Σάββατο, Μαΐου 26

Απλό πείραμα.

Βήμα 1:
Χτύπα εδώ

Βήμα 2:
Βρες το σχόλιο αυτό



Βήμα 3:
Διάβασε στην τύχη όσα σχόλια θέλεις. Παρατήρησε το επίπεδο επιχειρημάτων, το ήθος και τον πολιτισμό.

Βήμα 5:

Σημείωσε με κόκκινο στυλό τα καλύτερα τύπου: "Η Ελλάδα δίδαξε πολιτισμό ... μωρή καριόλα" και σημείωσε πόσο πολιτισμένος είναι αυτός που λέει κάτι τέτοιο...

Βήμα 4:
Συμπέρανε τους λόγους για τους οποίους χρεοκοπήσαμε.

Βοήθεια στο βήμα 4: Δες αυτό το βίντεο χωρίς να πέσεις από το παράθυρο.

16 σχόλια:

kariatida62 είπε...

Προφανώς δεν έχεις διαβάσει τι είπε στην Γκάρντιαν η κυρία αυτή για την οποία εκκρεμεί κατηγορία για κατάχραση δημοσίου χρήματος, όταν ήταν υπουργός Οικονομικών!
Να σου πω λοιπόν εγώ τι είπε:

«Μην περιμένετε καμία συμπόνια, ήρθε η ώρα να πληρώσετε τους φόρους σας» δηλώνει στην εφημερίδα «The Guardian», καθιστώντας σαφές ότι το Ταμείο δεν πρόκειται να χαλαρώσει τους όρους της σύμβασης.

Απαντώντας σε ερωτήματα αν μπορεί να βγάλει από το μυαλό της τους γονείς και τις μητέρες που δεν έχουν πρόσβαση σε φαρμακευτική περίθαλψη, η γαλλίδα αξιωματούχος δηλώνει:«Σκέφτομαι πολύ περισσότερο τα παιδιά σε ένα σχολείο σε μικρό χωριό στο Νίγηρα, που πηγαίνουν στο μάθημα μόνο για δύο ώρες την ημέρα και αναγκάζονται να μοιραστούν στα τρία ακόμα και την καρέκλα του θρανίου και προσδοκούν τη μόρφωση.Τα έχω μονίμως στο μυαλό μου. Γιατί πιστεύω ότι χρειάζονται πολύ περισσότερη βοήθεια από ό,τι οι άνθρωποι στην Αθήνα».

Οι έλληνες γονείς πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, εάν η ζωή των παιδιών τους επηρεάζεται από τις περικοπές δημοσίων δαπανών, δήλωσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

«Οι γονείς πρέπει να πληρώσουν τους φόρους τους» είπε αποφασιστικά.

Συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα, που είδε την οικονομία της να συρρικνώνεται κατά 1/5 από τότε που ξεκίνησε το πρόγραμμα λιτότητας, έχει συμφωνήσει να περικόψει τους μισθούς, τις συντάξεις και τις δημόσιες δαπάνες με αντάλλαγμα την οικονομική βοήθεια από το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η κ. Λαγκάρντ προέβλεψε ότι η οικονομική κρίση έχει δρόμο ακόμη να διανύσει και πρόσθεσε: «Ξέρετε κάτι; Σε ό,τι αφορά την Αθήνα, σκέφτομαι επίσης όλους αυτούς τους ανθρώπους που προσπαθούν συνέχεια να φοροδιαφεύγουν». Και συμπλήρωσε ότι σκέφτεται, εξίσου με τους Έλληνες που στερούνται δημοσίων υπηρεσιών, τους Έλληνες που δεν πληρώνουν τους φόρους τους.

«Πιστεύω ότι οι Ελληνες πρέπει να βοηθήσουν τους εαυτούς τους. Συλλογικά. Πληρώνοντας τους φόρους τους».

Ερωτώμενη, εάν αυτό που ουσιαστικά λέει -στους Έλληνες και τους άλλους Ευρωπαίους- είναι ότι τώρα πρέπει να πληρώσουν για τα καλά χρόνια που πέρασαν, απάντησε: «Αυτό ακριβώς».

Στη συνέντευξή της η κ. Λαγκάρντ διευκρινίζει ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να χαίρει ευνοϊκότερης μεταχείρισης από ένα φτωχό κράτος στον αναπτυσσόμενο κόσμο και ότι το ΔΝΤ δεν θεωρεί ότι συνιστά σκληρότερη πολιτική να επιβάλλει αυστηρούς όρους σε ένα πλούσιο κράτος.

«Το πρόγραμμα δεν είναι σκληρότερο. Όχι. Διότι αυτή είναι η πολιτική του Ταμείου, και δουλειά μου είναι να λέω την αλήθεια, ασχέτως του ποιος κάθεται από την απέναντι πλευρά του τραπεζιού. Και σας λέω το εξής: είναι μερικές φορές περισσότερο επώδυνο να λες στην κυβέρνηση μιας χώρας χαμηλού εισοδήματος, όπου οι άνθρωποι ζουν με 3.000 – 5.000 δολάρια κατά κεφαλή εισόδημα ετησίως, να σφίξουν τον προϋπολογισμό τους και να μειώσουν το έλλειμμα. Γνωρίζω τι σημαίνει αυτό σε όρους κοινωνικών προγραμμάτων και υποστήριξης των φτωχών. Οι επιπτώσεις είναι πολύ σοβαρότερες».

«Δεν χρειάζονται άλλη βοήθεια οι Έλληνες, πρέπει αυτοί να βοηθήσουν τον εαυτό τους και κυρίως να σταματήσουν να φοροδιαφεύγουν» επεσήμανε η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία για πρώτη φορά χρησιμοποίησε τόσο σκληρή γλώσσα για την Ελλάδα.

Σε ερώτηση, τέλος, για το κλίμα αλλαγής στην Ευρώπη από την εκλογή Ολάντ και τις σχέσεις του με την Καγκελάριο Μέρκελ η Λαγκάρντ απάντησε ότι δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία και οι δύο χώρες θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά για την επίλυση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Oπότε και λίγα της απάντησε ο εξαγριωμένος κοσμάκης!

kariatida62 είπε...

Τα σχόλια ήταν ανάλογα του επιπέδου της δήλωσής της...
Αυτή την γλώσσα όπως και να διατυπώνεται στην Γαλλική, στην Ελληνική στην Αγγλική την κατανοεί καλύτερα!

kariatida62 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
kariatida62 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
kariatida62 είπε...

Kαι ειλικρινά πόσο ψυχραιμία θέλεις να δείξω και πολιτισμό στις εκφράσεις μου όταν ξέρω ότι τα κροκοδείλια δάκρυα της κυρίας Λαγκάρντ για τον Νίγηρα και τα παιδιά του, τα οποία, όπως δήλωσε στο Guardian στην συνέντευξη της με τις αναφορές την Ελλάδα, έχει συνέχεια στο μυαλό της. Γνωρίζεις πως αυτή η δύστυχη χώρα της Αφρικής, που υποφέρει από πείνα, έχει ένα κοινό πρόβλημα με την Ελλάδα: χρωστάει!
Και έχει για αυτό το λόγο μπλεχτεί στο γνωστό φαύλο κύκλο προγραμμάτων “βοήθειας”, μνημονίων και εκβιασμών που επιδεινώνουν δραματικά την κατάσταση.
Μάθε λοιπόν πως κάτω από την πίεση του ΔΝΤ, ο Νίγηρας υιοθέτησε στα μέσα της δεκαετίας του 2000 μέτρα “μεταρρυθμίσεων” της οικονομίας, που είχαν τα εξής αποτελέσματα:
Η κατάργηση του ελέγχου της τιμής της βενζίνης από το κράτος και η επιβολή πρόσθετου φόρου στα καύσιμα, προκάλεσαν αύξηση της τιμής της βενζίνης και επομένως της τιμής των τροφών.
Στον Νίγηρα, όπως και σε άλλες αφρικανικές χώρες, υπάρχουν τρόφιμα αλλά ο κόσμος δεν έχει χρήματα για να τα αγοράσει!
Συνεχίζεται...

kariatida62 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
kariatida62 είπε...

Η ιεράρχηση των εξαγωγών τροφίμων, την οποία επέβαλε το ΔΝΤ της κυρίας Λαγκάρντ και των υπολοίπων, ώστε να αποπληρωθεί το χρέος, προκάλεσε πτώση της παραγωγής για τις εσωτερικές ανάγκες της χώρας.
Η Ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας και του δημόσιου δικτύου παροχής κτηνοτροφικών υπηρεσιών, στέρησε το δικαίωμα της περίθαλψης από τους πολίτες και μείωσε την παραγωγή κτηνοτροφικών προϊόντων. Το 2006, σε κάθε 100.000 κατοίκους αντιστοιχούσαν 3 γιατροί και 22 νοσοκόμες!(Ετσι θέλουν να μας καταντήσουν)

Σε μια χώρα που ένα μεγάλο της μέρος είναι έρημος, επιβλήθηκε επίσης η ιδιωτικοποίηση του αρδευτικού συστήματος.
Οι νέες τιμές που επέβαλλαν οι εταιρείες ήταν απλησίαστες για μικρούς παραγωγούς, που εξαφανίστηκαν.
Προϋπόθεση για ένα νέο πακέτο βοήθειας από το ΔΝΤ, η επιβολή ΦΠΑ 19% στο αλεύρι, το γάλα και την ζάχαρη προκάλεσε διαδήλωση στην πρωτεύουσα της χώρας με κεντρικό σύνθημα “Πεινάμε”.
Το 2010, όταν η χώρα χτυπήθηκε από την ξηρασία, περίπου 1,5 εκατ. κάτοικοι απειλήθηκαν από τον λιμό.
Όλες οι προηγούμενες “μεταρρυθμίσεις” συνδυάστηκαν με τα απαραίτητα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων, των δημοσίων εταιρειών ενέργειας και της τηλεφωνίας.(Τι κάνουν στην Ελλάδα? Ακριβώς τα ίδια)
Και για να μην ξεχνιόμαστε: η κυρία Λαγκάρντ, πριν να γίνει Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, ήταν πρόεδρος του Δικηγορικού γραφείου «Baker & McKenzie».
Το γραφείο ,σύμφωνα με πληροφορίες, προορίζεται να αναλάβει, αν δεν έχει αναλάβει κιόλας, τον χειρισμό της ιδιωτικοποίησης των ελληνικών πετρελαίων(ΕΛΠΕ). Ο Βενιζέλος σε σχετική ερώτηση συνέντευξης πριν τις εκλογές δεν διέψευσε την πληροφορία.
Αυτές οι ολίγες διευκρινίσεις περί της κυρίας αυτής, που σ'έπιασε ο πόνος υπεράσπισής της !
Μωρέ και λίγα της έχουν γράψει της παλιοπατσαβούρας!!!!

thinks είπε...

Åγαπητέ Λάκωνα, να άλλη μια έκφραση που δεν μεταφράζεται από τα Αγγλικά στα Ελληνικά: «…taken out of context”. Το ότι η Λαγκάρντ μιλούσε σε φράση σχετικά με το αν το Ελληνικό κράτος μπορεί να επαναδιαπραγματευθεί τις υπογραφές του είναι ψηλά γράμματα. ‘Η ψιλά γράμματα. Ένα από τα δύο.

Πάντως έκανε δύο βασικά λάθη: Πρώτον πρότεινε ότι οι Έλληνες πρέπει να μη φοροδιαφεύγουν, και δεύτερο πρότεινε ότι υπάρχουν άλλοι άνθρωποι στον πλανήτη με περισσότερες ανάγκες! Έτσι και πεις στον Ρωμιό ότι πρέπει να τηρεί τις υποχρεώσεις του, να πληρώνει φόρους, και να επωμίζεται τις ευθύνες του, και ότι υπάρχουν άλλα θύματα σε χειρότερη θέση από αυτόν, ποιος είδε τον Ρωμιό και δεν τον φοβήθηκε!

«Τι λε ρε που θα μου πεις εμένα ότι έχω ευθύνες! Εσύ φταις ρε, και εγώ είμαι το θύμα! Μ’ ακούς που σου μιλάω;!»

Και με αυτή την λογική, το σχόλιο που αντέγραψες παραπάνω, κάτω από αυτό της Λαγκάρντ, που λέει «Η Ελλάδα δίδαξε πολιτισμό ... μωρή καριόλα» φυσικά γράφτηκε από έναν άκρως πολιτισμένο άνθρωπο ο οποίος καταλαβαίνει το υποτυπώδες και ζωωόδες επίπεδο όλων των άλλων πλην εαυτού (ο οποίος εαυτός τα καταλαβαίνει και τα ξέρει όλα πολύ καλύτερα από όσο μπορούν να ξέρουν οι άλλοι) και μιλάει έτσι γιατί είναι εν βρασμώ ψυχής από την μεγάλη αδικία! Και ποιος είδε Ρωμιό εν βρασμώ ψυχής και δεν τον φοβήθηκε!

Αυτό που χρειαζόταν η Ελλάδα Λάκωνά μου ήταν αντιπροσωπευτεί από τον Τσαμπουκά του Τσίπρα. Τώρα να δεις πως θα φοβηθούν όλοι και θα ζητήσουν συγγνώμη για την αδικία που μας κάνανε και θα τρέχουν ποιός να μας πρωτοδώσει λεφτά για να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε στις ταβέρνες τα μεσάνυχτα με τα Καγιέν πριν βάλουμε μπουλντόζα στους συνοικισμούς των μεταναστών το πρωί. Οι Έλληνες ομίλησαν και είπαν: «Τσίπρας προς τα έξω, Χρυσή Αυγή προς τα μέσα και την φτιάξαμε δικέ μου!»

Περσέας είπε...

το χρειαζόμασταν ένα τέτοιο ταρακούνημα ,να καταλάβουμε δηλαδή επιτέλους ότι δεν είμαστε το επίκεντρο του ενδιαφέροντος αυτού του πλανήτη.Δεν μπορούμε να κλαιγόμαστε και μη κάνοντας τίποτα να απαιτούμε από τους άλλουμε με αλλαζονικό τρόπο να μας βοηθάνε.Δε λειτουργεί έτσι ο υπόλοιπος πλανητης και οι πρόγονοί μας που ''εφηύραν'' τον πολιτισμό ούτε αυτοί έτσι λειτουργουσαν.Βέβαια τράβα να το πεις αυτό και να το εξηγήσεις σε έναν ο οποίος την έννοια πολιτισμός την καταλαβαίνει με έναν εντελώς διεστραμμένο και συμφεροντολαγνικό τρόπο
Και ας δεχτώ ότι η κ Λαγκάρντ είναι καριόλα.Η Ελλάδα έχει κάτι πρακτικό για να δείξει ότι υπάρχει και άλλη κατεύθυνση ή ότι μας ενδιαφέρει να αλλάξει αυτός ο τόπος.Ίσα Ίσα μόλις εμφανίστηκαν οι υποσχέσεις για προσληψεις στο δημόσιο και επιστροφή των μισθών στα προ κρίσης επίπεδα.Έχει άδικο η Λαγκαρτντ?

CsLaKoNaS είπε...

Καρυ,

Είσαι εκτός θέματος.

1. Αν ήθελες να μου πεις να διαβάσω το ρεπορτάζ του Κούλογλου, μπορούσες απλά να μου δώσεις το σύνδεσμο.

Θα μιλήσω κ εγώ όμως λιγο εκτός θέματος:

Ο Κούλογλου λέει αριστερίστικες χαζομάρες που είναι πιασάρικες στο ελληνικό κοινό αφού μόλις ακούσουμε "ιδιωτικοποίηση" παθαίνουμε πανικό. Τα νούμερα αυτά δε λένε απολύτως τίποτα. Η ανάπτυξη της Νιγηρίας κάτω από το ΔΝΤ υπήρξε εκπλητική για Αφρικανική χώρα.

Το πρόβλημα παραμένει στο πως θα διανεμηθεί αυτός ο πλούτος που παρήχθει μόνο μετά από μεταρρύθμιση της οικονομίας - όπως γινεται ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Πρώτα παράγουμε τον πλούτο και ύστερα αποφασίζουμε πως θα διανεμηθεί.

Δουλειά του ΔΝΤ είναι να θέσει τις βάσεις ώστε να παραχθεί πλούτος ο οποίος είναι αναγκαίος ώστε να υπάρχει δίκαιη διανομή στο μέλλον. Και αυτό το έχει καταφέρει στη Νιγηρία. Η διανομή του πλούτου είναι υπόθεση των εκεί τοπικών αρχών.

CsLaKoNaS είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
CsLaKoNaS είπε...

Εντός θέματος:

Έχει δεν έχει δίκιο η Λαγκάρντ - είναι δεν είναι προκλητική (κατά τη γνώμη μου δεν είναι) δεν καταλαβαίνω τι θετικό έχει το "άντε γαμήσου μωρή καριόλα - εμείς χτίσαμε Παρθενώνες!"

Όποιος το λέει αυτό με τον τρόπο που το λέει δεν έχει χτίσει ούτε πύργο στην άμμο αναποδογυρίζοντας το κουβαδάκι του.

Η πλειάδα των υβριστικών μηνυμάτων πίσω από την ευκολία του facebook αναδεικνύει το πόσο "λίγοι", κομπλεξικοί και τελείως αμόρφωτοι είμαστε.

Ξεσηκωθήκαμε όταν ακούσαμε ότι "πρέπει να πληρώνουμε φόρους". Γιατί; Απλά γιατί μας το είπε ο ξένος που μας δανείζει.

Αυτή είναι η Ελλάδα. Αυτός είναι ο ο λαός που ψήφισε Καμμένο και ΧΑ και Τσίπρα.

Είναι ο ίδιος ο λαός που νομίζει πως η Γη γυρίζει γύρω του και πως όλοι του χρωστάνε. Αυτός ο λαός έχει χρεοκοπημένη συνείδηση και συνεπώς καλά παθαίνει αυτά που παθαίνει, αφού δε μπορεί να κάνει αλλιώς.

CsLaKoNaS είπε...

Τέλος Καρυ, διάβασε τις θέσεις των φίλων thinks και Περσέα, τις οποίες προσυπογράφω.

Ephemeron είπε...

Φυσικα και οι Ελληνες εχουν περισσοτερη αναγκη απο τα πεινασμενα παιδια της Αφρικης!
Αστεια πραγματα...
Οτι θελει λεει η Κα Λαγκαρντ;
Εδω δεν μπορουν οι Ελληνες γονεις να αφησουν 2-3 διαμερισματακια στα παιδια τους, για τα παιδια της Αφρικης θα σκεφτουμε τωρα;;;

Ephemeron είπε...

Απ οτι βλεπω στο video αφηνουν και στην Ελλαδα τους τροφιμους του ψυχιατρειου να ανεβαζουν videos στο YouTube!
Μπραβο!!!

Xenoudis - Ξενούδης είπε...

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι το μνημόνιο είναι επαχθές, αλλά νομικά να το καταγγείλουμε, λίγο δύσκολο (αν και οι εταίροι μας ήξεραν ότι η πλειοψηφία του λαού ΔΕΝ το ήθελε - αλλά αυτή η βούληση ήταν ανεπίσημη)
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι, όταν δανείζεσαι, πρέπει να πληρώνεις τις δόσεις. Αυτό όμως δεν δίνει το δικαίωμα στο δανειστή να αναμειγνύεται σε καθαρά εσωτερικά και κοινωνικά θέματα ενός κυρίαρχου κράτους (βλέπε εργασιακά δικαιώματα κι άλλα)
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι τα σχόλιά μας προς τη Lagarde πρέπει να παραμείνουν κόσμια. Βρισιές δεν είναι επιχειρήματα.
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι τα σχετικά υψηλά επιτόκια του δανεισμού έχουν μια οσμή τοκογλυφίας. Πού βρίσκεται η περίφημη "αλληλεγγύη" μέσα στο ευρωπαϊκό σύνολο όταν μερικά κράτη χαίρονται πολύ χαμηλό επιτόκιο κι όταν η ΕΚΤ δανείζει τράπεζες με 1% ;
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι το όλο αυτό πλέγμα πρέπει να είναι αντικείμενο άμεσης και ριζικής επαναδιαπραγμάτευσης. Θα πρόσθετα ότι από τη δική μας πλευρά δεν πρέπει να στείλουμε πολιτικούς που έχουν ήδη δουλικά δεσμευτεί με τους επαχθείς όρους του σημερινού μνημονίου.
Ξενούδης