Παρασκευή, Νοεμβρίου 28

Thanksgiving, my ass !


Μια μέρα μετά τη Μέρα των Ευχαριστιών. Δηλαδή τι να πω! ΈΛΕΟΣ. Οι άνθρωποι γιορτάζουν μία ηλίθια γιορτή με το γνωστό υπερβολικό τους τρόπο. Χαίρονται χωρίς λόγο. Τρώνε αηδίες (δες στο πολύ ωραίο κείμενο του Δεσποινάριου σχετικά)

Σήμερα είναι η βλαμμένη Παρασκευή. (black Friday) και τα καταστήματα είναι ανοιχτά και έχουν προσφορές. Η αλήθεια ειναι ότι έχουν πολύ καλές προσφορές. Αλλά για να προλάβεις το στοκ πρέπει να στηθείς από το πρωί - το πολύ πρωί - πριν ανοίξει το κατάστημα. Να στηθείς στο μπουλούκι και μόλις ανοίξουν οι πόρτες να τρέεεεξεις να προλάβεις να αγοράσεις. Ο πραγματικός πανικός είναι βέβαια με τις προσφορές που γίνονται για ρούχα. Τα βλέπετε στις ειδήσεις να μη σας τα λέω. Ναι ναι ...θα γκρινιάξω για άλλη μια ανάρτηση. Όλα μου φταίνε. ΝΑΙ ΟΛΑ !

Εμείς είχαμε επιτελικό σχέδιο. Θέλαμε να αγοράσουμε GPS (πήραμε τέσσερα) που κλασσικά έχουν πολύ καλές εκπτώσεις και μετά ο καθένας τα δικά του. Πρώτος σταθμός τα radioshack που έχουν τα πιο ακριβά προϊόντα όλες τι μέρες του χρόνου εκτός από σήμερα που έχουν πολύ καλές προσφορές. Ειδικά στα GPS αγοράσαμε με $100 έκπτωση!

Εγώ είχα δηλώσει ξεκάθαρα. Σε μπουλούκι δεν κάθομαι και καραγκιοζιλίκια δεν κάνω ! Εντάξει να σηκωθώ νωρίς. Αλλά να τρέχω και να σπρώχνω για να προλάβω το "κομμάτι" δεν υπάρχει περίπτωση !

Λοιπόν, περιμέναμε από τις 05.20 το πρωί και αυτό λόγω του ότι έκανε μαλακία ένας φίλος και νόμιζε ότι άνοιγαν στις 5 αλλά τελικά ανοιγαν στις 6. Τρείς τρελοί έκαναν stake out με πράσινα τσάι και κρουασάν έξω από το κατάστημα. Ευτυχώς δεν υπήρχε κανείς. Άνοιξε στις 6 και μπήκαμε σαν κύριοι !

Επόμενος σταθμός STAPLES και BEST BUY. Στα staples χτύπησα ένα τεράστιο σκληρό δίσκο (- 60$) και ένα στικάκι (8 GB μόνο 10$). Αυτά! Τέλος. Στα BEST BUY δεν μπήκα. Είχε μία τεράστια ουρά. 6 το πρωί! ΕΛΕΟΣ. Σαν τους γύφτους να ξεροσταλιάζουν στο ψοφόκρυο για να τρέεεεξουν να αγοράσουν οι έρμοι. Και όχι πράγματα που χρειάζονται. Τρέχουν να αγοράσουν έτσι...επειδή είναι φτηνά. Με το που είδα - δήλωσα ότι δεν μπαίνω!

Τέλος αγόρασα και μια φωτογραφική από το ιντερνετ σε τρελή προσφορά.

Ωραία όλα αυτά, αλλά έχει πέσει έξω ο προϋπολογισμός. Από εδω και πέρα λιτότητα μέχρι τη νέα χρονιά. Ευτυχώς που έχει πέσει τελείως η βενζίνη...στα 1,67$ το γαλλόνι η Shell. (για να σκάσετε: 0,34 λεπτά του ευρώ το λίτρο!)

ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ !!
Συνεχίζω με τις ερωτικές μνήμες που τόσο λίγο σας ενδιαφέρουν.

Να είστε όλοι καλά!

9 σχόλια:

δεσποιναριον είπε...

Τς Τς τς καμαρι μου, απο τα χαραματα στηθηκες εξω απο τα μαγαζια; Πωωω πω καταναλωτικο οργιο εισαι! Ευχαριστω για την αναφορα σου στην αναρτηση. Πλακα εχει που αποψε η Νανα Τσουμα διαβασε το κειμενακι στο ραδιοφωνο στη ΝΕΤ. Θα αρχισουμε να μοιραζουμε αυτογραφα οι μεταναστες σε λιγο! Πηγα κι εγω σημερα αλλα μετα τις 8 και φυσικα οχι σε ηλεκτρονικα γιατι αυτα ειναι για μποηζ! Καλο Σαββατοκυριακο σου ευχομαι και να χαρεις τα καινουργια σου πραγματακια. Καλο βραδυ τωρα!

CsLaKoNaS είπε...

ΈΕΕΛΑΑΑ ΜΗ ΜΟΥ ΤΗ ΛΕΣ...!!

Σε όλο το κείμενο προσπάθησα να δείξω πως δεν είμαι ούτε γκατζετάκιας ούτε Homo-consumus. Πραγματικά δεν είμαι.

Αλλά ξέρεις καλύτερα από μένα ότι πρώτον:

ΕΝΑ GPS ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ.

ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΕΠΙΣΗΣ. Ψέμματα. Δεν είναι απαραίτητη αλλά ποτέ δεν είχα φωτογραφική μηχανή και τη χρειάζομαι για να στείλω μερικές φωτογραφίες στην Ελλάδα.

Ένας δίσκος γιατί είμαι χωρίς εδώ και πάρα πολύ καιρό και ένας θεός ξέρει πως την εχω γλυτώσει ακόμα.

Να σου πω την αλήθεια. ήταν η πρώτη φορά μου εδώ και είχα ακούσε πολλά για το γιουρούσι που γίνεται και φοβήθηκα. Οπότε λέω ας πάω από το πρωί για να χω το κεφάλι μου ήσυχο. Πάντως είχες δίκιο για τα BEST BUY. Τι πανικός που γινότανε αδερφάκι μου εκει !!!

Τα χειρότερα πάντως ακούγονται στα ρούχα. Σε μια φάση σκεφτήκαμε να πάμε Arrundel Mills μόνο για να χαζέψουμε το μπάχαλο που θα γινότανε.

ΦΙΛΙΑ ! :)

MiHat είπε...

Κάτσε κάτσε τώρα.. γιατί το δουλεμα πάει σύννεφο.

Θελεις απλώς να μας πεις, πως ξύπνησες πριν τα κοκκόρια, πήγες και στήθηκες (νύχτα) 5.20 το πρωί έξω από ένα μαγαζί που άνοιγε στις 6.00, και πηρες ένα GPS, ένα σκληρό δίσκο, ένα φλασάκι 8Gb, και μια φωτογραφική μηχανή; Όλα την ίδια μέρα; Και είναι όλα απαραίτητα;

Άσε τα μανιφέστα Cs!!
:)
Επειδή ακριβώς δεν είσαι γκατζετάκιας και homo-consumus είχα προσδοκίες από εσένα!

CsLaKoNaS είπε...

Μιχάλη πληγώνεις την αντι-κομφορμιστική μου ψυχή!

Πρώτος είπα ότι η φωτογραφική είναι άχρηστη. Το φλασάκι που είχα ήταν 2 GB μετα βίας χωρούσε ό,τι του έβαζα.

ΚΑΙ ΝΑΙ ΤΟ GPS ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ. Έλα να οδηγήσεις και θα δείς! Το θέμα δεν είναι αν χαθείς. Το θέμα είναι μη χαθείς σε καμιά γειτονιά-γκέτο, και σου πέσει ο ουρανός στο κεφάλι!

ΜΑ ΤΟΝ ΤΟΥΤΑΤΗ!

:)

La Gigi είπε...

5:20 το πρωί ούτε εγώ δεν το έχω κάνει που δηλώνω καθαρά ότι είμαι το απόλυτο homo-consumus. τελος πάντων, μεγειά τα γκάτζετ και καλοτάξιδα!

υγ.: μα πως ζεις χωρίς φωτογραφική μηχανή? πφφ δεν σας καταλαβαίνω εσάς τα αγόρια μα το θεό :)

Σταλαγματιά είπε...

χαχαχ καλά είστε τρελοί που ξεσηκωθήκατε από το άγριο χάραμα,
τι να κάνουμε όμως ε;
Μια μικρή θυσία εν όψη των γιορτών ;))))
Όσο για τον προϋπολογισμό άσε ο δικός μου είναι μόνιμα έξω.
Τις μέρες αυτές δεν μπορείς να αντισταθείς, τι μια οι προσφορές την άλλη η καταναλωτική μας μανία και ορίστε βρισκόμαστε στημένοι από το αξημέρωτο έξω από ένα μαγαζί (και αναρωτιόμουν πως μερικοί προλαβαίνουν και τα παίρνουν, τώρα ξέρω)
Σε πειράζω έτσι;

Άντε τώρα θα ρωτάω εσένα αν χρειαστεί να πάω κάπου, μην μ'αφήσεις να χαθώ ε;
Καλή Κυριακή φίλε

abbatoir είπε...

Λοιπόν αφήστε το παιδί ήσυχο. Ο cs ξέρει πώς να απολαμβάνει τα αγαθά του καπιταλισμού χωρίς να χάνει από τα μάτια του το όραμα της αταξικής κοινωνίας.

Επίσης, το μέιλ σου δεν δουλεύει και σε χρειάζομαι. Θα μου στείλεις ένα μέιλ από την επίσημη address να τα πούμε?

Ανώνυμος είπε...

άκουσα στις ειδήσεις ότι εκει΄νη τη μέρα σκοτώθηκαν τρεις (οι δυο πυροβολήθηκαν και ο ένας ποδοπατήθηκε) και μία έγκυος απέβαλε. στα wallmart ή στο kmart ή κάτι τέτοιο. τι να πεις..


τα γκομενικά σου δεν μας ενδιαφέρουν καθόλου να ξέρεις -όχι γιατί ολο κουτσομπολες μας λες ;ρ

φιλιάααα

kat. είπε...

εύγε..
θα ήθελα και εγώ πολύ να ζήσω την ημέρα των ευχαριστιών!