς, οι περισσότεροι έμειναν άναυδοι κι έφυγαν τρέχοντας...

Αν ήμουν ο Κακλαμάνης θα έβαζα το κείμενο στην ιστοσελίδα μου κι αν ήμουν ο Καμίνης θα το θεωρούσα πισώπλατο χτύπημα!

Λάκωνα, μη παρασύρεσαι τόσο από το θυμικό σου και υιοθετείς κείμενα κατώτερα του επιπέδου σου, όπως αυτό - και επιμένω ότι το πρόβλημα δεν είναι το υβρεολόγιο. Μπορούμε όλοι να έχουμε τις απόψεις μας, αλλά ο τρόπος που τις εκφράζουμε δεν πρέπει να τις ακυρώνει!

CsLaKoNaS είπε...

@Αστεροειδή

Τα κείμενα όπως τα κατάλαβα εγώ γράφτηκαν εναντίων των αριστερών που θα ψηφίσουν αντιμνημονιακά, τον Κακλαμάνη. Τα νοήματα που προκύπτουν είναι σοβαρά, παρά τον οχετό, ο οποίος συμφωνώ και εγώ είναι αντιαισθητικός.

Πίστεψέ με όμως υπάρχουν πολλοί μπλόγκερς της αριστεράς και της διανόησης με κείμενα τόσο "καθως πρέπει", "σοβαρά", "βαθιά", "φορμαλιστικά", "εξυπνακίστικα", που αν τα βάλεις κάτω να τα αναλύσεις θα δεις ότι όχι μόνο δε λένε τίποτα αλλά το επίπεδό τους είναι πολύ χειρότερο από τον οχετό της (κάθε) τσαούσας. Εμετός σκέτος.

Η απόπειρα της τσαούσας να απεικονιστεί λεκτικά η στάση των αριστερών να ψηφίσουν Κακλαμάνη (και γενικά το αλισβερίσι ΚΚΕ-ΝΔ παντού, όπως π.χ. εδώ: http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8240:neodimokrates-chased-panos-burnt-in-ikaria&catid=68:people&Itemid=48) είναι τόσο αισθητικά σοκαριστική όσο όμως και ενδιαφέρουσα.

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Λάκωνα,

θα πρέπει να συμφωνήσω με τον Αsteroid. Τετοιου είδους κείμενα δεν αποτελούν πολιτικό λόγο αλλά πολιτικό βόθρο. Μάλλον τείνουν να ενισχύουν την εικόνα του Κακλαμάνη παρά να την αποδυναμώνουν.

Το πρόβλημα δεν είναι τόσο στο υβρεολόγιο όσο στην έλειψη πολιτικής επιχειρηματολογίας. Είναι πραγματικά λυπηρό να υπάρχουν και να προωθούνται στο ίντερνετ τέτοιου είδους πολιτικάντικες παρωδίες.

Πάντα σε εκτιμώ αλλά διαφωνώ με την "διαφήμιση" της συγκεκριμένης ανάρτησης.

Έτσι κι αλλιώς είναι παντελώς αντίθετη στο πνεύμα του πολιτικού πολιτισμού που εναγωνίως και προφανώς ανεπιτυχώς προσπαθεί να προωθήσει ο ΓΑΠ.

CsLaKoNaS είπε...

@Δήμητρα (φυσικένια)

Στο υβρεολόγιο θα συμφωνήσω, όχι όμως και στην έλλειψη πολιτικής επιχειρηματολογίας.

Πιστεύω όμως ότι δεν κατάλαβες όπως οι περισσότεροι σε ποιους ακριβώς απευθύνεται το κείμενο. Δεν απευθύνεται σε όλους τους αριστερούς, αλλά σε εκείνους που αποφασίζουν να στηρίξουν δεξιά στην αντιμνημονιακή αντι-πασοκική εμμονή τους.

Για άλλη μια φορά διαφαίνεται η γνωστή από τα παλιά αγάπη δεξιάς-κκε.

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Εκ του εκλογικού αποτελέσματος, είτε θα πρέπει εγώ να παραδεχθώ ότι τα κείμενα αυτά ήταν εν τέλει πειστικά είτε εσύ να παραδεχθείς ότι τέτοια συνεργασία ΚΚΕ-ΝΔ απλώς δεν υπήρξε πουθενά - ει μη μόνον στα μυαλά της Τσαούσας και λοιπών φανατικών του συναφιού της!!!

Ας είναι - δεν θα ασχοληθώ με ένα ανελεύθερο κομματικό φερέφωνο. Θα πω μόνον ότι, έστω κι αν δεν "ανήκω" πουθενά, πόσω μάλλον στο ΚΚΕ, δεν διανοούμαι ούτε καν να φαντασθώ δημοκρατικό πολίτευμα χωρίς τον κομμουνιστικό λόγο επίσης παρόντα. Και αυτό οφείλουν να πρεσβεύουν οι αληθώς φιλελεύθεροι αστοί. Οι υπόλοιποι μου φαίνονται ερζάτς φιλελεύθεροι και ερζάτς αστοί...
;-)

CsLaKoNaS είπε...

@Αστεροηδή,

Νομίζω θα συμφωνήσω μαζί σου σε ό,τι αφορά τους μεγάλους δήμους. Δεν ξέρω τι έγινε στην υπόλοιπη χώρα. Η συνεργασία ΚΚΕ-δεξιάς στα δύσκολα κρατάει πάντως χρόνια.

Από εκεί και πέρα :


"δεν διανοούμαι ούτε καν να φαντασθώ δημοκρατικό πολίτευμα χωρίς τον κομμουνιστικό λόγο επίσης παρόντα"

Σωστά. Στην πραγματική Δημοκρατία, χωράνε όλοι. Ακόμα και οι εχθροί της, οι υπέρμαχοι του Ολοκληρωτισμού.

Αυτό το οποίο θα συντρίψουμε όμως είναι η κομμουνιστική κρατικίστικη νοοτροπία. Αυτή χρεωκόπησε μαζί με όλη τη χώρα. Τώρα είναι η ευκαιρία να ξεμπερδέψουμε μαζί της.