Πέμπτη, Οκτωβρίου 28

Σημείωση.... ( UPDATE)

28 Οκτωβρίου σήμερα και η Ελλάς γιορτάζει το ΟΧΙ! ...Την επέτειο...Τι χαρά κι αυτή για ένα λαό να γιορτάζει την έναρξη του Πολέμου, και όχι το τέλος του! Έτσι εμείς. Πάντα εναντίων όλων, στην κόντρα, για την κόντρα και μόνο !

Γιατί όμως γιορτάζουμε το ΟΧΙ; Γιατί απλούστατα την απελευθέρωση δεν την έκανε ο γέρος Παπανδρέου με τη σημαία στην Ακρόπολη όπως διαβάζεις στα βιβλία "Ιστορίας" του υπουργείου αλλά το ΕΑΜ. Συνεπώς δεν έπαιρνε τους νικητές του εμφυλίου να γιορτάζουμε το τέλος του πολέμου. Έτσι οι γερμανοτσολιάδες που ακόμα μας κυβερνάνες παραχάραξαν απίστευτα την ιστορία στέλνοντας κρουαζιέρα χιλιάδες πραγματικούς αγωνιστές στα θέρετρα της Μακρονήσου και της Γυάρου. Για να μπορούμε βεβαίως βεβαίως σήμερα, με την επιδοτούμενη Τέχνη, πούστικα και ωραία, να στρογγυλεύουμε τα πράγματα και να ρωτάμε "Έλληνας να τουφεκάει Έλληνα;". Γιατί πολύ σωστά...Έλληνας ήταν και ο στρατιώτης του ΕΛΑΣ, Έλληνας και ο μαυραγορίτης που φώναζε "βάστα Ρώμελ"!

Άσε που εμείς σημειώσαμε και την πρώτη νίκη εναντίων του Άξονα! Αυτό που το πας; Ε ναι, διότι στη Γιάλτα ξαναγράφτηκε η Ιστορία. Ο Πατερούλης ήταν πια σύμμαχος και η έναρξη του Πολέμου έγινε με την εισβολή στην Πολωνία. Έτσι κανείς δε θυμάται τον Πόλεμο του Χειμώνα που ξεκίνησε το Νοέμβρη του 1939 και τελείωσε το Μάρτη του 1940, μεταξύ του Στάλιν (συμμάχου του Χίτλερ μετά τη συμφωνία Μολότωφ-Ρίπεντροπ) και των Φιλανδών. Εκεί ο Στάλιν έχασε. Όχι απλώς έχασε, καταστράφηκε! 346.000 Φιλανδοί με 32 τανκς και 114 αεροσκάφη εναντίων 998000 σοβιετικών, με 6500 τανκς και 3880 αεροσκάφη. Απώλειες: 27000 νεκροί Φιλανδοί και 127000 νεκροί Ρώσσοι. (Από εκείνο τον πόλεμο προέκυψαν και οι περίφημες βόμβες Μολότωφ - εφεύρεση των Φιλάνδών που καθήλωσαν τα σοβιετικά τανκς.)

Με την παγκόσμια πρωτοτυπία των δύο (συν μία) εθνικών εορτών (βάζω την τρίτη του Πολυτεχνείου)...όλο το χρόνο γιορτάζουμε το "Παρελθόν" αφού έχουμε αποφασίσει να μην έχουμε Μέλλον...

update: Αυτό είναι απαράδεκτο! Έχουν και οι εξυπνάδες τα όριά τους.

9 σχόλια:

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Είναι πράγματι παγκόσμια πρωτοτυπία και συμφωνώ με αναφέρεις εδώ.

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Είχα κάποτε τσακωθεί άσχημα με τον φίλτατό σου "Πιτσιρίκο", γιατί είχε και τότε υπερβεί τα εσκαμμένα, σε μιαν ανάρτηση σχετική με την τρομοκρατία...
Μολονότι είναι πνευματώδης, δεν είναι ευφυής, ώστε να έχει αίσθηση ορίων ως προς το τι λέει και γράφει, το τι από αυτά μπορεί ΚΑΙ να δημοσιευθεί - και, προφανώς τώρα, το τι μπορεί να λεχθεί σε ξένους.
Μερικές φορές συμφωνώ μαζί του, πολλές φορές απολαμβάνω το πνεύμα του - αλλά και συχνά γίνομαι έξαλλος μαζί του και μάλλον όχι αδίκως...

Angelos είπε...

Κάπου εδώ εγώ θα ήθελα να επιβεβαιώσω την αλήθεια των γεγονότων της Φινλανδίας!!! Ωστόσο, αυτό που παρατήρησα εκεί είναι ότι και εκείνοι έχουν μια παρόμοια αντίληψη με την ελληνική για το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. όπως και να έχει και οι δύο χώρες υπήρξαν σημεία πολλών μαχών ανάμεσα σε ανατολη και δύση, οπότε με το να τονίζουν τον ηρωισμό και το τι γαμάτοι που είμαστε ως έθνος, "νομιμοποιεί" την ύπαρξη των κρατών.

Όσο για το ότι γιορτάζουμε την αρχη και όχι το τέλος των πολέμων συμφωνώ απόλυτα!! και μάλιστα το μεσημέρι το συζητούσαμε με έναν συνάδελφο.
(στη συζήτηση έπεσαν και πολλά αποσπάσματα από μαθήματα της καθηγήτριας μας στο πανεπιστήμιο, Μαρίας Ρεπούση)

OOO είπε...

Εχεις δικιο ξενιτεμενε,τι μελλον θαναι αυτο?

a-kentavrou είπε...

Όλα πρέπει να χουν την ισορροπία τους .Όταν ήμουν μαθητής ποτέ δεν είχα ακούσει για την αντίσταση στα βουνά ,η εποχή ήταν πονηρή κανείς δεν μιλούσε γιαυτά.Τα χρόνια πέρασαν η εθνική αντίσταση θεοποιήθηκε ,δόθηκαν και τιμητικές συντάξεις για τους αγωνιστές.
Μετά από λίγα χρόνια άρχισα να σκέφτομαι και ο πατέρας μου που πήγε με τα πόδια από από το Μεσολόγγι στα Ελληνοαλβανικά σύνορα και τραυματίστηκε από οβίδα, αυτός δεν έκανε εθνική αντίσταση ?τι έκανε ,γιατί κανένας δεξιός ή αριστερός μνηστήρας της εξουσίας δεν τον θυμήθηκε να του δώσει όχι τιμητική σύνταξη,αλλά ένα χαρτί που να λέει ευχαριστούμε για το ότι διακινδύνεψες τη ζωή σου για την ελευθερία.Κατάντησαν οι αγωνιστές του μετώπου να θεωρούνται εθνικιστές του τύπου Καραντζαφέρη!!!!!
Ρώτα να μάθεις τι τιμές αποδίδουν στις ΗΠΑ αλλά και στον Καναδά στους αγωνιστές αυτής της περιόδου.

IonnKorr είπε...

Κένταυρε

Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι η νοοτροπία "ή του ύψους ή του βάθους".
Πάντα στα άκρα. Ολοκληρωτική έλλειψη μέτρου.

Ephemeron είπε...

"...όλο το χρόνο γιορτάζουμε το "Παρελθόν" αφού έχουμε αποφασίσει να μην έχουμε Μέλλον..."
Δυστυχως ετσι τους εχουν καταντησει τους πιο πολλους Ελληνες, μετα απο δεκαετιες και δεκαετιες πλυσης εγκεφαλου...
Πολιτικοι και Εκκλησιαστικοι παραγοντες εχουν πεισει το κοσμο οτι εχει πιο πολυ σημασια η "παραδοση" και το "περηφανο Ελληνικο παρελθον" απ οτι το μελλον...
Φοβερο...

kariatida62 είπε...

Τι γράφεις πάλι εδώ Λάκωνά μου!!!
Καλά ασε πέρασε η γιορτή, έλα στου Προέδρου που σε φωνάζω....

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.