Τρίτη, Ιανουαρίου 13

Ευτυχισμένος ο Νέος Έτος


Φίλε Αναγνώστη, φίλτερη αναγνώστρια, φίλτατες θαυμάστριες!....

Όοοοοοχι δεν κάνουν πουλάκια τα μάτια σου...
Όοοοοοχι δεν έχει κολλήσει ιό ο υπολογιστής σου...
Όοοοοοχι δεν πρόκειται για καλόγουστη φάρσα της blogspot...

ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ !

Πρέπει να κρατηθείς ψύχραιμος. Δε θέλω εκρήξεις υστερίας. Δε θέλω αυτοκτονικούς ιδεασμούς. Δε θέλω και break down. Θα ήθελα όμως ένα break dance προς τιμή μου μιας και είδα πολύ από δ' αύτο στο Δημαρχείο της πόλης μας και πολύ μου άρεσε! Όχι δε χόρεψε ο Δήμαρχος αν και πολύ γνωστός για τις κωλοτούμπες που κάνει στα κομματικά.

Πως τα περάσαμε τις γιορτές ; Φάγαμε ; Σκάσαμε στο φαϊ ; Θέλω να σε γεμίσω τύψεις, είναι η αλήθεια, γιατί και εγώ τα ίδια έκανα. Όμως το ποτήρι ξεχύλισε και πρέπει να πάρω τα μέτρα μου άμεσα τώρα που θα επιστρέψω στην Αμερική. Βασικά δεν είναι ότι ξεχύλισε το ποτήρι. Εγώ έχω ξεχυλώσει και δεν είναι δυνατόν παιδί αψηλό σαν τα κρύα τα νερά να μην είμαι φιτ!

Πριν όμως από όλα αυτά θέλω να σου πω για τις διακοπές μου στην πόλη μου. Βασικά θα σου πω για την πόλη μου, το Ηράκλειο! Και γι αυτό σου έβαλα και τη φωτογραφία αυτή πρώτη πρώτη για να τη θαυμάσεις και να τη συζητήσουμε και λίγο.

Δε θα σου βάλω άλλη φωτογραφία της πόλης μου. Αν και μεγάλο, (4ο πανελλαδικά) το Ηράκλειο χαρακτηρίζεται πλήρως από αυτή τη φωτογραφία. Για πες μου τι βλέπεις ; Τι παρατηρείς ;

Κατ' αρχάς κατανοείς ότι πρόκειται για μια Δημοκρατική πόλη. Λοιπόν είναι πολύ αστείο. Η πινακίδα έχει ιστορικό χαρακτήρα. Χρονολογείται από τη δεκαετία του '70 (μετά την επταετία) και είναι η τελευταία από τις πινακίδες υποδοχής στις εισόδου της πόλης. Όλες οι υπόλοιπες έχουν αποσυρθεί. Επίσης βλέπουμε πως είναι πινακίδα της τροχαίας και όχι κάποια απλή δημοτική πινακίδα. Γιατί τα λέω όλα αυτά ; Μα γι αυτό το "Δημοκρατικό" που γράφτηκε σε πινακίδα με την έγκριση της κρατικής αρχής σε μια εποχή που Δημοκράτης σήμαινε αντιδεξιός. Και έτσι είναι ακόμα και σήμερα. Το Ηράκλειο είναι μια πασοκοκρατούμενη πόλη. Ο Δήμαρχος είναι πράσινος και απολαμβάνει την αποδοχή του 70% των πολιτών, όχι επειδή είναι ικανός αλλά επειδή είναι πράσινος. Το ίδιο και η Νομαρχία. Γενικά είμαστε ξεδιάντροπα πασόκοι. Κουβαλάμε τη Βενιζελική παράδοση (!) και στις εσωκομματικές εκλογές ψηφίσαμε ΓΑΠ (εκτός από το Δήμαρχο που ψήφισε Βενιζέλο).

Επιπλέον, ως γνήσιοι δημοκράτες είμαστε πλούσιοι. Το Ηράκλειο έχει λεφτά, πολλά λεφτά που τα σπαταλάει σε καφετέριες μπουζουκσίδικα και ορθάδικα. Τα λεφτά μας έρχονται από τον τουρισμό και το εμπόριο και είναι τόσα πολλά που όλοι οι άλλοι κρητικοί μας ζηλεύουν γιατί δεν είναι τόσο κάφροι όσο εμείς. Επιπλέον μας ζηλεύουν γιατί δεν έχουν Κνωσό. Εμείς έχουμε Κνωσό και έχουμε τυπώσει και 2.000.000 πινακίδες για να δείχνουμε το δρόμο. Θα έλεγε κανείς ότι αναδείξαμε τον πολιτισμό αυτό μόνο και μόνο για να τυπώσουμε τις πινακίδες για να δείχνουμε το δρόμο. Μία από αυτές φαίνεται και στη φωτογραφία. Παρατηρήστε παρακαλώ. Θα δείτε ότι είναι γραμμένη λάθος. Μα και βέβαια είναι! Καμία από τις 2.000.000 πινακίδες δεν γράφει σωστά την Κνωσό και στα Ελληνικά και στα Αγγλικά ταυτόχρονα. Δεν μπορούν να πετύχουν το συνδιασμό των "σ". Στα Ελληνικά θέλει ένα (Κνωσός) στα αγγλικά όμως θέλει διπλό (Knossos), διαφορετικά προφέρεται "Κνοζός". Λοιπόν αυτή τη δύσκολη, ομολογουμένως, ορθογραφία τόσο το κράτος όσο και η δημοκρατική μας αρχη τα τελευταία 30 χρόνια δεν μπορούν να την κατανοήσουν. Η μόνη εξαίρεση που είδα πρόσφατα είναι μια πινακίδα γραμμένη από το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Εκεί το Κνωσός είναι γραμμένο σωστά και στις δύο γλώσσες.
Φυσικά το επόμενο που αξίζει στο Ηράκλειο είναι η πνευματική ηγεσία της πόλης, επιφανές μέλος της οποίας βλέπετε στη φωτογραφία δίπλα.
Ο Σωκράτης αποτελεί δεσπόζουσα μορφή της πόλης στην τέχνη και τα γράμματα. Και αυτό γιατί κανείς στο Ηράκλειο δεν ασχολείται σοβαρά με αυτά.
Με το γάτο μου διεξάγω πάντα σοβαρές συζητήσεις. Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα και το θέμα του Ασύλου καταλήξαμε ότι η Ελλάδα δεν είναι κράτος και πως σε αυτή τη χώρα έχουμε πάρα μα πάρα πολύ ελεύθερο χρόνο. Μα είναι φοβερό να βλέπεις τώρα καθηγητές και πανεπιστημίου ή πολιτικούς ή δημοσιογράφους σοβαρούς να λένε με ύφος 100 καρδιναλίων ότι "το άσυλο πρέπει να προστατεύει την ακαδημαϊκή ελευθερία και όχι τους κακοποιούς". Αυτά είναι ! ...Είναι για γέλια...Είναι για γέλια η κατάσταση αγαπητή αναγνώστρια και το κοινό συμπέρασμα είναι πως καλά παθαίνουμε ό,τι παθαίνουμε γιατί είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Στο Ηράκλειο μαρέσει να κάθομαι λίγο. Να κάνω βόλτες στα παλιά στέκια και να βλέπω κανέναν γνωστό. Είναι αλήθεια ότι έχουμε χαθεί όλοι. Ένα reunion (οι μαθητές του Δημοτικού) οργανώθηκε τις μέρες αυτές αλλά δεν πήγα γιατί στην κοπέλα που το διοργάνωσε χρωστάω λεφτά απο παλιά...μου τα είχε ζήτησε η μάνα της για παρθενοραφή. 18 χρ0νών μαντράχαλος τόλμησα να κάνω έρωτα με την κόρη της που άκουσον άκουσον ήταν και εκείνη 18 χρονών και αν είναι δυνατόν δεν μπορώ να το γράψω αυτό...το ήθελε και εκείνη...

Έτσι ωραία περνάμε στη Δημοκρατική μας πόλη....

Αγαπητές φίλες και φίλοι σας εύχομαι ΥΓΕΙΑ και ΕΥΤΥΧΙΑ. Είναι προφανές πως θα είμαι παρών στην μπλογκόσφαιρα και αυτόν τον χρόνο με καυτά κείμενα όπως μόνο εγώ ο φανταστικός CsLaKoNaS ξέρω να γράφω.
Να είστε καλά.

8 σχόλια:

Lee είπε...

Περιμενε να καθισω γιατί η συγκίνηση ηταν μεγάλη να διαβαζω νεο ποστ απο Λάκωνα. Ετσι, ετσι, Τρίτη και 13 ξαναέγραψες για να παει καλα η χρονιά! ;)
Καλη χρονια λοιπόν, καλα μυαλά στις υστερικες μάνες και φιλακια στο Σωκράτη!

CsLaKoNaS είπε...

Ναι είναι αλήθεια. Συγκινήθηκα και εγώ που το έγραψα!!

Τι κάνεις εσύ Lee ; Πως τα πέρασες τις γιορτές ;; Περιμένω και απο σενα ανάρτηση!!!

kat. είπε...

καλέ.. πάντα τέτοια!
ελπίζω το επόμενο ποστ σου να μην είναι τις πρώτες μέρες του 2010!

Lee είπε...

Για περάστε, γιά περάστε! ;)

gremiii είπε...

τελικά πόσα κιλά πήρες τις γιορτές;

deadend mind είπε...

καλή χρονιά σε σένα και καλο κουράγιο σε μας τις θαυμάστριες!

;)

CsLaKoNaS είπε...

@kat.

Μιλας κ εσύ ; Που γράφεις ποστ κάθε 3 μήνες ;! :p

@gremiii

Πήρα πολλά κιλά αλλά δε λέω πόσα. Θα υπάρξει απογραφή και κατάθεση του τελικού αριθμού στην κομισιόν και μετά θα δούμε αν θα μπω σε επιτήρηση...

Αστα...

Αλλά τολμώ να πω ότι η ερώτησή σου δεν είναι politically correct.

@deadend mind

Κούκλα μου...Σκέφτομαι να σας κόψω επίδομα βαρέων και ανθυγεινών! :)

Ανώνυμος είπε...

伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網