Πέμπτη, Μαΐου 6

108,5

Σήμερον στο μπλογκοσφαιρικό μας μπερντέ...

Το Χωριό Των Τρελών


Βρισκόμαστε στο 50 π.Χ. Όλη η Γαλατία τελεί υπό Ρωμαϊκή κατοχή. Όλη; Όχι! Ένα χωριό ανυπόταχτων Γαλατών αντιστέκεται ακόμη και θα αντιστέκεται για πάντα στους εισβολείς και η ζωή δεν είναι εύκολη για τους Ρωμαίους λεγεωνάριους που φρουρούν στα οχυρά στρατόπεδα Πετιμπονούμ, Ακουαριούμ, Λαβδανούμ και Μπαμπαορούμ.
Το χωριό των τρελών όπως το απόκαλούν οι Ρωμαίοι βρίσκεται σε μία βόρεια επαρχία της Γαλατίας, την Αρμορική φρουρείται από τα τέσσερα Ρωμαϊκά οχυρά. Βρέχεται από θάλασσα αλλά περιβάλεται και από ένα μεγάλο δάσος που το θρέφει αλλά και το προστατεύει.


Οι κάτοικοι του χωριού αυτού ζουν ανεξάρτητοι και ελεύθεροι από το Ρωμαϊκό ζυγό. Το μεγάλο τους μυστικό; Ο μαγικός ζωμός του Πανοραμίξ. Όποιος τον πίνει γίνεται για ώρα 100 φορές πιο δυνατός. Αυτό είναι αρκετό για να αποκρούουν κάθε επίθεση των Ρωμαίων οι γαλάτες, κάνοντας τους λεγεωνάριους μαύρους από τις μπούφλες και τον Ιούλιο Καίσαρα περίγελο μπροστά στους συγκλητικούς του. Ο σεβάσμιος δρουϊδης εκτός από το μαγικό ζωμό, συμβουλεύει και νουθετεί τους ανεγκέφαλους αλλά καλόκαρδους ανυπόταχτους Γαλάτες.


Από τις ιστορίες των Goscinni και Uderzo μαθαίνουμε τις περιπέτειες του βασικού ήρωα του χωριού αυτού. Του Αστερίξ. Ο Αστερίξ είναι ένας μικρόσωμος μεν, παμπόνηρος δε, πολεμιστής με κοφτερό μυαλό, έτοιμος να φέρεις εις πέρας οποιαδήποτε αποστολή του ανατεθεί. Ο Αστερίξ αντλεί την υπεράνρθωπη δύναμή του από το μαγικό ζωμό του Πανοραμίξ. Αχώριστος φίλος του Αστερίξ, ο Οβελίξ, προμηθεύει μενίρ σε όλη την επικράτεια. Λάτρης του αγριογούρουνου είναι έτοιμος να τα βροντήξει όλα και να ακολουθήσει τον Αστερίξ σε μια νέρα περιπέτεια αρκεί να υπάρχουν αγριογούρουνα και τρανοί καυγάδες με Ρωμαίους. Αρχηγός των τρελών γαλατών, ο Μαζεστίξ, αγέροχος πολεμιστής, είναι σεβαστός στους άντρες του και τρομερός στους εχθρούς του. Δε φοβάται παρά μόνο ένα πράγμα, μην του πέσει ο ουρανός στο κεφάλι!



Με το φόβο αυτόν ζουν και όλοι οι υπόλοιποι γαλάτες του χωριού. Και είναι ο μόνος φόβος που έχουν. Περνάνε μια ζωή με ατέλειωτες πλάκες, πολύ φαγητό και ακόμα περισσότερους καβγάδες. Τόσο με τους Ρωμαίους όσο και μεταξύ τους!! Αρκεί ο Αυτοματίξ να σχολιάσει "τη φρεσκάδα" των ψαριών του Αλφαβητίξ. Αμέσως ξεκινάει ένας απίστευτος καυγάς ανάμεσα στους τρελούς γαλάτες!!! Μπροστά στον κίνδυνο των Ρωμαίων μονιάζουν...Ενώνονται και κατατροπόνουν τους λεγεωνάριους...Συμφιλιωμένοι πια ετοιμάζονται να γιορτάσουν τη νέα τους νίκη: Φιμώνουν τον βάρδο τους, τον Κακοφωνίξ, και ετοιμάζονται για το μεγάλο τσιμπούσι στην πλατεία του χωριού, κάτω από τα αστέρια...



Η Χώρα της Παράνοιας

Βρισκόμαστε στο 2010 μ.Χ. και υπάρχει μία χώρα στο χάρτη της Ευρώπης που αντιστέκεται ακόμα και για πάντα στη Λογική. Αυτή η χώρα είναι η Ελλάδα. Η χώρα με τεράστιο παρελθόν αλλά καθόλου μέλλον. Οι ξένοι έρχονται στην Ελλάδα για "ζήσουν το μύθο τους" ενώ οι ντόπιοι ζούν διαρκώς σε ένα παραμύθι.

Περπατώντας στη χώρα της παράνοιας βλέπεις ανθρώπους φοβισμένους. Βλέπεις κατοίκους κατοχηκόπληκτους, βαθιά στερημένους και κομπλεξικούς. Είναι αμόρφωτοι και επιτίθενται σε οτιδήποτε μπορεί να έχει λογική, αρκεί αυτό να αντίκειται στα πιστεύω τους, θρησκευτικά ή πολιτικά. Αυτό θα είναι μία κεραία κινητής τηλεφωνίας ή το θρήσκευμα στις ταυτότητες ή απλά η εικόνα ενός αστυνομικού. Είναι λάτρεις της συνομοσιολογίας. Τρομοκρατούνται και καταστροφολογούν διαρκώς. Είναι ο πιο απαισιόδοξος λαός της Ευρώπης αλλά είναι σίγουροι ότι για όσα δεινά περνάνε δε φταίνε οι ίδιοι αλλά κάποιοι άλλοι. Μυστικοί δυνάστες τους κυνηγάνε να τους ξεγελάσουν, να τους κλέψουν ή να τους υποδουλώσουν. Όμως εκείνοι παρ' όλα αυτά "αντιστέκοντα"....ακόμα και πάντα...

Περπατώντας στη χώρα της παράνοιας ακούς κατοίκους που τα ξέρουν όλα. Έχουν άποψη για το οτιδήποτε και πιστεύουν ότι πάντα έχουν δίκιο. Η αντίθετη γνώμη είναι πάντα εκ του πονηρού και εξυπηρέτει δόλιους σκοπούς. Δεν έχει σημασία ποιο είναι το πρόβλημα. Ο καθένας έχει τη δική του αλήθεια και ενδιαφέρεται μόνον να τη διαδώσει. Στην πραγματικότητα βέβαια δεν πρόκεται για δικές του απόψεις. Ο Έλληνας παπαγαλίζει ό,τι διαβάζει από τις εφημερίδες ή ακούει από την τηλεόραση. Δεν υπάρχουν ήρωες όπως στο γαλατικό χωριό. Όλοι είναι ήρωες στην Ελλάδα. Φτωχοί πλην τίμιοι ...ήρωες και ....Πρόεδροι. Πάνω από όλα, Αρχηγοί. Όλοι τους! Μία μέρα κάθε τέσσερα χρόνια ψηφίζουν τα κόμματα που βρίζουν όλες τις υπόλοιπες μέρες. Φυσικά για όλα φταίει πάντα το κράτος που από τη μία το βρίζουν και το κλέβουν και από την άλλη θέλουν να τους προσλάβει.

Περπατώντας στη χώρα της παράνοιας δεν μπορείς να καταλάβεις κανέναν. Όλοι φωνάζουν. Όλοι ουρλιάζουν. Όλοι επαναστατούν. Κάθε μέρα. Όλη μέρα! Δεν έχει σημασία για ποιο λόγο. Ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν άλλωστε. Σταματάνε μόνο για να πιούν "μαγικό ζωμό" : να ακούσουν τα λόγια που τους αρέσουν. Και δεν πίνουν λίγο. Καταβροχθίζουν τόνους ψέμματος και βλακείας... Ηδονίζονται να ακούνε λόγια, κάθε ιδεολογίας. Γιατί ο παρανοϊκός άνθρωπος δεν αντέχει να ακούσει οτιδήποτε που θα τον θορυβήσει. Για κάθε ρεαλιστική σκέψη ο κάτοικος της Ελλάδας είναι έτοιμος να αντιπαραβάλει 100 προτάσεις ιδεολογικής απόχρωσης που θα τον ηρεμήσουν, όπως η πρέζα τον τοξικομανή.

Περπατώντας στη χώρα της παράνοιας μυρίζεις το μίσος....Ο καθένας μισεί τον άλλο και όλοι μαζί τον εαυτό τους. Είναι όλοι εναντιών όλων. Έτοιμοι να κατασπαραχθούν ανά πάσα στιγμή. Για το κόμμα, για την ομάδα, για την πατρίδα...δεν έχει καμία σημασία. Οι κάτοικοι αυτής της χώρας είναι παρανοϊκοί. Δε διστάζουν να σκοτώσουν τα παιδιά τους επειδή έτυχε να κρατάνε όπλο ή να κάψουν ζωντανούς τους συνανθρώπους τους επειδή οι τελευταίοι έτυχε να δουλεύουν σε μία τράπεζα. Θα συμφιλιωθούν μόνο απέναντι στον "κοινό εχθρό" και αυτό από ανάγκη και μόνο. Μόλις τον νικήσουν θα κυλήσουν σε νέο εμφύλιο σπαραγμό.

Περπατώντας στη χώρα της παράνοιας απελπίζεσαι όταν καταλαβαίνεις πως στον τόπο που γεννήθηκε η Φιλοσοφία και η Επιστημονική σκέψη και ο Πολιτισμός...έχουν εκλείψει παντελώς η Λογική, η Ψυχραιμία και ο Διάλογος. Τη θέση τους έχουν πάρει τα κόμματα, ο φανατισμός και τα ΜΜΕ. Όλοι μιλάνε για Δημοκρατία και ατομικές ελευθερίες...Όλοι είναι έτοιμοι να πεθάνουν γι αυτά αλλά κανείς δεν ξέρει τι να τα κάνει όταν τα αποκτήσει. Έτσι η ελευθερία έγινε ασυδοσία και η δημοκρατία το άλλοθί της.

Περπατώντας στη χώρα της παράνοιας του Δεκέμβρη του 2008 ίσως να είδες αυτό

και το Μάιο του 2010 αυτό


και να μη σου έκαναν καμία εντύπωση...

"Λογικό" είναι...πρόκειται για προβοκάτσια!!


Υ.Γ. Το σχόλιο του Saq στο συγκεκριμένο κείμενο μου θύμισε κάτι που ήθελα να γράψω αλλά το ξέχασα. Δεν έχω καμία διάθεση να συνεχίσω να ασχολούμαι με τα πολιτικά στην Ελλάδα. Τόσο εγώ όσο και οι σοβαροί φίλοι της μπλογκόσφαιρας κουραστήκαμε με αυτήν την κατάσταση. Γι αυτό, το συγκεκριμένο blog μεταβάλει τη θεματολογία του, τουλάχιστον για κάποιο καιρό. Μέχρι να καταλάβουμε τι στο καλό επιτέλους γίνεται με αυτή τη χώρα.

16 σχόλια:

{.πavλος.} είπε...

den diafwnw ka8olou mazi sou...zoume se mia trelh xwra...mia xwra pou 8a katadikasei arketous polites ths se ftwxia...otan 8a prepei na zhsei o allos me 500 kai 700 Euro...kai ayta koutsouremena pleon...enw taytoxrona vlepeis arketous na petane xrhmata deksia kai aristera...

filika...

have a nice day!

IonnKorr είπε...

xa..xa..

Τέλειος ο παραλληλισμός.

Είναι τρελλοί αυτοί οι Γαλάτες!

Όμως, όχι τόσο, όσο οι Νεοέλληνες!

(Παπανδρίξ, Καραμανλίξ, Ντορίξ, Παπαρηγίξ, Τσιπρίξ και Καρατζαφερίξ)

Saq είπε...

Ειλικρινά κουράστικα να συμφωνώ βρίζοντάς μας. Κάποτε πρέπει να σταματήσει κι αυτό. Περνάμε δύσκολες ώρες και το πιο εύκολο τώρα είναι να σατιρίζουμε τον εαυτό μας. Δεν λέω ότι δεν είναι σωστά αυτά που λες απλά το να τα λες τελικά σε μένα δεν κερδίζει κανείς τίποτα. Έλα πες τα στον ηλεκτρολόγο δίπλα μου ή την γιαγιά που δεν ξέρει γράμματα και τρώει αμάσιτα όσα ακούει στην τιβι. Τελικά λύσεις έχεις ή να ξεκινήσουμε το νέο κόμικ με το ελλαδιστάν και τους αντιήρωές του;

CsLaKoNaS είπε...

@{.πavλος.}

Σε όλες τις χώρες που υπάρχει τόση μεγάλη κοινωνική ανισότητα σε επίπεδο πλούτου βλέπεις αυτά που λες. Στην Ελλάδα όμως συμβαίνει κάτι άλλο. Αυτό που περιγράφω εγώ, νομίζω. Η τρέλα κυριαρχεί. Η τρέλα και η υπερβολή. Που καμια φορά οδηγεί σε τραγωδίες...Δε λέμε τα ίδια πράγματα.

CsLaKoNaS είπε...

@IonnKorr

Μακάρι να μπορούσα να μοιραστώ το γέλιο σου. Είμαι πολύ θλιμμένος όμως μετά από αυτά που έγιναν. Δεν έχω καμία διάθεση να συνεχίσω να ασχολούμαι με αυτά.

CsLaKoNaS είπε...

@Saq

Βλέπω ότι παρόμοια σχόλια έχεις κάνει και σε άλλα blogs και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Έχει καταντήσει αηδία...Ειδικά τώρα που έχουμε νεκρούς. Αυτό δε μπορώ να το αντέξω γι αυτό και αποφάσισα να το βουλώσω. Όπως θα δεις το έγραψα κιόλας με αφορμή το σχόλιό σου.

Saq είπε...

CsLaKoNaS
Θα σου πω κάτι που ίσως να κάνω και λάθος ίσως και όχι, σπάνια συναντάω στο νετ άτομα σαν κι εσένα από κάθε άποψη, σωστή ανάπτυξη λόγου, υπομονή και κοφτερό μυαλό (δεν μου αρέσει να χαϊδεύω αυτιά -στην προκειμένη περίπτωση μάτια-) αλλά έτσι τα βλέπω τα πράγματα από αυτά που γράφεις και εδώ και σε άλλα μπλογκ. Εγώ προσωπικά δεν διεκδικώ δάφνες ευφυίας, το μόνο που ξέρω είναι ότι σήμερα στα 31 μου ακόμα συνεχίζω να μαθαίνω και δεν θεωρώ τίποτα δεδομένο.

Black~Martini είπε...

Ειναι τρελλοι αυτοι οι Γαλατες...
Και εγω τρελλη ημουν...οταν καταγγειλα υπαλληλο της Νομαρχιας και τον πηγα μεχρι τα δικαστηρια..(μεχρι τοτε βεβαια..ειχα δεχθει πολλες απειλες για την ζωη μου..και ο αντρας μου ηθελε να τα παρατησω...Τρελλη ομως ειπαμε..ομως)
Δικαιωθηκα μεν..πληρωσε για να ειναι ελευθερος...αλλα ειναι και στην θεση του μεχρι σημερα..
Τρελλη οταν φωναζω στο νοσοκομειο γιατι δεν βρισκουν τι εχει το παιδι και με εχουν 5 μερες μεσα.... το παιδι ποναει..και θα το ανοιξουν γιατι με τις εξετασεις δεν εβρισκαν τιποτα(με τις απειλες οτι θα τους φερω τα καναλια ειδοποιησαν ελικοπτερο να παμε Αθηνα...και μετα απο μιση ωρα στο Παιδων ειχαν βρει τι ειχε το παιδι μου..)...
Τρελλη οταν κατεγγειλα στο συνηγορο του πολιτη την καθυστερηση καποιων χρηματων που μου ειχαν εγκριθει απο το δημοσιο..και αποδειχτηκε οτι η Περιφερεια ειχε τα χρηματα ενα χρονο στο ταμειο της και μενα με παραμυθιαζαν οτι δεν ηρθαν ακομα...
Τρελλη...γιατι ηθελα να αλλαξω τον κοσμο;; Υπερβολικη για να μπουν καποιοι στην θεση τους;;..
Το ιδιο το συστημα σε κουτουπωνει..Εχασα την ωρα μου..την ησυχια μου..τα χρηματα μου...την λογικη μου...
Ειναι τρελλοι οσοι φωναζουν λοιπον...Ναι...εχεις δικιο..!!
Ειναι πιο λογικοι αυτοι που σιγοψυθιριζουν χρονια τωρα τα αναποδα των υπηρεσιων..τους βριζουν χαμηλοφωνα..στις ουρες της εφοριας...του ΙΚΑ...του νοσοκομειου...της τραπεζας...του ΟΤΕ...και περιμενουν εναν σωσια..να τους δωσει το μαγικο φιλτρο!!!Καποτε βρεθηκα στο ΙΚΑ..και ενας υπαλληλος εβαλε τις φωνες σε μια γιαγια γιατι δεν ηξερε να συμπληρωσει μια αιτηση...Ολοι που ειμασταν εκει..χαμηλοφωνα...ςςςςς...βριζαμε τον υπαλληλο!!!...
Δεν αντεξα εγω η τρελλη ρε Λακωνα...Του τα χωσα κανονικα και μετα συμπληρωσα την κολοαιτηση..
Αυτη η γιαγια θα μπορουσε να ηταν η γιαγια μου ή η μανα μου...ή μπορει να ειμαι εγω αυριο που δεν θα ξερω πως να συμπληρωσω ενα δημοσιο εγγραφο...
Τρελλο;;;...
Θεατρο του παραλογου...φωναξεις δεν φωναξεις....Για αυτο ας κατσω στα αυγα μου...στην σειρα μου....να περιμενω ποτε θα με βρουν και μενα οι μαυροι καπνοι της κοινωνιας που χτισαμε!!!!..
Γιατι και αυτον που τολμαει..τρελλο τον λενε!!!

CsLaKoNaS είπε...

@Black~Martini

Η "τρέλα" στην οποία αναφέρεσαι είναι μάλλον ασύμβατη με την τρέλα που αναφέρω εγώ. Επιπλέον νομίζω πως ό,τι αναφέρεις είναι επιχείρημα υπέρ της δικής μου άποψης.

Συνεπώς συμφωνούμε :)))

Ephemeron είπε...

Χα-χα...
Λατρευα τον Αστεριξ απο παιδι!
Εχεις δικιο σε οσα λες αλλα θα ηθελα να προσθεσω κατι...
Για μενα οι Ελληνες καποτε ειχαν αυτο που καποιοι ονομαζουν "θεϊκη τρελλα" ή οπως αλλοι την ονομαζουν "δημιουργικη" τρελλα. Αλλα, δυστυχως, απ οτι φαινεται αυτη η "δημιουργικη" η "θεικη τρελλα", μου φαινεται εχει γινει "σπανιο ειδος που κοντευει να εξαφανιστει εντελως" απο το χωρο της Ελλαδας...
Καλο Σαββατοκυριακο!

CsLaKoNaS είπε...

@Ephemeron

Αυτό που ονομάζεις "θεϊκή τρέλα" είναι αυτή η διονυσιακού τύπου τρέλα που είναι ένα μείγμα δημιουργικής μέθης και θάρρους μπροστά στις δυσκολίες. Αυτή η τρέλα όμως ενέχει και μία βαθύτερη αίσθηση του μέτρου. Το μέτρο έτσι όπως το αντιλαμβάνονταν οι Αρχαίοι ημών. Αυτό το μέτρο έχει χαθεί εδώ και χρόνια και τώρα που το χρειαζόμαστε δεν το έχουμε.

Κατα τα άλλα Asterix rulez !!!

IonnKorr είπε...

Cs

Καλά δεν παίζεσαι! Τι έγραψες βρε στην κοπέλλα (Αναστασία~ Σταλαγματιά) χα..χα..

Διαφωνώ με την εικόνα. Είναι ανιστόρητη και παραπλανητική.
Τι σχέση έχουμε εμείς με τους αρχαίους Έλληνες πέρα του ότι κατοικούμε στο ίδιο μέρος;
Τι σχέση έχουμε με το ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ του Ρωμαίου Κωνσταντίνου.
Τέλος οι Μεγάλες Δυνάμεις μας απελευθέρωσαν το '21 με τη ναυμαχία του Ναβαρίνου.
Η επανάσταση είχε ουσιαστικά τελειώσει, με τον Ιμπραήμ να έχει καθαρίσει σχεδόν όλες τις εστίες στην Πελοπόννησο.
Διαφωνώ με φράσεις τύπου
"ματαιόδοξοι μασόνοι κυβερνάνε ρε". Τις θεωρώ γελοίες όπως γελοία είναι και η συνωμοσιολογία περί παγκόσμιας διακυβέρνησης και σιωνισμού. Αυτά τα λέει ο Λιακόπουλος.
Διαφωνώ τέλος με το συγκρότημα Κίτρινα Ποδήλατα. Δεν ακούγονται τα παλικάρια...


Δεν έχεις το θεό σου!!!!!!!

Σωστά μεν δεν λέγονται δε, ειδικά την παρούσα στιγμή.

Μετά, όταν σου λέω, εγώ, ότι είσαι οξύτατος και τελικά θα μείνεις να μιλάς μόνος σου έχω άδικο?

Προβλέπω να σε κυνηγάνε όλοι στο τέλος, από παπάδες και ακροδεξιούς έως την Ακροαριστερά σύμπασα.

CsLaKoNaS είπε...

@IonnKorr

"Μετά, όταν σου λέω, εγώ, ότι είσαι οξύτατος και τελικά θα μείνεις να μιλάς μόνος σου έχω άδικο?"

Όχι δεν έχεις άδικο. Αλλά οι προθέσεις μου παρεξηγούνται! Εγώ φταίω γι αυτό !!

"Προβλέπω να σε κυνηγάνε όλοι στο τέλος, από παπάδες και ακροδεξιούς έως την Ακροαριστερά σύμπασα."

Πάντα είχα την αίσθηση του υπερκομματικού. Όταν μεγαλώσω θα γίνω Πρόεδρος της Δημοκρατίας...

:))

Ανώνυμος είπε...

υποκλίνομαι γι ακόμα μια φορά μπροστά στην αφεντιά σου!

έχω βαρεθεί ν΄ακούω τα ίδια και τα ίδια, έχω βαρεθεί να λυπάμαι και να πονάω για τη πατρίδα μου και πλέον ως "κάτοικος Ευρώπης" φοβάμαι και να ξεστομίσω από που κατάγομαι...

τα φιλιά μου από Βιέννη

ΗΩΣ είπε...

Εγώ εξακολουθώ να πιστεύω ότι κατά βάθος είμαστε καλόκαρδοι και εργατικοί, ότι έχουμε φιλότιμο και υπομονή, ότι αηδιάσαμε και δεν ζητάμε ρουσφέτια εδώ και χρόνια. Κι ότι θα βγούμε κι από αυτή τη στενωπό χωρίς να μας σκοτώσει. Θα μας κάνει πιο φτωχούς ίσως, αλλά πολύ πιο έξυπνους και δυνατούς.
Φίλε μου Λάκωνα, μην εγκαταλείψεις την πολιτική, πώς θα γίνεις ο πρώτος πολίτης της χώρας μετά; Υ.Γ. Ο Αστερίξ πώς τελειώνει;

CsLaKoNaS είπε...

@ΗΩΣ

Όχι εγώ δεν πιστεύω ότι δε ζητάμε ρουσφέτια εδώ και χρόνια....Όταν π.χ. βλέπαμε την τέως πρώτη κυρία, πτυχιούχο νηπιαγωγού, να παίρνει σεμνά και ταπεινά διδακτορικό στην ιατρική, δε μας έρχονταν στο νου η αξιοκρατία που όλοι πρέπει να έχουμε.

Κ εγώ πιστεύω πως στο βάθος κρύβουμε έναν Έλληνα, μοναδικό, έτσι όπως τον περιγράφεις. Πρέπει να τον ξυπνήσουμε. Τώρα!

Με τα πολιτικά θέλω να σταματήσω να ασχολούμαι έτσι όπως το έκανα μέχρι τώρα σε αυτό το blog. Τι να πεις μετά από τέτοιο θάνατο 3+1 ανθρώπων ; Νιώθω πολύ μα πάρα πολύ μαλάκας, ως Έλληνας.

Υ.Γ. Αν ρωτάς για τον πραγματικό Αστερίξ, ο Αστερίξ δεν τελειώνει. Κάθε τεύχος είναι αυτοτελής ιστορία και όλα πάντα τελειώνουν με ένα τρελό τσιμούσι στην πλατεία του χοριού, κάτω από τα Αστέρια...

Στο ελληνικό γαλατικό χωριό δεν ξέρω τι συμβαίνει... :)))