We hold these truths to be self-evident, that all men are created equal, that they are endowed by their Creator with certain unalienable Rights, that among these are Life, Liberty and the pursuit of Happiness.
UPDATE:
Θεωρούμε αυτές τις αλήθειες ως αυταπόδεικτες, ότι όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ίσοι και προικίζονται από το Δημιουργό τους με συγκεκριμένα απαραχώρητα δικαιώματα, εκ των οποίων είναι το δικαίωμα στη Ζωή, στην Ελευθερία και στην αναζήτηση της Ευτυχίας.
32 σχόλια:
Independence Day!!!!
Πριν 40 χρόνια:
Έλληνες επίσημοι:
"ΖΗΤΩΣΑΝ ΑΙ ΗΝΩΜΕΝΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΙ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ"
Σήμερα:
Έλληνες επίσημοι:
"????????"
kalimera kai kali kiriaki!! :)
BREEEE ΛΑΚΩΝΑ!!!!
γραφε ελληνικα :πληζ!!!!
ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ...οτι παλιο κουμμουνι ΞΕΡΕΙ ΤΟΣΑ ΚΑΛΑ ΞΕΝΑ...για να ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΛΕΠΤΑ ΝΟΗΜΑΤΑ??...(γαμωτο μου!!!χαχααααα!!!).
ΔΥΣΑΡΕΤΕΣ-ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ...χαχαααα!!
Independence Day!!!!
Πριν 40 χρόνια:
Έλληνες:
"ΖΗΤΩΣΑΝ ΑΙ ΗΝΩΜΕΝΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΙ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ"
Σήμερα:
Έλληνες:
"Να πάνε να γα..νε οι ΗΠΑ"
Έτσι είναι οι σύγχρονοι Έλληνες. Διακονιαραίοι. Όσο έδιναν οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι λεφτά για να κάθονται αυτοί να μην παράγουν τίποτα και να πολιτικολογούν ασύστολα στους καφενέδες, καλοί ήταν.
Όταν σταμάτησε να πέφτει το παραδάκι τους λούζουν πατόκορφα.
Λες και οι κουτόφραγκοι είναι υποχρεωμένοι να ταΐζουν ες αεί τους αχαΐρευτους.
Αμήν!
Η διακήρυξη της Ανεξαρτησίας είναι ένα από τα πιο σημαντικά κείμενα του 18ου αιώνα. Μνημείο του πολιτικού φιλελευθερισμού και των ριζοσπαστικών αντιλήψεων της εποχής, έκανε μέχρι και τον Μαρξ να λέει με έμφαση -περίπου 100 χρόνια μετά- ότι η μοναδική χώρα του κόσμου που μπορεί να εφαρμοστεί μια σοσιαλιστική διακυβέρνηση χωρίς να χρειαστεί ανατροπή του πολιτεύματός της. είναι οι ΗΠΑ.
Ένας από τους βασικούς διαμορφωτές του, ο Τζέφερσον, φυσικά, δεν θα την έβγαζε καθαρή ούτε από την επιτροπή του γερουσιαστή Μακάρθι ούτε από τις διατάξεις του Πατριωτικού Νόμου των Μπους, Τσέϊνυ και σία. Αλλά δεν πειράζει. Προσωπικά κρατώ στην καρδιά μου το νόημα των λόγων της Διακήρυξης, και κάθε αντίστοιχης διακήρυξης σε όποια γλώσσα των ανθρώπων και αν έχει γραφτεί. Είναι μια πολύτιμη παρακαταθήκη και κανένας κυνισμός ή κομπλεξική μικροψυχία δεν μπορεί να μειώσει τη σημασία και την αξία της.
Σε μερικούς φίλους πιο πάνω μόνο ήθελα να πω ότι, η επίδειξη μικροψυχίας ποτέ δεν ήταν δείγμα σοφίας ούτε καν εξυπνάδας. Κι αν ότι λένε μοιάζει με αλήθεια, γιατί να τους πιστέψω; "Έλληνες είναι, καθ' εικόνα των γραπτών τους ομιλούν..."
ΥΓ Εκτός των άλλων έχει γενέθλια σήμερα η γυναίκα μου και ο μικρός μου γιος. :-)
ΛΑΚΩΝΑ.....ΧΑΙΡΕ!!!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ!!!!
Πραγματικα....ΠΙΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ υπηρξε ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ....
απο ΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ...της συντηρητικης Ευρωπης.
Ασε και που ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΕΠΕΤΑΙ...
Αυτη Η ΔΙΑΦΟΡΑ (ΑΜΕΡΙΚΗΣ-ΕΥΡΩΠΗΣ) ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ....σημερα ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ!!!
(λογω παγκοσμιοποιησης).
Να σου κανω ενα ερωτημα,που αν θες απαντας....ΕΔΩ η ΑΛΛΟΥ.
Την εχω κανει και συζητησει και με το μεγαλο γιο μου (23-24 χρονων-ΝΟΜΙΚΟΣ-ΜΟΥΣΙΚΟΣ):
ΠΟΙΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΝΕΟΙ ΣΑΝ ΕΣΑΣ (κι ο γιος μου τα ιδια με εσενα πρεσβευει..) ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ (τα ελληνικα)????
ευχαριστιες
ΛΑΚΩΝΑ...
ξεχαστηκα...ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΕΝΘΟΥΣΙΩΔΗ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ απο την καλη φιλη μας ΚΑΡΥΑΤΙΔΑ...ειναι σε θαλασσες..διακοπες....μιλαει διαδικτυακα περιστασιακα...
ΣΕ ΑΓΑΠΑΕΙ ΠΟΛΥ...ΟΠΩΣ ΕΓΩ για την ωρα ΣΕ ΘΑΥΜΑΖΩ!!!...χαχαααα!!
ευχαριστιες
Να υποθεσω οτι ο μικροψυχος,σοφος και εξυπνος αργει να απαντησει στο ΑΕΡΙΚΟ γιατι προσθετει κι αλλες εικονες στο προφιλ του.
Αλλα "Έλληνες είναι, καθ' εικόνα των γραπτών τους θα ομιλισουνν..."
Η Διακύρηξη της ανεξαρτησίας είναι ένα εντυπωσιακό κείμενο. Ειλικρινά θα ήθελα να ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα. Ίσως αυτό να συνέβαινε σε έναν ιδανικό κόσμο. Αλλά δυστυχώς δεν ζούμε σε τέτοιο.
Πίνουν πολύ όμως. Οι απεναντι π.χ. δε εχουν σταματήσει από χτες..
@ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ
Πριν 40 χρόνια νομίζω οι ΗΠΑ γράφονταν ΕΠΑ (Ενωμένες Πολιτείες Αμερικής). Θυμάμαι κάποιους παλιούς χάρτες να την έχουν έτσι γραμμένη.
Το κλίμα στην Ελλάδα δε σηκώνει και πολλά ζήτω για τις ΗΠΑ. Ο αντιαμερικανισμός χτυπάει κόκκινο σαν τις μέρες της Χούντας. Τώρα σε τι μας φταίνε οι Αμερικάνοι που εμείς δεν έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις...άλλου Παπά ευαγγέλιο...
@Leviathan
Καλημέρα και καλή Δευτέρα :))
Καλώς ήρθες !
@iamaticus
ΠΟΙΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΝΕΟΙ ΣΑΝ ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ????
Νομίζω ότι είμαστε. Είμαστε η σιωπηρή πλειοψηφία της κοινής λογικής. Οι συνδικαλιστικές παρατάξεις και οι ιδεολογίες που πρεσβεύουν (όλες ανεξαιρέτως) έχουν απαξιωθεί πλήρως στα πανεπιστήμια λόγω του ασφυκτικού κομματισμού. Ο συνδικαλισμός δηλαδή είναι απλά το μέσο για πολιτική καριέρα. Συνεπώς ουδεμία σχέση έχει με τους χώρους δουλειάς και την πραγματικότητα της εργασίας (εδώ ακαδημαϊκής) που συντελείται τόσο στο επίπεδο της έρευνας όσο και της διδασκαλίας.
Από την άλλη η κατάντια των ίδιων των ιδρυμάτων, στο σημείο που η κομματικοποίηση και ο κρατισμός τα έχει φέρει είναι ένα άλλη μεγάλη πληγή.
Πρέπει να το βάλεις στο μυαλό σου ως εξής: Απέναντι στη σιωπηρή πλειοψηφία υπάρχει η "ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΣΑ" μειοψηφία η οποία όσο πιο μειοψηφία, τόσο περισσότερο ουρλιάζει, για να ακουστεί. Και αυτήν ακούς μόνο... Όχι γιατί έχει δίκιο, αλλά για το ακριβώς αντίθετο.
Απέναντι σε αυτό, η πλειοψηφία δεν έχει να πει τίποτα....Αφού στου κουφού την πόρτα...το σαπούνι σου χαλάς !
@ΑΕΡΙΚΟ
Δεν ξέρω πολλά από Αμερικάνικη Ιστορία αλλά νομίζω ότι ο Τζέφερσον ήταν ο πιο "προχώ" Πρόεδρος των ΗΠΑ σε θέματα κοινωνικού φιλελευθερισμού. Ανώτερος των Λινκολν, Ουάσιγκτον και...Ομπάμα :)
Ο Μαρξ νομίζω ότι λάτρευε τις ΗΠΑ...Οι Αμερικάνοι πάντως δεν ανταπέδωσαν ποτέ τα συναισθήματα αυτά ! :)
@AdeGia
Το σχόλιό σου είναι προσωπικό και δε θα το σχολιάσω.
Θα ήθελα όμως τη γνώμη σου σε ό,τι είπε ο ΑΕΡΙΚΟΣ για το περιεχόμενο της Διακύρηξης της Ανεξαρτησίας...
@ΗΩΣ
Όχι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Όμως ποτέ δεν είναι αργά για να προσπαθήσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Και όσο μπορέσουμε, ό,τι καταφέρουμε...
@ΣΠ
Σε ποιο μέρος της Αμερικής μένεις;
@IonnKorr
Πρόεδρε εξέχασα να σου απαντήσω και αμέσως πριν πέσω για ύπνο πετάχτηκα όρθιος ενθυμούμενος την απροσεξία μου!
Λοιπόν όπως ξέρεις συμφωνούμε. Αλλά αυτά έχουν τα αδύναμα έθνη. Είναι πάντα εξαρτημένα από τους μεγάλους. Όμως εμείς έχουμε νομίζω μία ιδιαιτερότητα. Δεν ξέρω πως θα σου ακουστεί αλλά οι ξένοι μας αγαπάνε και μας καλοβλέπουν παρ' όλες τις ατασθαλίες μας. Ειδικά οι Αμερικάνοι. Ο απλός λαός δηλαδή είναι βαθύτατα φιλέλληνας.
Από εκεί και πέρα, το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι ζούμε παραπάνω από τις δυνάμεις μας. Νομίζω όλος ο Κευνσιανικός κόσμος αυτό κάνει. Το ίδιο κάνουν και οι Αμερικάνοι. Το πρόβλημα είναι ότι δεν παράγουμε και ας δουλεύουμε σαν τα σκυλιά (που δεν- αλλά λεμε τώρα). Εκεί εντοπίζω το βασικό μας πρόβλημα. Γιατί όλοι χρωστάνε τη σήμερον ημέρα. Αλλά ποιος έχει τη μεγαλύτερη πιθανότητα να ξεπληρώσει; Αυτός που παράγει πραγματικό πλούτο και όχι αέρα.
Eμένα πάντως ο "αντιαμερικανισμός" των νεοελλήνων που τρώνε στα φαστφουνταδικα χάμπεργκερς πίνοντας κοκα κολα, λατρεύουν τον αμερικάνικο κινηματογράφο κλπ. κλπ. με κάνει και γελάω πολύ...
Η Αμερική εκτός του ότι έχει από καιρό κυριεύσει την γηραιά ήπειρο, έχει να επιδείξει μαθήματα δημοκρατίας αλλά όπως και κάθε υπερδύναμη είναι καταδικασμένη να κάθεται πάνω στις καμένες της δάφνες.
Καλημέρα!
Σε ότι αφορά στον Τζέφερσον αυτό που ξέρω είναι ότι για τον Ουάσιγκτον ήτανε σχεδόν ...κόκκινο πανί, ότι είχε μόνιμη διάθεση να ...σβερκώσει τον Βενιαμίν Φραγκλίνο του όποιου η μετριοπάθεια άγγιζε τα όρια της συνδιαλλαγής με τις αυλές της Ευρώπης και ότι με τον έτερο σημαντικό άνδρα της περιόδου, τον Άνταμ Σμιθ, τον συνέδεε βαθιά φιλία που την πλήγωνε η πολιτική διχογνωμία μεταξύ τους αλλά την έτρεφε η απίστευτη αίσθηση δικαίου που διέκρινε τον Σμιθ, 2ο πρόεδρο των ΗΠΑ, που κανείς δεν θυμάται καν την ύπαρξή του.
Ο Λίνκολν είναι μια ξεχωριστή περίπτωση και ουσιαστικά κρίνεται από το ότι έκανε τις ΗΠΑ ενιαίο κράτος. Για τον Ομπάμα δεν ξέρω. Το ότι τον έχει φιλήσει η Ιστορία είναι γεγονός. Το τι θα αφήσει πίσω του θα το δούμε.
Επίσης να θυμίσω μια λεπτομέρεια που πέρασε απαρατήρητη: Πριν από 40 χρόνια στην Ελλάδα είχαμε δικτατορία. Το τι λέγανε οι συνταγματάρχες πραξικοπηματίες που κυβερνούσαν τότε δε νομίζω ότι το πρόσεχε κανείς, εκτός κι αν μάζευε ατάκες για επιθεώρηση.
Αλλά δεν μπορώ να μην σχολιάσω ότι ο βαθύς αντιαμερικανισμός που διαπνέει όλες τις ομάδες πληθυσμού στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από την πολιτική τοποθέτηση του καθενός, έχει τις ρίζες του σε πρακτικές που ξεκίνησαν με τον Αμερικανό πρέσβη Πιουριφόι στη δεκαετία του '50 και κατέληξαν στη 7χρονη δικτατορία. Το ότι κάποιοι τον συντηρούν με έμφαση ακόμα και σήμερα, νομίζω ότι είναι όχι απλά στείρο αλλά και επιζήμιο σε όλα τα ζητήματα και κυρίως στα "εθνικά" λεγόμενα προβλήματα. Όσοι το κάνουν με αριστερά ιδεολογικά κριτήρια, απορώ πως δεν προβληματίζονται για την ταύτισή τους με τα φασιστικά στοιχεία στη χώρα μας.
Από την άλλη μεριά ναι, έχω κι εγώ την αντίληψη ότι η σχέση της ελληνικής κοινωνίας, σαν σύνολο, με τις ΗΠΑ είναι, επιεικώς, εντελώς σχιζοφρενική...
Συμφωνω με το melv@ki.
Η διακήρυξη της Ανεξαρτησίας είναι ένα κειμενο φωτεινο, ελευθερης σκεψης
και διαλογισμου.Σε συνεπαιρνει διαβαζοντας το.
"Δεν ανήκω σ' εκείνους που φοβούνται το λαό. Αυτός και όχι οι πλούσιοι αποτε λούν την εγγύηση μας για διαρκή ελευθερία. Και για να προστατεύ σουμε την ανεξαρτησία του δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε στους κυβερνώντες να μας φορτώσουν με διαρκές χρέος... Αν βρεθούμε σε κατάσταση τέτοιου χρέους ώστε να αναγκαστούμε να φορολογηθούμε για ό,τι τρώμε και πίνουμε, για τα αναγκαία και τις ανέσεις μας, για τις εργασίες και τις διασκεδά σεις μας... όπως συμβαίνει με το λαό της Αγγλίας, τότε και ο λαός μας θα χρειαστεί να δουλεύει 16 ώρες από τις 24 και να δίνει ό,τι κερδίζει από τις 15 ώρες στην κυ βέρνηση για τα χρέη της και τις καθημερινές δαπάνες της... Τότε όμως δεν θα έχουμε χρόνο για να σκεφτούμε και κανένα μέσο για να εγκαλέσουμε αυτούς που μας κυβερνάνε άσχημα. Δεν θα έχουμε καμιά άλλη επιλογή από το να εκ-μιοθώνουμε τους εαυτούς μας οε εκείνους που το μόνο που θέλουν είναι να μας κρατάνε δεμένους... έως ότου ο κύριος όγκος της κοινωνίας καταλήξει να είναι ένα απλό αυτόματο μιζέριας δίχως καμιά άλλη αίσθηση εκτός από το να αμαρτάνει και να υποφέρει".Τόμας Τζέφερσον-3ος Πρόεδρος των ΗΠΑ.
Ο σημερινός κόσμος απέχει πολύ από τον κόσμο τού Τόμας Τζέφερσον ή των εργατών των μέσων τού 19ου αιώνα. Κι όμως, οι επιλογές που προσφέρει δεν έχουν αλλάξει ουσιαστικά.
Όπως συνέβαινε πάντα στο παρελθόν, μπορεί κανείς να επιλέξει να είναι δημοκράτης ή αριστοκράτης, με την έννοια που έδινε στις λέξεις αυτές ο Τζέφερσον. Ο δεύτερος δρόμος προσφέρει πλούσιες ανταμοιβές, με δεδομένη τη συγκέντρωση πλούτου, προνομίων και εξουσίας, και των σκοπών, που αυτή φυσιολογικά επιδιώκει. Ο άλλος δρόμος είναι ο δρόμος τού αγώνα, συχνά πυκνά τής ήττας, αλλά και ανταμοιβών, που δεν μπορούν ούτε να τις φανταστούν εκείνοι, που υποκύπτουν στο «Νέο Πνεύμα τής Εποχής: Κέρδισε Πλούτο, ξέχνα όλους τους άλλους εκτός από τον Εαυτό σου».
Συγνωμη...
ξεχασα να σου στειλω μηνυμα "happy 4th"...
Ελπιζω να περασες καλα...
(εγω το μεγαλυτερο μερος της ημερας φυτευα θαμνους στην αυλη... εχω γερασει... χα-χα...)
@melv@ki
Συμφωνώ με τον Ephemeron που συμφωνεί μαζί σου. Κάθε υπερδύναμη νομίζω έχει τα χαρακτηριστικά που αναφέρεις.... Θυμήσου την Αθηναϊκή Συμμάχία που έγινε Αθηναϊκή Ηγεμονία .... :)) Άσχετο αλλά αυτό μου ήρθε !
@ΑΕΡΙΚΟ
Που τον θυμήθηκες τον Πιουριφόι και την εποχή του ;;;
Να θυμήσω πως στην εποχή του έχουμε μάλλον γυρίσει από το 2005 όταν ο Καραμανλής έτρεχε στο Λευκό Οίκο να δηλώσει στρατηγικός σύμμαχος των ΗΠΑ στην περιοχή έτσι ώστε την επομένη της επανεκλογής του, o Bush αναγνώρισε τα Σκόπια με τη Συνταγματική τους ονομασία...
Πάμε περίφημα .... !
Ο Ομπάμα γαμεί και δέρνει...Νέος Ανδρέας (αλλά στο πολύ πιο σοβαρό του) βρήκε τις ΗΠΑ και έχουν λαλήσει οι Ρεπουμπλικάνοι...Έχεις δίκιο...Θα δούμε στο τέλος τι θα γίνει μ αυτόν...Προς το παρόν δεν πάει άσχημα...
@AdeGia
Η τοποθέτησή σου με κάνει να θέλω πιο γρήγορα να διαβάσω για την Αμερικάνικη Ιστορία...Σε ευχαριστώ γι αυτό!
Από εκεί και πέρα ο διαχωρισμός που κάνεις είναι πάντα επίκαιρος και έχει νόημα όμως νομίζω ότι ξεπερνάει τα στενά οικονομικά κριτήρια. Είναι, αν το καταλαβαίνω σωστά, "Η Ιθάκη" που πάντα εύχεσαι να αργήσεις να φτάσεις, αφού το νόημα είναι στη διαδρομή. Το πιάνω σωστά; Αν ναι τότε η οικονομίκη παράμετρος δεν έχει και πολή νόημα.
@Εphemeron
w8 for my next blog entry.
ΦΙΛΕ ΛΑΚΩΝΑ...χαιρε!!!!
Ευχαριστω για την απαντηση:
Σχεδον με ΚΑΛΥΨΕΣ.
Αν και Η ΣΙΩΠΗΛΗ ΑΥΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΥΝΑΜΙΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ....εντρομη:
ΖΗΤΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ....
ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΑ ΓΙΑ...πρωιμη συνταξη!!!ΧΑΧΑΑΑΑΑ!!!!
Ασε θα τα ξαναπουμε ΜΕ ΑΛΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ..για να σκεφτω και γω καλυτερα τα λογια σου.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
Long Island, NY
Ο/Η iamaticus άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Independence Day":
ΦΙΛΕ ΛΑΚΩΝΑ...χαιρε!!!!
Ευχαριστω για την απαντηση:
Σχεδον με ΚΑΛΥΨΕΣ.
Αν και Η ΣΙΩΠΗΛΗ ΑΥΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΥΝΑΜΙΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ....εντρομη:
ΖΗΤΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ....
ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΑ ΓΙΑ...πρωιμη συνταξη!!!ΧΑΧΑΑΑΑΑ!!!!
Ασε θα τα ξαναπουμε ΜΕ ΑΛΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ..για να σκεφτω και γω καλυτερα τα λογια σου.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
Η Αθηναϊκή Ηγεμονία όλους τους δίδαξε.
Φρόντισε βέβαια και ο Θουκυδίδης γι' αυτό, αφήνοντας ντοκουμέντο του πως το δίκαιο δεν μπορεί παρά να βρίσκεται μόνο από τη μεριά του ισχυρού!..
@ΑΕΡΙΚΟ
Σε ό,τι αφορά την πολιτική και την ιστορία δεν έχεις άδικο. Αλλά νομίζω ότι γενικότερα η αρχαία Ελλάδα ήταν βαθύτατα φυσιοκρατική. Πίστευε δηλαδή στο δίκιο του ισχυρού και του νικητή. Εσύ τι λες;
Δημοσίευση σχολίου