Τρίτη, Οκτωβρίου 16

Τζιν Τζιν Τζιν....


Με αφορμή ένα θέμα μιας καλής ηλεκτρονικής μου φίλης ξεκίνησα να γράψω το παρακάτω κείμενο αν και ώντας πάρα πολύ κουρασμένος. Συνεπώς αν δείτε μερικά λάθη μπορείτε να το αναφέρετε στην ασφαλιστική σας εταιρεία. Εγώ θα το κάνω αύριο το πρωί στι 9.10.

Τώρα, δηλώνω στον ελληνικό λαό ότι κάνει κρύο αυτές τις μέρες και ότι δεν μπορώ να κυκλοφορώ στο σπίτι νεγκλιζέ όπως με έχετε όλες και όλοι συνηθίσει...Από εκεί και πέρα συνεχίζω να ακούω φανατικά Λουκιανό Κηλαηδόνη....


Επίσης καταγγέλω δημόσια τα sex shop ότι έχουν είσοδο από κεντρικές οδικές αρτηρίες. Σήμερα το απόγευμα που επισκεπτήκαμε ευπρεπέστατα, με την κοπέλα μου, το sex shop της γειτονιας για να αγοράσουμε ένα ζευγάρι χειροπέδες, βγαίνοντας μας κοιτούσαν και τα δύο ρεύματα της Κατεχάκη. Χώρια του ότι πήγε 17 ευρό το ζευγάρι οι χειροπέδες...Σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας !!

Στα δικά μας τώρα, πρέπει να αναφέρω ότι το κείμενο της πάντοτε καλή ηλεκτρονικής μου φίλης με ερέθισε να δηλώσω "παρών" όπως ο benny γιατί μου πάει αυτή η φράση τώρα που έχω πάρει και μερικά κιλά παραπάνω. Η καλή μου φίλη αυτή εδήλωσε ότι θλίβεται με τα νέα παιδιά που βιάζονται να μεγαλώσουν, έχοντας προφανώς στο μυαλό της ότι αν κάτι χαρακτηρίζει την παιδική ηλικία, αυτό είναι οι αστείρευτες πηγές αθωότητας, ειλικρίνειας και δημιουργικότητας. Ναι σύμφωνοι. Εγώ όμως από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου βιάζομαι να μεγαλώσω...


Όταν ήμουν μικρός με έβαζαν με το ζόρι για ύπνο το μεσημέρι. Περίμενα να μεγαλώσω για να μην κοιμάμαι το μεσημέρι αλλά να παίζω ή να βλέπω τηλεόραση. Προφανώς η παιδική μου ενεργητικότητα δε με άφηνε να καταλάβω ότι ήμουν διάολος και δεν άφηνα κανέναν να ησυχάσει παρά μόνον όταν ησυχαζα εγώ...Δε θα ξεχάσω ποτέ τη χαρά που έκανα όταν ξεκίνησα μαθήματα ζωγραφικής και δυο μεσημέρια τη βδομάδα ήμουν όρθιος ! Μετά μεγάλωσα και δε χρειαζόταν να κοιμάμαι τα μεσημέρια....Τότε όμως είχα βαρεθεί να παίζω τα παιχνίδια που είχα στερηθεί και το χειρότερο: βαριόμουνα πλέον τις διαφημίσεις !!!


Ένα άλλο σιχαμένο που μου κάνανε είναι ότι δε με άφηναν να πίνω καφέ γιατί και αυτό ήταν λέει για τους μεγάλους. Τώρα ξεχρεώνω τους καφέδες που έχανα για χρόνια...Δεν κατάλαβα και πολλά βέβαια παρά αυπνίες και ταχυκαρδίες...


Το τελευταίο από τα highlights της "παιδικής στέρησης" είναι τα αυτοκίνητα. Βιαζόμουν να μεγαλώσω για να προλάβω να οδηγήσω αυτοκίνητο. Είχα μια ανεξήγητη φοβία ότι δε θα προλάβω να οδηγήσω επειδή το πετρέλαιο θα έχει μέχρι τότε τελειώσει. Τώρα που πρόλαβα, πληρώνω δεξια και αριστερά για βενζίνες, κλίσεις, και καθαριστήρια για τα κολοπερίστερα της γειτονιάς που έχουν βάλει σημάδι το αμάξι μου. Θα κάνουν διαγωνισμό, δεν εξηγείται αλλιώς.


Κόλαφος το σημερινό κείμενο εναντίων σου καλή μου φίλη, βιτσιόζε φίλε αναγνώστη που συνεχίζεις να πληκτορολογείς http://cslakonas.blogspot.com/, για να διαβάζεις αυτές τις μπαρούφες.


Μακάρι, όμως να είναι έτσι τα πράγματα και το κείμενο να τελείωνε εδώ.


Βιάζομαι να μεγαλώσω γιατί νιώθω ενα βάρος. Ένα μεγάλο βάρος να λύσω προβλήματα. Τα προβλήματα που μου κληρονόμησε, όχι η προηγούμενη γενιά, αλλά οι πολλές - πάρα πολλές προηγούμενες. Τα νέα είναι δυσάρεστα. Η εποχή της αθωώτητας έχει παρέλθει...


Ζω σε μια κοινωνία που με μεγάλωσαν και μου καλλιέργησαν την εθνικήν συνείδησην. Είμαι μέρος ενός κράτους που ξέρει πως να με ξεζουμίζει, να με θεωρεί βλάκα και να με μαθαίνει πως να το εξαπατώ.


Μεγάλωνα σε μια κοινωνία με τα ήθη και τα ιδανικά της Μεταπολίτευσης. Μόνο που η Μεταπολίτευση αρρώστησε και υποτροπίασε. Τα σύμβολα έπαθαν μετάσταση και έγιναν εφιάλτες και σπάνε πλάκα με τη φάτσα μου που προσπαθεί να βγάλει μια άκρη.


Μεγάλωσα και ζω στην Ελλάδα του νεο-δεξιου τηλε-πολιτικού καθεστώτος που προίσταται μιας κοινωνίας εντελώς αποβλακωμένης σε όλα τα επίπεδα. Και μου λένε ότι καφέ μπορώ να πίνω, και να μην κοιμάμαι, αν δε θελω, τα μεσημέρια, αρκεί να δουλέυω περισσότερο και να αμοίβομαι λιγότερο. Να περιμένω να ζήσω μια ζωή χειρότερη από τους γονείς μου και αν τα καταφέρω θα αποσυρθώ πιο γέρος από αυτούς και να παίρνω λιγότερη σύνταξη.


Αυτή είναι η κοινωνία που με έμαθε να είμαι καλός εθνικόφρων πολίτης. Να φυλάω την πατρίδα, τη θρησκεία την οικογένεια μου, γιατί να που τόσο πόλεμοι έγιναν γι αυτά τα ριμάδια...Μην πάνε χαμένοι. Γιατί εμείς είμαστε Έλληνες και έχουμε ιστορία και είμαστε γενικά γαμώ τα παιδιά και όλοι μας ζηλεύουνε γιατί Εμείς ξέρουμε πάντα που θέλουμε να πάμε γιατί ξερουμε απο που ερχόμαστε...

Και έμαθα πως να το σώσω το σπίτι μου από τον κακό Τούρκο ή από τον αιμοσταγή μουσουλμάνο ή από τον αντίχριστο Ισραηλινό 666 ή από την πολυεθνική-ιμπεριαλιστική τράπεζα.

Εμένα το σπίτι μου θα μου το πάρει η θάλασσα. Δε θα πω άλλα. Βιάζομαι να μεγαλώσω και εγώ και όλες οι γενιές για να σώσουμε οτιδήποτε, αν σώζεται...

Αλλά ακόμα και αν αποτύχω, θα συνεχίζω να βιαζομαι να μεγαλώσω...Για λόγους ευθυξίας ρε γαμώτο....

11 σχόλια:

lee είπε...

Σοβαρο σχολιο θα σου κανω το απογευμα, γιατι τωρα ειμαι στη δουλεια και τρεχω πανικοβλητη. Αυτο που με απασχολει αυτη τη στιγμη ειναι τι εννοεις οταν λες οτι κυκλοφορεις νεγκλιζέ... :Ρ

CsLaKoNaS είπε...

Το κοινωνικό πρόβλημα των sex-shop δηλαδή, σε αφήνει αδιάφορη ;;

:)))

lee είπε...

Ψωνιζω απο το internet! :PpPPPPppp

lee είπε...

Καθαριζω γυαλια, τεντωνω δαχτυλα και ξεκινω.

Μπορει να χαρακτηρίζουν την παιδική ηλικία, οι αστείρευτες πηγές αθωότητας, ειλικρίνειας και δημιουργικότητας, αλλα δεν ειναι μονο αυτα. Πανω απο ολα τα νιατα εχουν ορεξη για ζωη, ελπίδα, και βλεπουν παντου ομορφια, ακομα κι οταν δεν υπαρχει.
Εγω δεν βιαζομουν να μεγαλωσω για να πινω καφεδες ή να οδηγησω αυτοκινητο. Μακαρι, αλλα αυτο που με εκανε να βιαζομαι ηταν η συνεχης ψυχολογικη και ενιοτε σωματικη βια που ασκουσε η παντοδυναμη φιγουρα της οικογενειας μου: ο πατερας μου.
Η δικη μου βιασυνη λοιπον αφορουσε καθαρα την δικη μου "επιβιωση". Εγωιστικο? Ισως.
Δυστυχως οσο μεγαλωνουμε κατανοουμε πραγματα που μικροτεροι δεν τα δεχομασταν με τιποτα.
- Τι? Δεν αλλαζει ο κοσμος? Αποκλειεται!
Δεν ξερω, αλλα στις τελευταιες ειδικα εκλογες πειστηκα, οτι θα μας παρει ο διαολος. Γιατι μπορει εσυ, εγω και καποιοι αλλοι να παραμενουν εφηβοι γεματοι ιδανικα, αλλα η μαζα προχωραει σαν το προβατο και μαζι της παρασυρει και την πλειονοτητα των νεων που με τη σειρα τους μεγαλωνουν. Αν η ριζα ειναι σαπια, πως θα μεγαλωσει το δεντρο? Χαιρομαι για τους λογους που σε κανουν να βιαζεσαι να μεγαλωσεις και μακαρι, μακαρι, μακαρι να καταφερεις οτι βαλεις στοχο. Ακομα κι αν δεν τα καταφερεις, τουλαχιστον κληροδοτησε το ανησυχο πνευμα σου στα παιδια σου.

Dee Dee είπε...

Μη μου θυμωσεις..........αλλα πολυ γελασα :)
shopping απο το internet στο εξης :)

Δεν εχεις αδικο αλλα δεν μπορω να κραταω αυτη τη σταση, βαρεθηκα. Αν γινομαι καλυτερη εγω και ο καθενας προσπαθει να διορθωσει τον εαυτο του ωστε να γινεται καλυτερος ανθρωπος........νομιζω θα γινει λιγο καλυτερος και ο κοσμος μας, η Ελλαδα ειναι απλα μια γειτονια, αν δεν αρεσει σε μενα ή σε σενα μετακομιζουμε :)

Καλημεραα!

CsLaKoNaS είπε...

@lee (1)

Λοιπόν δεν το είχα σκεφτεί σοβαρά να ψωνίσω από το ίντερνετ για τέτοια είδη αν και αγοράζω πολύ συνεχώς βιβλία από το amazon. Βασικά φοβάμαι μην κάνουν καμια απατεωνιά με την πιστωτική κάρτα. Θα το ψάξω το ζήτημα.


(2) Το σχόλιό σου είναι γεματο και περιεκτικό. Μου άρεσε ιδιαίτερα γι αυτό και θα απαντήσω με καινούριο ποστ. Ευχαριστώ για την πολύ ωραία σου απάντηση... :)

@Dee Dee

Καλωσήρθες κοπελιά...

Ευχαριστώ για το σχόλιο αλλά να σταματήσεις να "βαριέσαι" όπως λες...Καλό είναι να υπάρχει μια αναλογιά στο τι θεωρούμε για μας προσωπικό όφελος και το υπηρετούμε, και πως,πότε και με ποιες προϋποθέσεις αυτό μεταφράζεται σε κοινωνικό όφελος.

Ούτε εγώ κατάλαβα τι είπα... :)))

Ατθάνα είπε...

Ααααχ! το ανικανοποιήτο του ανθρώπου!

CsLaKoNaS είπε...

Σε τι αναφέρεσαι κοπελιά Karyatida ; Στους χειροπέδες ή στις καθεστωτικές αντιλήψεις τις κοινωνίας;

(Τα δύο θέματα έγιναν μάλλον ισοδύναμα εδώ...)

Ατθάνα είπε...

όταν είσαι μικρός, αδημονείς να μεγαλώσεις για να κάνεις πράξη τα "μη" των ήδη μεγάλων!
όταν μεγαλώσεις αναπολείς την αθωότητα και την ξεγνοιασιά και το ασταμάτητο παιχνίδι που είχες όταν ήσουν μικρός! όπως και το ότι ο θάνατος από γηρατειά φαντάζει κάτι μακρινό...στην πραγματικότητα δεν σε απασχολεί καν!

ceralex είπε...

1.Πότε ήταν η τελευταία φορά που κοιμήθηκες το μεσημέρι?
2. Φαντασου να βγαίνατε απ το sex shop φορώντας τις χειροπαιδες.
3. Όσο για το ανήσυχο πνεύμα σου...
είναι π΄ραγματι ανήσυχο και ωραίο!
Καλή συνέχεια!!!

CsLaKoNaS είπε...

@ceralex

Για το πρώτο παει καιρός και τώρα το αποζητώ δε φαντάζεσαι πόσο..

Για το δεύτερο είναι μια πολύ ωραία εικόνα αυτή !

Για το τρίτο σ' ευχαριστώ πολύ...