Τρίτη, Νοεμβρίου 10

Πράγματι, είναι φάντασμα....

Από τη σελίδα 13 του σημερινού Ριζοσπάστη διαβάζουμε το άρθρο:






Οι ιμπεριαλιστές ύψωσαν το «Τείχος» στο Βερολίνο
[...]
Η ΓΛΔ (Γερμανική Λαϊκή Δημοκρατία) οργανώνει την άμυνά της

Η ΓΛΔ, όμως, είχε τον εχθρό μέσα στο έδαφός της, στην ίδια την πρωτεύουσά της. Από το δυτικό Βερολίνο εξαπολύονταν όλες οι ιμπεριαλιστικές αντεπαναστατικές επιθέσεις στη ΓΛΔ. Ετσι, ως κράτος ήταν υποχρεωμένη να αναπτύξει την άμυνά της στα σύνορά της, την προστασία του λαού της από τους ιμπεριαλιστές. Σύνορα ήταν η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο δυτικό και το ανατολικό Βερολίνο. [...]

Το 1961, άρχισε η άμεση προετοιμασία για στρατιωτική επίθεση κατά της ΓΛΔ. Σαν κέντρο δράσης της είχε επιλεχθεί το Δυτικό Βερολίνο, που μετατρεπόταν και στην πράξη σε πόλη αντισοσιαλιστικού μετώπου. Τον Ιούλη του ίδιου χρόνου, ο τότε υπουργός Αμυνας της ΟΔΓ (Ομοσπονδιακή Δημοκρατία Γερμανίας), Στράους, όταν βρισκόταν σε επίσκεψη στις ΗΠΑ, δήλωσε ότι ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος δεν είχε τελειώσει ακόμη και ότι θα έπρεπε ο καθένας να ετοιμάζεται να δεχτεί μια «Κρίση Βερολίνου» κατά το φθινόπωρο που ακολουθούσε. Στις αρχές Αυγούστου 1961, οι δυνάμεις του NATO στην Κεντρική Ευρώπη τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού. Τα αμερικανικά τανκς έκαναν προκλητικά την εμφάνισή τους στο έδαφος της ΓΛΔ. Διέσχισαν την Πύλη του Βραδεμβούργου, όπου κυμάτιζε η σημαία της ΓΛΔ, και κατευθύνονταν προς το κέντρο του Βερολίνου. Η πρόκληση αποφεύχθηκε, χάρη στην υπεράσπιση από τους εργατικούς φρουρούς της πρωτεύουσας της ΓΛΔ, που έφραξαν το δρόμο στον επιδρομέα. Οι ερπύστριες των τανκς των ΗΠΑ και του NATO σταμάτησαν, αλλά η απειλή συνέχιζε να υπάρχει. Επιβαλλόταν η διασφάλιση των συνόρων. Ετσι, τη νύχτα της 12-13 Αυγούστου έκλεισαν τα ανοιχτά σύνορα με το Δυτικό Βερολίνο και την ΟΔΓ. Η ιμπεριαλιστική δράση ώθησε αναγκαστικά να χτιστεί το «Τείχος του Βερολίνου».

---------------

Το κείμενο το υπογράφει κάποια/ος Σ.

Είναι να λυπάται κανείς αυτό τον πολιτικό χώρο, μόνο και μόνο για όλους αυτούς τους έντιμους ανθρώπους και τις μεγάλες προσωπικότητες που κατά καιρούς βρέθηκαν εκεί και αγωνίστηκαν. Για όλους αυτούς που έδωσαν το αίμα τους, για να ακόυμε και να βλέπουμε σήμερα αυτό το τσίρκο που περιστηχίζεται γύρω από το σταλινικό απολίθωμα που λέγεται Αλέκα. Εγώ με τη σειρά μου λυπάμαι όλους τους φίλους μου που μπήκαν στη νεολαία του κόμματος και πραγματικά κάψανε το μυαλό τους...Γι αυτούς που αποβλακώθηκαν κάτω από τον επάρρατο κομμουνισμό.

Χωρίς άλλες κουβέντες, ο λόγος στη Mουσική εκείνων των ημερών...

στη Μουσική όλων των ημερών που ο Κόσμος αποφασίζει να προχωρήσει μπροστά....



4 σχόλια:

JSteiak είπε...

«Το Δυτικό Βερολίνο, όπως και το Ανατολικό, ήταν μέσα στην καρδιά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Το Τείχος το επέβαλε ο ιμπεριαλισμός να υψωθεί και έγινε ακριβώς παραμονές, όταν τα νατοϊκά στρατεύματα απειλούσαν να εισβάλουν στο Βερολίνο, ιδιαίτερα βεβαίως στο Ανατολικό Βερολίνο, στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Και ρωτάμε: δεν είχε δικαίωμα ένας λαός, μια εξουσία εργατική ή οποιαδήποτε κυβέρνηση να σεβαστεί τα σύνορά της και να υψώσει το Τείχος μέσα στο έδαφός της;», τόνισε η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα.

http://www.tvxs.gr/v25655

Άραγε, καταλαβαίνει τι λέει;

CsLaKoNaS είπε...

Είμαι πεπεισμένος ότι τα λένε αυτά για να εξαγριωθεί κάποιος μαζί τους και να τους δώσει λίγη σημασία. Εκεί έχουν καταντήσει...Τακτικές Καρατζαφέρη...

Angelos είπε...

Διαβάζοντας την ανάρτηση σκέφτηκα αμέσως το άρθρο που διάβασα στο tvxs.gr και με το που διάβασα το σχόλιο πέθανα στα γέλια… Τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται… τώρα και διαδικτυακά!!!

Πραγματικά δεν ξέρω πως μπορούμε να κρίνουμε τους κομμουνιστές του τότε και τους κομμουνιστές του σήμερα. Πηγαίνοντας σε μια πρώην κομμουνιστική χώρα συνειδητοποιείς ότι οι άνθρωποι δεν θέλουν ούτε να ακούν για κομμουνιστές. Στην Εσθονία, ένας μεγάλης – σχετικά – ηλικίας άντρας μας είπε: «Καλός κομμουνιστής είναι ένας νεκρός κομμουνιστής, αλλά ένας τέλειος κομμουνιστής είναι ένας βασανισμένος νεκρός κομμουνιστής». Προφανώς πέσαμε σε μια ακραία περίπτωση (όταν πας σε μια ξένη πόλη ή τον τρελό ή στον ξένο θα ρωτήσεις), αλλά και πάλι δείχνει μια γενικότερη τάση που είδαμε και από τη νεαρή ξεναγό μας.

Οι νεότεροι – και γηραιότεροι – κομμουνιστές στην Ελλάδα δεν έχουν επισκεφτεί αυτές τις χώρες; Αυτά που διαβάζουν στην ΚΝΕ και το ΚΚΕ δεν σκέφτονται ότι είναι καθοδηγούμενα; Μόνοι κακοί ιμπεριαλιστές υπάρχουν; Σίγουρα κάποια πράγματα στην ΕΣΣΔ έγιναν καλύτερα απ’ ό, τι στη Δύση (βλέπε Εκπαίδευση, ακόμα και σήμερα έχουν μια καλή κληρονομιά σε αυτό το τομέα), αλλά και πολλά άλλα έγιναν με τρόπο ο οποίος δεν ήταν καν σύμφωνος με τις αρχές του σοσιαλισμού που υποτίθεται ότι πρέσβευαν.

Τες πα… είναι και άγρια μεσάνυχτα!!! Καλή σας νύχτα και ελπίζω να μην κούρασα!

CsLaKoNaS είπε...

@ Angelos

Δε θέλω να μιλήσω για το ΚΚΕ. Έχω χάσει τα χρόνια μου μιλώντας γι αυτούς και μ αυτούς. Η Αριστερά στην Ελλάδα έχει παρ' όλα αυτα έχει καταξιωθεί στη συνείδηση του λαού για τους αγώνες που έδωσε και το κυνηγητό που δέχθηκε, σε αντίθεση με άλλες χώρες, όπου η Αριστερά καταδυνάστευσε λαούς.

Η ιστορία όμως είναι ξεκάθαρη. Ποτέ ο άνθρωπος δεν είναι διατεθιμένος έναντι μιας κοινωνίας με δωρεάν υγεία και παιδεία και αγαθά να παραδώσει την προσωπική του ελευθερία σκέψης και έκφρασης. Μια τέτοια κοινωνία όχι μόνο δεν είναι Αριστερή, είναι απάνθρωπη.